banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 00:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Apr 2011, 22:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Реално, ствари стоје овако:

1. Референдум овакав какав је, је крајње непотребан. Економска ситуације је тешка и нема потребе за бацањем пара. Чињеница је да ће људи изаћи на референдум и резултат гласања ће бити очекивани али тај референдум нема никакав обавезујући карактер за било кога и ту је по мени највећи проблем. Више ми ово изгледа као медијска удица да се мало скрене са битних тема, пре свега социјалних и економских.

2. Шта је позивитно: Позитивно је то што се коначно од стране Додика ваљда прелази са речи на дела (то ћемо још да видимо). Инцко и МЗ реже и хоће да ускрате РС и њеним грађанима легитимно демократско право које им је загарантовано уставом РС. И уопште референдум је легитимно демократско право у свакој демократској земљи. Овај референдум истина нема неку битну суштини али поента је да ако се кренуло са овом причом треба је изгурати до краја јер ако се РС сада помири да јој се отима и тај минумум демократских права онда РС неће ни сутра када се буде радило о нечему много битнијем имати право гласа.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 03:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Daleko od toga da ja gotivim našeg vožda, ali kada pozove na džihad protiv MZ ja ću biti u prvim redovima.

Znate u onim filmovima na temu istjerivanja đavola i demona kada počnu čitati molitve i razbijati amajlije, pa se demon još više uspaniči.

Koliko je ovo otišlo daleko govori i da je zasjedao Parlament Federacije BiH zbog situacije kod nas.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 19:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Referendum dolazi u pravo vrijeme jer imamo do sad (sa naglaskom na DO SAD), najmanje neprijateljski nastrojenu Hrvatsku. Josipovic definitivno ako bi morao birati stranu izmedju nas i muslimana bi birao nas, Kosor flertuje sa vlastima Srbije... Znaci dva garanta Dejtonskog sporazuma prema nama imaju povecanu naklonost.
S druge strane, najbolje vrijeme za referendum ovog tipa je bilo prije 7-8 godina (gledano ekonomski), ali sta je tu je, tad se nije moglo.

Na kraju mislim da referendum kao referendum nece imati nikakve momentalne koristi ili posljedice, ali je prvi korak u dugotrajnom PROCESU odvajanja od federacije...

PS
Povremeni flert nasih politicara sa Izraelom je definitivno jos jedan plus, i mislim da bi se na tom pitanju trebali jos vise aktivirati. Tj. ici direktno kod sefa (Jevreja) nego kod poslusnika (USA ili EU). Paralelnost situacije sa Izraelom je vise nego dobra da ju nasi politicari mogu iskoristiti za naklonost prema nama. A da ne spominjem (ne)sretne okolnosti koje vucemo iz zajednickog stradanja tokom IIsvj. rata.

PPS
Opet su me banovali na Sa-x, za manje od 24h, iako sam pisao dosta blaze i obazrivije nego sto bih to recimo ovde.
Medjutim, jedna pozitivna stvar koju sam primjetio na tom forumu je da su vecinom najglasniji srbo-mrsci u stvari muslimani koji pisu iz dijaspore, kojima je jedan domaci musliman napisao da mu nije ni do kakvog ratovanja, a da bi im se popisao na humanitarnu pomoc koju bi mu povremeno slali uz pisljivih 100-ak eura godisnje pomoci, u slucaju da se zarati... Tako da, cak je i klima kod muslimana koji zive u BiH bar za djelic manje ekstremna nego sto sam mogao pretpostaviti.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2011, 10:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Sta bi se moglo desiti, pa smjena Dodika, i sankcije, a njegov odgovor bi bio da se RS povlaci iz BiH institucija, e onda nastupaju stranci i njihovi mediji kako RS hoce da se odvodji pa cak nije nemoguce da uvedu neku vrstu prinudne uprave i blokade institucija RS-a zbog navodnog krsenja Dejtona. A visoki supak se ponasa u stilu, Dejton to sam ja, i sta ja kazem to je zakon, nema veze sta pise.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2011, 11:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
U svakom slučaju osim što smo Sirotanovići i Nemanjići, bićemo i Popušlići :angry3:

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2011, 18:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Evo citam u glasu, nasi prijete da ce povuci kompletnu garnituru RS politicara iz zajednickih institucija ukoliko se Visoki P. razgoropadi... Sta mislite ko ce prvi popustiti?

