banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 06:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11315 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 560, 561, 562, 563, 564, 565, 566  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Mar 2025, 10:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Citiraj:
Српска демократска странка опредијељена је да у времену убрзаног мијењања глобалних околности, све интеграционе процесе и војне савезе у којима ће учествовати Република Српска треба координисати са Републиком Србијом, као потписницом Дејтонског мировног споразума. О евентуалном питању интеграција, коначну одлуку могу донети искључиво грађани Републике Српске на референдуму.

Српска демократска странка залаже се за наставак европских интеграција Републике Српске и БиХ, те ће своје политике прилагодити усвајању закона који ће омогућити бржи пут ка Европској унији.

Хах. С обзиром на то да је и ЕУ практично војни савез, ове двије ставке су у поприличној контрадикцији.
Остатак саопштења ми се допада, сем што онај дио "Влада у сјени" нисам најбоље разумио, шта би таква "институција" уопште радила, имала би паралелна "министарства" која би давала предлоге и критике на свој ресор?

Гугл претрага занимљива:

https://www.rtvbn.com/index.php/cirilic ... e_vignette

Citiraj:
Српска демократска странка, у склопу реорганизације, формираће посебан тим људи - или ако хоћете, назовите је владом у сенци, која ће имати задатак да прати рад министарстава у Влади РС и да предлаже боља решења за разне проблеме који се тичу грађана у Српској - каже, за "Новости", Вукота Говедарица, председник СДС.

То је 2016. Нешто се не сјећам те "Владе у сјени" и њених иступања.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2025, 12:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Rivaldinho je napisao:

Ne sjeća je se niko jer tad za nju nije bio momenat 8)

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2025, 13:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nece ni sada. Jbt to je SDS, ne zajebavajte se :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2025, 15:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2018, 02:18
Čiča iz Rogače je napisao:
Rivaldinho je napisao:

Тад нису били у сјени, позорница је била њихова. (гласао сам и ја за СДС) Они су на њу довели будалетине попут Мектића...

Ездеес не скреће са пута!

"Имам проблем овдје" :lol: Па на чије гласове претендујеш, магарче? Калесија и Цазин?

Али замишљена (лол) и препаднута фаца док га ова була преслишава. :lol:

Избори за НСРС:

2014.
СНСД - 213.645
СДС - 173.742

2018.
СНСД - 218.203
СДС - 123.515

2022.
СНСД - 221.554
СДС - 95.648

Ривалдињо би рекао да су покрадени. :D

Кад падну на 70.000 гласова идуће године могу написати књигу "Како изгубити 100.000 гласова за три изборна циклуса".

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2025, 16:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Sledece izbore ih PDP prestize.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2025, 16:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Zar nije vec?

Btw ovaj Babalj smijesnije izgleda od Bosica ako je to kako moguce :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2025, 17:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Babalj je baš odron

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2025, 17:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

партибрејкер je napisao:
Rivaldinho je napisao:

Тад нису били у сјени, позорница је била њихова. (гласао сам и ја за СДС) Они су на њу довели будалетине попут Мектића...

To je tvoj doživljaj.....kamo sreće da je SDSu dato da sam bira ko će biti ministar bezbjednosti u BiH .Mektića je ustoličio američki ambasador,lično.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2025, 18:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

партибрејкер je napisao:
Ривалдињо би рекао да су покрадени. :D

Кад падну на 70.000 гласова идуће године могу написати књигу "Како изгубити 100.000 гласова за три изборна циклуса".

Па и не бих баш, јер у избору Шаровића и рецимо самог Алије Изетбеговића, нисам ни ја сигуран како бих гласао. Жељка је већ фикс. Дакле, има и до тадашње поставе СДС и те како.
Мектић је тек посебан... не знам како да га назовем, а да није увредљиво. Додик за сиротињу, ајде. Имао сам тад у његово доба расправу са једним другаром који је био у СДС, а који је тврдио да такав треба јер једино то "пролази код народа", галама и вика... и гдје је сад Мектић. То су ликови за једнократну употребу.
За Шаровића сам од истог човјека чуо, да је баш на тим изборима гдје га је погазила Жељка, кандидат требао бити заправо Миличевић, али му је Шаровић само рекао "Ако скупиш средства за кампању". Исход знамо, али мислим да је устари тим учинио услугу Миличевићу јер исти није потрошен кадар, а тад је могао постати.
У сваком случају поновићу мишљење да је најгору гарнитуру на врху СДС сада замијенила можда и најздравија од оснивања странке. Која није без мана, али не само да није критична као претходна, већ има и озбиљан потенцијал. Наравно, грешке праве. Ипак, битно је суштинско настројење. Видјећемо, ево догађаји се убрзано одвијају локално, регионално и у свијету.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2025, 19:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Babalj je Mektic vol2.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2025, 21:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Ajd što ovi iz vlasti nazivaju SDS izdajnicima, nego sada "brišu pod" njima u skupštini izbacujući cijeli - CIJELI klub poslanika.

SDS je premekan i bezličan.

https://srpskainfo.com/stevandic-izbaci ... u-srpskoj/

Taman kad pomislim da ne mogu dublje pasti, oni se sunovrate još više.

RIP SDS.
Gasi svjetlo.
Motaj kablove.
Zaključavaj temu.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2025, 12:30 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Mene muci pitanje ima li SDS dovoljno clanova za ovu vladu u sjeni?!

