banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 11:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 280  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Jun 2013, 19:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Suljagić: Ne pada mi na pamet da se izvinjavam za svoja mišljenja i stavove!

Ne pada mi na pamet da se izvinjavam Vladi RS-a za nešto što je moje mišljenje i moj stav - kazao je u izjavi za Fenu koordinator Koalicije "1. Mart" Emir Suljagić.

Podsjećamo, SNSD je u saopćenju za javnost zatražio od Suljagića da se izvini Vladi RS-a zbog poređenja ove vlade s njemačkim Vermahtom.

- Razmislit ću da im se izvinim onda kada se oni izvine što su njihovi prethodnici na tim pozicijama, u toj istoj Vladi RS-a, pobili moju familiju. Kada se ograde od onih koji su to učinili i kada ih procesuiraju pred sudovima za zločin koji su počinili, onda ću razmisliti da se i ja izvinim - pojasnio je Suljagić.

Ne vidi u čemu je problem i zašto ne bi mogao i smio javno iznositi svoja mišljenja.

- Milorad Dodik može reći da njemu ne može suditi sudija musliman, Mladen Bosić može izjaviti da je priča s rahmetli Berinom orijentalna patetika, a kada ja iznesem svoje mišljenje onda zakukaju - istakao je Suljagić.

Dodao je da je njegovo mišljenje o Vladi RS-a zasnovano na činjenicama.

- To je okupatorska Vlada koja tjera nesrpsku djecu da dolaze na školske slave, to je vlada koja školama u kojoj su većinski bošnjačka djeca zavrnu vodu... Ovo je jedini dio svijeta gdje kada hoćeš da izvadiš ličnu kartu policija ti uzme sve dokumente i pošalje te kući da ih čekaš kako bi provjerili da li zaista tu i živiš. To je vlada koja se prema nesrbima ponaša kako bi se ponašale bilo koje okupatorske snage. Oni nesrbe u RS-u ne smatraju građanima i to je ta Vlada. Nemojte imati nikakve sumnje u to - smatra Suljagić.

Dodao je da činjenica da u toj vladi sjedi i nekoliko Dodikovih "džepnih Bošnjaka i Hrvata" ne obavezuje ni njega ni bilo koga drugog da misle o toj Vladi na ovaj način.

Također, Suljagić je podsjetio SNSD-e da BiH nije zajednica dva entiteta i da je BiH država, a ne zajednica entiteta.

- Sve dok ima ljudi kao što je Dodik, a koji prijeti da će odnijeti komad naše zemlje negdje, bit će i ljudi kao što sam ja, a koji će se protiv toga boriti istim onim sredstvima kojim se oni bore u ostvarenju tog cilja - zaključio je Suljagić.

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... -i-stavove

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2013, 19:28 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
meni uopste ne smeta sta ta nevazna budala prica,vec mi smetaju ove silne reakcije iz RS,cime se samo daje na znacaju toj kljusini cije rijeci imaju tezinu koliko i moje otprilike...
trebalo bi i vanrednu sjednicu skupstine sazvati,jbt

ima valjda neko nadlezan da tuzi konja,sta imaju sve nase institucije da raspravljaju sa njim...

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2013, 19:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
To je super za nasu vladu, tako se odvraca paznja od ekonomskog stanja, paznja se prebacuje na pojedine debile iz federacije i tako, sve je to savrseno za nasu vladu :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2013, 19:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Ne znam jesam li ovu emisiju postavljao. U toj emisiji ovaj gore šošon je pokazao nizak nivo kulture u komunikaciji.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NoMd9XcbEEg[/youtube]

skeva je napisao:
To je super za nasu vladu, tako se odvraca paznja od ekonomskog stanja, paznja se prebacuje na pojedine debile iz federacije i tako, sve je to savrseno za nasu vladu :wink:

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2013, 19:51 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
skeva,u pravu si...

ali sto se mi na forumu pecamo na budalu,sto mu borci repliciraju i svi ostali?
to je kao trol na forumu,samo mu dajes gorivo,jer evo u ovom apokaliptovom clanku se taj suljic vec kurchi kako mu ne pada na pamet da se izvinjava i nastavlja srati....a kakva mu je ambicija i kolika je to dileja,najbolje govori ovaj pasus gdje taj apsolutni anonimus svoje rijeci stavlja u istu ravan sa Predsjednikom RS. :( ...svaka mu cast za licni marketing,vjerujem da je onom glupljem dijelu bosnjaka postao nenadjebivi idol...

