Пеле Мали je napisao:
НенадВ, имаш ти у Америци и муслимана који су скроз ок и нису задрти и боли их дупе за то. Само су рођени као муслимани.

Pele ocemo li ja i ti malo da branimo muslimane...
Naravno necemo ali necemo ni ispiranje mozga....
Cuj ima toga kazes u Americi.
Naravno da ima ne samo u Americi vec i u Evropi i sire.
Medjutim ti nisi Musliman ako stvarno nisi Musliman....jesam ovo dobro rekao. Jbt kako duboko....
(tako se nekad iznenadim kad nesto ovako pametno smislim, tako misaono i duboko da ne mogu sam da razumijem)
Salu na stranu. Sta hocu reci, nisi musliman ako nisi onakav musliman kakav treba da budes u odredjenom momentu.
Sjeti se kako je prica o crtanim karikaturama o Muhamedu isla. Crtane karikature su bile ne zapazene isprva u Danskoj cak su bile objavljene iste poslije par dana i u Egipatskom listu "Al Fagr's" bez mnogo buke.
I nista se znacajno nije desavalo sve dok se neko nije dosjetio da ide pitat Abu Labana sta on misli o tome. Kad su pitali Nasera Kadera muslimana inace MP u Danskom parlamentu sta misli o crticu reko je: "Meni taj crtic nije stvarna uvreda muslimana", " Ja nisam uvreden" onda mu je receno, auu jbt... pa ti nisi pravi musliman.
Novinarima je receno idite nadjite covjeka koji se zove Abu Laban i njega pitajte.
I naravano Ahmed Abu Laban poznat po simpatisanju Bin Aladina je odmah postao lakums,
tj, Abu Laban je postao predstavnik cijelog muslimanskog plebesa 180.000 u to vrijeme u Danskoj a do tada je oko stotinjak muslimana znalo za njega.