banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 03:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7026 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 352  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Jul 2010, 21:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2010, 10:39
Aragorn je napisao:
Ne znam Kalabića...Izgleda i bolje...I Džombića sam mnogo više cijenio dok se nisam sa njim toliko direktno sreo, i dok nisam (u)vidio šta i kako radi. Čovjeka ne znaš dok nešto zajedno ne prođeš sa njim, i dok ti ne pokaže svoje pravo lice. A svako se zna prodavati u medijima i frljacati frazama, i "pametnim rečenicama" (koje samo onaj ko ZNA može da prozre koliko su u stvari prazne ili besmislene, i šta se iza te "pameti" krije).
Što se tiče ministra finansija, ja znam dvije osobe za koje mi se sada čini da bi bile dobre za tu funkciju.

1. Svetlana Cenić. Malo preintelektualizirana za moj ukus, ali iskrena i sposobna žena.

2.Ljubomir Klincov, nekadašnji Džombićev šef u Kristal banci, sposoban menadžer koji ima mjeru i zna kada stati, a kada i gdje ići...Bar je to znao kao direktor Kristal Banke (ona je uništena od strane Vračara u vrijeme Ivanića, malo zbog lične, malo zbog stranačke osvete, a puno zbog poslovnog interesa i jačanja Razvojne i Nove Banjalučke banke). Od dva kredita koja su bila razlog za njegovu nekadašnju smjenu kompromitaciju (i "propast" te banke), jedan (za DI Vukelić) je u stvari bio sasvim o.k. i o strane revizije HYPO Grupe koja je kasnije za 1 Euro kupila Kristal banku, okarakterisan je kao dobar potez, a drugi (Čičiću) je bilo (pretpostavljam) puko izvršavanje naredbe ...Dodikove naravno...
Ne znam šta je od njegove ondašnje smirenosti, lucidnosti i korektnosti ostalo, ali mislim da bi on mogao biti dobar izbor.

U svakom slučaju za vrijeme koje predstoji i premijer i ministar finansija mora biti neko sposoban, a Džombić to nije! U dobru je lako dobro biti, na muci se poznaju junaci. Džombić nije junak (malo je reći), nego nešto sasvim suprotno od toga...
I inače, mislim da će SVAKA stranačka vlada u predstojećem vremenu biti promašaj. Jedini izlaz za situaciju u kojoj se nalazimo (a pogotovo za onu u kojoj ćemo se tek naći) jeste vlada profesionalaca, ljudi koji znaju svoj posao i rade ga ne obazirući se na imidž, stranačke interese, i na izbore,ljudi koji znaju stići i uteći i na strašnom mjestu postojati...
Samo to nas može izvući, ko god da bude premijer i ko god da pobijedi na izborima! Samo što bi iz državnog aparata prethodno trebalo istjerati pola onih koji su dovedeni u posljednih desetak godina po raznim protekcijama samo da primaju platu, ili još bolje, prišarafiti ih da rade ko zuca, a neradnike oštro kažnjavati...
Stranačka država kakvu Dodik priželjkuje i kakvu faktički gradi je totalna propast, i to se po svaku cijenu mora izbjeći. Najbolje bi bilo da SNSD i njegovi priperci dobiju oko 45% poslaničkih mandata, i da Dodik (koji će bez sumnje proći kao predsjednik) moradne dobro da razmisli koga će da imenuje za mandatara da bi stvarno i prošao.

Srpskoj trenutno nije u interes nejedinstvo i nestabilnost. Vladu ce oformiti SNSD koji ce osvojiti preko 50% glasova, to je 95% sigurno, a Dodik ce biti predsednik, onaj Tadic nema sanse. SDS, Ivanic, Tomini grobari i ostala kompanija su jednostavno previse providni i kompromitovani za vodjenje jedne mesne zajednice, a kamo li republike, prakticno drzave Srpske. Nije vreme za neslogu i filozofiranje, treba iskoristiti podrsku Rusije i zavrsiti posao.

Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2010, 21:42 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Koji posao?Pljačkanje i otimanje od naroda?Ne sikiraj se,taj posao će završiti....