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2011, 19:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Наши, наравно. Мислим да се неће сви повући из заједничких институција, наша рак рана, неслога. И шта уопште они подразумијевају под повлачењем из БХ институција, да ли се подразумијевају сви српски чиновници или само изабрани представници? Не знам, изгледа као пат позиција, мада мислим да реално РС још увијек нема снагу да се одупре притиску међународне заједнице. Ко зна шта се иза брда ваља.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2011, 19:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ta će se oni povuć, povukli su se još u septembru od tada se nisu ni sastajali niti dolazili na posao, a od oktobra kad su bili izbori nisu konstituisali vlast, ali zato uredno primaju plate i sve prinadležnosti koje ih slijeduju, ne znam kako da se povuku iz nečeg što ne postoji i gdje ih nema.
btw. kad se povuku hoće li se odreći i para koje primaju?
Hoće, ali u kurcu!

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2011, 19:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Dobro si rekao, povućiće se sa funkcija na kojima ništa ne rade inače, al će primati platu od 5000+premije KM naravno od naših zarada. Patriotizam na djelu nema šta :salute:

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2011, 19:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ovaj "referendum" ima da nas sjebe samo tako.....

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2011, 19:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
I ja isto mislim. Izvucemo deblji kraj i opet kriviti nekog drugog. Ali sto rece Zdravko Grebo, bolje uzasan kraj nego uzas bez kraja. U smisu da ce nakon ovog konacno biti rijeseno unutrasnje pitanje. I teritorijalno i institucionalno i da napokon krenemo naprijed. Svijet nas prolazi i sa lijeve i sa desne strane a mi tapkamo i tapkamo.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 13:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
ДОДИК: ИНЦКО НЕМА ПОДРШКУ ЗАПАДА

Предсједник Републике Српске Милорад Додик сматра да високи представник у БиХ Валентин Инцко нема општу подршку Запада у намјери да поништи одлуку о расписивању референдума у Српској.

Инфо
08:54 | 05/05/2011

Извор: РТРС

Фото: РТРС, Б.Благојевић

"Инцко се као неизабрани функционер уплео и у незаконито формирање власти у Федерацији БиХ укинувши одлуку Централне изборне комисије о валидности те власти, што је, такође, кршење Дејтонског споразума, а не његова одбрана. С таквом политиком многи нису сагласни и многи су сумњичави. Мислим да је то опште мјесто у међународној заједници. Инцка прије свега подржавају Британци", рекао је Додик за лист "Данас".

Коментаришићи оцјену високог представника да је референдум који организује Српска у надлежности БиХ, Додик је навео да то није тачно ни суштински ни формално, јер РС има право на референдум о свим питањима која се ње тичу.

Предсједник Српске рекао је да свака нова надлежност која се уводи за БиХ мора, према Дејтонском споразуму, имати сагласност страна у које спада и Српска, а која за то није питана.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=39725
Incko ce da bude najveci gubitnik.

Citiraj:
ЕУ И СТАЛНИ САВЈЕТ НАТО-а УСКОРО О СТАЊУ У БиХ

Европски функционер Мирослав Лајчак је информисао сталне амбасадоре Политичко-безбједносног комитета Европске уније о свом недавном боравку у БиХ. Извори блиски Савјету Европе вјерују да је скуп био у припреми европског става пред скори састанак Савјета за провођења мира у БиХ. Вјерује се, уз то, да ће одлуке о реакцији на референдум бити препуштене високом представнику. Са своје стране, Европљани ће у вријеме састанка ПИК-а имати скуп са Сталним савјетом НАТО-а са којим им је БиХ једина заједничка тема у оквиру Берлин плус споразума о сарадњи двије организације.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=39675

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 17:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:

Ili, RS nema cak ni podrsku svih stranaka u Srbiji!
http://www.banjalukain.com/mediji/posla ... umu-u-rs-u
A do sada na svim sjednicama savjeta za implementaciju mira jedino je Rusija izdvajala svoje misljenje tako da ili Mile ima neke druge informacije ili prdi u prazno a prije je da je ovo drugo.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 18:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Kada je to neki srpski interes imao podrsku svih stranaka u Srbiji?
Svakako, ovo su vrlo vazna pitanja i ovo je moralo da dodje na red prije ili kasnije. U sustini Mile je u pravu sto se ovoga tice, ali opet koga briga za pravdu...
Jedino cega se pribojavam je mogcnost da je sve ovo inicirano, bas u ovom trenutku, zato sto se Mile boji za sebe, tj. boji se da ce ga ovaj sud u tvorziju i da je ovo neka ocajnicka Dzeronimo vratolomija. Ako to nije slucaj, sumnjam da su toliko glupi da nas iz cista mira guraju u no win situaciju.
U svakom slucaju, bilo je i tezih vremena i mjenjali su nam predsjednike u gorim situacijama, pa nas evo. Tako da mislim da ste se dzabe ponadali da ce nas ovaj put ukarati do kraja i za vo vijek i vjekova.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 19:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
goci master je napisao:
Citiraj:

Ili, RS nema cak ni podrsku svih stranaka u Srbiji!
http://www.banjalukain.com/mediji/posla ... umu-u-rs-u
A do sada na svim sjednicama savjeta za implementaciju mira jedino je Rusija izdvajala svoje misljenje tako da ili Mile ima neke druge informacije ili prdi u prazno a prije je da je ovo drugo.

