" 5 TEZA , " ZA " Bosanskohercegovacku Bosnu i Hercegovinu " "
1)
- Bosna i Hercegovina je multietnicka i multivjerska nacionalna drzava Bosanskohercegovaca odnosno Bosanaca .
2)
- Bosna i Hercegovina je drzava svih ,
ilira , germana , juznih slavena , jevreja , roma , latina , slavena , kurda ...
odnosno svih ,
krstjana Crkve Bosanske , svih muslimana , pravoslavaca , katolika , juda , protestanata , buda , hari krisna , johovinih , hindusa , ateista ...
koji su se slobodno i samostalno odlucili da pripadaju drzavi Bosni i Hercegovini i njenim drzavnim identitetima , njenoj naciji i njenom narodu tj.
njenoj
- Bosanskohercegovackoj iliti Bosanskoj naciji
i njenom ,
- Bosanskohercegovackom iliti Bosanskom narodu
3)
drzava Bosna i Hercegovina svoje drzavljanstvo povjerava samo i iskljucivo gradjanima pripadnicima svojih drzavnih identiteta te im po osnovu prava na drzavljanstvo omogucava i sva druga prava koja iz istog prava na drzavljanstvo proisticu .
4 )
Bosanskohercegovacka drzava Bosna i Hercegovina je slobodna i demokratska nacionalna drzava koja ce na svojoj teritoriji uspostaviti multi-kulti Gradjansko drustvo ciji ce pripadnici imata sva ljudska prava i gradjanske slobode po najvisim medjunarodnim standardima koja pripadaju toj kategoriji gradjana .
5)
kad je u pitanju drzava Bosna i Hercegovina , jedino i iskljucivo je legitimno ono sta u njeno ime donose njeni Gradjani pripadnici njenih Bosanskohercegovackih drzavnih identiteta tj.
sve sta se donesi i odlucuje u ime i u vezi drzave Bosne i Hercegovine legitimno je jedino i iskljucivo onda kad te odluke donose Bosanskohercegovci odnosno Bosanci .
p.s.
Pokret ZA Bosanskohercegovacku Bosnu i Hercegovini je uspostavljen pa ko voli nek izvoli ,
skljocoo@yahoo.de------------------------------------------------------------------------------------------
" kad je u pitanju drzava Bosna i Hercegovina , nit mi ko treba odobravati nit koga trebam pitati mogu li i hocu li biti pripadnik njene Bosanskohercegovacke nacije i njenog Bosanskohercegovackog naroda , ja to jesam . "
" kad je u pitanju drzava Bosna i Hercegovina , nikome i nikad necu dozvoliti da me organizuje po bilo kojoj drugoj osnovi sem po osnovi pripadnosti drzavi Bosni i Hercegovini i njenim drzavnim identitetima "