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 01:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Koji posao?Pljačkanje i otimanje od naroda?Ne sikiraj se,taj posao će završiti....

A koji to politicar po tvom misljenju moze da zameni Dodika? Ivanic? Tadic? Krsmanovic? Oni su jos gori :evil3:

Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 04:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
По чему ти закључујеш да је Тадић гори од Додика?
Дај неки конкретан аргумент. На страну што ја не подржавам СДС али за њега се не веже ни једна афера, ни једна привредна пљачка, човек није био никада на власти, итд.
Можда ја не знам нешто што ти знаш али реално чисто сумњам.

А са зокином тврдњом се иначе слажем. Тај посао ће завршити без проблема.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 08:02 
Administrator
Korisnikov avatar

I to bilo koja vlast,ako bi kojim slučajem došlo do preokreta....Jedina šansa koju ja vidi je da niko ne osvoji dovoljno da može sam ili u koaliciji sa svojim poslušnicima oformiti vlast....

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 08:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Džombić je jednu banku spasio od propasti, a RS finansijski učvrstio da bude bolja od Federacije. Meni dosta.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 09:02 
Administrator
Korisnikov avatar

Za banku ne znam,ali ja mislim da je RS financijski stabilnija iz samo jednog razloga...Nema kantone tj kantonske institucije pa samim tim i manji administrativni aparat koji troši novac.Kontam da tu nema zasluge ni Džombića ni bilo kog drugog političara....U zasluge Džombiću mogu samo da pripišem pljačkašku fiskalizaciju....

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 10:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Daljac je napisao:
Džombić je jednu banku spasio od propasti, a RS finansijski učvrstio da bude bolja od Federacije. Meni dosta.

Koju banku? Agroprom banku? Nakon što je pobjegao glavom bez obzira iz Kristal banke koja tek što je dospjela u probleme (politički indukovane od strane tadašnjih PDP vlastodržaca)? Zašto nju nije spašavao, kad je u njoj stekao reputaciju i poziciju izvršnog direktora (koju mu je Klincov hrabro povjerio kao vrlo mladom momku)?
I kako je on to spasio Agroprom banku? Pripremivši je da je jeftino "kupi" (preuzme) Nova banka? Sve opet na državni račun, jer je i to bila državna banka! Ko šiša državu i ko se još brine za njenu kasu! Bitno je da se svi koji mogu i umiju "omaste" na njen račun i urade "posao" za nekog ko će im dati masnu proviziju! Ma daj čovječe!
A što se tiče "finansijske stabilnosti", Džombić se kiti tuđim perjem! Ali to je duga i druga priča! Osim toga, privatizacija Telekoma (i sredstva koja je tako stekao) mu je obezbijedila toliko širok prostor da se mnoge njegove brljotine jednostavno ne vide, još uvijek... I imao je SREĆE da je naslijedio dosta zdravu Poresku upravu (koja je, činjenica je, mnogo bolja od kolega u Federaciji), ali on sve čini da je potpuno upropasti mnogim egzibicijama koje mu svako malo padaju na pamet i koje se provode bez ikakvog reda, strategije i sistematičnosti!
Da ne griješim dušu, ima on i dobrih ideja, i razumnih poteza (tj. on je u stanju da prodži dobru ideju kada mu se dobro prezentira), ali nije DOSLJEDAN u njihovoj primjeni, osim ako nema lični ili stranački interes.
Kad se sve stavi na gomilu i razdvoji dobro i loše, i pogotovo kada se sagledaju njegovi maniri rukovođenja ministarstvom i odnos prema jednoj od ključnih institucija (Poreskoj upravi RS) sraz je krajnje nepovoljan za njega! A i za nas! Samo je malo očiju koje su u stanju da to vide onakvo kakvo jeste...

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 10:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

safari je napisao:
Srpskoj trenutno nije u interes nejedinstvo i nestabilnost. Vladu ce oformiti SNSD koji ce osvojiti preko 50% glasova, to je 95% sigurno, a Dodik ce biti predsednik, onaj Tadic nema sanse. SDS, Ivanic, Tomini grobari i ostala kompanija su jednostavno previse providni i kompromitovani za vodjenje jedne mesne zajednice, a kamo li republike, prakticno drzave Srpske. Nije vreme za neslogu i filozofiranje, treba iskoristiti podrsku Rusije i zavrsiti posao.

