banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 03:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1698 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 85  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Feb 2011, 17:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Što u Bahreinu, njihov GDP je veoma dobar?

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 21:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Citiraj:
Dva iranska ratna broda mogu kroz Sueski kanal

Egipat je dozvolio u petak da dva iranska ratna broda prođu kroz Sueski kanal, izvijestila je egipatska državna novinska agencija Mena, što je prva odluka od 1979. godine, a Izrael ju je nazvao "provokacijom".

"Egipat je pristao dati dozvolu da dva iranska ratna broda prođu kroz Sueski kanal“, izvjestila je agencija Mena.

Mena je precizirala da se u zahtjevu koji su podnijele iranske vlasti naglašava da ova dva broda ne prevoze oružje niti nuklearni ili hemijski materijal.

Dužnosnici zaduženi za korištenje kanala su saopćili da će ova dva broda biti prvi iranski ratni brodovi koji će proći kroz kanal od iranske islamske revolucije 1979. godine.

Izrael, koji smatra da je Iran velika opasnost za njegovu sigurnost, osudio je u srijedu "provokaciju“, posredstvom svog ministra vanjskih poslova, sokola nacionalističke desnice Avigdora Liebermana.

Шта ли сад спремају.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 00:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
prevoze medicinsku opremu za radiologiju koja sluzi za pravljenje jedne stvarcice koja se zove kobalt 60

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 12:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
filozof sa vrbasa je napisao:

- Per capita $27,214

Više nego dobar.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 14:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
danijell je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:

- Per capita $27,214

Više nego dobar.

Nije sve u BDP-u. A cak i da jeste toliki BDP prosjecno, posto je u pitanju kraljevina male velicine, moguce je da veliki dio, recimo 70 posto BDP-a odlazi kralju pa onda obicni narod nema korist od toga, ali to je nagadjanje.

Mnogo je veca vjerovatnoca da su ljudska prava i slobode ugrozena posto znamo kakvo je stanje sa ljudskim pravima i slobodom u islamskim zemljama, bar u 90 posto islamskih zemalja.

I treca mogucnost, najdraza pobornicima teorije zavjere je da je nekom zamirisala nafta pa prosirio na Kuvajt i Bahrein.

Dalje, bez obzira na BDP ljudi nisu zadovoljni ako vide da mogu nesto promijeniti. Evo recimo Grcka ima 5 puta veci BDP od nas pa protestuju, a mi imamo jedan od najmanjih BDP u Evropi i najlosiju potrosacku korpu u regionu, a vjerovatno i u Evropi pa ne protestujemo. Ali mi i nemamo razlog za protestovanje posto imamo pravo na slobodne izbore, a sad sto izaberemo lose to je nas problem. Znaci zavisi od mnogih stvari i koliko su ljudi zagrijani za promjene.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 14:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mislim da ga je Gadafi popušio, dok je on na čelu kolone njegovih pristalica, a protesti širom zemlje.

Izbjeglice iz Tunisa nadiru u Italiju, Berluskoni traži čak 100 000 000 evra od EU.

Ajatolah u Iranu otvoreno poziva da se smaknu dva čovjeka, protesti ogromni.

Imam u Jemenu traži mirne demonstracije.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 15:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

@jellyfish
Naravno, neko jede meso, a neko kupus...
Ipak daje neku sliku o ekonomiji. Možda su nezadovoljni što je npr u Kataru GDP tri puta veći :)
Ali opet, da jurišaš na vojsku koja puca...
MIslim da se više ne radi toliko o ekonomskom stanju, koliko to da su ljudi sada u tom dijela svijeta vidjeli da se mogu pobuniti protiv nedodirljivih. I da ih mogu srušiti sa vlasti. Šta misliš zbog čega je Saudijska Arabija upozorila USA u vez Egipta, i da će pomoći finansirati Mubaraka da ostane na vlasti?
Sada je kasno.
Pušten je duh iz boce uz LIVE prenos Al Jazeera-e.

Poslednji put menjao danijell dana 19 Feb 2011, 15:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 15:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Frisky_Dingo je napisao:
kobalt 60

o ne opet :D

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 15:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
http://www.mondo.rs/s198129/Info/Svet/U ... rdeli.html

Кренула демократија...

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 16:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Silvio Dante je napisao:
http://www.mondo.rs/s198129/Info/Svet/U_Tunisu_zaklan_svestenik_zapaljeni_bordeli.html

Кренула демократија...

Bio si u pravu Silvio. Pobune u arapskim zemljama cesto imaju kontraproduktivan efekat i samo naprave gore, zato sto je religija povezana sa drzavom. Evo recimo primjer su Iran i Kosovo gdje je samo napravljeno gore. Rijetki su primjeri poput Turske gdje je napravljeno nesto bolje. Ono sto meni nije jasno je tolika opsjednutost tih ljudi religijom, u ovom slucaju islamom. Dok god se ljudi tamo ne rijese ekstremne religije tamo nece biti bolje. Slicno kao u Evropi kad je bila inkvizicija, krstaski ratovi i slicne stvari sto je bilo tako sve do negdje 18 vijeka dok ljudi nisu odvojili religiju od drzave. Na zalost, posto je islam duboko ukorijenjen u tu civilizaciju za to ce trebati jos puno vremena. Iako religija moze biti dobra, u slucaju Arapa religija im samo donosi zlo, na zalost. Jer mocnici koriste religiju za ostvarivanje licnih ciljeva i zavaravanje naivnog naroda.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 17:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
па.. кад упоредиш колико је хришћанство старије од ислама они су управо сад негдје у том периоду..
полако.. проће то и њих.. једног дана.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 17:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ben Ali umro od tuge za domovinom. :(

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 19:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Најмање 30 људи повређено је у сукобу снага безбедности и више стотина Арапа без дражављанства који су протестовали у Кувајту, захтевајући од власти да реше њихов проблем, саопстили су данас званичници.

