Rivaldinho je napisao:
skitnica je napisao:
Choban je napisao:
Inače, zadesio sam se na jednom od protesta u centralnoj Srbiji nedavno i bukvalno ljudi iz kuća i zgrada iznose hranu, ćebad studentima... Plus znam ljude koji su se nudili da ih prevoze i davali hranu i garatnujem da nisu aktivni u opoziciji.
Uhvatio ih hype.
Cak i na periferiji blokada i pobuna, ljudi su zeljni toga da nekome nesto daju, da pomognu nepoznatima, da se izgrle sa strancem. Veoma zanimljiv psiholosko- socioloski fenomen i plodno tlo za umjetnost i kulturu.
У томе је квака. У том што она баба каже Вучићу "Ја Вас ценим као свога сина који је отиш'о у ћораву страну". Да су протести били насилни, Вучић би 1/1 имао још више гласача. Њему је проблем што је омладина инсистирањем на ненасилном приступу, а који траје и траје, почела полако да придобија и његово гласачко тијело. Све су то нечија дјеца и унуци и на крају људи колико год да су заслијепљени Хепијем и Информером, ипак више воле своје рођено, него Вучића. Кад пролази непрегледна колона младости са шајкачама и српским заставама, Вучић једноставно за то нема противотров. Па кад склопиш гласаче које ће му отети, клинце и клинке којима је иначе смор да изађу на изборе, и кад додаш на то све да ће контрола званична и незванична бити на максимуму, као у ЦГ за оне изборе кад су људи хватали ликове са лажним личним картама, јасно је да Вучићу то не мирише на добро и да за то не да изборе.
Ево плаће и Алгемајне Цајтунг о национализму:
https://www.danas.rs/svet/frankfurter-a ... -u-srbiji/Мислим, да ће он дати изборе, сад неће ни за живу главу. Не би ме чудило чак и да постане гори од Слобе, уосталом већ је тестирао оно америчко зло на свом народу, значи спреман је и на много горе ствари. Али кад и ако прекипи, може се десити свашта, да дио полиције и војске откаже послушност, па чак да га почне напуштати и његов ужи круг...
Prvo vojska i policija nikad ne otkazuju vlasti poslusnost i prelaze na drugu stranu( prave puc, jer to je puc) ako nemaju podrsku iz vana jake zemlje, sami od sebe nidje!!
Tako je bilo i sa Srbijom u Majskom prevratu 1903, i Gadafi je tako dosao na vlast i Naser i Franko i Pinoce i...!!!
Slobo je isao direktno protiv interesa Zapada a Vucic...???
Poredjenje Slobe i Vucica u nasilju prema plebesu to moze ali u uzrocima ni zglave!!
I gdje jos to ima da je u Evropi u u 21 vijeku u eri "demokratije i sloboda" a Srbija je "moderana demokratska" Evropska drzava smjene vlast pucem?!!
Da li je to teoretski moguce?
Toliko poluga ima vlast na raspolaganju da to izbjegne i iskulira kao sto to rade "demokratske" drzave jos od .....!!!
Medjutim ili Ali.
Ako cemo opet jurisat na Bastilju ona moze!!
btw, ne zaboravit juris na Bastilju je bio juris na postojeci sistem ne na vlast!!!
I to ce zapad da dozvoli?
Mozda ja grijesim.