Izvini, ali nemoj živ bio ti iz Beograda da pričaš šta je Srpskoj u interesu. Jedna i jedina stabilnost koju je Dodik donio i zadržao jeste integritet prema tzv. "međunarodnoj zajednici". Za to mu svaka čast, ali to što je on započeo, sada je relativno lako nastaviti i onima koji nisu formata kao on. Jer, vrijeme se je drugačije, i okolnosti su se jednostavno promijenile.
Ali, ako ti stabilnošću zoveš partijsku državu, u kojoj sve važne poslovne poduhvate dobijaju isključivo firme koje finansiraju vladajuću oligarhiju (uključujući naravno i sve ozbiljnije državne tendere koji su pod "čvrstom kontrolom"), i ako je "stabilnost" situacija u kojoj se zakonski akti donose voljom jednog centra moći...
To praktično znači da se ne moraju mnogo ni truditi da ti zakoni budu stvarno kvalitetni, tako da kvalitet zakonskih rješenja zavisi isključivo od referenata u ministarstvima, čiji je kvalitet u mnogo slučajeva nedopustivo nizak, a o sistematičnosti i širini pogleda nema ni govora - čast rijetkim izuzecima...I oni koji bi radili kako treba, to ne mogu, jer ih "hajcaju" njihovi pretpostavljeni, koji nemaju nikakav osjećaj za stvarne probleme i metode kojima se ti problemi rješavaju.
Ma to je jedna katastrofa. Tako doneseni zakoni umjesto da stvari sistematski rješavaju, samo proizvode dodatne nedoumice i probleme NA TERENU, pa su institucije koje ih provode na teškoj muci da ih provedu i da to urade nepristrasno i profesionalno...
Sagrađena je blještava i glamurozna zgrada u kojoj rade i dalje isti nesposobnjakovići kao i prije (opet kažem: čast izuzecima) i još se samo množe jer se zapošljavaju samo po stranačkoj ili rođačkoj liniji, tačnije dolaze na državne jasle da primaju platu...
Ma idi bre, čovječe. Šta pričaš ti kakva stabilnost! To je stabilna trulež! Kakav korist od izgrađenog integriteta Republike Srpske ako se ona sama od sebe uruši zbog unutrašnje truleži...
Ili zaista neko misli da ovakvo oligarhijsko stanje može da potraje? I da osioni picopevci mogu da vode državu u ovako teškom vremenu...Nisu bre dorasli ni vrtić da vode! I zato im treba neko da ih stalno zapitkuje šta to i kako rade, da ima "kontrolni paket" glasova, da ih natjera da se malo potrude i arguemtnima ubijede nekoga da je ono što u skupštini predlažu ispravno...
Zato ONI NE SMIJU imati više od 45% mandata, da ne mogu baš šta i kako hoće...Uvijek će se naći dovoljno ručica da glasaju za stvarno kvalitetna rješenja, ali ovo što je sada napravljeno, "zadivljujućom efikasnošću" Narodne skupštine RS nije ni "D" od države i od ozbiljnog i usaglašenog zakonskog okvira!
Prosto zato što uopšte ne postoji NIKO ko vodi računa o sinhronizaciji zakona i njihovom međusobno podržavanju, tako da su zakoni u RS sada kao "rogovi u vreći", raj za razne pravne mutivode, advokate, sudske vještake i "eksperte" te ostale parazite na račun ovakve države i jadnog naroda, koji više ne zna ko ga više z..bava sve u ime države i "prosperiteta"...
I to sve zato što nas ne vode državnici-službenici, nego biznismeni, i to ho-ruk-ad-hoc-op-trc biznismeni!
Stabilnost? Da u stabilnost u srljanju u propast i u ropstvo! Cifre kojim se šicaju? Najobičnije manipulacije, da ne kažem da su izvori tih cifara i njihove analize krajnje sumnjivi...i po pitaj Boga kojoj metodologiji i na osnovu kojih i kakvih podataka sročeni (znam jednu: navrat-nanos metod skvrckaj-iz-pet-izvora-nešto-što-liči-na-lijepe-podatke i moliboga-da-se-u-brzini-nisi-za..bo-u računu ili da pri copy-paste sa deset strana nisi zezno nešto...)
E moj Srbijanac...A koliko znam kod vas je još gore!

