banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 11:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Dec 2010, 04:54 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
nista od te ljubavi, jos je u zatvoru..zalili se svedjani....

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 12:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Citiraj:
Je li „Vikiliks” ukinuo pitanje o istini, odnosno da li je Džulijan Asanž dostojan naslednik Ničea? Je li on globalista ili antiglobalista? Da li uopšte i postoji istina u normalnom smislu reči,a u kontekstu depeša koje objavljuje „Vikiliks”? Kako se otkrića „Vikiliksa” u mnogim medijima sasvim proizvoljno tumače postoji i sumnja da sve to može sasvim dobro poslužiti i za unutrašnje političke i biznis obračune.

Naime, američke depeše otkrivaju, a „Vikiliks” objavljuje da skoro svi arapski režimi u Zalivu traže od SAD da se bombarduje Iran zbog programa proizvodnje nuklearnog oružja. Skoro svi, od saudijskog kralja do emiratskih prinčeva, pa je tu čak i pretnja Egipta da bi mogao u te svrhe da upotrebi i nuklearno oružje. Vrlo zanimljivo da nigde u tim depešama nema izraelskih stavova o tom pitanju ili Izrael uopšte i nije zainteresovan za iranski nuklearni program?
Snimljene su skoro sve američke depeše poslate iz arapskih prestonica, ali nema depeša o Iranu poslatih iz američke ambasade u Izraelu? Ili je američki ambasador u Izraelu bio pametniji od ostalih, ili je sve to na vreme „očistio” Mosad? Koji je za razliku od naivnih i neopreznih Amerikanaca znao da Asanž u pauzama svojih seksualnih vratolomija vreba sve američke depeše. Pa sada još i Egipat preti nuklearnim odgovorom Iranu? Egipat, koji ne poseduje nuklearno oružje, a da sada krene da ga proizvede treba mu najmanje od šest do osam godina da to i ostvari.

Sledeće što mi je privuklo pažnju jeste reakcija iz NATO-a u kojoj se izražava bes što je „Vikiliks” objavio da SAD imaju u Evropi najmanje 200 komada nuklearnog oružja. A o tim bombama moja malenkost je upravo na ovoj stranici pisala pre mnogo meseci. Uklanjanje tog oružja iz Evrope Nemačka je, uz još neke evropske države članice alijanse, službeno zatražila uoči samita NATO-a u Lisabonu. I, naravno, ništa od toga.

Imamo i depešu u kojoj se kaže da će u Britaniji izbiti skandal zato što Amerikanci drže na britanskom ostrvu Dijego Garsija u Indijskom okeanu kasetne bombe, a London je potpisnik međunarodnog sporazuma o zabrani proizvodnje, upotrebe i skladištenja kasetnih ubojnih sredstava. Kao da neko namerno zaboravlja da je Dijego Garsija američka vojna baza iznajmljena na 99 godina, dakle baza je suverena američka teritorija, a SAD nisu potpisnik ugovora o zabrani kasetnog oružja. Kao da neko namerno zaboravlja da je Dijego Garsija, zapravo, i glavna američka baza sa nuklearnim oružjem u tome delu sveta. Ili, hajde da zavrtimo tugaljivo moralističku priču o kasetnim bombama na tom ostrvu, a one atomske i hidrogenske, ko ih se seti, seti...

Depeša o navodnom kineskom umoru od sponzorisanja severnokorejskih „nestašluka” i neprotivljenju Kine da se dve Koreje ujedine pod vođstvom Južne Koreje? Predivno, u tom slučaju Kina direktno na svojoj kopnenoj granici dobija 30.000 američkih vojnika sa taktičkim atomskim oružjem, plus što dobija novog ekonomskog takmaca-džina ujedinjenu Koreju. I sve to u situaciji gde oko Tajvana stvari nisu nimalo naivne.

