banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 16:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 405 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Okt 2010, 18:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
S ovom i ovolikom teritorijom, ovim brojem i ovakvim stanovništvom te ovom privredom, infrastrukturom i ovakvom ekonomijom ne bi dočekali ni da proslavimo prvu godišnjicu nezavisnosti.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 08:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Ja ne znam u cemu je tvoj problem? Na svakoj strani ponavljas isto ko papagaj.

Jadni mi ako se otcijepimo nece nam federacija prebacivati zito ostace samo kukolj, pa jos ako nam zavedu sankcije, najebali smo. jescemo korjenje. Jel to poenta?

Ajde jos jednom sad za sva vremena da ukapiras 90% privrednih i ekonomskih potencijala bih se nalazi na teritoriji republike srpske

ovo sto je zoka napisao, privredni interesi su jedno a politicki odnosi nesto drugo i to se nece promjeniti, kao sto nakon referenduma u cg ni jedan posao nije propao zbog toga.
a te pare kolike god da su, nisu nista u odnosu koliko gubimo ostankom u bih svaki dan, finansiranje zajednickih organa je najmanji problem.

Poslednji put menjao Frisky_Dingo dana 17 Okt 2010, 08:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 08:56 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Hajde,živi bili pa vidjeli.Meni je svejedno da li će RS ostati u BH ili se odcijepiti....Bitno je da je ima....i da država bude funkcionalna.Kontam da je to moguće,samo treba nekako današnje političare otjerati u 3pm...

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 11:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Trebalo bi izracunati koliko nas kostaju te duple institucije - ok, onda bi prosjek plata opao drasticno i mnogi rodje bi ostali bez posla . :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 16:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Frisky_Dingo je napisao:
90% privrednih i ekonomskih potencijala bih se nalazi na teritoriji republike srpske

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 16:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Треба се само водити логиком здравог разума. Три Југославије су пропале (од тога две крваво а једна индиректно крваво) а за БиХ кажу да је "мала Југославија". Е сад ви извуците закључке.
Наравно проблем је што се већина овде опет ограничава на временску јединицу "данас и сутра".
Стратегије се израђују и за 100 година унапред.
Ако је стратегија и план РС да изађе из БиХ, онда се то не мора десити сутра или за три године, већ можда за тридесет година.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 17:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

eugene of savoy je napisao:
Frisky_Dingo je napisao:
90% mojh spermatozoida se nalaze u mami elvedina of savoya

:lol: :lol: :lol:

to je istina

uostalom, ako smo :lol: :lol: :lol: sto se doseljavate http://www.glassrpske.com/vijest/3/drustvo/47277/lat/Deset-puta-vise-doseljenih-nego-odseljenih.html

http://www.republikasrpska.org/republik ... tencijali/

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 17:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Frisky_Dingo je napisao:
90% privrednih i ekonomskih potencijala bih se nalazi na teritoriji republike srpske

Ne znam otkud ti ovaj podatak, volio bih da vidim izvor zato sto ova tvrdnja nema nikakvu osnovu, ma kako mi zeljeli da je tako.
Naime, Muslimanima su pripali svi veci gradovi u kojima je skoncentrisana privreda i industrija (Sarajevo, Mostar, Zenica, Tuzla, Bihac). RS od vecih gradova jedino ima Banja Luku i Bijeljinu. Ostalo sto smo dobili uglavnom su sume, livade i kamenjari, i nema nikakve sanse da je 90 posto na RS strani. Prije bih rekao da je obrnuto.
To je sad druga stvar sto Federacija ima 1000 ministara i 100 predsjednika i potpredsjednika pa trosi daleko vise. U tome smo bolji pa zbog smanjene potrosnje izgleda da smo razvijeniji sto uopste nije tacno samo imamo manji administrativni aparat i manja socijalna davanja borcima i ugrozenim kategorijama od Federacije, ali sto se tice privrede daleko je slabije stanje.
Preko dvije trecine BDP otpada na Federaciju tako da se privreda RS ne moze porediti ni sa Federacijom, a o ostalim zemljama da ne govorimo, cak je i Albanija daleko razvijenija. Ono u cemu prednjacimo nije privreda nego kladionice i kafici. Ako neko to ubraja u privredu onda smo najrazvijeniji u Evropi jer imamo najvise kladionica po glavi stanovnika.

Filozofija...

