banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 15:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 95 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jan 2015, 16:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2013, 19:03
U Slovačkoj se održava sličan referendum. Evo jedne c/p vijesti sa bitno.net. Video je pogodio usridu.

Citiraj:
[VIDEO] Pogledajte zabranjeni spot i zaključite sami vrijeđa li on homoseksualce kao što to neki tvrde

U Slovačkoj traje kampanja za referendum o zaštiti obitelji i braka, a ovaj spot je zabranjen
Slika

U Slovačkoj će se 7. veljače održati referendum na kojem će se građani izjašnjavati o jasnim mjerama zaštite obitelji i braka. Jedna od predloženih mjera iza kojih stoji građanska inicijativa Savez za obitelj (Aliancia za rodinu) jest i zabrana posvajanja djece za homoseksualne parove. Kampanja za referendum traje, a Aliancia je snimila spot koji su tri televizijske postaje (među njima i javna televizija) odbile emitirati jer su, tvrde, uvredljive za homoseksualce.

Na spotu se vidi gay par koji dolazi po malog dječaka kojeg treba posvojiti. Dijete pogleda u njih i postavlja pitanje: A gdje je mama?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_RcmF68WUtE&x-yt-cl=84503534&x-yt-ts=1421914688[/youtube]

Spot završava s glasom spikera koji kaže: Djeci je jasno. Glas poziva građane da izađu na referendum i glasaju za zaštitu obitelji i braka.

Pogledajte cenzurirani spot i sami zaključite je li on doista tako uvredljiv kao što se tvrdi.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2015, 13:23 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Schlager je napisao:
nisam sto godina napisao ozbiljan post,vrijeme je 8)

ponukalo me to sto malo vise gledam tv ovih dana,zahladnilo :lol:

jako inteligentan narod ovi hrvati..da smo mi bili takvi,sad nas ne bi bilo 7-8 miliona,vec 30 miliona-minimum!! :(

cak i previse inteligentan,pa mi se cini da neko sa tim narodom prica...da li su to fratri,biskupi,pa oni rade po onoj "selo radi sto pop kaze",ili imaju urodjen talenat da prepoznaju istorijski trenutak-ne znam!

uglavnom,ovo sto se sad desava u vukovaru sa cirilicnim tablama,sa referendumom,sa dzooom simunicem i ustastvom na svakom stadionu,svakom koraku,prijetnje radnicima u jasenovcu,pa ovaj juce anti-gay referendum...te stvari nikome u hrvatskoj nisu padale na pamet,da tako otvoreno rade,dobrih 10 godina,koliko je trajalo njihovo pregovaranje o pristupu EU!...naravno,bilo je i tad cavoglava,ponekog skandiranja,ali ni 0,01 ovolike desnicarsko-ustaske histerije kao sad!
Ne..tad je bilo Hristos se rodi (Sanader) i slicne manifestacije europejstva i zastite manjinskih prava...Sad svojom nepogrijesivom latinskom lukavoscu,znaju da su punopravna clanica EU,da ih niko nece izbaciti,i sve ono sto su suzbijali 10 godina-izbacuju iz sebe!

uvijek su znali kako...kad im je 1990 trebao pravi ustasa,cvrst,nepokolobljiv,da im ispuni vjekovni san-izabrali su sa 95% tudjmana!....situacija u kojoj je on preuzeo hrvatsku,bila je sledeca...nenaoruzan narod,oreol zlocinaca iz WW2,separatisticke ambicije koje niko u svijetu nije podrzavao osim tri nasa dokazana neprijatelja (vatikan,njemacka,austrija)...a na drugoj strani cetvrta vojna sila u evropi,avijacija,hiljade tenkova i transportera,brojnost,moral,oreol pobjedika u WW1 i 2,i saveznistva sa USA i ostalim svjetskim silama u svim dotadasnjim svjetskim previranjima...ali i komunisticka picka na celu svega toga! :(

epilog je poznat,i kako je sve zavrsilo :( .....sa daleko najmanje zrtava od sva tri naroda-uzeo je sve,stvorio drzavu,prvi put u istoriji.... ...1000 kilometara mora,izmedju ostalog!..ustasa je shvatio sta znaci rusenje berlinskog zida,jednim okom pregovarao i balansirao,a drugim se naoruzavao-i na kraju nas ponizio,kao niko nikad u istoriji!
od tog samara se necemo oporaviti dok ne udjemo u knin ponovo,pa za 300 godina,za 300!

Takodje,znali su istom tom tudjmanovom hdz-u pokazati i da odu 2000,kad im je to postalo teret u evroatlantskim integracijama.
da se ne vracam dalje u istoriju,gdje su u oba svjetska rata-zavrsili na pobjednickoj strani :( :( ...a znamo sta su radili i na cijoj strani su bili tokom tih ratova.

da su jos uspjeli sacuvati ekonomiju i svoje resurse-rekao bih da su genijalci...ali tu im je sa druge strane krupni medjunarodni kapital,mnogo pametniji protivnik od srba...ti ne ostavljaju sansu nikome...mada se i pored svega,tamo jos uvijek zivi bar 50% bolje nego ovdje i u srbiji,ipak je propast.

Zaboravio si samo napomenuti kako je Tuđman sa svojom klikom opljačkao Hrvatsku. Pljačka tih razmjera nije se dogodila niti u jednoj bivšoj jugoslovenskoj republici.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2015, 13:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Imamo Dodu. Polako :)

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2015, 13:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Video sam zaboravio.

Čiko je napisao:
U Slovačkoj se održava sličan referendum. Evo jedne c/p vijesti sa bitno.net. Video je pogodio usridu.