http://www.politika.rs/pogledi/Miroslav ... na.lt.html

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 13:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Osnivač Wikileaksa uhodio devetnaestogodišnju djevojku?
Julian Assange, osnivač kontroverzne stranice "WikiLeaks", koja se bavi otkrivanjem i objavljivanjem tajni vlada širom svijeta, iza sebe također ima nekoliko sramotnih dokumenata dosad nepoznatih javnosti.
Iz mnoštva e-mailova koje je Assange slao jednoj mladoj djevojci prije nego je osnovao ozloglašenu web-stranicu, vidi se da je zapravo uhodio.
Tabloid "Gawker" je e-mailove objavio pod naslovom "Jezivi i bolesni mailovi Juliana Assangea".
E-mailovi su objavljeni upravo na dan kada je osnivač "WikiLeaksa" oslobođen uz plaćanje kaucije, Viši sud se sprema da ga izruči Švedskoj zbog optužbi za seksualno napastvovanje dvije žene.
Tabloid "Gawker" tvrdi da je tada 33-godišnji Assange uhodio neimenovanu 19-godišnjakinju nakon što je upoznao u baru u blizini Melbournea u aprilu 2004. godine.
Ona je u to vrijeme studirala fiziku i matematiku, a sa Assangeom se upoznala jer se činio drugačijim muškarcem od onih koje je poznavala.
"Djelovao je kao tih i miran čovjek. Nije mi bio privlačan, samo mi je bio zanimljiv", kazala je.
Assange ju je nakon toga otpratio do njene kuće gdje je živjela sa roditeljima, te je na rastanku neočekivano poljubio.
"Poljubac mi nije previše smetao. Nije pokušao učiniti ništa više od toga", dodala je.
Nakon toga su razmijenili e-mail adrese. Assange ju je uskoro pozvao na sastanak. Djevojka se ne sjeća detalja o tome šta je napisala u svom odgovoru, ali je potvrdila da nije izašla s njim. Sljedećeg dana je Assange pozvao telefonom. Djevojka je bila ljuta jer on nije htio otkriti kako je došao do broja.
Poslao joj je nekoliko e-mailova u kojim je kritikovao njeno ponašanje. Nekoliko dana kasnije, ponovo je pozvao telefonom. Djevojka se pravila da ga ne poznaje, a on je to shvatio kao flertovanje. Nakon toga je poslao još nekoliko e-mailova i pokušao razgovarati s njom. Iz očaja je uputio još nekoliko poziva, a onda mu je djevojka rekla da prestane s tim. Kada je napokon shvatio da neće uspjeti, Assange je odustao.
Djevojka je rekla da ne misli da je bila u opasnosti, te da Assange nije loš čovjek.

http://gawker.com/5714043/the-creepy-lo ... e=true&s=i

Ovo je gore od seksa bez kondoma, odnosno silovanja onih SWE djevojka koje se prvo je... pa se pokajale ...

A neko se potrudio da objavi elektronsku poštu ...

http://cryptome.org/0001/assange-cpunks.htm

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 14:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Težak kriminalac, nema šta!
Ako je ovo neki grijeh, onda smo svi mi muškarci griješnici, jer sigurno ne postoji ni jedan koji nije bio u ovakvoj situaciji (osim onih kojima je porodica aranžirala brak). Kad si iskreno zainteresiran za neku djevojku/ženu, pokušavaš sve što nije zakonom zabranjeno ili ne spada u neki poznati tabu. To je valjda OK. Granica ide kod nasilja ili prijetnji, a sve drugo je borba za produžetak vrste sa najpoželjnijim partnerom.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 00:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Evo jedne koja se odnosi na Hrvatsku i sad već bivšeg Sanadera:
2006-10-11 10:10:00 from Embassy Zagreb · #06ZAGREB1231 · CONFIDENTIAL OO
http://213.251.145.96/cable/2006/10/06ZAGREB1231.html
Naročito je upečatljiva završna procjena:
Citiraj:
Croatia is a small country. Its contribution to regional and global security will always be modest, its engagement capacity limited, its markets minor.

Toliko o veličini (Hrvatske), može se slobodno aplicirati i na ostale zemlje regiona.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 02:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
zar je ova tema jos aktuelna?
Despite those few still nostalgic for some idealized version of the past (such as PM Sanader’s aging political rival President Mesic, who recently attended the Non-Aligned Movement Summit in homage to Tito),hahhaah pa sta mesic ispade komunjara:)znam da je bivsa al se promjenio...pogotovo na kraju mandata.

He has purged the extreme nationalists from his party, exorcising the ghost of the late president Franjo Tudjman. He assisted in extraditing Croatia’s last major indicted war criminal Ante Gotovina to the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia in the Hague. He reached out to the ethnic Serb community, even including Serb parliamentarians in his coalition. He has pushed to normalize relations with Belgrade at considerable political risk, given that memories of the 1991-1995 war with Serbia are still painfully raw. :confused3: :confused3: :confused3: :confused3:

Most importantly, Sanader this summer delivered on a promise to triple Croatia’s self-financed contribution to NATO forces in Afghanistan to 150, with plans to increase that number further next year.

hmmmmmmmmmm kako se zovu vojnici sto ratuju za pare,za tudji interes,u tudjoj zemlji(nazalost ni mi nismo ni malo bolji,ako nisamo gori)

ko god je pisao ove izvjestaje vasingtonu,ili je sluzbovanje proveo u kafani,ili ja ne znam sta se desava oko mene(bice da je ovo drugo).

