banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 07:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 180 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Maj 2014, 20:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Onda se opet vracamo na ono sto smo zvakali pre nekoliko mjeseci...

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 20:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
_зока je napisao:
Razumije li njih iko?

Filozof se javio u inbox sa kratkom upitnom agendom, inace mu ide ok.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 20:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Onda se opet vracamo na ono sto smo zvakali pre nekoliko mjeseci...

Da, samo su okolnosti olabavile sajlu.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 20:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hm. Los pocetak. Srbadija je trebala biti incijator promjena misljenja. Samo tako bi moglo nesto uspijeti.

Ovde imamo poplavljenu Srbadiju, sto vodom, sto iznenadnim izljevima ljubavi. Sto ce reci da Srbadija ne diktira tempo, vec Aljin Matrix.

Ono bar pokusava, ako nista drugo.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 20:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije tako jednostrano. Osim toga, moras inicijativu preokrenuti u vlastiti i zajednicki interes. Poslije ces zbog okolnosti paranemije teze gutati promjene, sve ce izgledati kao sila.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 20:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Na ovaj nacin nece doci do promjena.
Dovoljno je samo da Obren izjavi ovo sto je izjavio i da sve sto su Bosnjaci radili ovih dana ode niz vodu.
To je tako i nikako drugacije.

A pare iz Evropske Unije nece ni Srbiji stici pre zime. A i sto bi, Vucko ima svjez mandat.
A izbori kod nas su kada?

Ja jednostavno ne vidim situaciju koja bi se okarakterisala kao prekretnica.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 20:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Slika

Ovaj mi liči na Zubaka.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 21:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
KATAKLIZMA NACIONALIZMA Onaj osjećaj kad Delije nazivaju Hrvate prijateljima

Kad se događa ovakvo nešto, nemoguće je ne zapitati se koliko će nam trebati da zaboravimo na normalno razmišljanje, ponašanje i ovu bliskost koju je probudila ogromna tuga što se nadvila nad BiH, Srbijom i Slavonijom. Koliko će brzo doći to sutra, kada mulj bude sastrugan s ulica Obrenovca, Doboja i Gunje, pa da se opet k'o do jučer valjamo u blatu nacionalizma? Recimo, mjesec dana da se dâ Hrvatima, pa još dva tjedna Srbima, čisto da ispoštuju julijanski kalendar? Kad ćemo opet, svi skupa s Bošnjacima, bit prasci? To nam tako dobro ide.

http://www.lupiga.com/vijesti/kataklizm ... s=og.likes

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 21:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Na ovaj nacin nece doci do promjena.
Dovoljno je samo da Obren izjavi ovo sto je izjavio i da sve sto su Bosnjaci radili ovih dana ode niz vodu.
To je tako i nikako drugacije.

A pare iz Evropske Unije nece ni Srbiji stici pre zime. A i sto bi, Vucko ima svjez mandat.
A izbori kod nas su kada?

Ja jednostavno ne vidim situaciju koja bi se okarakterisala kao prekretnica.

Kljiks & forumi, net ...nisu cijelokupna stvarnost, a stavovi nisu ni jedinstveni, naprotiv.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 21:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ni na kraj pameti mi nisu bili forumi i sl. Kljix ne citam.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 21:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Onda je ok, jer ne vjerujem da ne znas rezultate zadnjih izbora, jako je tanka linija

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 21:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Poznata hrvatska književnica Vedrana Rudan na svom blogu se u autorskom tekstu „Maršal Đoković“, u svom prepoznatljivom stilu, osrvnula na vanrednu situaciju koja je proteklih dana zbližila zemlje našeg regiona. Prenosimo tekst u celosti:

Sudbina ili Bog, tko nas ovih mokrih dana zajebava? Jugoslavija je nestala u krvi. Konačno smo prestali biti braća. Planuo je mir. Zašto vodurina nije ostala u koritu?

Mir na području pokojne Jugoslavije ima nekoliko lica. Todorić kupuje Mercator, Ledo seli u Srbiju, posla nemaju ni Slovenci ni Hrvati ni Srbi ni Bosanci, oni se tako više ne zovu, ni Makedonci…

Mržnja koja nas je u ratu pretvorila u krvavo klupko pomogla nam je da u miru, oprani, gradimo dvorce našim gospodarima. Nazvala me danas prijateljica užasnuta od onog što Hrvatsku čeka u idućoj petoljetki. Ana tvrdi da će nam ukrasti vodu, jedino što mi Hrvati još imamo. Ameri će nam izbušiti Jadran i pretvoriti ga u baru.

Netko, još ne znamo tko, izgradit će Plomin III i uvaliti rak i onim Istrijanima koje još ne ždere, ako takvih ima u blizini Plomina II. Ana misli da ćemo uskoro izgubiti Hrvatsku. Ne brinem zbog toga. Što je danas Hrvatska? To je nešto u čemu se liže Ledo sladoled i pije voda Jana.

