banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 15:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1703 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 86  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Nov 2011, 01:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
e - novine :roll:

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 01:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Tako mizerne plate, a na svim onim snimcima ne baš stara auta i loši telefoni. Ako su inženjerima tako mizerne plate, kako je tek "obični" puk mogao da priušti sebi sve to. I ovi naši jadnici odavde što su išli tamo da rade. Pa njima je gore nego što je ovdje, samo me čudi što se nisu vraćali...
Tipični mazohizam ovdašnjih ljudi.
Ja zadnje priče iz predratne Libije čuo iz druge ruke. I mnogo bolje se ovi naši sa srednjom školom snašli nego njihovi inženjeri. Zaista nije fer. Sada razumijem zašto su se pobunili... Sva sreća pa ih čeka sada blagostanje. mada više će imati koristi Velika Britanija koja će zagristi veliki dio kolača od 300 milijardi dolara za obnovu Libije, tako da će indirektno i Milanko imati koristi od demokratije u Libiji. :)

A NATO se potrudio da pokaže kako su mnoge stvari oko infrastruktura bile lažne. Ili da tako izgleda na kraju. Evo jednog od pogona koji je izgleda bio legitimna meta za zaštitu civilnog stanovništva... Cccc Libijci, onoliki projekat u Africi izvesti sami bez MMF, SB, ...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lTM1gLu4Vkc[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 01:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ajoj...e-novine...nema sta Milanko...raskrinkao si Gadafijev aparat...sve zajedno sa Petrom Lukovicem... :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 13:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Ajoj...e-novine...nema sta Milanko...raskrinkao si Gadafijev aparat...sve zajedno sa Petrom Lukovicem...

cuj, ma kako e-novine bile bljutave sto se tice dosta stvari, izmedju njih s jedne strane i nspm, kurira i pravde s druge strane, uvijek biram e-novine ;)
tekst govori o zivotu u libiji pod gadafijem. to sto taj zivot nije onakav kakvim su ga obozavatelji lika i djela pukovnika zamislili, to je druga stvar...

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 16:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Arapska liga suspendovala Siriju

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/ ... ala-Siriju

Ovako je bilo i sa Gadafijem. Pacovi se okrenuli prema Siriji.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 16:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Pa prema onom skotu se i treba okrenuti. Nadam se da će ih srukati za dva dana kad ih napadnu... :roll:

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 19:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
jellyfish je napisao:
Milanko Djeric je napisao:

Odlican link Milanko. Za trenutak sam povjerovao da je stari pacov dijelio narodu sakom i kapom, ali ispostavilo se da su vise od pola od onih teza o blagostanju u Libiji samo obicni urbani mitovi. Dovoljno je procitati ovo iz gornjeg linka:

"...Voda iz česme se pije, mada nije preporučljiva. Za cijenu litra pitke vode može se kupiti deset litara benzina..."

ili ovo:

"...Kada je riječ o besplatnome zdravstvu, radilo se o skroz lošem nivou medicinske i druge opremljenosti , tako da su ljudi nosili sa sobom posteljinu, dobijajući samo goli krevet. Operacije su se vršile bez anestezije, a lijekovi plaćali po apotekama. Plaće u libijskim firmama su mizerne (od 150 do 250 dolara za poslove diplomiranoga inžinjera, koji najčešće nalazi radno mjesto u oblasti nafte). S obzirom na veliki broj stranaca, koji su tokom rada u Libiji sa porodicama tu i živjeli, zapanjuje činjenica da upisati dijete u srednju školu na engleskome jeziku ne može se ni u jednom libijskom gradu, čak ni u Tripoliju. Kako su plaće i prosvjetnim radnicima sramno niske, obrazovanje nije garantiralo stručnost i sistematsko znanje. Čak su i strane knjige cenzurirane i prevođene samo one koje je vladar odredio. Na fakultetima se studenti nisu osposobljavaju za konkretni posao. Tehnički nepotkovani, oni su i nezainteresirani, s obzirom da su tu stranci koji za razliku od njih bivaju dobro plaćeni.