Око 300 људи протестовало је у граду Џахра, 50 километара од Кувајта, а након демонстрација ухапшено је 50 особа, преносе агенције.

Поједини демонстранти носили су примерке муслиманске свете књиге Куран, узвикивали су слогане: „Бог је велики” и тражили да власти реше њихов дугогодишњи проблем.

Процењује се да у Кувајту има више од 100.000 особа без држављанства, за које влада каже да потичу од људи који су дошли у Кувајт из суседних држава и немају права на кувајтску националност.

Кувајт је од 2000. године укинуо основна права особама без кувајтског држављанства, како би их натерао да признају свој прави идентитет.

Власти наводе да је од тада око 20.000 људи открило своје порекло и добило дозволе за боравак у тој земљи као и сви други странци.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2011, 23:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fwnUQcKXmMM[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2011, 14:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
http://www.mondo.rs/s198320/Info/Svet/L ... i_rat.html

Написао сам још за Тунис да је све организовано споља. Гадафи ако је иоле нормалан одржаће власт. Његов син је потпуно управу, падне ли режим, Либију ће да окупирају Амери и компанија.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2011, 15:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Jadni narod nastrada, kako god okrenes nije dobro.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2011, 15:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Silvio Dante je napisao:
http://www.mondo.rs/s198320/Info/Svet/Libiji_preti_gradjanski_rat.html

Написао сам још за Тунис да је све организовано споља. Гадафи ако је иоле нормалан одржаће власт. Његов син је потпуно управу, падне ли режим, Либију ће да окупирају Амери и компанија.

"Administracija američkog predsednika Baraka Obame, takođe je signalizirala da bi libijska vlada mogla da se suoči sa posledicama ako ne bude slušala upozorenja i poštovala pravo svojih građana na miran protest."
sve je receno....nije mi samo jasno kako se moze na youtube postavljati ubistva demostranata,a ne moze riba u toplesu....ameri ameri....

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2011, 16:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako Gadafi ne popusti u zemlji će biti rata.

Naši ljudi su opljačkani, evakuacija neizvjesna.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2011, 19:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Avijacija pucala po demonstrantima u Tripoliju?!

Vojni avion pucao je danas na antivladine demonstrante u Tripoliju, glavnom gradu Libije, prenijela je televizija Al Jazeera.

Libijac Sula el Balalazi, koji tvrdi da je opozicioni aktivista, rekao je u telefonskoj izjavi ovoj televiziji da je libijsko vazduhoplovstvo bombardovalo "pojedine lokacije u Tripoliju". On je rekao da se javlja iz predgrađa glavnog grada.

U ovom trenutku nije moguće dobiti nezavisnu potvrdu ove informacije. Komentatori smatraju da je upotreba avijacije protiv sopstvenog naroda znak da se vladavina lidera Moamera Gaddafija primiče kraju.

Britanski ministar spoljnih poslova William Hague izjavio je ranije da je Gaddafi možda krenuo put Venecuele, ali je visoki zvaničnik Vlade u Karakasu to demantovao.

Libijska državna televizija u međuvremenu je prenijela da snage bezbjednosti sprovode akciju protiv "terorista" i da ima nekoliko ubijenih. EU je osudila mjere represije koje libijska vlast preduzima protiv demonstranata i pozvala sve strane na uzdržanost. Ministri spoljnih poslova zemalja EU osudili su u saopštenju "aktuelnu represiju nad demonstrantima u Libiji, kao i nasilje i pogibije civila".

Evropski blok od 27 članica pozvao je na "momentalno okončanje upotrebe sile protiv demonstranata" i apelovao da sve strane pokažu uzdržanost. Ministri su pozvali Libiju da poštuje slobodu izražavanja i pravo građana na mirno okupljanje.

Citiraj:
Karl Stagno-Novarra, Al Jazeera's correspondent in Malta, reports the pilots of the jet fighters that landed there are "senior colonels", who were ordered to bomb protesters. They refused and have defected to Malta, he said.

Citiraj:
The defected pilots reportedly tell Maltese officials they were based in Tripoli and ordered to attack protesters on the ground in Benghazi. After seeing their fellow pilots begin the airstrikes, they diverted course toward Malta. If substantiated, this would appear to confirm the use of airstrikes against civilian protesters in cities around the country.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2011, 19:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Al Jazeera Arabic is speaking to a political activist in Tripoli, who tells us there are airstrikes "all over Tripoli".

There is death, fear - and women are crying everywhere. The strikes are concentrated against areas that sent large number of protestors to the streets and there are cars full of foreign fighters firing on people.

He says at least 250 people were killed in the past 24 hours alone and is calling for international help. He tells us Tripoli is "under siege by foreign fighters" - that water and electricity have been cut and there is a shortage of food and medical supplies. "It is a genocide," he says.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1698 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 85  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]