Citiraj:
Sve dok ima ljudi kao što je Dodik, a koji prijeti da će odnijeti komad naše zemlje negdje, bit će i ljudi kao što sam ja, a koji će se protiv toga boriti istim onim sredstvima kojim se oni bore u ostvarenju tog cilja - zaključio je Suljagić

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2013, 20:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Suljagic nije beznacajan. Jasno se vidi da on u stvari mijenja Silajdzica, i u neku ruku on je neko ko izrazava stavove (fasisticke rekao bih) kompletnog bosnjackog establismenta.
Iz pozicije neformalne grupe gradjana, koja se namece kao politcki subjekt, a bez ikakve politicke odgovornosti, on je taj koji ce pustati probne balone i raznorazne ideje u politicki prostor BiH.
SDP i SDA a i SBB ce stvari koje ne naidju na osudu stranih ambasada implementirati u svoje programe.

On je u stvari odlican pokazatelj mrznje koja se institucionalno gaji prema Srbima i Hrvatima. Za sve oni koji su i za trenutak pomislili da je u BiH moguca koegzistencija RS-a i bosnjacke federacije, on je odlican primjer da od toga nema nista. Oni u stvari cekaju pogodan momenat za proglasenje bosnjacke drzave, gdje ce pokusati "gradjanskim buntom" prisvojiti Brcko, Srebrenicu i jos neke dijelove.
Uz, naravno, "nevine zrtve", po mogucnosti djece.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2013, 21:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
A sta cemo mi jesti dok on to bude radio a Dodik ga sprjecavao?

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2013, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
skeva je napisao:
A sta cemo mi jesti dok on to bude radio a Dodik ga sprjecavao?

Ako budes gladan, slobodno mi posalji PM, dacut ja gra' i kiselog kupusa. :lol:

Mozda nisi najbolje shvatio moju opservaciju - nas niko ne sprecava da uredimo odnose unutar RS, i sami smo krivi ako budemo birali pogresne. I sa "bosnom" i bez nje.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2013, 21:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Na zalost, Suljagic je upravo ovo sto je Rocker napisao. Naravno da od masovne preregistracije nema nista jer je fizicki nemoguca. Mislim da je obican svijet u Federaciji to shvatio i polako se ohladio od te ideje i ove budaletine.

Njega sada gura nekakav politicki vrh u Bosnjaka. Vjerovatno i zato da narodu mazu oci upirajuci prstom na agresore, okupatore, marsovce i sl.

A stomak prazan.

Kako god bilo. Bosnjaci ponovo odlucuju o BiH. I ovaj put se uzdam da ce neko pametan povuci rucnu. Optimista.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2013, 05:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9bbHLNQ5pMI[/youtube]

Bosnian Mujahideen in Syria.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2013, 06:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Е баш сам се изненадио... :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2013, 23:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pih, samo srebro?!

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2013, 06:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Наше власти су толико неспособне да би у такмичењу за најнеспособнију власт на свијету заузели дриго мјесто. Зашто не прво? Па зато што су неспособни. :lol:

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2013, 15:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
neizreverbiliziran je napisao:
Ne znam jesam li ovu emisiju postavljao. U toj emisiji ovaj gore šošon je pokazao nizak nivo kulture u komunikaciji.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NoMd9XcbEEg[/youtube]

skeva je napisao:

Spoiler:
Slika

Sad pogleda ovaj snimak.

Koji nizak nivo, o cemu ti pricas, ne postoji nivo za ovo….
Ovakve predstave neotesanosti, nekulture i primitivizma su rijetkost….
Upiso sam se slusajuci ga. :D :D :D
Nacin govora, upadanje, nadvikivanje, pokreti ruku izrazi lica,unosenje emocija, visina glasa i projekcija glasa govore o glumi i predstavi.
Smijesno i zalosno. :roll: :roll: :roll:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2013, 17:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sva sreća pa se ne možemo dogovoriti oko zaduživanja većeg.

