banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 20 Jun 2026, 11:01 Danas je 20 Jun 2026, 11:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 1121 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Nov 2025, 09:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Nekako bih prije povjerovao u Zokinih 99% mada ga nešto posebno ne pratim.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2025, 10:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Provjerio sam sa nekim konekcijama iz Kragujevca, u principu 80-90% stvari nije tačno. Ima ih, ali ni blizu nije alarmantna situacija kako je ovaj bajić opisao. Internet je zlo.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2025, 10:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Eto ga sad ispasce jos da je Rivaldo potrošio vrijeme na salabajzera

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2025, 19:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
https://www.glassumadije.rs/antimigrant ... vinogradi/

Slika

Ето инфо директ из КГ.

Slika

*Eкономски тигар ТМ. Србија не сме да стане!

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2025, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
ElPadrino je napisao:
Provjerio sam sa nekim konekcijama iz Kragujevca, u principu 80-90% stvari nije tačno. Ima ih, ali ni blizu nije alarmantna situacija kako je ovaj bajić opisao. Internet je zlo.

Moze jedno pitanje, sta je za tebe alarmantna situacija? Poznavao sam neke koji su reagovali u zivotu samo na alarme...jbg puno ih vise nema!!

Medjutim ili Ali!!
Uostalom sta to nas treba da tangira nije uz moju tarabu i jeb. mi se , sta me briga tamo nesto nekom drugom, nije meni...i to.

Eh.... zivote ...ma i dobro je gdje i kakvi smo!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2025, 07:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Brale piše o ravnodušnosti koju medicina nije prihvatila kao bolest jer od ravnodušnosti velikom većinom obolijevaju oni koji su finansijski i socijalno situirani :D ....doduše ima i među sirotinjom oboljelih ravnodušnošću ali su oni inficirani preko nemoći i beznadežnosti,ssvim suprotno od ovih prvih.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2025, 08:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Stellantis dovodi radnike iz Maroka u Kragujevac, to nije nikakva tajna, sami su objavili nekad u septembru da im nedostaje 800 radnika i da će dio nedostajućeg broja popuniti zaposlenima iz njihove fabrike u Maroku. Upitno je svakako koliki broj su na kraju doveli, ova brojka od par hiljada je vjerovatno preuveličana radi efekta.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2025, 17:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čiča iz Rogače je napisao:
Brale piše o ravnodušnosti koju medicina nije prihvatila kao bolest jer od ravnodušnosti velikom većinom obolijevaju oni koji su finansijski i socijalno situirani :D ....doduše ima i među sirotinjom oboljelih ravnodušnošću ali su oni inficirani preko nemoći i beznadežnosti,ssvim suprotno od ovih prvih.

To se ne zove malodusnost to ima drugo Ime.

Vatimo se na temu AV, isto je to i u Srbiji Aleksandra Vucica i u Italiji i....pa i ovde svi smo pod jednim sistemom.

Ako ja dolazim iz vana kao super "investitor" i otvaram fabriku recimo u Prnjavoru i proizvodim "xxxxxx" jako prljav trazen i opasan proizvod te izvozim to sve u US ili Francusku.
U fabriku dovedem i zaposlim 300 Nepalaca ili radnika iz Malija za minimalac. Moja firma im sagradi ili nadje baraku gdje spavaju, jedu i ogranizujem im zivot tako.

Sta drzava ima od toga ako bar radna snaga nije domaca?!!

Placanje poreza i rezija od strane firme je li samo to korist?? Jesu li Kinezi tako dozvoli zapadnim firmama da rade kad su ovi masovno investirali?( eh Brale ti ces sad poredit Kinu i Srbiju, BiH..)
Pa ti ljudi Nepalci ili bilo koja sirotinja dovucena nisu stoka i oni za godinu dvije traze da imaju pravo da zive ko i ostali da dovedu porodice i da imaju status drzavaljana i td...
Ako drzava pristaje i tako tretira "Investitore" i hvali se sa "investicijama" i time ok. Zna se ko je kriv, nemoj da krivis mene "Investitora" i pred moju firmu da dolazis da protestvujes ili moje objekte gdje su ovi smjesteni da napadas. Druga adresa za to je covjece....!!

I mi smo u proslosti "Investirali" tj nase firme smo slali da rade po Africi i Aziji i vodili nase ljude tamo na stotine i hiljade i u Libiju i u Irak i u ....ali mi smo vracali nase ljdue nazad kad smo izgradili nesto tamo, nisu ostajali i naseljavali Irak..
Ovo "Investiranje" je totalno drugacije. Ovo je naseljavanje - tj cisto Koloniziranje!! Kao sto su Engelezi, Francuzi i ostala bagra kolonizirali sjevernu Ameriku i dovodili svoje evropljane i unistavali domaci plebes i protjerivali ga. Tako i sad ovde samo sto sad ne dovode na nas teren svoje (Amerikance,Engleze, Fracusze vec sirotinju Afrike i Azije) ali proizvod je isti.
Sta imamo ovde, region su bukvalno ispraznili i makli domacu radnu snagu drugdje (da ne smetaju i da se ne buni) a doveli ili ce dovesti jeftinu od bilo kud.