Ja ne znam sta treba da se odluci/uradi/potpise ili statijaznam pa da RS ima podrsku SVIH stranaka u Srbiji. Pa samo smecari iz LDP-a NE PRIZNAJU RS i smatraju da je to "genocidna tvorevina". Sta mislis zasto ih toliko obozavaju u Sarajevu i zasto njhovi clanovi postaju pocasni gradjani???

I najvece putovanje pocinje malim korakom. Vidjecemo.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 19:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Flavoure-Flave je napisao:
Pa samo smecari iz LDP-a NE PRIZNAJU RS i smatraju da je to "genocidna tvorevina".

O cemu ti? Ovdje se govori o tome ko podrzava referendum. Predsjednica parlamenta iz socijalista, Palma i liberali su protiv.

Besparica je napisao:
Kada je to neki srpski interes imao podrsku svih stranaka u Srbiji?

To i nije od nekog presudnog znacaja naravno, vise je bila igra rijeci na onaj naslov incko nema podrsku svih zemalja zapada.
I jedno pitanje, sta kada bi u federaciji na talasima referenduma kao vrhovnog cina demokratije dosli na ideju da npr. raspisu referendum o recimo entitetskom glasanju. ili postojanju specijalnog tuzliastva nebitno? Sve po zakonu, sve legalno. shvatas sta hocu reci.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 20:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

goci master je napisao:
I jedno pitanje, sta kada bi u federaciji na talasima referenduma kao vrhovnog cina demokratije dosli na ideju da npr. raspisu referendum o recimo entitetskom glasanju. ili postojanju specijalnog tuzliastva nebitno? Sve po zakonu, sve legalno. shvatas sta hocu reci.

Pa to bi bilo smijesno. Ne mogu oni da glasaju o ukidanju nasih prava. Stvarno ne shvatam sta hoces reci. Isto kao sto nije na njima u Federaciji da se izjasnjavaju o postojanju institucija u RS... I tako nesto ne bi bilo po zakonu a samim tim ne bi bilo ni legalno.

I ja u ovom clanku ne vidim da je predsjednica parlamenta protiv...

Poslednji put menjao Besparica dana 05 Maj 2011, 20:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 20:30 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Entitetsko glasanje nije na nivou RS već BiH....isto kao i sud.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 20:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Daj pliz. Ne vjerujem...
Entitetsko glasanje je instrument koji entiteti imaju da bi se zastitili od preglasavanja na nivou BiH. Da se o njegovom postojanju odlucuje na nivou BiH ili jos gore u mnogobrojnijem entitetu (u stvari nije gore, svejedno je), bilo bi apsurdno.
Isto kao sto je problem sud BiH koji nam je svima nametnut, znaci to je nesto sto se nas direktno tice a ne samo nekog iz drugog entiteta.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 21:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
I ja u ovom clanku ne vidim da je predsjednica parlamenta protiv...

Kaze fino da je za dijalog. A dijalog bi bila alternativa referendumu. Stavis na sto sve sto je lose i na sta imamo prigovore i pregovaraj.

Besparica je napisao:
I tako nesto ne bi bilo po zakonu a samim tim ne bi bilo ni legalno

Pa isto ce biti neobavezujuci referendum kao kod nas. Iznesu svoje misljenje, a znamo kakvo je, kao sto znamo kakvo je nase o nametnutim odlukama. I nakon tih rezultata preuzmu politicari da povlace poteze. E tu nastaje problem.
Ti kazes ne mogu oni odlucivati o necemu o cemu nisu nadlezni. I slazem se. Medjutim, da li nizi nivo vlasti moze da odlucuje da se proglasava izuzetim od neke vise drzavne institucije. Nezahvalno je porediti nas sa svjetskim zemljama jer smo unikat, ali recimo u SAD-u savezna drzava odluci da za nju vise ne vaze federalni drzavni zakoni. Ne ide to tako.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]