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2013, 15:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Sto su online Bosnje zapjenile zbog deklaracije NSRS o ratu u BiH. Mislio sam da je to glupost, ali posto su se primili eto im na.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2013, 16:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kako je propalo Međugorje

Zvao me nekidan u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic.
Elem, pred trideset drugu godišnjicu Gospina ukazanja u Međugorju okupili se vjernici u kući vidjelice Marije Pavlović-Lunetti, pa čekaju da se pojavi Majka Božja. Koncentrirala se vidjelica Marija, sklopila ruke i zatvorila oči, a okupljeni vjernici oko nje pobožno mole iščekujući Gospinu poruku. Mrmorili oni tako i čekali bogami i do deset navečer, kad se odjednom otvorila vrata, kuću okupala zasljepljujuća svjetlost, a na vratima se ukazala prekrasna žena u plavom: Bezgrešno Srce gori joj na grudima zlatnom buktinjom, baš kao na onim plastificiranim naljepnicama sa štandova u Podbrdu.

- Marija? - reče Ona. - Marija Pavlović-Lunetti?

- Ja sam, Gospe moja! - raširi ruke vidjelica Marija.

- Aleluja! - padoše na to okupljeni na koljena.

- Majko Božja, što nam poručuješ? - krene onda ganuta vidjelica prema plavoj silueti na jarkom svijetlu, pa kako priđe bliže, tako joj se Gospino zlatnoplameno srce učini kao, božeprosti, nekakav medaljon, baš poput onih sa štanda u Podbrdu. Priđe vidjelica još bliže, kad ono - nije medaljon, nego značka! Pogleda malo bolje, a na zlatnom Bezgrešnom Srcu Djevice Marije lijepo piše "Federacija BiH - Federalna uprava za inspekcijske poslove".

- Gospodo, izvolite napustiti objekt, gospođo Marija, vi ostanite - kaže u to žena u plavom, pa se okrenu kolegi iza sebe. - A ti ugasi tu lampu, ubi me ba, šta ti je?!

Tako se, čitali ste u novinama, prošlog ponedjeljka - dan uoči trideset druge godišnjice Gospina ukazanja - u Međugorju ukazali inspektori državnih i federalnih inspekcija, pa banuli i u kuću slavne vidjelice Marije Pavlović-Lunetti. Učas se hercegovačkim las vegasom proširio glas o čudesnom ukazanju inspekcije, nastala je strka kakve nije bilo ni 1981, kad se ono Mariji Pavlović i petorici njenih prijateljica i prijatelja prvi put prikazala Blažena Djevica Marija.

Razbježalo se pred inspektorima sve živo, pobjegli iz gradića prodavači suvenira, šverceri deviza, nosači, vozači, vodiči, redari, prevoditelji, ministranti, nije u Međugorju, priča se, takve bježanije bilo ni kad je Udba dolazila. U jednom hotelu sa pedeset četiri sobe - zabilježili novinari - inspektori zatekli samo prestravljenu recepcionerku: nestale sobarice i čistačice, nestali kuhari i konobari, nestali i sami vlasnici. U cijelom pustom marijanskom svetištu ostalo tako samo nekoliko desetaka hiljada zbunjenih hodočasnika i unezvjerena Djevica Marija na brdu iznad Podbrda.

- Stanite, djeco, čekajte me! - odozgo je, kažu očevici, vikala Majka Božja, pa pridržavajući dugačku plavu haljinu zaprašila nizbrdo za svojim razbježalim stadom. - Ja sam vaša majka i ne mogu vas ostaviti same u lutanju i grijehu!

Je li baš tako bilo, ne znam - nisam bio - ali znate kako kažu, ako laže koza ne laže rog, ako laže Kožo ne laže Bog, ili kako već ide: sutradan, naime, na službenom sajtu međugorskog svetišta osvanula najnovija Marijina poruka, datirana 25. lipnja 2013. - eno vam je na http://www.medjugorje.ws, lijepo piše crno na bijelo, pa na trideset jezika, citiram - "Ja sam vaša majka i ne mogu vas ostaviti same u lutanju i grijehu!"