I opet kažem, jedina osoba iz SNSD za koju mislim da bi stvari mogla da vodi vladu kako treba, jeste Igor Radojičić (jer znam da nije sklon ad-hoc-navrat-nanos radu koji je tako karakterističan za našu vladu i sva naša ministarstva), ali (daj Bože da se varam) mislim da njega neće pustiti da bude premijer, jer on ipak ne bi dao državu na milost i nemilost "SNSD biznismenima" nego bi bar pokušao da gradi neki ozbiljniji sistem,...
Međutim, ozbiljna država NJIMA ne odgovara, jer u ozbiljnoj državi nema ličnih (a pogotovo ne stranačkih) obzira, ozbiljna država nije ti-meni-ja-tebi oligarhija.
Zato, molim te prođi se takvih priča i bolje gledaj (i tuguj) šta se radi tamo kod tebe! To je još gore nego kod nas! Skoro kao u Hrvatskoj. Ma svi smo i istom čabru i taoci istog formata ljudi (šljama)!
A Rusi...Joj, joj, moj brale, kome su Rusi gospodari taj zna šta je muka...Taj jaram je samo za nijansu podnošljiviji od onog EU-SAD, a možda čak i nije...Rusi su krajnje zaguljeni i nezgodni gospodari...Najbolje je ne dati se ni njima, nego biti SVOJ i balansirati između njih i EU-atlantskih integracija...i ne dati se nikome!

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 10:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Ti, izgleda, sve znaš, pa mi nikako nije jasno zašto se i ti ne kandiduješ za neku visoku poziciju u politici RS? Po tvom mišljenju, to bi bilo idealno rješenje. Mi boljih i pametnijih ljudi od ovih koji su sada tu gdje su jednostavno nemamo. Cenićka je pokazala u svom mandatu koliko zna i koliko umije, a tek o njenim prethodnicima ne treba trošiti riječi. U svakom slučaju, Džomba je uradio sve što je uradio i bez obzira na količinu srebrnjaka koje je stavio sebi u džep - moj glas ide njemu bez razmišljanja, jer naprosto, kao i to, znam da bi oni koji bi došli umjesto njega, a koji su već bili, samo trpali u svoj džep, a za RS bi ih boljela kita, a vjerovatno ne bi ni ona. Džombićev vakat je do sada, što se tiče finansija, najuspješniji i ne vidim zašto ga treba mijenjati. Ova tvoja vika je identična gunguli u FSS, gdje ja jasno nazirem Karadžića u tvom liku, a Antića u Džombićevom. Samo opušteno, druže Aragorne! Svoje ti svijaj, a Džomba neka tjera po svome. Uostalom, ako je on toliko loš kao što ti misliš, nije vrijedan prljanja tvoje duše...

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 20:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Dobar odgovor.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 20:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Aragorn je napisao:

Izvini, ali nemoj živ bio ti iz Beograda da pričaš šta je Srpskoj u interesu. Jedna i jedina stabilnost koju je Dodik donio i zadržao jeste integritet prema tzv. "međunarodnoj zajednici". Za to mu svaka čast, ali to što je on započeo, sada je relativno lako nastaviti i onima koji nisu formata kao on. Jer, vrijeme se je drugačije, i okolnosti su se jednostavno promijenile.
Ali, ako ti stabilnošću zoveš partijsku državu, u kojoj sve važne poslovne poduhvate dobijaju isključivo firme koje finansiraju vladajuću oligarhiju (uključujući naravno i sve ozbiljnije državne tendere koji su pod "čvrstom kontrolom"), i ako je "stabilnost" situacija u kojoj se zakonski akti donose voljom jednog centra moći...
To praktično znači da se ne moraju mnogo ni truditi da ti zakoni budu stvarno kvalitetni, tako da kvalitet zakonskih rješenja zavisi isključivo od referenata u ministarstvima, čiji je kvalitet u mnogo slučajeva nedopustivo nizak, a o sistematičnosti i širini pogleda nema ni govora - čast rijetkim izuzecima...I oni koji bi radili kako treba, to ne mogu, jer ih "hajcaju" njihovi pretpostavljeni, koji nemaju nikakav osjećaj za stvarne probleme i metode kojima se ti problemi rješavaju.
Ma to je jedna katastrofa. Tako doneseni zakoni umjesto da stvari sistematski rješavaju, samo proizvode dodatne nedoumice i probleme NA TERENU, pa su institucije koje ih provode na teškoj muci da ih provedu i da to urade nepristrasno i profesionalno...
Sagrađena je blještava i glamurozna zgrada u kojoj rade i dalje isti nesposobnjakovići kao i prije (opet kažem: čast izuzecima) i još se samo množe jer se zapošljavaju samo po stranačkoj ili rođačkoj liniji, tačnije dolaze na državne jasle da primaju platu...
Ma idi bre, čovječe. Šta pričaš ti kakva stabilnost! To je stabilna trulež! Kakav korist od izgrađenog integriteta Republike Srpske ako se ona sama od sebe uruši zbog unutrašnje truleži...
Ili zaista neko misli da ovakvo oligarhijsko stanje može da potraje? I da osioni picopevci mogu da vode državu u ovako teškom vremenu...Nisu bre dorasli ni vrtić da vode! I zato im treba neko da ih stalno zapitkuje šta to i kako rade, da ima "kontrolni paket" glasova, da ih natjera da se malo potrude i arguemtnima ubijede nekoga da je ono što u skupštini predlažu ispravno...
Zato ONI NE SMIJU imati više od 45% mandata, da ne mogu baš šta i kako hoće...Uvijek će se naći dovoljno ručica da glasaju za stvarno kvalitetna rješenja, ali ovo što je sada napravljeno, "zadivljujućom efikasnošću" Narodne skupštine RS nije ni "D" od države i od ozbiljnog i usaglašenog zakonskog okvira!
Prosto zato što uopšte ne postoji NIKO ko vodi računa o sinhronizaciji zakona i njihovom međusobno podržavanju, tako da su zakoni u RS sada kao "rogovi u vreći", raj za razne pravne mutivode, advokate, sudske vještake i "eksperte" te ostale parazite na račun ovakve države i jadnog naroda, koji više ne zna ko ga više z..bava sve u ime države i "prosperiteta"...
I to sve zato što nas ne vode državnici-službenici, nego biznismeni, i to ho-ruk-ad-hoc-op-trc biznismeni!
Stabilnost? Da u stabilnost u srljanju u propast i u ropstvo! Cifre kojim se šicaju? Najobičnije manipulacije, da ne kažem da su izvori tih cifara i njihove analize krajnje sumnjivi...i po pitaj Boga kojoj metodologiji i na osnovu kojih i kakvih podataka sročeni (znam jednu: navrat-nanos metod skvrckaj-iz-pet-izvora-nešto-što-liči-na-lijepe-podatke i moliboga-da-se-u-brzini-nisi-za..bo-u računu ili da pri copy-paste sa deset strana nisi zezno nešto...)
E moj Srbijanac...A koliko znam kod vas je još gore!

I opet kažem, jedina osoba iz SNSD za koju mislim da bi stvari mogla da vodi vladu kako treba, jeste Igor Radojičić (jer znam da nije sklon ad-hoc-navrat-nanos radu koji je tako karakterističan za našu vladu i sva naša ministarstva), ali (daj Bože da se varam) mislim da njega neće pustiti da bude premijer, jer on ipak ne bi dao državu na milost i nemilost "SNSD biznismenima" nego bi bar pokušao da gradi neki ozbiljniji sistem,...
Međutim, ozbiljna država NJIMA ne odgovara, jer u ozbiljnoj državi nema ličnih (a pogotovo ne stranačkih) obzira, ozbiljna država nije ti-meni-ja-tebi oligarhija.
Zato, molim te prođi se takvih priča i bolje gledaj (i tuguj) šta se radi tamo kod tebe! To je još gore nego kod nas! Skoro kao u Hrvatskoj. Ma svi smo i istom čabru i taoci istog formata ljudi (šljama)!
A Rusi...Joj, joj, moj brale, kome su Rusi gospodari taj zna šta je muka...Taj jaram je samo za nijansu podnošljiviji od onog EU-SAD, a možda čak i nije...Rusi su krajnje zaguljeni i nezgodni gospodari...Najbolje je ne dati se ni njima, nego biti SVOJ i balansirati između njih i EU-atlantskih integracija...i ne dati se nikome!

