banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Jul 2025, 18:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 894 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 41, 42, 43, 44, 45
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Jul 2025, 13:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Ali nekako mu apstinenti nisu pospani, već ih je sam razbudio greškama u koracima...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2025, 13:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Па управо се и ради на терену :)
Шетњица, кафица, блокадица.

Едит: па и он чека управо то, погодан тренутак за изборе, али му не иде у прилог ово одржавање тензије током љета, јер се од јесени може очекивати повратак на факултете, школе, а онда максимално пумпање у пуном обиму.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2025, 14:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Choban je napisao:
Inače, zadesio sam se na jednom od protesta u centralnoj Srbiji nedavno i bukvalno ljudi iz kuća i zgrada iznose hranu, ćebad studentima... Plus znam ljude koji su se nudili da ih prevoze i davali hranu i garatnujem da nisu aktivni u opoziciji.
Uhvatio ih hype.

Cak i na periferiji blokada i pobuna, ljudi su zeljni toga da nekome nesto daju, da pomognu nepoznatima, da se izgrle sa strancem. Veoma zanimljiv psiholosko- socioloski fenomen i plodno tlo za umjetnost i kulturu.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2025, 14:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
krajo je napisao:
Jesu li nuđeni izbori odmah na početku protesta?

Jesu ali protesti u tom trenutku nisu bili dovoljno omasovljeni.....sad je vaga na drugoj strani

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2025, 14:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Kako se stvari odvijaju i kako odmicu sve vise mi izgleda da protesti nemaju domaceg ni stranog sponzora, izuzev vjrv nekih sitnih kokosara koji nemaju nekog uticaja na tok desavanja. Zasto to mislim, zato sto se vidi da nema nikakve ozbiljne organizacije, strane sluzbe to jednostavno ne rade tako i to je davno trebalo eskalirati i zavrsiti da neko stoji iza njih. Mislim da je pobuna iskrena, narodna ali da se sve vise gubi smisao, to se vidi iz zahtjeva studenata i organizacije. S druge strane, sto se tice Vucica, ne mislim da je glup i da namjerno pravi pogresne poteze od pocetka, e tu kontam da se mozda radi o nekom eksperimentu da bi vidjeli kako masa reaguje na razlicite podrazaje i sve sam vise uvjeren da je tako. Sto neko napisa, Dodik u slucaju Dragicevic nije eskalirao situaciju, prvo je pokusao pomirujucim tonom da prica sa Dragicevicem seniorom i kad je vidio da ne moze tu nista dobiti, jednostavno ih je stavio na ignore i na kraju se sve samo urusilo. Vucic je imao par situacija gdje je upravo trebao da iskulira ali je uradio bas suprotno, mislim da je to svjesno uradjeno. Sad kako stvari stoje, ili ce protesti eskalirati u opste narodni bunt ili ce on to jednostavno slomiti i samim tim imati i recept i iskustvo za svaku sljedecu pobunu. A to bi bilo bas opasno.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2025, 14:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
skypostman je napisao:
Kako se stvari odvijaju i kako odmicu sve vise mi izgleda da protesti nemaju domaceg ni stranog sponzora, izuzev vjrv nekih sitnih kokosara koji nemaju nekog uticaja na tok desavanja. Zasto to mislim, zato sto se vidi da nema nikakve ozbiljne organizacije, strane sluzbe to jednostavno ne rade tako i to je davno trebalo eskalirati i zavrsiti da neko stoji iza njih.

Gledaj lokalno a prati Globalno!!!
Nikakva filozofija i duboko razmsljanje nije potrebno da se neke stvari sagledaju. Kod mojih na selu su znali reci za pametnog covjeka i komarc je muzika!!

Upravo tako nesto sto skypostman gore rece.

Nema nikakve dvojbe od kad je Ukrajina krenula da Ameri drze uzde i komanduju Evropi do detalja neke sitne stvari prepuste. Evropa je poslusna ko mali jagnjici (toliko je ocito i toliko je jadno da nije vise ni za prezir). Da li je ovo laz? Je li to teorija zavjere?

Znaci Balkan je poprilicno zaposjednut od NATO ekipe i pokriven 100% Americkim uticajem a ovaj nas dio plus sto je izolovan okruzen je i fizicki.

