Imao sam priliku i srecu da u Zenevi slusam predavanje poznatog dopisnika BBC-a sa Balkana,ali mogu slobodno reci i naucnika Mishu Glenija. Misha koji je dobar dio svog zivota proveo na Balkanu i koji je 2008. napisao izvrsnu knjigu "Mc Mafia-Crime without Frontiers ", u vezi sa Djindjicem i organizovanim kriminalom na Balkanu kaze sledece, pokushacu parafrazirati: Da i ja sam bio na sahrani svog dobrog prijatelja Zorana Djindjica. Medjutim morate shvatiti da je politika jedan jako, jako skup biznis i ja ovdje tvrdim da nema politicara na Balkanu koji se nije jedan izvjestan period nalazio unutar mreza organizovanog kriminala. To naravno vazi i za Zorana. Ja moram reci sada jednu paradoksalnu stvar, imate medjutim jednu razliku medju politicarima na Zapadnom Balkanu(mislio je na Albaniju,Kosovo,Makedoniju, C.Goru, Srbiju, BiH i Hrvatsku) u smislu da su jedni bili "dobri kriminalci, a drugi loshi kriminalci". Tom prilikom hocu reci da je Zoran bio medju onim "dobrim" u smislu da je sve to radio za dobrobit Srbije. Ja sam naravno ostao sa jednim upitnikom iznad glave

Ali opet ko sam ja da sudim