Ti ocigledno ne shvatas kakav gigantski posao je odradio Dodik na jacanju Srpske i odbijanju zapadnih pritisaka. Ovde u Beogradu ljudi ne mogu cudom da se nacude kako taj covek lavovski brani Srpsku i srpske interese u odnosu sa EU i SAD. Njegov rejting u Srbiji je jaci od rejtinga predsednika Borisa Tadica. Ako bude odigrao pametno, Dodik moze u buducnosti voditi i srpsku federaciju sa obe strane Drine. Normalno da su i Rusi dali doprinos, ali da nije Dodika, ne znam sta bi bilo...

Itekako je bitno ko je na celu Srpske i ta relativizacija kako je sad satro lako kada je Dodik odradio posao ne stoji. Zapad bi vise voleo da skine jakog Dodika i na njegovo mesto postavi blenta Ivanica ili onog demagoga Tadica uz pomoc Tominih grobara koji su angazovani da bi oslabili Dodika. U sledecih 4 godine ce se resiti puno stvari i interes je da Srpska ima jaku, stabilnu i prosrpsku vlast a ne neku buljumentu ucenjenu od zapada ,s koca i konopca.

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2010, 07:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Dobro, hajde da stanemo na loptu i vidimo o čemu se stvarno radi:
ako si pažljivo čitao ranije postove, ja Dodiku u najveću zaslugu i priznajem to što je jedini imao petlju da "međunarodnoj zajednici" pokaže da mi nismo i ne moramo da budemo samo njihovi poslušnici i slugančići, i to u pravom momentu, kada se "lomio rezultat"! To niko osim njega od sadašnji političara u RS ne bi tako uradio.
Dalje, Dodik će nesumnjivo ostati kao predsjednik još koju godinu, i imaće priliku da nastavi taj posao, u kojem se i tako i tako dobro pokazao (i to i jeste posao predsjednika).
ALI, Dodik je čovjek koji ima dobre ideje i dobre poteze, međutim istovremeno je preimpulsivan, nesistematičan i sklon ho-ruk rješenjima (pa šta bude) i mnogo stvari započienj odjednom, a nema snage ni fizičke mogućnosti da sve pozavršava, i onda tu nastaju mnogi problemi.
Svi njegovi saradnici se ugledaju u tom maniru na njega, samo što su daleko nesposobniji i slabiji kao ličnosti odnosno ljudi...
Tebe se ne dotiče unutrašnje funkcionisanje RS i sasvim je razumljivo da ti o Dodiku misliš ono što misliš, i ja bih vjerovatno iz tvoje perspekive mislio isto.
Što se Rusa tiče, molim te nemoj me trpati u isti koš sa prozapadnim snagama, jer sam ja veliki protivnik "evro-atlantskih" integracija, ali sam protivnik potčinjenosti bilo kome, pa i "pravoslavnoj braći" Rusima. Ruse se može opisati jednom riječju: SILA. I to nije strah, nego istorijsko iskustvo (pogledaj malo istorijske čitanke): "braća" Rusi su mnogo gadni kao gospodari! A ne zavaravaj se to je ono što oni, na lijep način, žele da nam postanu.
Ja sam pristalica svojevrsne nesvrstanosti, i mislim da mi to možemo i trebamo, i međunamarečeno, mislim da Dodik to intimno isto tako misli, ali...
Ja nisam pristalica ujedinjenih srpskih zemalja, ja sam pristalica ujedinjenih balkanskih zemalja, NE u EU. EU će se (ono što od nje ostane) kasnije pridružiti nama. Na tome treba raditi, i iskreno mislim da Dodik na tome, svjesno ili nesvjesno i radi, i ja ga u TOME podržavam apsolutno.
Ali njegovu unutrašnju samovolju, ne podržavam, i zato mislim da NE SMIJE imati apsolutnu vlast. Nadam se da je sada jasnije šta je pisac htio da kaže.

