banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Jun 2025, 19:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 252, 253, 254, 255, 256
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Avg 2024, 17:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Naravno, nista se nije desilo iz mog predhodnog posta niti je Makron pomogao Srbiji u UN niti je pomogao na bilo koji drugi nacin.

Ova ljubav Makrona i Vucica me podsjeca na ljubav jednog drugog Francuza koji je volio kesovinu isto ili nesto manje od Makrona i jednog drugog poznatog "vodje" .

Nosonja je svoga ljubimca rastrgao na ulicama Libijske Sirte mozda Vucko prodje bolje od pukovnika!!!
Kako god samo jedno je sigurno dobra kesovina ce da se okrene u dzepove, sve drugo je ogromna hrpa banana za nas plebes "neuk i prost"!!
Mislim... kapa dolje kad neko moze ovako!!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2024, 18:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Lud-Ludji-Najludji!!

Sa koliko besrama, podcenjivanja i oholosti se tretira svijest i kolektino bice jednog naroda nisam skoro vidjeo kao u autorskom tekstu Makrona koji je izasao u Politici.

Za svakog iole informisanog covjeka se postavlja pitaje zasto i kako je moguce da se ovako pisa bez srama i jote savjesti po cijeloj naciji.

Od pocetka rata u Ukrajini smo vidjeli svi obiljezja i sva dostignuca koja autor navodi u tekstu, cak i djeca u vrticu to vide ko vodi glavnu rijec i ko se pita danas u EU i Fracuskoj!!
Samo par ironicnih naznaka iz teksta (ne znam sta mi bi da ga procitam)

1. Evropska unija brani i promovise interese, postovanje i identited zemalja posedujici stratesku autonomiju!! :lol:
2. Fracuska ima nezavisnost i suverenited to i Srbiji zeli...!! :lol:
3. Samo u okviru EU naravno misli se = NATO tj. pod Amerikom i sredstvima koja tu leze Srbija ce moci da ostane to sto jeste Srbija!! :lol: :lol:
4. Kaze, pitanje koje se postavlja: U kojem tipu drustva treba da zivi Srbija: Izbor je ili- ili!! Kao sto "mladi" Fracuzi zive (jer u Fracuskoj zna se mladi kreiraju i odlucuju o biti drustvu) = (Open society = drustvu razlicitosti, primjer ceremonija na otvaranju Olimpijade) ili u nazadnom drustvu = ideologiji i pomucenoj svijesti kao sto je u Rusiji i slicnim promasajima.

I tako dalje, dalje... da ne nabrajam.

Ko je Makronu pisao ovaj autorski tekst ne znam. Znam da je neko je ovde totalna budala ....na zalost to nije Makron!!!

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2024, 15:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Eto Vucko se srdi sada na skole,ucitelje,direktore.
Medjutim ili ali.

Nasilno svrgavanje ne prave ni osnovci, ni srednjoskolci, ni student niti opozicjia vec zna se ko mjenja na Balkanu vlast i kad dolazi do promjene na kantaru moci.
Neka pripazi na vojsku i kesovinu koja se tamo investira iz inostranstva tj. od koga i u koga. :)

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2024, 16:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Koliko sam ja shvatio niko od studenata ne traži smjenu vlasti već zahtjevaju od institucija da rade svoj posao,prvenstveno inspekcije,tužilaštvo i sudstvo

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2024, 22:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Eh moj cica da daaa, niko nista posebno i revolucionarno ne trazi eto samo nesto malo da se poboljsa.

Tako su od nicega od pokvarenog pasulja u studenjaku u menzi 68 krenule demostracije da se poboljsa hrana pitaj Vuka Draskovica covjek je bio gladan nije mogo knjigu u ruci drzat i skoro da zakovrne. Prvo su bile parole:Mi hocemo ucit - Mi smo gladni i td....a na kraju: Dole crvena burzuazija!!! U Gdanjsku radnici i Valensa nisu dobili marendu na vrijeme pa krenuli sindikalci... samo prava malo da poboljsaju...tako i ovde studenti traze malu poboljsanje, nista posebno...zale se na institucije: sudsku i izvrsnu vlast jos ostala samo zakonodavna nju jos ne spominju za sad...ccc!! :D

Za svaku vlast je najopsnije kad nejaki i naj slabiji kritikuju! Lako se ona obracuna sa jakima i mocnima sa djecom - omladinom je malo nezgodno da suzavac, pendrek argumenti rade.
Al moze it to kad je stani pani sve moze u politici je ko u ratu sve dozvoljeno da bi ostao ili osvojio vlast i kad narod nije "dobar"!!

