banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 14:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 95 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Feb 2015, 19:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Silvio Dante je napisao:
Jedna stvar je ovde mozda promakla mnogima. Reakcije drzavnih vrhova Srbije i Hrvatske.

Hrvatski drzavni vrh: Nezadovoljni presudom.

Srpski: Nemamo razloga za nezadovoljstvo.

Svako ko iole malo razmislja vidi koliko je politika srpske vlade porazna po zemlju, narod, gradjane.

Znaš u kakvom smo stanju,nažalost...u ostalom tužba Srbije za genocid je došla nakon Hrvatske ako se ne varam.Dakle to je više iznuđeno kao politički potez nego kao traženje pravde za naš narod na (nepravednom) sudu.Neka nam je dragi bog na pomoći sem njega niko drugi nam više ne može pomoći. :(

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2015, 19:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
obe strane imaju orasa u džepovima ...
nešto slično je radio Tito radi mira u kući kao što je danas zapad uradio.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2015, 19:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Pisanje jednog hrvata, inače košarkaški forum, ali posjeduje svaštaru

Citiraj:
nema tu zadovoljan ili nezadovoljan, obje su bile osuđene na propast u trenutku kada su podnesene.

iz populističko-političkog cilja tužba je sastavljena za genocid.već i prosječni student pravnog fakulteta zna kako je nemoguće dokazati namjeru za to djelo osim ako nije riječ o nacističkoj njemačkoj i "konačnom rješenju židovskog pitanja" alberta eichmanna. bez namjere kao elementa tog k. djela , k. djelo genocida ne postoji. ja zaista neznam zašto od svih k. djela ratnih zločina kao predmet tužbe odabiru genocid kada su ostali ratni zločini jednako kažnjivi te povlače jednake posljedice. čak je i ivo josipović, jedan od suatora tužbe, stručnjak za kaznano procesno pravo, nama davno na predavanju iz tog predmeta prije nego što je postao predsjednik ,rekao kako nema šanse da tužba prođe upravo radi nedostatka svih pretpostavki za ispunjivanje bića k.djela. ali da je politički vrh inzistirao da tužba bude upravo za genocid i da tu pravni tim nije ništa mogao.

drugi,još i veći problem iz kuta hrvatske,jest da se tuži srbiju ,koja nemože biti pasivno legitimirana s obzirom da na temelju sukcesije SFRJ i ustava bivše države, čak i u slučaju postojanja genocida nemože biti proglašena krivom.

to su dva ključna razloga zašto hrvatska tužba nije mogla proći. sud jest potvrdio da su počinjeni ratni zločini koji ulaze u opis kd genocida,ali isto kao u slučaju srebrenice, nije moguće legitimirati srbiju kao krivca već bi to prema pravu bila SFRJ koja više ne postoji kao subjekt međunarodnog prava,a sukcesija je bila takva kakva je. također, nije moguće dokazati namjeru počinjenja bez čega kazneno djelo ne postoji.

srbijanska tužba ionako je bila politički odgovor na hrvatsku tužbu te jasno nije mogla proći. prije svega jer su počinjena druga kaznena djela ( već utvrđena haaškim presudama ),a ne genocid,to je cijelo vrijeme bilo jasno i cijelom srpskom pravnom timu,samo su se koristili procesnom formom protutužbe.

sada kada je ova farsa završila, proces koji je trajao 15 tak godina, nadam se da će predstavnici obje države sjesti za stol i bez opterećenja riješiti one bitne stvari- pitanja nestalih osoba,dokumentacije i imovine. a onda se konačno okrenuti prema budućnosti.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2015, 22:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gamad....

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2015, 22:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ljestvica za dokazivanje genocida samo je kod nas nisko postavljena.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2015, 22:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Najrealnije je da igramo produžetke

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2015, 22:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

i dalje naglašavaju Oluju kao čistu i legitimnu akciju, njima je najžalije Vukovara što tu nije proglašen genocid.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2015, 22:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Polako nije ničija gorila do zore !

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2015, 23:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Veceras na RTRS-u emisija o ovom, izmedju ostalog gost je bio Krstan Simic kojem je u sred emisije pukla kosulja...eto koliko je bilo zanimljivo.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2015, 23:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
joj koga oni dovode jebem ti dane

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2015, 23:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zanimljivo kako pravnici iz HR i SRB uljepšavaju presude, svako se ulizuje svom narodu

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2015, 23:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Па треба оправдати 3,2М односно 800К еврића потрошених на исту, с једне и друге стране.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2015, 23:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mislim prije svega mi pazi sad ovo tražimo pravdu od ljudi koji su sveobuhvatno pomagali progon,ubijanja,mučenja Srba na prostoru današnje Hrvatske dakle postoje jasni dokazi,dobar dio aktera tog vremena je i dalje živ što stranaca što naših i što Hrvata i svima je manje više jasno da je moderna Hrvatska pomagana na više načina tokom rata od strane zapada.Eh sada mi tražimo PRAVDU od istih tih ljudi koji su nama radili o glavu...mislim to je ne znam...ne znam,da li da kažem idiotluk,ludilo,debilizam ja zaista nemam riječi za to,dakle kao da te neki lik izubija na ulici i ti sada ideš kod njegovog oca koji je kreten kao i on da eto tražiš neku pravdu da ovaj kaže sine izvini mu se mislim to je....to je debilizam da nema dalje.Prije svega pristali smo da igramo igru koju igra zapad u toj igri po njihovim pravilima mi obavezno pušimo uvijek,to većini ne moram ni govoriti ali zar se nije moglo konsultovati sa Rusijom sa Kinom zemljama koje nisu akteri pazite akteri tih dešavanja 90-tih godina jer zapad je bio akter i nije objektivan naravno da navija za Hrvate jer su oni tj Hrvatska država njihov projekat njihovo cvijeće i tražiti bilo kakvu pravdu za Srbe u Hagu je totalna glupost(slučaj Šešelj i mnogi drugi),da osude Hrvate za genocid osuđuju sami sebe za genocid.Da li je genocida bilo ili ne u to ne ulazim nisam stručnjak za to pitanje ali tražiti pravdu i objektivnost od onoga ko te ubijao i sistematski uništavao da li direktno bombama,osiromašenim uranijumom,sankcijama i tako dalje i indirektno preko svojih pasa koji su odrađivali prljavi posao Hrvati,šiptari i ostali....to...to...to moraš imati vlast koja je u potpunosti marionetska i koja radi isključivo na korist zapada a protiv svog naroda.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2015, 18:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Spominjala se i ratna odšteta, da bi je plaćala ona država koja bude proglašena krivom, sada izgleda nema ništa ni od toga.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2015, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ЗАМИСЛИТЕ, НИСМО КРИВИ ХРВАТИМА ЗА ГЕНОЦИД! СУПЕР!
http://www.standard.rs/politika/31034-% ... 0%B5%D1%80

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 95 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]