Ako zapad ne stoji iza (i zvanicni i nezvanicni zapad a "ZAPAD" nije sigurno ni Njemacka ni Francuska ni Vatikan ni ....) pobune i organizacije ovog u Srbiji ok.
Onda gdje zapad stoji??

Moze neko da mi odogovori? Politika ne poznaje neutralnost!
Zasto?
Zato sto je i neutralnost stav i necija strana!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2025, 14:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pa stoji iza Vucica jbt, radi sve sto mu se kaze. Zato protesti i jesu ovako traljavi.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2025, 14:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Choban je napisao:
Ali nekako mu apstinenti nisu pospani, već ih je sam razbudio greškama u koracima...

Ma svejedno i tako niko nema predstavu ni ko su ni koliko ih ima.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2025, 15:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
skitnica je napisao:
Choban je napisao:
Inače, zadesio sam se na jednom od protesta u centralnoj Srbiji nedavno i bukvalno ljudi iz kuća i zgrada iznose hranu, ćebad studentima... Plus znam ljude koji su se nudili da ih prevoze i davali hranu i garatnujem da nisu aktivni u opoziciji.
Uhvatio ih hype.

Cak i na periferiji blokada i pobuna, ljudi su zeljni toga da nekome nesto daju, da pomognu nepoznatima, da se izgrle sa strancem. Veoma zanimljiv psiholosko- socioloski fenomen i plodno tlo za umjetnost i kulturu.

У томе је квака. У том што она баба каже Вучићу "Ја Вас ценим као свога сина који је отиш'о у ћораву страну". Да су протести били насилни, Вучић би 1/1 имао још више гласача. Њему је проблем што је омладина инсистирањем на ненасилном приступу, а који траје и траје, почела полако да придобија и његово гласачко тијело. Све су то нечија дјеца и унуци и на крају људи колико год да су заслијепљени Хепијем и Информером, ипак више воле своје рођено, него Вучића. Кад пролази непрегледна колона младости са шајкачама и српским заставама, Вучић једноставно за то нема противотров. Па кад склопиш гласаче које ће му отети, клинце и клинке којима је иначе смор да изађу на изборе, и кад додаш на то све да ће контрола званична и незванична бити на максимуму, као у ЦГ за оне изборе кад су људи хватали ликове са лажним личним картама, јасно је да Вучићу то не мирише на добро и да за то не да изборе.

Ево плаће и Алгемајне Цајтунг о национализму: https://www.danas.rs/svet/frankfurter-a ... -u-srbiji/

Мислим, да ће он дати изборе, сад неће ни за живу главу. Не би ме чудило чак и да постане гори од Слобе, уосталом већ је тестирао оно америчко зло на свом народу, значи спреман је и на много горе ствари. Али кад и ако прекипи, може се десити свашта, да дио полиције и војске откаже послушност, па чак да га почне напуштати и његов ужи круг...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2025, 15:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skypostman je napisao:
Pa stoji iza Vucica jbt, radi sve sto mu se kaze. Zato protesti i jesu ovako traljavi.

Zato i najvise zato sam rekao da po mojem misljenju studenti nemaju sanse!
Drugi razlozi su manje bitni i nisu toliko vazni mada ima i njih (opet kazem to je moje misljenje, svako ima pravo na greske pa i Brale).

Pa cak da iza ovoga "studentskog" protesta i pokreta u Srbiji stoji i Rusija (neki su na forumu spominjali i tu mogucnost) "Studenti" opet nemaju sanse!!
Zasto nemaju sase da obore ovako Vucica.
Jednostavno pogledaj dogadjanja po svijetu u proteklih 70g.

Rusi nisu dorasli zapadu u ovom djelovanju (prvenstveno Amerima) u specijalnom ratu i ovim operacijama mjenjanja vlasti - tj. pucevima.

Prvenstveno Ameri pa ona Englezi, Francuzi to rade i praktikuju vec 100 i plus godina!
Tako da su usavrseni do perfekcije i materijalno ogromno- ogromno potkovani da su daleko iznad glavnih rivala u tom pogledu (Kina, Rusija,...)!