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 10:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
баш размишљам ових дана шта се дешава са викиликс? нешто нема неких занимљивих информација у задње вријеме или сам ја тотално необавјештен

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 12:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Wikileaks je dobro smišljen projekat SAD-a.
Ako mislite da griješim evo nekih stvari:

20.11.2010. Održan je sastanak NATO
Zemlje Alijanse su se saglasile da američki Pentagon preuzme kontrolu nad celokupnim internetom kako bi se u ime njih borio protiv nove pretnje, internet terorizma, popularnije prihvaćene formulacije sajber-terorizam. To je Pentagon i do sada radio ali sada je dobio NATO legitimitet, šta god to značilo. Da bi se ozvaničila ta kontrola bio je potreban i neki dogadjaj, neki povod – i evo ga Wikileaks.

28.11.2010 Wikileaks ''objavljuje'' depeše.

Osnovna sumnja je da je taj “bezobrazuk” uradio jedan australijski internet portal.
Ali, Australija je deo jednog veoma jakog a ne baš tako poznatog bezbednosnog sistema zvanog Ešalon koji okuplja zemlje engleskog govornog područja. Pored Australije tu su i Novi Zeland, Kanada, Velika Britanija i Amerika. Jedan od zadataka tog sistema je i stroga kontrola telekomunikacija i internet mreže u svakoj zemlji članici. Najveći deo te kontrole pripada Americi kao tehnološki najrazvijenijoj zemlji Ešalona. U prevodu, prosto je nemoguće da neki australijski ili u bilo kojoj drugoj zemlji Ešalona, a posebno ne u vernoj Australiji, bilo šta uradi bez znanja i odobrenja pre svega Amerike. Vikiliks je dakle ovlašćen da to radi. Vašington je znao šta će biti objavljeno i pre nego što je Vikiliks bilo šta objavio a tvrdi da su tajne ukradene. Američke ambasade su pre objavljivanja obavestile vlade mnogih zemalja, Srbiju nisu, o tome šta će biti na Vikiliksu. Kako to? I ovo nije prvi put. Vikiliks je jedini do sada imao ekskluzivno pravo na američke tajne, ponekad i britanske kada to Americi odgovara. I svaki put – nikom ništa.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 00:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Тим Мекфејден, Ирац који је био на челу притворске јединице у Схевенингену, навео је да је Милошевићевићем манипулисала супруга Мира Марковић, преноси "Блиц".
Мекфејден је рекао да је Милошевић манипулисао нацијом на исти начин на који је њиме управљала Мира Марковић, коју је звао телефоном сваког јутра.
У депеши која је из Хага у Вашингтон у децембру 2003. упућена Ричарду Просперу, тадашњем америчком амбасадору за питања ратних злочина, наведено је да је Мекфејден, некадашњи управник затвора у Ирској, особа која чешће од било ког другог има контакта са Милошевићем.
Мекфејден је казао да није тачно да је Милошевић оболио од депресије, али да га унесрећује то што не може да види породицу, а посебно супругу и унука Марка.
“Сваког јутра зове своју супругу Миру Марковић, са којом има необичан однос. Милошевић може да манипулише нацијом, али тешко управља својом женом, која напротив изгледа да управо има такву моћ над њим”, рекао је Мекфејден америчким дипломатама.
Он је навео да је то видео у више прилика, када је Мира Марковић терјала и убјеђивала Милошевића да учини нешто што она тражи.
“Кад он не би урадио нешто по њеном савјету, она се није устручавала да му каже да су лоши исходи могли да буду избјегнути да ју је он послушао. Мира Марковић служи Милошевићу као извор информација, утјехе, мотивације и стратегије и он се доста ослања на њено вођство. Када би га притиснула да уради нешто што не жели, Милошевић би се ретко директно успротивио, већ би једноставно избјегао да је послуша”, казао је Мекфејден и навео да је Мира Марковић заузимала централно мјесто у Милошевићевом животу.
У депеши је наведено да су повећани проблеми са Милошевићевим високим притиском у септембру 2003. изазвали озбиљну узбуну у Хашком трибуналу, натјеравши особље суда да размишља о начинима како да му умањи стрес и "усреће га".
Мекфејден је чак навео да су разматрали како да Миру Марковић доведу у Хаг из Русије уз неку врсту дипломатског имунитета од хапшења, што је потом оцијењено као неизводљиво, уз опаску Мекфејдена да је ризик био и у томе што "она уме да буде веома непредвидива особа".
О.Б.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=34496
Znači da je za nesreću na Balkanu kriva Mira Marković, a ne Sloba Sloboda.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2011, 22:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
Spoiler:
Sve mi se čini da će ova priča ubrzati i usvajanje Combating Online Infringement and Counterfeits Act (COICA).
http://www.networkworld.com/community/b ... ounterfeit
http://www.govtrack.us/congress/bill.xpd?bill=s111-3804