Citiraj:
[VIDEO] Pogledajte zabranjeni spot i zaključite sami vrijeđa li on homoseksualce kao što to neki tvrde

U Slovačkoj traje kampanja za referendum o zaštiti obitelji i braka, a ovaj spot je zabranjen
Slika

U Slovačkoj će se 7. veljače održati referendum na kojem će se građani izjašnjavati o jasnim mjerama zaštite obitelji i braka. Jedna od predloženih mjera iza kojih stoji građanska inicijativa Savez za obitelj (Aliancia za rodinu) jest i zabrana posvajanja djece za homoseksualne parove. Kampanja za referendum traje, a Aliancia je snimila spot koji su tri televizijske postaje (među njima i javna televizija) odbile emitirati jer su, tvrde, uvredljive za homoseksualce.

Na spotu se vidi gay par koji dolazi po malog dječaka kojeg treba posvojiti. Dijete pogleda u njih i postavlja pitanje: A gdje je mama?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_RcmF68WUtE[/youtube]

Spot završava s glasom spikera koji kaže: Djeci je jasno. Glas poziva građane da izađu na referendum i glasaju za zaštitu obitelji i braka.

Pogledajte cenzurirani spot i sami zaključite je li on doista tako uvredljiv kao što se tvrdi.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2015, 14:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Čiko je napisao:

Ima l' nastavak, da mu objasne kako i zasto ga je mama ostavila...?

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2015, 14:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Schlageru, nemanje para vodi imanju viska simbola.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2015, 15:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Timotic je napisao:
Čiko je napisao:

:lol: :lol: :lol:

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2015, 19:10 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Halo,drugari,taj moj post koga citirate i komentarisete je iz 2013,a sad je 2015! 8)

Nisam ja bas toliki mislilac,a pogotovo nisam toliko konzistentan, da bi se moji postovi komentarisali nakon dvije godine :D ....A jos je gore sto se vjerovatno ni ja sam ne bi slozio sa nekim stvarima koje sam izrekao tu,hahahaha...

Ali to bi vec bio jedan sasvim novi level forumasenja i sizofrenije,da citiram djelove svog posta i komentarisem,e ovdje nisi u pravu!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2015, 23:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
Čiko je napisao:

Kako znaš da ga je ostavila?

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2015, 00:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Čiko je napisao:
Timotic je napisao:
Čiko je napisao:

Kako znaš da ga je ostavila?

Zato sto je ocigledno da ga nije abortirala.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2015, 00:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
А није ти рецимо пало на памет да је погинула/умрла, тај рад?

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2015, 00:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
А није ти рецимо пало на памет да је погинула/умрла, тај рад?

To je vrlo mali procenat djece bez staratelja.

Vecinom su ostavljena djeca, djeca iz razorenih porodica, roditelja alkoholicara, djeca zrtve porodicnog nasilja, isl.

Znas ono kad otac mlati/siluje sina/kcerku, taj rad?

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2015, 01:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Ovaj "mi hrvati" moment u hr je samo flaster na ranu gubljenja granica i svega za šta su ginuli.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2015, 21:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Evo sad će u 1:1 na ATV da gostuje onaj Ivan što se bori protiv globalizacije i što je bio jedan od predsjdničkih kandidata sa 280 000 glasova.

Hrvati su sa ovim protestima i antiprotestima još jednom pokazali da su demokratsko društvo.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 00:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Građani će, čini se - ponovno na referendum, najavio je to sam premijer Zoran Milanović na Rabu, poručivši kako o istraživanju i ekploataciji nafte i plina u Jadranu - ne može odlučiti sam.

Odgovorio je to na pitanje novinarke RTL-a da prokomentira sve glasniju inicijativu javnosti, predvođenu među ostalima Oliverom Dragojevićem i Meri Cetinić, koji su poručili da će se protiv novih bušotina u Jadranu boriti pjesmom. Eko udruge koje koordiniraju akcijom - protiv tog velikog projekta za koje je 5 naftnih kompanija već dobilo dozvole - pozdravljaju premijerovu poruku.

Reakciju Udruge okupljene u koaliciju S.O.S. za Jadran na premijerovu najavu referenduma o nafti na Jadranu prenosimo u cijelosti:

"Pozdravljamo najavu premijera Milanovića da Vlada RH provede referendum o tome hoćemo li se upuštati u eksploataciju nafte na Jadranu. Naravno, pod pretpostavkom da se prije referenduma organizira kvalitetno informiranje javnosti te osigura korektna procedura. Posebno podržavamo stav kako Vlada RH, ni ova ni bilo koja u budućnosti, ne bi smjela sama donositi ovako važne i dugoročne odluke.

Podsjećamo, kako je ministar Vrdoljak, nažalost, sebi prigrabio ovlasti nad upravljanjem Jadranom te smatra kako on ima pravo donijeti takvu odluku i štoviše, da ju je već donio.
Također, premijer je u krivu o kvaliteti najavljenih koncesionara. Nama se nisu javili "najrenomiraniji svjetski istraživači", nego osrednje tvrtke s nizom incidenata u prošlosti. Privid kako se bušenju nafte u Jadranu protivi samo glasna manjina prvenstveno je posljedica dosadašnje netransparentne procedure te činjenice kako se nije kvalitetno konzultiralo širu javnost.

Očekujemo kako će se slično demokratsko izražavanje volje građana i građanki osigurati i za najavljena istraživanja nafte na kopnu".

Ovo je društveno odgovorna vlada.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 95 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]