Naravno "logicno" pitanje je ako je vlada dozvolila takve "Super Investicije" i ako moze Stelantis(stranac) zasto ne mogu i manje domace firme(operisat pod istim modusu) da dovode radnike i da ih placaju minimalac, sve je onda legalno!!

Kako to moze da dila legalno i bez vecih problema? Pa moze taj dovedeni radnik bukvalno ne zivi ovde iako je ovde, sjeti te se nasi gasterbajtera nasih roditelja 70 80g. koji su radili u Njemackoj, Austiji, Francuskoj... u bijednim uslovima i zaradu slali kuci da bi ovde pravili i izdrzavali porodice.

Tako i ovi Nepalci, Marokanci ili Indijci mogu za taj minimalac da se prehrane i nesto da posalju kuci!
Tako to ide dok ne pocnu trazi svoja prava i dok im se status ne promjeni a do tada mogu i da preplave male zemlje!

Gledamo taj ciklus koji vec 100 godina se obrce i okrece po sablonu i do sada je imao uvijek i uvijek konacan isti ishod.
Medjutim ili Ali.
Treba se nadat da ce u Srbiji ili kod nas ovde biti drugacije....jel??
To se ne zove malodusnost to ima drugo Ime i sa time nas ovdasnje vlade hrane...!!

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2025, 11:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam ni pominjao malodušnost već nešto sasvim drugo što nema direktne veze sa neoliberalnim konceptom već ima sa duševnim stanjem oboljele nacije čije oboljenje poprima razmjere epidemije.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2025, 14:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Feb 2021, 12:02
Au danas je upregao i medije u hajku na Ruse. Od jutros sve najgore o njima.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2025, 14:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Obiće mu se to o glavu kad tad.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2025, 17:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Samo bi kratko komentarisao dio naslova, "Mi smo vojno neutralna zemlja"!!

U politickom, diplomatskom pa i u svakodnevnom drustveno komunikacijskom narativu taj izraz je besmislen i ne korirsti se jer nema logicki i zdravo razumski smisao.

Zemlja moze imat svoju politicku opredeljenost ili ti pripadnost ili ti clanstvo u nekom savezu ili udruzenju. Politika vrha zemlje tj. politicko opredeljenje usmjerava i vodi onda ekonomsko, kulturno, nacuno pa tako i vojno opredeljenj.

Vojska ne svrstava zemlju nikad i nigdje! Moze jedino pucem da okrene kormilo ali i iza toga opet stoji politicka priprema i obrada!!

Izjava vojno neutralni je obicni nonsens!!

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2025, 18:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

gsasa je napisao:

Ima još jednu godinu mandata (ako raspiše izbore u proljeće onda još manje) pa šta mu Bog da,po Ustavu nema više pravo na kandidaturu pa se može malo bahatiti prkoseći Rusima.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2025, 18:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ево иде мало и проукрајинска прича - Рустам Умеров, цијењени дипломата, борац против корупције, дио кримских Татара који су били жртва сурових руских прогона...

https://www.kurir.rs/planeta/9840600/ru ... u-ukrajini

*Иначе најпознатији по томе што је прије коју годину изашао снимак како масту*бира неком у камеру.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2025, 16:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čiča iz Rogače je napisao:
gsasa je napisao:

Ima još jednu godinu mandata (ako raspiše izbore u proljeće onda još manje) pa šta mu Bog da,po Ustavu nema više pravo na kandidaturu pa se može malo bahatiti prkoseći Rusima.

Cica , bas dobro ima nade, dobro je da ce se poslije te godine promijenit sve i da ce se krenut naprijed tj doci ce do izrazaja "nova" politika tj kompletno drugacija edeoloska matrica...jelde ....i onda sam se probudio!! :D
Esh....!

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2025, 20:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Жесток сукоб у Мионици, на локалним изборима: https://www.facebook.com/reel/1128035449545403

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2025, 22:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Nicht versteh!
Ko je unutra, a ko vani?

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2025, 06:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Kao da je bitno...svi su tu gdje jesu (u gov.ima), zna se zbog koga...

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2025, 19:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Да се мало подсјетимо Аце Јевропљ... Србина:

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2025, 09:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Ja bih samo samo još jednom čestitao slobodarskom i pravdoljubivom SRBIJANskom narodu, koji se bori i gori za svoju slobodu. Mašinerija je jaka, mašinerija je bolesna, mašinerija je mafijaška i kriminalna, ali niko do sada u srpskoj istoriji nije pobjedio narod, pa čak ni tada moćni Turci Osmanlije.

Da u jednoj Mionici, koja ne znam da l ima 10 000 ljudi, ti imaš skupinu naroda koja je spremna da ide i vije boj protiv batinaša i maskiranih bandita, to je taj fascinantni dio našeg naroda.
Sloboda se ne dobija, sloboda se osvaja.

Vrh

[ 1121 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]