banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 11:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 172 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Mar 2011, 18:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da neće učestvovati na današnjem sastanku sa ministrima inostranih poslova Bugarske, Slovenije i Austrije u Sarajevu zbog izjave šefa austrijske diplomatije Mihaela Špindelegera da je "nezamislivo'' izručenje nekadašnjeg generala Armije BiH Jovana Divjaka Srbiji. Dodik je u pisanoj izjavi medijima rekao...

... da ova izjava Špindelegera predstavlja do sada najeksplicitnije miješanje politike u pitanja koja bi morala biti isključivo u domenu pravosudnih institucija.

"S obzirom da se radi o izjavi visokog zvaničnika Austrije, čiji pravosudni organi i treba da donesu odluku o izručenju Divjaka po optužnici za ratni zločin koju je raspisala Srbija, ova izjava ima elemente i svojevrsnog pritiska na pravosuđe i otvorenog davanja `preporuke` kako da se postupi", navodi se u pismu.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 18:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Divjak je uhapšen je 3. marta u Austriji po difuznoj potjernici Republike Srbije, koja ga sumnjiči za učešće u napadu na kolonu Jugoslovenske narodne armije (JNA) u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu kada je stradalo nekoliko osoba. Divjaku je u petak, 4. marta, određen pritvor, koji može trajati do 18. marta.

sa-x...

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 19:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Pusten je uz kauciju od 500 000 eura. Oduzet je pasos i ne moze da napusti AU dok sud ne odluci sta ce. Do tada ce boraviti U AMBASADI BIH U BECU!!!

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 20:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
i to delegacija dosla iz bih da plati.......neka "humanitarna" organizacija donirala za kauciju....kakva sprdnja ne znam dali da placem il da se smijem.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 20:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 14:03
Nista me ne cudi ... Zeleni nisu svjesni da sa ovakvim stvarima samo stvaraju kontraefekat i tjeraju nas jos vise da se odvojimo od njih ...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 00:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
http://dobrovoljackaulica.blogspot.com/

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 13:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
"Kao reditelj voleo bih da moj film vide svi bez obzira na njihovo opredeljenje i ljudske kvalitete, a pogotovo da vide “Montevideo” koji Srbiju i Srbe pokazuje u najboljem mogućem svetlu, makar najboljem koje sam ja mogao da smislim i realizujem", kaže Bjela.
On dodaje da se izvinjava svima koje je njegova izjava povredila.
"Takav film o takvim Srbima mislio sam da treba da vidi čak i Jovan Divjak. Smetnuo sam sa uma da čovek osumnjičen za ratne zločine ne može biti izjednačen sa svakim drugim gledaocem. I pogrešio sam. Svima koji su se iz bilo kog razloga osetili povređenim zbog moje izjave, pogotovo porodicama nastradalih u ratu javno se i iskreno izvinjavam. Ukoliko to može da popravi štetu koja je nastala", stoji u Bjelogrlićevom saopštenju.

Bla, bla, bla ...
Kada će premijera u BL? Da li je već bila?

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 13:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Bilo davno,ima par mjeseci....

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 13:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Montevidea?Bila prije vide od mjesec dana premijera.al nisu dolazili glumci.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 15:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
Nekako mi se čini da će da bude "tresla se gora, a rodio se miš". Bez obzira na to što smatram da treba da se hapse odgovorni sa muslimanske strane, čini mi se da se trenutna vlast u Srbiji pokušava namjerno blamirati kao ne tako davnim hapšenjem Purde i u sličnim slučajevima. A šta očekivati od tužilaštva u kome je glavni tužioc Hrvat.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 20:22 
Administrator
Korisnikov avatar

U pravu si.Kako može biti Hrvat,a ispravan čovjek?
I po čemu si zaključio da je Vladimir Vukčević Hrvat?Jer on je glavni tužilac,Bruno Vekarić je zamjenik i potparol tužilaštva!