Rijetki su bili oni kojima je država poklanjala stan. Da bi se uopće neko oženio, po tradiciji mora imati puno novca, koji ide mladinoj familiji, a u slučaju razvoda mora se ispoštovati obaveza, tzv. "mahr", otpremnina, čija se vrijednost određuje već pri sklapanju braka. Nerijetko su tridesetogodišnjaci samci, koji nemaju ni novac, ni stan, pa prema tome ni realne šanse da se žene. Zabavljanja gotovo da ne postoje, pa nije ni čudo što su muškarci jako isfrustrirani. Sa druge strane, postoji poligamija i najčešće su to starci sa mladim ženama kao drugim, trećim ili četvrtim...''

Sta ces od nafte ako nemas vode.
Iako im je bilo vjerovatno prilicno lose, ne znam da li ce im demokratija donijeti nesto bolje, nama u bivsoj Yu nije donijela. Zavisi ko im dodje na vlast.

Isto kao što ovaj tekst navodi da nisu tačne pro-Gadafi informacije koje su se pojavljivale u domaćim medijima, šta garantuje da su tačne informacije koje navodi ovaj tekst?

I zna li uopšte neko otkud im onda onoliko novih automobila i telefona koji se pojavljuju na bukvalno svakom snimku, ili su sve to oteli od "20 miliona stranaca" možda? Nisu imali vodu, plata 250 dolara, a imaš tjuniranog novog Fiću? E jebiga sad... Činjenica je da je Gadafi bio samozaljubljen i sa iskrivljenim pogledom na stvarnost, kao i vladar čvrste ruke, ali besmisleno je predstavljati ga kao đavola, jednako kao i anđela.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 19:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma ako e-novine tako pisu, nema tu rasprave. Ne dovodi se u pitanje kredibilitet Pere Lukovica & Co. :lol:
Dakle Gadafi nije bio nevinasce, ali stvarno ne treba ulaziti u raspravu sa pobornicima NATO Demokratije. Pogotovo poslije svih desavanja jos od bombardovanja Srbine, preko Iraka pa sad Libije. Uostalom Danijel ja fino okacio Link.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 19:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Flave je napisao:
Pere Lukovica & Co

Nema tu nikakvih & Co., to je društvo jednog lica, on sam prima poštu šta da napiše, čita šta treba pisati i piše, čovjek je svestran jbg. :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 21:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Dakle Gadafi nije bio nevinasce, ali stvarno ne treba ulaziti u raspravu sa pobornicima NATO Demokratije. Pogotovo poslije svih desavanja jos od bombardovanja Srbine, preko Iraka pa sad Libije. Uostalom Danijel ja fino okacio Link.

1) ocigledno uopste nisi procitao tekst kojem se podsmijevas, jer jedan od prvih pasusa jasno stavlja do znanja da je autorkino misljenje da je jedini motiv NATO intervencije bila nafta.
2) mozda nekad u zivotu dovoljno mentalno odrastes (mada sumnjam da ce se to desiti, ali uvijek postoji nada) da shvatis da stvari nisu uvijek crno bijele, i da je krilatica george w. busha "ili si sa nama, ili si protiv nas" obicna glupost. dakle, postoje ljudi koji su jednako protiv NATO demokratije koliko i protiv default anit-americkog, anti-britanskog i anti-evropskog razmisljanja po kojem je svako koga ameri bombarduju heroj, i ne moze biti nista drugo

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 21:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Činjenica je da je Gadafi bio samozaljubljen i sa iskrivljenim pogledom na stvarnost, kao i vladar čvrste ruke, ali besmisleno je predstavljati ga kao đavola, jednako kao i anđela.

besmisleno je prikazivati kao kao imalo boljeg nego sto su oni koji su ga bombardovali

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 21:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
I Francuzi su znali protestvovati protiv globalizacije i USA hegemonizma zašto njih ne bombarduju ili uvedu im sankcije?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 21:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nema tu nikakvih & Co., to je društvo jednog lica, on sam prima poštu šta da napiše, čita šta treba pisati i piše, čovjek je svestran jbg.