Ni pet minuta kasnije, u podnožju brda federalna inspekcija zaustavila neku zadihanu ženu u plavoj haljini: faljenisus gospođo, vazda budi sinko, molim vas dokumente.

- Znatel' vi ko sam ja? - malo kao i drčno upitala ga ona pružajući papire.

- Gospođo draga, da znam svakoga u Federaciji, ne bih ja tražio dokumente - umornim glasom će inspektor, vrteći u rukama plastificiranu naljepnicu s Gospinim likom, sve s Bezgrešnim Srcem što joj na grudima gori zlatnom buktinjom, i natpisom "Blažena Djevica Marija - Međugorje". - Šta je ovo?

- Lična - odgovorila je žena, dok su joj se obrazi crvenjeli kao da je ono plamteće srce sad progutala.

- Marija, Marija, šta ćemo s vama? - vratio joj inspektor naljepnicu. - Odakle ste, Marija?

- Iz Nazareta, Palestina.

- Bogami ste onda izdaleka potegli. Čime se bavite, Marija?

- Šaljem ljudima poruke i tako.

- Poruke? To nešto k'o SMS?

- Pa, recimo.

- Znači telekomunikacije. Onda imate i radnu dozvolu?

- Naravno - izvadi na to Marija malu, plavu knjigu.

- Šta je to?

- Novi zavjet - odgovori ona. - Unutra vam sve piše.

- Sačekajte tu - reče onda inspektor, pa zamakne put automobila.

I šta je bilo? Inspektori detaljno proučili Gospinu radnu dozvolu, sva četiri evanđelja, sve zavjetne knjige i poslanice, pa ispalo da u cijelom Svetom pismu ne postoji na Marijino ime nikakva dozvola za vršenje usluga u telekomunikacijama, niti ikakvih zapravo usluga u bilo čemu!

Marija se u Bibliji - stoji u obrazloženju rješenja Uprave za inspekcijske poslove - spominje samo i isključivo kao Isusova biološka majka, nema u cijelom Svetom pismu nijedne jedine riječi štovanja njene božanske ili čudotvorne uloge, ni sam Isus joj ne pridaje takav značaj, nijednom riječju se u Novom zavjetu ne spominje ni njena smrt, ni uznesenje na nebo, nikakva njena nebeska slava ili duhovna dimenzija, nikakva transcendentalna svojstva ili proročanske sposobnosti, nikakva moć utjecanja, ispunjavanja molitvi ili posredovanja Boga, nema nijedne njene duboke misli, hiperbole ili prispodobe - nema ništa.

Marija iz Nazareta, ukratko, uopće nema licencu za pružanje telekomunikacijskih i drugih božanskih usluga: posljednji put Biblija je spominje u Djelima apostolskim, kad je ono na Pedesetnicu bila s apostolima, nakon čega netragom nestaje iz Svetog pisma. Sve dok je, eto, prošlog ponedjeljka u zaseoku Podbrdu nisu zaustavili federalni inspektori, pa joj po članu 17. Zakona o zapošljavanju stranaca razrezali dvije hiljade maraka kazne i šest mjeseci zabrane obavljanja djelatnosti.

Opustjelo otada Međugorje, spakovali se prodavači suvenira, vlasnici agencija i šverceri deviza, otišli nosači, vozači, vodiči, redari, prevoditelji i ministranti, otišle recepcionerke, sobarice, čistačice, kuharice i konobarice, budzašto domaćini prodaju velebne vile, pansione, hotele i restorane, a rijeke Marijinih hodočasnika krenule se spuštati na jug.
Nekidan se navodno ukazala jednom advokatu u Čapljini.

Boris Dežulović

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2013, 20:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Čestitam na ovom kulturno - edukacijskom programu i pitam da li mogu odrasle osobe koje su vec jednom obrezane da se prijave kako bi još više učvrstili tusko - bosansko prijateljstvo? :lol:

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/905 ... chaka.html

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2013, 02:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
http://srbin.info/2013/07/eu-i-sad-plan ... ke-srpske/

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2013, 17:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sud-bih- ... /130711080

дивно :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 280  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]