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 20:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Не може бити исправан. :)
Јер ако је Хрват а ради за Србе и тужи Хрвате онда њима није исправан.
У случају кад не оптужи Хрвата онда Србима није исправан.
Правда је овде ионако само РИЈЕЧ.
Дефинитивно ситуација у којој се не бих желио наћи. :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 21:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Векарић и Вукчевић треба да оду јер су очигледно неспособни да врше функције које су добили. Под њима Србија бележи само минисе и брука се народ и земља.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 08:44 
Administrator
Korisnikov avatar

Bruka se zbog politike.Ne zbog tužioca.Kakve god tužioce da bude imala,politika je Srbiju srozala toliko da će "raja iz ćaršije" uvijek istjeravati svoje.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 09:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Kakva je ova zemlja...i kako se tuzilastvo odnosi prema Srbima pokazuje i to sto se godinama ceka sa podnosenjem optuznice protiv Divjaka...a cim ga uhapse u Austriji tuzilastvo odmah trazi izrucenje. Smijesno je to...doduse vise je zalosno.

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Citiraj:
Међународни представник у БиХ Валентин Инцко лично је извршио притисак на медије у Аустрији с циљем да се хапшење генерала такозване армије БиХ Јована Дивјака у Бечу прикаже као политички мотивисано страдалништво, а не као хапшење ратног злочинца.

Новинар аустријског "Курира" Ливија Клинг признала је да су након Инцкове иницијативе "медији били заиста ангажовани" у извјештавању да се у случају Дивјак "не ради о хапшењу било каквог ратног злочинца, него да се ту ради о другим стварима".

У изјави за БХРТ Клингова је рекла да је Инцков телефонски позив пробудио у четвртак, те посвједочила како је након тога извршен утицај на формирања јавног мњења у случају Дивјак.

"У Аустрији је ситуација таква да, када медији пишу о нечему, онда настаје притисак на разна министарства, тако да они брже реагују и обављају посао", описала је новинарка бечког листа.

http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=36935

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 12:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
сад управо гледам на вијестима..
ћао Босно, неће те одржати ни хиљаду високих представника.. сва си трула :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 14:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Dok Srbijansko pravosudje Srbe osudjuje na kazne 20+ za ratne zlocine, BiH pravosudje ih uopste i ne procesuira...sramota. A evo kako to rade Hrvati:
Citiraj:
Optuženi za ratni zločin na slobodi
Datum: 08.03.2011 18:00
Autor: Glas Srpske
SPLIT - Četvorica optuženih za ratne zločine nad srpskim civilima i zarobljenicima u šibenskom zatvoru Kuline pušteni su iz pritvora odlukom vanraspravnog vijeća splitskog županijskog suda, javili su hrvatski mediji.

Željko Maglov, Milorad Paić, Tvrtko Pašalić i Damir Boršić pušteni su iz pritvora u ponedjeljak u poslijepodnevnim časovima, a pritvor im je zamijenjen mjerom opreza, što znači da se ubuduće redovno moraju javljati policiji.

Njih četvorica su optuženi da su kao pripadnici Vojne policije, u martu i aprilu 1992. godine, maltretirali zarobljenike iz sela Nos Kalik, koje se nalazi u sastavu Drniša.

Mučili su ih strujom, tukli palicama, kundacima i električnim kablovima. Maglov i Paić se terete da su dvojicu pritvorenih tjerali na polni odnos.

Istraga zbivanja u Kulinama početkom rata još nije završena. Protiv Paića je razdvojen postupak za silovanje jedne zatvorenice, Srpkinje, koja je pretprošle sedmice o zlostavljanjima svjedočila video-linkom sa zapadne obale SAD, gdje se nalazi već duže vrijeme.

O žalbi Državnog tužilaštva na puštanje optuženih iz pritvora odlučiće Vrhovni sud.

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 16:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Bruka se zbog politike.Ne zbog tužioca.Kakve god tužioce da bude imala,politika je Srbiju srozala toliko da će "raja iz ćaršije" uvijek istjeravati svoje.

Наравно да се брука и због политике али и због неспособног тужилаштва. Ево рецимо случај Пурда. БиХ је пристала да дотичног изручи Србији али нема Србија доказа. Па што онда хапсите човека? Јел то пропуст политике или тужилаштва које није било способно да препозна мањак доказа и повуче оптужницу. Ради се мањкаво и лоше и то је кривица руководећег кадра. Њих двојица се више ангажују да позатварају Србе, оптужене за ратне злочине и да забране тзв. "екстремне десничаре" а не воде ни најмање рачуна о елементарним стварима чији негативни завршеци штете угледу земље.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 16:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.raskrsca.tv/index.php?option ... deo_id=204

Соња Бисерко

Обратите пажњу којом вољом брани Бисерко Ганића и Дивјака (првих 11 минута снимка).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 172 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]