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2025, 14:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Čekaj, polako... Uhvati vazduha. Znači SDS je pao i sunovreti se zato što ih je zajampureni bi konja koji vodi Skupštinu izbacio vani. To je taj kont... Oo jebem te državo ko te vodi i ko takvim daje legtimitet

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2025, 15:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Bikonja koji je bio SDS-ov kandidat za gradonačelnika BL.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2025, 15:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čekaj, polako... Uhvati vazduha. Znači SDS je pao i sunovreti se zato što ih je zajampureni bi konja koji vodi Skupštinu izbacio vani. To je taj kont... Oo jebem te državo ko te vodi i ko takvim daje legtimitet

Има нешто у оном што каже. Ја мислим да ови посланици нису себи смјели допустити да странку која је повела народ у стварање Републике Српске, неко тек тако избаци напоље. Обезбјеђење може да уклони једног, двојицу. Али да уклони све, то је већ стварање озбиљне гужве. Нисам за насиље, мислим да је у већини случајева контрапродуктивно, али има нека граница достојанства. Лијепо што је нпр. Бодирога очигледно веома пристојан човјек и карактер, за сваку похвалу, али има ситуација кад мораш да покажеш оштрину. Морали су бар да направе озбиљну сцену, да се вербално закува. То је, рецимо, једна од ријетких Додикових добрих особина... то што има енергију, и гард. Остало је, Боже сачувај и саклони, али то му је непорециво.
СДС је генерално странка чије чланство највише одражава неки просјек народа, а ми као народ, бар с ове стране Дрине, смо више мирног духа, сељачког. Што у принципу није лоше, али јесте ако пређе у учмалост, незаинтересованост па чак и бојажљивост што се све нажалост сада доминантно виђа код нас, па ето и код многих у поменутом СДС. Нису ни ови на власти нешто храбрији, да кажемо, али они се сви крију иза фигуре Додика, па им се може.

С друге стране, власт је свом овом папазјанијом озбиљно изрекламирала бројне посланике опозиције пред народом, пун је Јутјуб видеа и коментара на исте. Ја, рецимо, пооојма нисам имао о том Бодироги, осим што сам знао да постоји и да није Дејан. А сад видим да је један изузетно коректан лик, дјелује честит. Купило ме посебно оно кад је пред зградом скупштине братски загрлио пијаног додиковца који је покушао да га удари. То су особине правог Србина и православца, које смо скоро затрли.

Следећи избори би стога могли бити врло занимљиви.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2025, 17:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zar i ti sine Rivaldinjo :-?
Šta su trebali??Da se hrvu sa gorilama iz obezbjeđenja jer je tako narod navikao zbog Dodikovih osobina?Jaka mu osobina igrao košarku u Srbiji dok su ti poslanici i očevi tih poslanika ginuli u ratu.Pa jbt,ne mogu da vjerujem....nije toliki poraz kad te išutaju čizmama već kad postaneš isti kao oni.Pa valjda trebaju dokazati da su drugačiji ili ti imaš drugi kont.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2025, 21:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Нису се требали хрвати, али тек тако да те један Стевандић избаци, не иде. Нисам за мектићизам, али не треба испасти ни слабић пред очима народа. У том је и штос, што они као борци испадоше слабићи крај ратних кошаркаша... не може се бестидницима стално по вољи.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2025, 22:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Upravo tako, ispalo je kao da su slabići.
Izgledalo je kao da je poslanicima SDS-a laknulo što ne moraju ostati i glasati. Kao da im je to bio cilj. Da ih neko spasi od glasanja.
Još im svašta rekao lik iz obezbjeđenja, kao da nisu dovoljno poniženi. Dovoljno da se uklope u onaj šablon u koji ih vlast ubacuje, ono na slovo i.

Naravno da se nisu trebali tući, ali imali su i druga rješenja (ne mislim na nasilje sa njihove strane), a ne kao pičkice da izađu. Pod riječ sa p ne mislim na onu Orašanin koja je kvalitetnija od ostatka tog kluba poslanika "slabića"

SDS se i kod priče o ustavu ponio idiotski, umjesto da oni ranije pokrenuli inicijativu i podj... Milu ili bar da budu čvršći u nekim stavovima kod drugih zakona, on njih uvlači u priču i ispadaju donji i mekani izbjegavajući glasanje i uklapaju se u onu riječ na slovo i.

Jaka mu osobina igrao košarku u Srbiji dok su ti poslanici i očevi tih poslanika ginuli u ratu.Pa jbt,ne mogu da vjerujem....

Valjda je jedan od poslanika SDS-a rekao da je dijete poginulog borca tokom rasprave.
Trideset godina nakon jebenog rata neki potežu to.
Šta je sa onima kojima očevi nisu poginuli, već su invalidi i ti ljudi sada rintaju dok ovaj "svira kurcu" u parlamentu jer se uvalio?

I to potezanje Dodikovog učešća/neučešča u ratu nije faktor koji presuđuje jer SDS tone iz izbornog ciklusa u ciklus dok to ponavlja kao papagaj.

Ta stranka se izgubila u prostoru.
Dovoljni je reći da u ovolikoj Banjaluci ne mogu nahvatati ljudi za bar JEDNOG odbornika u skupštini grada, pa imaju NULA.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2025, 22:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Pa Dodik je bio poslanik tokom rata. Ima li kakav info o učešću SDS-ovih poslanika iz tog vremena koliko i gdje su bili u ratu?

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2025, 19:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
_зока je napisao:
Bikonja koji je bio SDS-ov kandidat za gradonačelnika BL.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока
"Crkvena je i konja jednom povukla..." Tako nekako bi dok je trajala PzD....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11315 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 560, 561, 562, 563, 564, 565, 566  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]