I samo jedna informacija, istine radi, u vezi Svetlane Cenić: ona je bila ministar manje od godinu dana, i objektivno nije ni stigla da se pokaže, ali jedno pokazala jeste: PRVA je ukazala na krađu Republike Srpske u raspodjeli prihoda od indirektnih poreza, a Džombić je to samo od nje naslijedio i završio posao (uz veliku pomoć sadašnjeg v.d. direktora PURS). Ja bih zaista volio da ona dobije priliku da se pokaže u punoj snazi, i mislim da bi bila mnogo bolji ministar finansija. Džombić glumi Dodika u svom resoru ali mu nije ni do koljena, a Cenićka je po svojoj prirodi njemu mnogo sličnija, samo mnogo odmjerenija. Ali ljudi tog "plamenog" kova (kao Dodik, Cenić,..) + ljudi kova kao recimo Radojičić (smireni, sistematični) mogu da daju pozitivan rezultat...Metiljavci i demagozi, kakvih je puna naša politička scena, ne mogu ništa osim da pričaju i kradu.
Toliko.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2010, 23:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ja ne smatram da je Dodo najbolji, ali vise volim kad on otvoreno kaze da je bogat, da ima i vilu u Beogradu, nego kao Dinkic ili B.Tadic da ima SAMO stan od 50 kvadrata????
Srpska 2010 i Srpska do 2006 su nebo i zemlja, neuporedivo.

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2010, 23:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
safari je napisao:
Ja ne smatram da je Dodo najbolji, ali vise volim kad on otvoreno kaze da je bogat, da ima i vilu u Beogradu, nego kao Dinkic ili B.Tadic da ima SAMO stan od 50 kvadrata????

да.
2006 су људи имали просјечну плату ~500 км а потрошачка корпа је била 100 км.
2010 људи и даље имају просјечну плату ~500 км а потрошачка корпа је 400 км.
слажем се, небо и земља.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2010, 00:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

АЛЕКСАНДАР je napisao:
safari je napisao:

да.
2006 су људи имали просјечну плату ~500 км а потрошачка корпа је била 100 км.
2010 људи и даље имају просјечну плату ~500 км а потрошачка корпа је 400 км.
слажем се, небо и земља.

Ako cemo tako, u Srbiji je prosecna plata 500km, a potrosacka korpa 700 km.

Slika

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2010, 00:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

јесам ја рекао да подржавам Тадића?

глупо је пандрљати о неком Додиковом успјеху и раду..
тај човјек се само фино продао овом напаћеном народу..
није му џабе један од савјетника Јевреј :D

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2010, 01:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

АЛЕКСАНДАР je napisao:
јесам ја рекао да подржавам Тадића?

глупо је пандрљати о неком Додиковом успјеху и раду..
тај човјек се само фино продао овом напаћеном народу..
није му џабе један од савјетника Јевреј :D

Sta fali jevrejima? Pametan i drzavotvoran narod. A Srpska boljeg od Dode trenutno nema, to je sto je...

Slika

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2010, 09:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

фали им то што су Јевреји. :D :D :D
ако ти је добар, води га кући.
ја га лично не могу очима гледат.
малограђанска лопина.
рекао бих сељачка.. али не желим да увриједим часне и поштене сељаке који тешким радом зарађују свој `љеб.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2010, 10:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Nisam znao da zgrada vlade jos nije otplacena. Naime, otplacuje se do 2019. Ali to je minorno zaduzenje iz 2007 prema onome koliko su se zaduzili 2009. O tome vise:

http://www.banjalukalive.com/rs-i-bih/v ... di-km.html

Vlast nas zadužila za 1,7 milijardi KM
Srijeda, 14 Juli 2010
Aktuelna vlast je u ovom mandatu, od 2006. zadužila građane RS za oko 1,7 milijardi KM. Ukupan spoljni dug do kraja maja iznosio je nešto više od dvije milijarde KM.

