nisam sto godina napisao ozbiljan post,vrijeme je
ponukalo me to sto malo vise gledam tv ovih dana,zahladnilo
jako inteligentan narod ovi hrvati..da smo mi bili takvi,sad nas ne bi bilo 7-8 miliona,vec 30 miliona-minimum!!
cak i previse inteligentan,pa mi se cini da neko sa tim narodom prica...da li su to fratri,biskupi,pa oni rade po onoj "selo radi sto pop kaze",ili imaju urodjen talenat da prepoznaju istorijski trenutak-ne znam!
uglavnom,ovo sto se sad desava u vukovaru sa cirilicnim tablama,sa referendumom,sa dzooom simunicem i ustastvom na svakom stadionu,svakom koraku,prijetnje radnicima u jasenovcu,pa ovaj juce anti-gay referendum...te stvari nikome u hrvatskoj nisu padale na pamet,da tako otvoreno rade,dobrih 10 godina,koliko je trajalo njihovo pregovaranje o pristupu EU!...naravno,bilo je i tad cavoglava,ponekog skandiranja,ali ni 0,01 ovolike desnicarsko-ustaske histerije kao sad!
Ne..tad je bilo Hristos se rodi (Sanader) i slicne manifestacije europejstva i zastite manjinskih prava...Sad svojom nepogrijesivom latinskom lukavoscu,znaju da su punopravna clanica EU,da ih niko nece izbaciti,i sve ono sto su suzbijali 10 godina-izbacuju iz sebe!
uvijek su znali kako...kad im je 1990 trebao pravi ustasa,cvrst,nepokolobljiv,da im ispuni vjekovni san-izabrali su sa 95% tudjmana!....situacija u kojoj je on preuzeo hrvatsku,bila je sledeca...nenaoruzan narod,oreol zlocinaca iz WW2,separatisticke ambicije koje niko u svijetu nije podrzavao osim tri nasa dokazana neprijatelja (vatikan,njemacka,austrija)...a na drugoj strani cetvrta vojna sila u evropi,avijacija,hiljade tenkova i transportera,brojnost,moral,oreol pobjedika u WW1 i 2,i saveznistva sa USA i ostalim svjetskim silama u svim dotadasnjim svjetskim previranjima...ali i komunisticka picka na celu svega toga!
epilog je poznat,i kako je sve zavrsilo

.....sa daleko najmanje zrtava od sva tri naroda-uzeo je sve,stvorio drzavu,prvi put u istoriji.... ...1000 kilometara mora,izmedju ostalog!..ustasa je shvatio sta znaci rusenje berlinskog zida,jednim okom pregovarao i balansirao,a drugim se naoruzavao-i na kraju nas ponizio,kao niko nikad u istoriji!
od tog samara se necemo oporaviti dok ne udjemo u knin ponovo,pa za 300 godina,za 300!
Takodje,znali su istom tom tudjmanovom hdz-u pokazati i da odu 2000,kad im je to postalo teret u evroatlantskim integracijama.
da se ne vracam dalje u istoriju,gdje su u oba svjetska rata-zavrsili na pobjednickoj strani

...a znamo sta su radili i na cijoj strani su bili tokom tih ratova.
da su jos uspjeli sacuvati ekonomiju i svoje resurse-rekao bih da su genijalci...ali tu im je sa druge strane krupni medjunarodni kapital,mnogo pametniji protivnik od srba...ti ne ostavljaju sansu nikome...mada se i pored svega,tamo jos uvijek zivi bar 50% bolje nego ovdje i u srbiji,ipak je propast.
Zaboravio si samo napomenuti kako je Tuđman sa svojom klikom opljačkao Hrvatsku. Pljačka tih razmjera nije se dogodila niti u jednoj bivšoj jugoslovenskoj republici.