Poslednji put menjao jellyfish dana 17 Okt 2010, 17:50, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 17:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ti poredis bankrot federaciju sa nama. Ma koja njihova industrija? One firme sto niko nece da kupi ni za jedan evro.To je sve i u onoj drzavi poslovalo sa gubitcima cuveni "gubitasi" samo da narod potrpas po pogonima pa hvala bogu sto ih kod nas nema mnogo. A to sa BDP nema veze oni su godinama dobijali pomoc i razne kredite , pogledaj odnos spoljneg duga.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 18:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Angela Merkel: Multikulturalizam u Njemačkoj u potpunosti je propao

POTSDAM - Njemačka kancelarka Angela Merkel na sastanku mladih vladajuće Demokršćanske unije (CDU) izjavila je kako multikulturalni koncept, prema kojem “ljudi žive sretno jedni pored drugih”, nije uspio.

Upravo se, naime, u Njemačkoj od ljeta ove godine, kada je - sad već bivši - član uprave Bundesbanke Thilo Sarrazin izjavio kako muslimani “podrivaju njemačko društvo”, uzburkala rasprava o ulozi imigranata u zemlji u kojoj živi četiri milijuna muslimana i 16 milijuna ljudi imigrantskog podrijetla.
Kršćanske vrijednosti

Merkel, koja je još donedavno izjavljivala kako “džamije postaju sastavni dio njemačkog krajobraza”, u svom je obraćanju mladima CDU istaknula kako “je zapravo zahtjev da useljenici nauče što bolje njemački jezik, kako bi na tržištu rada imali više šansi, u potpunosti bio ispravan i opravdan”, kao i traženje da prihvate kršćanske vrijednosti i da poštuju njemačke zakone i kulturu.

Porast ksenofobije

Prošli je tjedan objavljena studija zaklade Friedrich Ebert koja je ustvrdila da je u protekle dvije godine snažno porasla ksenofobija. Više od trećine ispitanika smatra kako bi imigrante, u trenutku kada počnu nestajati radna mjesta, trebalo naprosto vratiti u zemlje iz kojih su došli. Gotovo 60 posto ispitanika je pak istaknulo kako smatraju da musimanima treba ograničiti vjersku službu.

Abdulah Gül Turcima: Naučite dobro njemački

BERLIN - Turski predsjednik Abdulah Gül je u intervjuu za nedjeljno izdanje Südeutsche Zeitunga pozvao turske imigrante u Njemačkoj da što bolje nauče njemački, i to bez akcenta, te da proces mora početi još u dječjim vrtićima. “- Kad netko ne zna jezik zemlje u kojoj živi to nije dobro ni za koga, ni za njega, ni za državu, ni za društvo - istaknuo je Gül. Za zastoj pak njemačkih pregovora za ulazak u EU optužio je europske političare i intelektualce kojima nedostaje strateška vizija budućnosti Europe .- Oni ne razmišljaju o razdoblju za 25, 50, 100 godina - rekao je Gül.

http://www.jutarnji.hr/merkel--koncept- ... o-/895820/

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 18:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

U vezi sa ovim, intervju sa Majk Stajnom koji tvrdi da ce za 20 godina evropa kakvu znamo prestati da postoji. Njemacka, Francuska i Engleska ce postati vecinski muslimanske zemlje.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CQELHJx8Vf0[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 18:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Frisky_Dingo je napisao:
Ti poredis bankrot federaciju sa nama. Ma koja njihova industrija? One firme sto niko nece da kupi ni za jedan evro.To je sve i u onoj drzavi poslovalo sa gubitcima cuveni "gubitasi" samo da narod potrpas po pogonima pa hvala bogu sto ih kod nas nema mnogo. A to sa BDP nema veze oni su godinama dobijali pomoc i razne kredite , pogledaj odnos spoljneg duga.

Vidis Mile iz Bakinaca je prodao telekom, najbolju, i najjacu privrednu granu u RS. Od prodaje je otislo vec pola para, nesto u ovih 6km autopota sto je Mile napravio za 6 god, a nesto je nestalo u nepoznatome smjeru, tako da mozemo ocekivati jako pozitivne korake koje ce sljediti privredni rast Miline ekonomije :D :D :D :D

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 19:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Banjalucki_Behar je napisao:
Vidis Mile iz Bakinaca je prodao telekom, najbolju, i najjacu privrednu granu u RS. Od prodaje je otislo vec pola para, nesto u ovih 6km autopota sto je Mile napravio za 6 god, a nesto je nestalo u nepoznatome smjeru, tako da mozemo ocekivati jako pozitivne korake koje ce sljediti privredni rast Miline ekonomije :D :D :D :D

Bravo legendo.... Popravljaš se... samo dvije greške

Elektroprivreda RS (Hidroelektrane Bočac, Višegrad, Bileća; Termoelektrane Ugljevik, Bileća) NiRS (Naftna industrija RS) su samo neke male firmice.
Da nabrajamo srednje...