Hrvatska ima predsjednika koji svira k*rcu i obračunava tantijeme, premijer samo svoju sliku ljubi, mesad sjedi u Saboru i opušteno drka kad nema pauzu, naš premudri predstavnik u EU uvodi mir u Ukrajinu, šef oporbe ubija Tita u Hrvatima a Crkva, dok trpa lovu u džep zlatne haljine, na lošem čakavskom poručuje Hrvatima, molite se, ovce moje.

Nisu svi nesretni poput moje Anči. Ti sretnici, carstvo nebesko definitivno će biti njihovo, imaju Hrvatsku. Moram biti precizna. Oni su imali Hrvatsku.

Onda su krenule ove bujice. Deseci tisuća ljudi shvatili su da voda Jana nije jedina voda. Tko je kriv? Oni koji su krali pijesak sa nasipa? Dragi Bog? Sudba kleta? Neka institucije sistema rade svoj posao.

Vodurina, j*bena tekućina, uništila je sve što smo gradili proteklih dvadesetak godina. Izbrisala je granice, čak se i mržnja u kojoj smo se opušteno valjali utopila u njoj.

Četnik pomaže ustaši, ustaša pomaže četniku… Đoković je na fejsu nacrtao Jugoslaviju, pozdravlja i svoje i nas… Klanje nas rastavi, davljenje nas sastavi. Mi smo Đokovićevi, Đoković je naš!

O, sudbo kleta! Jedva čekam da potop prođe. Da se granični prijelazi obnove.
Da opet budemo svoji na svome. Da mi Hrvati ližući Ledo sladoled j*bemo mater Srbima koji ga prozvode.

Ako se voda uskoro ne povuče ubit će nas ovo bratstvo i jedinstvo!

(rudan.info)

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 22:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
manitu uci da svira je napisao:
spijo je napisao:
Republika Srpska i postoji zbog ne postojanja(izgubljenog)povjerenja u "braske narode".Povećanje povjerenja slabilo bi poziciju RSa i vodilo bi ka njenom gašenju.

Povjerenje se tesko gradi a lako gubi, zasto bi dirali Ustav? I za disoluciju i za unitarizaciju trebaju glasati svi stanovnici.

da, kao što su na krimu glasali ovi iz kijeva. ajde manitu nemoj više da nas zajebavaš sa tom pričom u koju više ni najekstrmniji bosančerosi ne vjeruju. jel zbog povjerenja srušen ustav u federaciji i ovde se organizuju nekakvi 1. martove i slično? njima ističe vrijeme i jasno im je da ako sad nešto ne ućare-gotovo. oni da su imali neki bolji koncept vjerovatno bi ih ameri i podržali, ali ko im je kriv kad su glupi.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 22:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ameri su napravili ovaj koncept i nece ga mjenjati, moze samo evoluirati. Mi nismo Krim. Srbija nema Kosovo. Svi ti fakti se nece promjeniti ni do kraja zivota vasih unuka. Jedino ako vjerujete u veliki Rusko-kineski-EU-americki rat. Samo se ja ne sjecam da su bogati ginuli zbog sirotinje, podsjeti me?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 22:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

amere boli kurac za bosance kao što ih boli za ukrajince. zašto nisu poslali nato na krim? zašto nisu zaštitili svoje ljude u siriji koji su , btw, izgubili rat? ameri će se prilagođavati datim okolnostima. a taj njihov koncept je propao prije 5-6 godina kada su bošnjaci krenuli u obračun sa hrvatima. oni su imali šansu da kroz neku kvazi-multietničnost i uranilovku o zajedničkom životu zaista nas zadrže u bih, ali danas od toga nema ništa.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To je prica sockomunistickih nostalgicara po srpskim fakultetima. Btw, meka moc se ne rasprodaje zbog ideje ili pobune sacice nacionalista. Pobrkala ti se stvarnost sa Krimologijom

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 23:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
evo
http://www.pogled.ba/clanak/vlasti-rs-o ... omoc/50213

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 23:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spijo je napisao:

Ako je tacno onda je ovo nevidjen penal za SDS, Obren je smjesan za ovo.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 23:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ja mislim da je jedini dobar potez ove vlasti odbijanje saradnje sa sarajevom i odlazak kod putina.

manitu uci da svira je napisao:
To je prica sockomunistickih nostalgicara po srpskim fakultetima. Btw, meka moc se ne rasprodaje zbog ideje ili pobune sacice nacionalista. Pobrkala ti se stvarnost sa Krimologijom

pa zašto više ne primjene tu svoju "meku moć" i napokon nas ukinu? jesu 20 godina pokušavali nasiljem da stvore "normalnu bosnu", pa kad to ne ide, sad bi mekim da nas mlate. suština je da kako god okrenuo dejton ova država ne može da funkcioniše jer izvor političke moći svake države je narod - a ovdje toga nema na 75% teritorije. znači, mogu samo da nas samo drže okupirane i da nas lupaju "mekim", al to više niko ne osjeti.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 23:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ko je rekao da hoce da nas ukinu?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 180 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]