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2025, 15:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
skypostman je napisao:

Pa moze to i tako da se gleda ali šta to danas znači imati podršku zapada, činjenica je da bi zapad rado na mjestu Vučića da vidi nekog jos kooperativnijeg od Vučića.
Ko finansira medijske pokrovitelje ovih nereda NDH1, Novu S, Danas ...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2025, 15:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rivaldinho je napisao:
skitnica je napisao:
Choban je napisao:
Uhvatio ih hype.

У томе је квака. У том што она баба каже Вучићу "Ја Вас ценим као свога сина који је отиш'о у ћораву страну". Да су протести били насилни, Вучић би 1/1 имао још више гласача. Њему је проблем што је омладина инсистирањем на ненасилном приступу, а који траје и траје, почела полако да придобија и његово гласачко тијело. Све су то нечија дјеца и унуци и на крају људи колико год да су заслијепљени Хепијем и Информером, ипак више воле своје рођено, него Вучића. Кад пролази непрегледна колона младости са шајкачама и српским заставама, Вучић једноставно за то нема противотров. Па кад склопиш гласаче које ће му отети, клинце и клинке којима је иначе смор да изађу на изборе, и кад додаш на то све да ће контрола званична и незванична бити на максимуму, као у ЦГ за оне изборе кад су људи хватали ликове са лажним личним картама, јасно је да Вучићу то не мирише на добро и да за то не да изборе.

Ево плаће и Алгемајне Цајтунг о национализму: https://www.danas.rs/svet/frankfurter-a ... -u-srbiji/

Мислим, да ће он дати изборе, сад неће ни за живу главу. Не би ме чудило чак и да постане гори од Слобе, уосталом већ је тестирао оно америчко зло на свом народу, значи спреман је и на много горе ствари. Али кад и ако прекипи, може се десити свашта, да дио полиције и војске откаже послушност, па чак да га почне напуштати и његов ужи круг...

Prvo vojska i policija nikad ne otkazuju vlasti poslusnost i prelaze na drugu stranu( prave puc, jer to je puc) ako nemaju podrsku iz vana jake zemlje, sami od sebe nidje!!

Tako je bilo i sa Srbijom u Majskom prevratu 1903, i Gadafi je tako dosao na vlast i Naser i Franko i Pinoce i...!!!
Slobo je isao direktno protiv interesa Zapada a Vucic...???
Poredjenje Slobe i Vucica u nasilju prema plebesu to moze ali u uzrocima ni zglave!!

I gdje jos to ima da je u Evropi u u 21 vijeku u eri "demokratije i sloboda" a Srbija je "moderana demokratska" Evropska drzava smjene vlast pucem?!!
Da li je to teoretski moguce?
Toliko poluga ima vlast na raspolaganju da to izbjegne i iskulira kao sto to rade "demokratske" drzave jos od .....!!!

Medjutim ili Ali.

Ako cemo opet jurisat na Bastilju ona moze!! :D
btw, ne zaboravit juris na Bastilju je bio juris na postojeci sistem ne na vlast!!!
I to ce zapad da dozvoli?
Mozda ja grijesim.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2025, 16:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Tabako Pit je napisao:
skypostman je napisao:

Pa moze to i tako da se gleda ali šta to danas znači imati podršku zapada, činjenica je da bi zapad rado na mjestu Vučića da vidi nekog jos kooperativnijeg od Vučića.
Ko finansira medijske pokrovitelje ovih nereda NDH1, Novu S, Danas ...
A ne kooperise u cemu, pa sve radi sto mu se trazi? Jel Kosovo nezavisnije nego sto je bilo prije nego je on dosao na vlast, jeste. Jel salje municiju u Ukrajinu i Izrael, salje...
Problem je sto se sam zapad mjenja, pogotovo sad kad je Tramp odjebao EU, pa i oni jadni pokusavaju da se prilagode i usicare nesto i guraju neku svoju pricu.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2025, 16:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Ne kooperise samo kad ispostuje prisustvom neku ceremoniju u Rusiji, sto mu naravno bude oprosteno jer je jasno da je u sluzbi marketinga za domacu javnost.

Ovo je POST.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 894 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 41, 42, 43, 44, 45

Sva vremena su u UTC [ DST ]