Najveće zaduženje kod međunarodnih finansijskih institucija napravljeno je prošle godine kada je Vladi RS odobreno oko 1,1 milijarde KM, prenosi EuroBlic.

Vlada je za pozajmicama iz inostranstva najmanje posezala tokom 2008. kada smo za četiri infrastrukturna projekta zaduženi sa oko 62 miliona KM. Ubjedljivo najveći kredit smo uzeli kod MMF prošle godine - oko 720,5 miliona KM kao treći stendbaj aranžman za podršku budžetu.

Vlast nas je najviše zadužila zbog infrastrukturnih projekata, a 2006, 2007, 2008. i 2009. uzimali smo pozajmice za gradnju i rekonstrukciju putne mreže. Ukupno zaduženje po tom osnovu iznosi nešto više od 195 miliona maraka.

Samo smo zbog autoputa Banjaluka-Gradiška zaduženi za 127,13 miliona KM. Otplata glavnice počinje u drugoj polovini 2013. koju ćemo otplaćivati svakih šest mjeseci po 1,7 miliona KM.

Zbog putne infrastrukture posljednji put smo zaduženi prošle godine kod EBRD koja je odobrila 41 milion KM za izgradnju mahovljanske petlje. U Ministarstvu finansija RS podsjećaju da je prošle godine na ime spoljnog duga plaćeno ukupno 91,92 miliona KM, dok je ove godine predviđeno da vratimo 130 miliona maraka.

Na pitanje da li RS nije iskoristila neke odobrene kredite i da li zbog toga plaćamo penale, u resoru finansija odgovaraju uopšteno.
„Za svaki projekt je određen višegodišnji period za povlačenje odobrenog kredita, odnosno ne povlači se odjednom sav novac. Pojedini kreditori, kao što su IDA, EBRD, Austrijska banka i Kreditni fond za obnovu i razvoj, obračunavaju i naplaćuju troškove komisione provizije na odobrene a neiskorišćene kredite. Za te troškove je u 2009. plaćeno 910.849 KM prema navedenim kreditorima“, odgovor je Ministarstva.

Svaki mjesec milion za zgradu Vlade

Otplaćivanje kredita za gradnju i unutrašnje i spoljno uređenje Administrativnog centra, Vlada RS ne definiše kao dug. Za ovo zaduženje Vlada nije ni tražila odobrenje NSRS, nego je prihvatila prenos ugovora između „Telekomunikacija“ RS i „Integral inženjeringa“, kojim je predviđeno odloženo plaćanje u ratama. Poreski obveznici će da otplate oba kompleksa ACRS za devet godina, odnosno u aprilu 2019. Ukupna mjesečna rata za otplatu gradnje ove dve zgrade iznosi nešto više od miliona KM.

Kreditna zaduženja RS u 2009. i 2010.

Naziv projekta - iznos

Unapređenje života na selu 9.161.928 KM
Upravljanje čvrstim otpadom 9.204.541 KM
Upravljanje čvrstim otpadom 14.962.099 KM
Odsumporavanje TE Ugljevik 195.660.409 KM
Stendbaj aranžman 720.596.314 KM
Vodosnabdjevanje i odvođenja otpadnih voda u Banjaluci 19.558.300 KM
Podrška malim i srednjim preduzećima 97.791.500 KM
Unapređenje dostupnosti finansijskih sredstava za mala i srednja preduzeća 37.395.469 KM
Izgradnja mahovljanske petlje 41.072.430 KM
Razvojna politika za javnu potrošnju 64.094.712 KM
Podrška mrežama socijalne zaštite i
zapošljavanja 9.563.184 KM
Nabavka vagona iz Poljske 39.116.600 KM
Opremanje Nove bolnice u Bijeljini 29.337.450 KM

Ukupno 1.287.514.936 KM :confused4:

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7026 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 352  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]