Kao i Protecting Cyberspace as a National Asset Act (PCNAA).
http://www.opencongress.org/bill/111-s3480/show
Citiraj:
On Thursday, both senators lauded Lieberman's Bill, which is formally titled Protecting Cyberspace as a National Asset Act, or PCNAA. Rockefeller said "I commend" the drafters of the PCNAA. Collins went further, signing up at a co-sponsor and saying at a press conference that "we cannot afford to wait for a cyber 9/11 before our government realises the importance of protecting our cyber resources".

Izgleda da ne odustaju od Internet "kill switch". Plaši ih to što je sve teže orvelovski kontrolisati Internet. Malo ih i Kinezi pritisnuli svojim ispadima/upadima.

A krenuli su prvo sa malim ribama.

http://www.osnews.com/story/24074/US_Go ... 0_Websites

Vjerovatno ćemo sve češće viđati ovu i slične slike na Internetu

Slika

http://atdhe.net/ down :(

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2011, 22:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
danijell je napisao:

баш сам хтио то да напишем :(

иначе имаш и доста преноса на:
www.livescorehunter.com

а људи шта се дешава са викиликс???? дигла се мјесец дана огромна фрка и сад одједном се сви ућутали

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2011, 22:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hvala za link, ali kako Partizan igra bolje da nisam ... :)
A Asanž izgleda sada malo uživa u pažnji. Treba raditi na autobiografiji ...
Mene je više interesovalo objavljivanje podataka o bankama, ali izgleda da je to sređeno sa par dobrih ugovora za knjige :)

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2011, 17:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
evo danas nesto o Karadzicu malo... http://wikileaks.ch/cable/2008/08/08LONDON2028.html
ali zna se kako stvari funkcionisu, prvo nevrijeme, pa zatisje pred buru :)

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 22:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
http://www.smedia.co.rs/vesti/vest/6141 ... lnost.html

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 00:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
TOP SECRET !

and... :( Santa doesn`t exist...

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2011, 15:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dosta novih izvještaja iz Bg objavljeno prije dva dana.

http://wikileaks.org/origin/169_0.html
Kao i iz bosanskog metropolisa :)

http://wikileaks.org/origin/53_0.html

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 00:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zna li se kad ce vise objaviti te dokumente o vanzemaljcima, ova politicka previranja znaju malo i da smore. daj malo dokumentacije o kojoj se pitaju generacije od Rozvela pa na ovamo.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 19:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Pravda za Bredli Meninga!!!

Do not touch him!!!

Pustite ga napolje!!!

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 19:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Asanž uopšte ne miruje, uskoro serijal njegovih emisija na Russia Today se emituje http://www.atvbl.com/index.php/2012/01/ ... asa-tudej/

I ove teorije zavjere da je Wikileaks američki projekat mi ne djeluju previše uvjerljivo + što većina objavljenih podataka ne odgovara američkoj vladi.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 00:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hercegovac je napisao:
Asanž uopšte ne miruje, uskoro serijal njegovih emisija na Russia Today se emituje http://www.atvbl.com/index.php/2012/01/ ... asa-tudej/

I ove teorije zavjere da je Wikileaks američki projekat mi ne djeluju previše uvjerljivo + što većina objavljenih podataka ne odgovara američkoj vladi.

nema nikakve sanse da je u pitanju zavjera americke vlade... covjeka zele mrtvog, ne mogu vise podnijeti ljude kojima je svaka druga informacija/vijest neka zavjera.
jbt, jos malo ce ovaj snijeg sto je napadao nazvati zavjerom svjetske meteoroloske organizacije (valjda postoji takva? ili je ta organizacija samo paravan za nove zavjere ;) ).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]