Први пут чујем за човјека, искрено. Не знам ни шта је EWB. Само мислим да је ставио пар добрих примједби у тексту.
Овај се исто зове, да не мислиш на њега?
https://ewbbih.com/zoran-pavlovic/Не ради се о истој особи, дакле.
...
Иначе, Двери су једна од организација која није дошла на покушај сазивања "васељенског сабора" опозиције и студената, на позив Мирослава Алексића.
Из пера новинара Николе Варагића:
Citiraj:
ЕУ подржава режим и део опозиције, а не подржава студенте и народ, зато што ЕУ није по вољи воља српског народа. ЕУ жели недемократски режим који игнорише вољу народа.
На састанак који је јуче организовао Народни покрет Србије дошли су: Црта, Цесид, Грађанске иницијативе, Бироди, Странка слободе и правде, Покрет слободних грађана, Зелено-леви фронт, Еколошки устанак, Србија центар, ГГ Др Драган Милић и Ново лице Србије.
На састанак нису дошли представници Демократске странке, покрета Крени промени, Новог ДСС-а и ПОКС-а. Самостални посланици такође нису били на састанку.
Алексић није звао Ми снага народа, Српски глас и Двери. Једини, условно речено, представник деснице је Ново лице Србије, тако да је то у суштини састанак прозападног дела опозиције. Зато је занимљива одлука Демократске странке и Крени промени да не дођу на састанак, као и коалиције НАДА да не глуми десничарски фикус (можда их нису ни звали?).
Из ПроГласа су рекли да састанак није добро организован и предложили да се одложи, па зато нису дошли.
Алексић је изјавио да већина факултетских пленума није ни одговорила на његов позив, само су се пленуми три факултета изјаснили да сигурно неће доћи.
Нико од Студената у блокади није дошао на састанак.
Овакав позив на састанак осудио је и проф. Александар Кавчић из фондације ,,Алек Кавчић”.
Потписујем све што је проф. Кавчић изјавио поводом тога.
Студенте подржава народ, већина у народу, зато што спајају демократско и национално, зато што су против режима и зато што су се дистанцирали од лажне опозиције.
Студенте подржавају људи као Кустурица, Ђоковић, Кавчић, Ломпар... Лепо друштво, има места за све, дише се слободно, не морају да се збијају редови.
А лузери нек збијају своје редове. Шта друго могу, кад их већина неће?
И један коментар на то:
Citiraj:
Slazem se s napisanim za stranku Mikija Aleksica. Koliko sam upucen, to nije izolovan slucaj, vec modus operandi u mnogim gradovima. Kad sam ga javno prozvao na ovoj mrezi za stvari koje celnici njegove stranke rade na lokalu, dobio sam odgovor da sam politicki nezreo i nekompetentan da komentarisem politicka zbivanja. Tada mi je bilo jasno da je u pitanju naredjenje s vrha. Ko zeli da cita, imam screenshotove.
Dakle, celnici Mikijeve stranke u Pozarevcu (kasnije saznajem da i u mnogim drugim gradovima isto) su prvo pokusali da se nametnu kao vodje zborova. Kad im to nije poslo za rukom, onda su krenuli sa razbijanjem zbora i DISKREDITACIJOM STUDENATA (!!) koji su zeleli da pomognu da se organizuje zbor, kako funkcionisu plenumi, kako bi po uzoru na to organizovali zborove, koja su pravila, formiranje radnih grupa itd.
Krenulo je gadjanje blatom, ko su ti studenti, ko je njih pozvao, ko ih je poslao, kakav legitimitet imaju, spinovanja, podmetanja, zatim napadi na druge ucesnike zbora, izazivanje sveopsteg razdora, sabotiranje i pljuvanje po najvecim lokalnim FB grupama. Sve ovo je izazvalo nepoverenje kod gradjana, sto i jeste bio cilj, te su uspesno sabotirali okupljanje gradjana u zborove.
Eto, to radi Mikijeva stranka.
Вучић у својим шакама држи више лажне опозиције него Слоба својевремено...
За сада опет паметан потез студената, да ескивирају ово. Инсистирају на својој листи и тако и треба.