Pedja Kojovic je napisao:
frisky dingo
Predstavio sam se svojim imenom i prezimenom iz vise razloga od kojih je najvazniji to sto ne vidim razloga da se ne predstavim imenom i prezimenom.
Nisam ocekivao "Vau". (Nisam neka popularna ili poznata licnost, ali bih volio da jesam i da imam veci uticaj na ljude).
Radi se jednostavno o tome da smatram da je to red u ovakvim situacijama.
Ono sto kazem ili napisem potpisem svojim imenom.
Svako ima pravo na svoje misljenje i dok god ne ugrozava to isto pravo drugih sve je ok.
p.k.
Moja poenta je bila vise na prvom dijelu posta, ali dobro.
Da pojednostavim. BiH nije dogovorena drzava, vec nametnuta. Mi smo nasiljem u njoj. Za vecinu gradjana RS, BiH je zavrsena prica vec 18 godina. Reintegracija je nemoguca. Pazi, ja bih recimo volio da postoji nekakva saradnja bar u kulturi ili razmjeni informacija, ali i to ne postoji. Evo primjera, ja u Bl ne mogu nigdje da nadjem knjigu tvog kolege Nenada Velickovica pa sam morao da je kupujem na sajmu u Bg.
Problem je kada je u pitanju percepcija Banjaluke, vi ste isti kao vladajuce stranke u federaciji. Kao "ajmo malo da ih omeksamo,necemo pominjati ukidanje, pricacemo o nekim opstim temama, pa ce oni to progrutati" Ne, jaz izmedju nas je toliki da zajednicki interes ne postoji. Ja stvarno ne vidim ni jednu temu oko koje bih se mogao sloziti sa nekim ko kaze da je BiH drzava u kojoj treba da sam ravnopravan a prethodno sam prevaren i preglasan.
Ako je nesto nastalo nasiljem i odrzavalo se nasiljem, ono ne moze da opstane nikako drugacije nego nasiljem. Tako da to sto vi radite je uzaludan posao.