banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 15:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Feb 2008, 16:14 
DELLBOY je napisao:
nadrealac je napisao:

To je ljudi fazon... ceka se sta ce se uraditi na Kosovu, a do tada ce se prepirati.... cas jedan, cas drugi...

i sve odugovlaciti...

Taktika suplje u prazno... na narod su svakako odavno zaboravili...

A zar su BiH i Kosovo povezani????

Kako to da ''sad'' muslimani kažu da problemi u BiH zavise od problema Kosovo???? :roll: :roll: :roll:

Ma BiH i Kosovo su povezani koliko i Srbija i Kosovo...

Zar nisi cuo kako i jedni i drugi i treci, pa evo i ja ateista u zadnje vrijeme trube o tome da se sa ustavnim promjenama treba sacekati dok se ne vidi kako ce izaci rijesenje kosovskog pitanja?

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2008, 16:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Svima je jasno kako ce se zavrsiti pitanje Kosova. Iskreno se nadam, da moj narod nece ici iz greske u gresku.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2008, 18:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
nadrealac je napisao:
Nego, moje misljenje je malo vise tipa "zasto tako a ne ovako" tako da ja ne izlazem kao cinjenicu kao sto to neki shvataju ovdje :confused3: ... po meni (licno & personalno :) ) je malo bez veze da se sve ogranici na dvije, kako ti kazes zone... mislim da to nije bas dobar sistem za rad policije jer sama birokratska podjela izaziva ekstra prepreku pri rjesavanju kriminala sto je osnovna duznost policije... znaci, ja sam da nema podjele uopste jer je smatram nepotrebnom, bas kao sto ti kaszes svi mogu zajedno i to funkcionise po tvojim primjerima... znaci jedna mijesana policija organizovana na jednakim principima za cijelu BiH i tako bi bilo svima dobro...

Ja vidim problem u tome sto se i ta policija svojom podjelom nacionalizuje, sto je uplitanje policijskih organa u politiku, a to nikada ne moze na dobro izaci posebno kada je rijec o nasoj drzavi. Neka politicari stvaraju svoje entitete, pa neka se i bore da ih pretvore u drzave, sve to i nekako... to im je posao, pa kako ga vec odrade... ali ne treba siguronosne organe mijesati u to jer oni su tu da zastite onog malog glupog glasaca koji nije ni svjestan kakvo zlo je zaokruzio... i sada ako pocnemo tu policiju oblaciti i farbati u nacionalne boje ode sigurnost do djavola jer nam narod i drzava pate od nacionalne paranoje... ukratko :D zelim da barem jedan organ bude "narodni" a ne politicki....

Aha, o tome je rijec. Mijesana policija kao mijesano meso :wink:
Pa ne znam koliko si upoznat, ali na citavom prostoru RS ne postoji ni najmanja mogucnost da na teren izadje jednonacionalna patrola. Cak i u slucajevima kad je za odredjenu aktivnost dovoljan jedan policajac, salju se dva, samo da se zadovolji taj prinicip. Sve, ali apsolutno sve patrole su multinacionalne. Trenutno je u procesu i nacionalno izjednacavanje komandnog kadra, po popisu iz 1991. godine ako se ne varam. Taj proces ide malo duze, i mislim da ce ici jos dugo, jer prosto malo je skolovanog kadra pod 1, a pod 2 nece niko iz Federacije doci u RS za jos uvijek manju platu i ostaviti tamo porodicu.
Situacija u Federaciji je mnogo gora po tom pitanju, jer su se opet Bosnjaci i Hrvati napravili malo blesavi i kod njih su takodje sve patrole multinacionalne tako da je jedan Bosnjak i jedan Hrvat. Vremenom ih medjunarodna policija sve vise steze i broj Srba policajaca u FBiH se sve vise povecava.
Toliko o mijesanoj policiji. Vec je dovoljno izmjesana i reforma nista promjeniti nece.

Sto se tice uplitanja policije u politiku, mislim da je pravilnije kazati uplitanje politike u policiju. Nazalost to se nece iskorijeniti bar jos 100-200 godina, ja mislim da nece nikad, jer suvise smo mi mali da tu ne bi bilo veza i vezica, sto je manji grad, vece su mogucnosti za to.
Caka je u tome da onaj obican policajac prasinar nema veze s tim, a da su samo najvisi vrhovi policijskih struktura duboko povezani s politicarima, i na vlasti i u opoziciji. Zna se da kako se mijenja vlast, odmah se mijenjaju i nacelnici policijskih stanica, i vise face u organizacionoj strukturi. Tu ova reforma nista promjeniti nece. Jer i kad bi policija bila centralizovana, opet bi nacelnike postavljali politicari ali po tom novom sistemu oni koji su u Savjetu ministara, a ne u entitetskim vladama. Znaci nije most vec je cuprija.

Sve u svemu da zavrsim s ovom temom - ova "reforma" policije, kako je fikusi na vlasti nazivaju nema veze ni sa kakvim reformskim procesom, i samo je u cilju borbe raznih politicara i stranaka za uticaj nad istom. Znaci ko i na koji nacin je kontrolisati. Nazalost opet je sve po nacionalnom sistemu, tj. Bosnjaci misle ako je centralizuju da ce njima biti bolje, a ovi drugi da ako ostane decentralizovana da ce njima biti bolje. A lose je i jednima i drugima.

The night is dark
and the night is hot
it is right time
for you Murga drot
:wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2008, 20:46 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:51
MuskoBre je napisao:
Svima je jasno kako ce se zavrsiti pitanje Kosova. Iskreno se nadam, da moj narod nece ici iz greske u gresku.
A i svima je jasno kako će završiti i ova "skalamerija" :lol: :lol: :lol: .Nemoguća misija je ova "država" BiH

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]