banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 03:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Dec 2009, 17:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Nov 2009, 01:07
" 5 TEZA , " ZA " Bosanskohercegovacku Bosnu i Hercegovinu " "

1)
- Bosna i Hercegovina je multietnicka i multivjerska nacionalna drzava Bosanskohercegovaca odnosno Bosanaca .

2)

- Bosna i Hercegovina je drzava svih ,

ilira , germana , juznih slavena , jevreja , roma , latina , slavena , kurda ...

odnosno svih ,

krstjana Crkve Bosanske , svih muslimana , pravoslavaca , katolika , juda , protestanata , buda , hari krisna , johovinih , hindusa , ateista ...

koji su se slobodno i samostalno odlucili da pripadaju drzavi Bosni i Hercegovini i njenim drzavnim identitetima , njenoj naciji i njenom narodu tj.

njenoj

- Bosanskohercegovackoj iliti Bosanskoj naciji

i njenom ,

- Bosanskohercegovackom iliti Bosanskom narodu

3)

drzava Bosna i Hercegovina svoje drzavljanstvo povjerava samo i iskljucivo gradjanima pripadnicima svojih drzavnih identiteta te im po osnovu prava na drzavljanstvo omogucava i sva druga prava koja iz istog prava na drzavljanstvo proisticu .

4 )

Bosanskohercegovacka drzava Bosna i Hercegovina je slobodna i demokratska nacionalna drzava koja ce na svojoj teritoriji uspostaviti multi-kulti Gradjansko drustvo ciji ce pripadnici imata sva ljudska prava i gradjanske slobode po najvisim medjunarodnim standardima koja pripadaju toj kategoriji gradjana .

5)

kad je u pitanju drzava Bosna i Hercegovina , jedino i iskljucivo je legitimno ono sta u njeno ime donose njeni Gradjani pripadnici njenih Bosanskohercegovackih drzavnih identiteta tj.

sve sta se donesi i odlucuje u ime i u vezi drzave Bosne i Hercegovine legitimno je jedino i iskljucivo onda kad te odluke donose Bosanskohercegovci odnosno Bosanci .

p.s.

Pokret ZA Bosanskohercegovacku Bosnu i Hercegovini je uspostavljen pa ko voli nek izvoli ,
skljocoo@yahoo.de

------------------------------------------------------------------------------------------

" kad je u pitanju drzava Bosna i Hercegovina , nit mi ko treba odobravati nit koga trebam pitati mogu li i hocu li biti pripadnik njene Bosanskohercegovacke nacije i njenog Bosanskohercegovackog naroda , ja to jesam . "

" kad je u pitanju drzava Bosna i Hercegovina , nikome i nikad necu dozvoliti da me organizuje po bilo kojoj drugoj osnovi sem po osnovi pripadnosti drzavi Bosni i Hercegovini i njenim drzavnim identitetima "

Poslednji put menjao skljoco dana 14 Dec 2009, 17:40, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 17:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Uaaaaaaa, nikada takvo uređenje. Uaaaaa crvena bagro, uaaaaa fudamnetalisti. Uaaaaaa, svi oni koji zatiru Srbe i srpstvo. Uaaaaa!!!

----------------------------------------------------------------

skljoco puno sreće tebi i sličnim tebi u izmišljanju nove nacije. Nadam se da će vas mašta poslužiti.

:lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 18:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
"Bosanskohercegovacka" nacija ne postoji i tacka!

Ne znam zasto se dozvoljavaju politicke teme na ovom dijelu foruma?

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 19:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Citiraj:
- Bosna i Hercegovina je drzava svih ,

ilira , germana , juznih slavena , jevreja , roma , latina , slavena , kurda ...

odnosno svih ,

krstjana Crkve Bosanske , svih muslimana , pravoslavaca , katolika , juda , protestanata , buda , hari krisna , johovinih , hindusa , ateista ...

:lol:
Да ли има пуно курда-хари кришна у Босни?

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 20:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zaboravio je pomenuti Eskime i crnce, jer se ovde na Forumu samo u njih kunu.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 20:04 
Početnik
Početnik

Citiraj:
"Bosanskohercegovacka" nacija ne postoji i tacka!

rijec je o nacionalnom i narodnom identitetu drzave Bosne i Hercegovine odnosno o naciji i narodu drzave koja se zove Bosna i Hercegovina .

Citiraj:
Да ли има пуно курда-хари кришна у Босни?

svaki pripadnik nacije i naroda drzave Bosne i Hercegovine ima ista prava kao i svi drugi pripadnici bez obzira bio on jedinka sa svojim vjerskim il etnickim identitetom

Poslednji put menjao skljoco dana 14 Dec 2009, 20:07, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 20:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne znam na koju BiH misliš, ali ova u kojoj ja živim već je uređena dejtonskim Mirovnim sporazumom, kao država dva eniteta i tri naroda i ostalih.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 20:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
ona se samo zove država ali to nije

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 20:13 
Početnik
Početnik

filozof sa vrbasa je napisao:
Ne znam na koju BiH misliš, ali ova u kojoj ja živim već je uređena dejtonskim Mirovnim sporazumom, kao država dva eniteta i tri naroda i ostalih.

eh , drzavu o kojoj govorimo uredjivale su i osmanlije i austro-ugarska i kraljevina srba , hrvata i slovenaca i paveliceva nezavisna drzava hrvatska i titina jugoslavija , trio alija , slobo i franjo ...
ja govorim o slobodnoj samostalnoj i demokratskoj Bosanskohercegovackoj Bosni i Hercegovini .
sva druga uredjenja namecana su joj silom ,

