banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 19:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Dec 2009, 17:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Okt 2009, 14:14
Banja Luka: Zdravko Krsmanović registrovao "Novu socijalističku partiju"

24SI - U Banjoj Luci je danas registrovana stranka Nova socijalistička partija, čiji je predsjednik Zdravko Krsmanović, bivši potpredsjednik Socijalističke partije.

"Suština djelovanja Nove socijalističke partije biće decentralizacija vlasti i prenošenje ovlaštenja na lokalne zajednice u čitavoj BiH, ravnomjeran razvoj BiH, kao i njen ulazak u EU 2014. godine", rekao je Krsmanović novinarima u Banjoj Luci.

On je naveo da su Novoj socijalističkoj partiji, koja ima 5.000 članova, pristupili i mnogobrojni članovi Socijalističke partije.

"Poslije Kongresa Socijalističke partije i mog isključenja iz ove stranke, obećao sam javnosti da ću nastaviti političko djelovanje, a imao sam ponuda i drugih političkih partija", rekao je Krsmanović.

Ovaj Čovjek nije loš definitivno,Imo sam ga priliku upoznati jako fin i kulturan čovjek !

On je naglasio da će suština rada njegove partije biti obračun sa kriminalom, kao i radikalne promjene 2010. godine, s obzirom na to da je veliki broj radnika ostao bez posla.

Partija će imati kongres 2. juna, na dan kada je 1992. godine formirana Socijalistička partija u Banjoj Luci.

Prema njegovim riječima, do ustavnih promjena u narednoj godini neće doći, a Nova socijalistička partija predložiće da se sve aktivnosti u vezi sa razgovorima o ustavnim promjenama zamrznu do izbora 2010. godine.

"Za mene je Dejtonski sporazum odličan okvir, podržavam ga, ali predlažem da se vrši decentralizacija na nivou BiH i entiteta i ona mora ići do nivoa opština, jer je to jedini način da opštine raspolažu svojim sredstvima, a ne da imovina odlazi u dva centra, u Sarajevo i Banju Luku", dodao je Krsmanović.

(srna)

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 17:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Zdravko Krsmanović pokazao zube. :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 18:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
:roll: pitam se da li će se srbi ikad rješit jebenih socijalista

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 18:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
U ovakvoj politickoj realnosti, decentralizacija RS je samoubistvo.
Mislim da je trebao pametnije da se predstavi. A i naziv stranke je malo glup.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 18:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
Frisky_Dingo je napisao:

Ne slažem se sa tobom! Mora da si blizu centra :)

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2009, 20:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Frisky_Dingo je napisao:

Neznam ovdje se cesto mjenjaju teze. SNSD se zalaze za decentrelizaciju u BiH, dok na prostorima gdje iamju vlast su stvorli totalno centralizaciju..............

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2009, 17:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
Dodik je "beli anđeo" u odnosu na ovog "klepića".Na bijedni budžet od opštine Foča od nekih 10-tak miliona već je zalapio par stanova i poslovnih prostora diljem RS-a i Srbije.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2009, 00:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Darko_83 je napisao:
"Suština djelovanja Nove socijalističke partije biće decentralizacija vlasti i prenošenje ovlaštenja na lokalne zajednice u čitavoj BiH, ravnomjeran razvoj BiH, kao i njen ulazak u EU 2014. godine", rekao je Krsmanović novinarima u Banjoj Luci.
On je naglasio da će suština rada njegove partije biti obračun sa kriminalom, kao i radikalne promjene 2010. godine, s obzirom na to da je veliki broj radnika ostao bez posla.

U sustini isto. Tako je i Dodik govorio dok nije dosao na vlast, a u sta se pretvorio.

Ja vidim da tu nema ozbiljne konkurencije. Skoro svi imaju isti program a to je program slican kao ovaj sad. I neukom je jasno da se ova obecanja ne mogu ispuniti.
"oni se zalazu za decentralizaciju vlasti i za ulazak u EU 2014" pa svakom je jasno da ova dva pojma iskljucuju jedan drugi. Ako se hoce decentralizacija i sadasnji sistem onda nema eu i obrnuto. Na zalost svi imaju isti program a to je da bi i jare i pare. htjeli bi i eu i nacionalizam a to dvoje ne ide zajedno. Sadasnja vlast se odlucila za nacionalizam a to znaci da ostajemo bez hljeba a za rucak cemo jesti "nacionalne interese".
Jedina nova stranka bi bila ona koja se zalaze isljucivo za eu i to bez ikakvog "ali" i bez ikakve alternative kao Tadiceva stranka u Srbiji. Ovo "jare i pare" sto svi propagiraju se pokazalo nemoguce, a od "nacionalnog interesa" imaju korist samo lopovi. Znaci alternativa je stranka koja cebiti suprotna sadasnjem rezimu ali u svemu a ne kao sve stranke da se slazu sa sadasnjom vlasti u nacionalizmu. A takve stranke nema, a i da ima nebi osvojila znacajan broj glasova a to je i razlog sto je nema, znaci kao sto rekoh na pocetku ova stranka je u sustini isto samo u drugom pakovanju.

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]