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2024, 12:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Vrlo teško je u današnje vrijeme shvatiti šta je stvarno istina i izvagati šta je i kako je. Ono što čini mi se raduje čitav narod u Srbiji što se pokazalo da ta mladost nije ugašena, ugažena, da nisu zombiji na telefonima i da imaju hrabrost, drskost i čast. I da se ništa ne ispuni opet lijepo je znati da su studenti ostali studenti, a ne kako se često misli "kakva su danas djeca". Da ima bolji od Vučića u Srbiji, nažalost realnost je da nema, mada kad pogledaš čitavu Srbiju i šta se sve tu dešava, mi sebe česti nipodaštavamo i iskreno mislim da smo primjer demokratije i dijaloga za mnoge zemlje, prvi primjer što mi pada napamet je korona-fašizam gdje smo bili možda jedina zemlja u Evropi gdje se moglo diskutovati o mjerama, vakcini i slično (sa obe strane).

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2024, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zakopcavanje sa ledja!!

Studenti su nacelno progresivna populacija u smislu moralnih i etickih vrijednosti kazem nacelno, to je oduvijek bilo.
Medjutim ili ali.
Isto stoji da su mladi ljudi najvise podlozni i manipulaciji i uticajima.

To sto Vucic govori da se nece mjesati u autonomiju univerziteta i fakulteta je obicna glupost i medijska blamaza. To je isto kao kad bi se vojnici u kasarni pobunili i trazili bolje uslove i postivanje pravila, propisa i postojecih zakona. On bi rekao ja i vlast se necemo mijesat u to, to su stvari vojske i neka ona to rijesi sama.

Skolstvo u Srbiji od osnovne skole pa do universiteta nije finasirano od Lokid Martina, Ilona Maska ili Sorosa vec iz budzeta drzave Srbije i velika odgovornost je na vlasti da upravlja i nadzire rad svojih institucija.

Nema u Srbiji autonomije univerziteta u tom pogledu. U Srbiji ne moze biti nezavisnosti univerziteta ni u programskom i etickom pogledu, moze biti u organizacijskom u sadasnjim okolnostima to je tako.
Pa ako hocemo ni jedan univerzitet u svijetu nije nezavisan od okruzenja i lokacije gdje se nalazi ili gde se ostvaruje. Autonimija univerziteta je dobro zamisljena ali u stvarnosti do sada je fiktivni pojam jer danas to ne postoji znamo svi iz kojih razloga.

Vidjeli smo to u Americi gdje su univerziteti kompletno podrzani iz privatnih izvora u kojima drzava ucestvuje ponegdje sa vrlo malim procentom da nedozvoljavaju "skretanja" od politike i ideoloske realnosti drzave to smo vidjeli i u vrijeme Vijetnamskog rata kako su otvarali vatru sa "gozdeni meci"po studentima po kampusima i prolivali krv tih mladih ljudi.

Naravno da to nije dobro ali kad zapad zavodi red po privatnim univerzitetima i mjesa se u programe i rad istih sta reci ovde kad nema privatnih univerziteta.
Ne moze se skidati odgovornost na takav naci i sluziti se praznim floskulama u kometaru tih stvari od najodgovornijih.

Stari "drug" je govorio poslije protesta 68: Studenti su u pravu!!!

Naravno to je bila prica i epp za plebes tada, ovamo na drugoj strani su satrali i zbrisali vecinu organizatora i poznati ucesnika.
Vucic nista nije naucio iz proslosti, praviti se lud mozes malo ali na duze ...to vodi u zakopcavanje sledja!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 252, 253, 254, 255, 256

Sva vremena su u UTC [ DST ]