od koga prima postu?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 21:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ili Saudijska Arabija i Emirati koliko tamo ima ugrožavanja ljudskih prava, autokratije i despotije gdje su tamo globalne demokrate?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 21:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:

1) ocigledno uopste nisi procitao tekst kojem se podsmijevas, jer jedan od prvih pasusa jasno stavlja do znanja da je autorkino misljenje da je jedini motiv NATO intervencije bila nafta.
2) mozda nekad u zivotu dovoljno mentalno odrastes (mada sumnjam da ce se to desiti, ali uvijek postoji nada) da shvatis da stvari nisu uvijek crno bijele, i da je krilatica george w. busha "ili si sa nama, ili si protiv nas" obicna glupost. dakle, postoje ljudi koji su jednako protiv NATO demokratije koliko i protiv default anit-americkog, anti-britanskog i anti-evropskog razmisljanja po kojem je svako koga ameri bombarduju heroj, i ne moze biti nista drugo

Baja,

Ajd spusti malo loptu. Niko te nije vrijedjao, pa nemoj ni ti o mentalno odrasli svemoguci Englezu. Nemoj mene uciti o krilaticama ziv bio. Prdi o e-novinama i radi sta hoces, ali nemoj mi se obracati tako. Ako si slijep pored ociju, ne mogu ti ja nista tu. Uzivaj u BBC-u i siri civilizaciju po svijetu.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 22:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ako si slijep pored ociju, ne mogu ti ja nista tu. Uzivaj u BBC-u i siri civilizaciju po svijetu.

opet ti o BBCu. jel za tebe zaista ne postoji nista izmedju zakletog mrzitelja amerike i zapada s jedne strane i "obozavatelja NATO demokratije i BBCa" sa druge?
e-novine definitivno ne pripadaju ovoj drugoj grupi, jerbo se na njihovom sajtu moze procitati poprilicno tekstova protiv americke administracije, NATO intervencija itd itd.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ako si slijep pored ociju, ne mogu ti ja nista tu. Uzivaj u BBC-u i siri civilizaciju po svijetu.

opet ti o BBCu. jel za tebe zaista ne postoji nista izmedju zakletog mrzitelja amerike i zapada s jedne strane i "obozavatelja NATO demokratije i BBCa" sa druge?
e-novine definitivno ne pripadaju ovoj drugoj grupi, jerbo se na njihovom sajtu moze procitati poprilicno tekstova protiv americke administracije, NATO intervencija itd itd.

Znas u cemu je tvoj Problem? Za tebe je svako ko kaze bilo sta protiv jebene neoliberalne administracije mrzitelj svega i svacega sto dolazi sa zapada. Ja sam na tom "zapadu" vec prilican broj godina i bilo bi licemjerno s moje strane da sam "mrzitelj svega i svacega zapadnog". Ta prica kod mene ne prolazi. To sto ti u svakoj kritici bilo cega zapadnog vidis mrzitelje, soviniste i slicno...pokazuje tvoj autisticni stav.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 23:22 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Sto vi uopste raspravljate sa Milankom? On sve zna sve najbolje.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2011, 08:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Citiraj:
Činjenica je da je Gadafi bio samozaljubljen i sa iskrivljenim pogledom na stvarnost, kao i vladar čvrste ruke, ali besmisleno je predstavljati ga kao đavola, jednako kao i anđela.

besmisleno je prikazivati kao kao imalo boljeg nego sto su oni koji su ga bombardovali

Nije on bolji, ali su oni gori. Da su manji dio novca, koji su izdvojili za sve ove "anti-teror" ratove, izdvojili na rješavanje problema gladi u svijetu, umjesto na kreiranje konflikata koji su izazvali stotine hiljada mrtvih, a da ne pričamo o ostalim žrtvama, mogli su dobrim dijelom i da ga riješe.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2011, 00:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/Свет/989982/Либија,+племена+на+ратној+стази.html

Петар Луковић је идиот. Крај дискусије.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1703 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 86  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]