_zoka je napisao:
Ukidanje carina nije prednost nego propast.Propast sopstvene privrede.Da se mene pita(a nažalost ne pita se)carine bi se povećale,a ne ukinule.Kakva sreća je u tome da mi auto bude pristupačniji ako je firma u kojoj radi zatvorena zbog masovnog uvoza,koji se još povećava sa ukidanjem carina.
EU i globalizacija uopšte,odgovaraju samo velikima,ne velikim državama,nego velikim kompanijama.
O koristi koje su nove članice EU izvukle...............sačekaj još koju godinu...........sada Česi,Poljaci,Slovaci......svi odoše na zapad,a njihova mjesta u njihovim otadžbinama će polako zauzimati Ukrajinci,Bjelorusi,Kinezi,Turci.......Opet tu bolji kraj izvlače Francuska,Engleska,Irska.......Naivan si.
Ja ti samo govorim sta kazu oni koji su bili van Evropske unije pa se pridruzili. Znaci, mogu biti ja naivan, ali milioni onih koji su prosli kroz to ne mogu svi biti u krivu. Recimo Poljaci:
""It's like explaining to a blind man what the day looks like," says the company's ebullient boss, Adam Byglewski, as he tries to illustrate how life changed after Poland's accession to the EU.
The opening of borders boosted business for Adam Byglewski
"It was like someone waved a magic wand - not only that the queues disappeared but that we could drive to Lithuania, to Germany, to the Czech Republic or Slovakia. Overnight, queues of two three or four days just disappeared.""
http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/8066680.stm