Mislim da bi se prije oslobodili od ovih jalijaša na vlasti ako bi RS bila nezavisna, jer se ne bi mogli vaditi na neku ugroženost RS

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 20:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
DELLBOY je napisao:
Elektroprivreda RS (Hidroelektrane Bočac, Višegrad, Bileća; Termoelektrane Ugljevik, Bileća) NiRS (Naftna industrija RS) su samo neke male firmice.
Da nabrajamo srednje...

Mislim da bi se prije oslobodili od ovih jalijaša na vlasti ako bi RS bila nezavisna, jer se ne bi mogli vaditi na neku ugroženost RS

Za ove firme koje si nabrojao... malo si polupao lonce. Vlasnička struktura ovih preduzeća je ipak malo drugačija. Sve ove koje si nabrojao nisu ni do koljena, recimo, Varti. No nebitno. Ova zadnja rečenica ti je sjajna, sama esencija i suština našeg problema. Vidiš rođače, upitaš li se što jedanred od ovih političara ne uradi nešto konkretno? Nemaju razloga. Njima ovako paše i da traje milijon godina.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 20:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zozon je napisao:
Za ove firme koje si nabrojao... malo si polupao lonce. Vlasnička struktura ovih preduzeća je ipak malo drugačija.

Kakva je struktura??? Objasni nama neukima

Objasni šta je A.D.
Šta je D.D.

Ajde pametnice pametna.
Zozon je napisao:
Sve ove koje si nabrojao nisu ni do koljena, recimo, Varti. No nebitno.

Ajde ti esencijo genijalnosti nama neukima objasni gdje se nalazi ta Varta????

Zozon je napisao:
Ova zadnja rečenica ti je sjajna, sama esencija i suština našeg problema. Vidiš rođače, upitaš li se što jedanred od ovih političara ne uradi nešto konkretno? Nemaju razloga. Njima ovako paše i da traje milijon godina.

Pa što se ne kandiduješ JEDANRED????

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 22:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
Prejak si za mene. Ipak si veličina. Što se tiče mene, možeš se slobodno odvojiti od BiH sa gore navedenim firmama. Jedanred uradi nešto u svom životu? Za sebe, ja sam nebitan. :wink:

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2010, 09:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I za mene si nebitan... :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 09:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Zozon je napisao:
Prejak si za mene. Ipak si veličina. Što se tiče mene, možeš se slobodno odvojiti od BiH sa gore navedenim firmama. Jedanred uradi nešto u svom životu? Za sebe, ja sam nebitan. :wink:

Nemoj tako buraz, moj jaran Dellboy je dobar momak, poznati borac za nezavisnost za vrha Starcevice, urban momak. :D

DELLBOY je napisao:

Jeste buraz, ali Miki iz Bakinaca je vec potrosio pola love od prodaje telekoma, znaci dobili smo 6km autoputa,a ovo sto je ostalo ce brzo nestati, i sta onda??? Opravdavace se da je to uradeno za odbranu RS, i bice ponovo heroj. A telekom su gradile genracije mojih i tvojih roditelja, nije to Mile napravio pa prodao. I opet ce prirediti satorsko veselje, uz dokazivanje njegovih vokalnih sposobnosti, a ljudi ce zadivljeni auplauzirati.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 12:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jeste buraz, ali Miki iz Bakinaca je vec potrosio pola love od prodaje telekoma, znaci dobili smo 6km autoputa,a ovo sto je ostalo ce brzo nestati, i sta onda??? Opravdavace se da je to uradeno za odbranu RS, i bice ponovo heroj. A telekom su gradile genracije mojih i tvojih roditelja, nije to Mile napravio pa prodao. I opet ce prirediti satorsko veselje, uz dokazivanje njegovih vokalnih sposobnosti, a ljudi ce zadivljeni auplauzirati.

Bem ti selo nekulturno i nepismeno :roll: :roll: :roll: :roll:

Zreo si za Dodikovog šatora.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 13:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
DELLBOY je napisao:

Bem ti selo nekulturno i nepismeno :roll: :roll: :roll: :roll:

Zreo si za Dodikovog šatora.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ok,čovjek ima problema sa gramatikom,to svi znamo...Al' tebi je to najjači argument protiv ovoga što je on napisao,a u potpunosti je u pravu....Ko ovde ima problem?On,ti ili ja? :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 405 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]