Poslednji put menjao skljoco dana 14 Dec 2009, 20:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2009, 16:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Citiraj:
ja govorim o slobodnoj samostalnoj i demokratskoj Bosanskohercegovackoj Bosni i Hercegovini

ovo nikad nije bila, niti jeste, a kako stvari stoje nece u skorije vrijeme ni biti takva drzava. BiH je oduvijek postojala kao geografski pojam, ali nikad nije bila ni drzava, pa nije ni sad. ovo sad se ne moze nazvati drzavom.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2009, 16:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2009, 00:25
Citiraj:
Srpska raste kao tvrđava

NEPRESTANO otimanje ovlašćenja zagarantovanih Dejtonskim sporazumom, jaka težnja Sarajeva da potpuno razvlasti Banjaluku i centralizuje BiH, kao i pokušaji međunarodne zajednice da putem butmirskog paketa ustavnih promena praktično ukine entitetsko glasanje, kao da su ujedinili sve u Republici Srpskoj.
Četrnaest godina posle rata, Banjaluka slavi kad fudbalska reprezentacija Srbije pobeđuje. Omiljeni trener u Banjaluci je Radomir Antić, a ne Ćiro Blažević. Banjaluka ne voli previše BiH, ali potpuno poštuje Dejtonski mir i realnost. Iz Banjaluke se postepeno iselio miris mahale, a uselio se moderan evropski duh u zagrljaju sa starim, autentičnim gradskim šarmom.
- Identitet Republike Srpske sada je vidljiv na svakom mestu, a identifikacija građana sa njom najveća je od njenog postanka - uverava nas Milorad Dodik, premijer RS. - Vratili smo dostojanstvo našem narodu. Godinama su svi pokušavali da nam nabiju kompleks dežurnog krivca. Od toga smo se izlečili. Tačno znamo šta hoćemo i ponosno se osećamo kao Srbi!
Više od 50 nadležnosti već je ”oteto” od RS i prebačeno na centralni nivo. Ministar policije Stanislav Čađo podseća da je bilo namera da se ukine i policija RS:
- Pritisci su i sada konstantni, ali temeljnim radom, ozbiljnom politikom i jedinstvom, sačuvaćemo se. Bezbednosti u RS nema bez naše policije, i to je svima jasno. Znam da će se mnogima u Sarajevu dići kosa na glavi kad ovo pročitaju, ali RS će ostati institucionalno tvrda građevina sa temeljima u Dejtonskom sporazumu. Za to ćemo se zalagati svim snagama.
Za čvrstu odbranu svih dejtonskih ovlašćenja, pored Dodikove SNDS, zalaže se i kompletna opozicija u RS.
Dragan Čavić, bivši predsednik RS, kaže za ”Novosti” da su pred BiH dva puta:
- Ili će ta država da opstane i da se razvija na dejtonskim temeljima ili neće postojati kao država. Gotovo je neverovatno da bi BiH mogla da se raspadne novim sukobom, a isključen je i dogovor dva entiteta o razdvajanju. Dakle, predstoje godine i decenije postepenog razvoja odnosa kroz dogovor.
Sarajevu bode oči i brz razvoj Banjaluke, koja je ove godine proglašena za najevropskiji grad u BiH. Lepotica na Vrbasu, sa 250.000 stanovnika, administrativni je centar i jedan od simbola nove snage RS. U gradu je sada više od 95 odsto Srba.
Gradonačelnik Dragoljub Davidović procenjuje za ”Novosti” da nikome u BiH neće pasti na pamet da ponovo politiku prepusti stihiji:
- Uveren sam da niko od sadašnjih, ali ni od budućih zvaničnika RS, neće biti spreman da ugrozi njen opstanak. Srpska ima kapacitete za izvesnu političku budućnost, ali i privredne i prirodne resurse za ekonomsku samoodrživost. Tu je i snaga Banjaluke kao grada koji ima najvažniju ulogu i najveći uticaj u svojoj istoriji.
Za narod u RS, Beograd i Srbija znače mnogo. Emotivnu vezu, ekonomsku zaleđinu, političku podršku.
- Srbija nam znači sve - kaže nam Dodik. To je stvar koja se ne može promeniti usled svih pritisaka. U RS živi 1,2 miliona Srba koji imaju gotovo isti osećaj prema Beogradu.
Čađo opisuje da su Srbija i Republika Srpska dva brata blizanca, a gradonačelnik Davidović podseća da je Banjaluka u ”sestrinskim” vezama sa Beogradom:
- Na dan Banjaluke, svake godine dočekujem zvaničnike iz Beograda dok gradski čelnici iz Sarajeva ne dolaze.
Dodik zaključuje da RS ima veći međunarodni subjektivitet nego što su ga imale bivše republike unutar SFRJ u trenutku raspada zemlje.
- To moraju da imaju u vidu svi koji ljuljaju dejtonske temelje. Od spoljnih faktora, preko visokog predstavnika koji više nema šta da traži u BiH, pa do zvaničnika u Sarajevu.
Prema svim procenama, ogromna većina građana RS bi na nekom eventualnom referendumu glasala za otcepljenje od BiH. Isto tako, ogromna većina uvažava dejtonsku realnost. I očekuje i od Sarajeva i moćnih svetskih centara da je uvažavaju.
sutra: Prete li novi sukobi u BiH?

реалност...

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2009, 19:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Не могу да вјерујем ово је оно што сам годинама чекао!!! Колико смо ово чекали, само нам је требао неко да нам покаже пут, сад када је ово објављено сви проблеми ће нестати увјерен сам.

Бљак! Повраћа ми се од оволиког јада и патетике. Само ми није јасно шта модератори чекају па не закључавају оволику гомилу глупости, да не употребим грубљу ријеч а везана је за тоалет!

Кључ море!!!

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 12:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Skljoco je izgleda neki utopista, a ono o cemu on prica je utopija!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]