banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 21:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Dec 2010, 18:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
google lazarević je napisao:
uzas sta se desava ovde i kako se tone sve dublje i dublje a nista se ne poduzima..nekakva kombinacija kolektivnog mazohizma, naucene bespomocnosti, neznanja, idiotskih vjerovanja i nedostatka smisla za sustinu, podloznosti masovnoj hipnozi..ima li nade da se stvori kriticna masa koja ce sve poslati u 3pm i poceti normalno da zivi?

Студенти су криви :D колико се сјећам прије су студенти били иницијатори таквих преврата уз помоћ те критичне масе тј. навијача патриота или шта већ. Данас су студенти превише пасивни ,а можда и студентским организацијама управља власт ко ће га знати. Критична маса не постоји код нас, од кад је специјална полиција добила опрему,оклопе смирили су се и они најборбенији након неколико пендречења. Ја тај револуционарни потенцијал видим у пензионерима ако нас они не извуку неће нико. :blackknight:

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2010, 21:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Društvo čini narod, takvo društvo je produkt takvog naroda, dakle, mi nismo takav narod niti možemo stvoriti takvo društvo, preglupi smo mi za takvo što, ustvari ovde živi mentalna fukara.

u sridu. kad ce u bih biti bolje? nikad. zasto? zato sto mi ne valjamo. mi jednostavno ne valjamo, i to je to. ne znamo da radimo po pravilima, ne znamo da radimo svoj posao, nego bi svako od nas da se pita oko svega i da ga cijene kao da je sam kralj. zato sto je krilatica uvijek bila i uvijek ce biti "da mi je da sto manje radim, a da imam sto vise para". zato sto je uvijek svima bilo draze zajebati drzavu za 10km (u raznim valutama), nego posteno zaraditi 100km.
mi vec generacijama ne valjamo, i to se ne moze promijeniti. zasto je dodik na vlasti? zato sto je on personifikacija prosjecnog srbina. glup, arogantan, bahat, nekulturan, neobrazovan, kofol zajebava citav svijet, a ovamo krade za sebe i maze oci narodu. pola stanovnistva RS kad se pomene njegovo pljackanje reci ce samo "pametan covjek, snaso se". kraj price

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2010, 21:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Sta mislite, da li se to moze promjeniti?!
Sigurno da su nam obrazovanje i opsti nivo kulture na zavidnom nivou. Ali za Laos i Kambodzu.

Prvo, pozatvarati sav olos. Pri ovom ne mislim na sitne kriminalce, oni treba da dodju na red kasnije.
Vec na Dusanica i co. Ko moze da dokaze da je na legalan nacin zaradio svoju imovinu, ok. Ko ne moze u tvorziju. I oduzeti sve. (Lakse reci, nego uraditi)

Drugo obrazovanje, a sa njim dolazi i opsta kultura.
Sa obrazovanjem dolazi novac. Da nije tako, ne bi Japanci, Englezi, Ameri itd. toliko ulagali u njega.

Trece, infrastruktura...

Cetvrto, popuniti po zelji...

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2010, 21:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Prosječan Njemac je pred kraj WWII vjerovatno umirao u strahu od toga šta će biti sa njihovom civilizacijom kada Sovjeti i Saveznici upadnu u Njemačku. Tolika količina destrukcije je bila dovoljna da se kao nacija preporode. Bilo bi dobro kada bi mogli naučiti na njihovom primjeru, jer se iskustvo skupo plaća.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2010, 21:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Видите ли ви да у региону хапсе политичаре и богаташе , сва срећа па ми немамо проблема с тако нечим код нас све поштено. :lol:
Искрено мислим да се ништа не може промјенити по том питању у скоријој будућности тј. да се опоштенимо и постанемо легалисти ,мислим не ми већ ови наши политичари ,али вјероватно би и ми били такви на њиховим мјестима.
Уопште размишљати да би се нешто такво могло десити за мене је утопија.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2010, 22:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Začarani krug iz kojeg je teško izaći, pa zar neko vjeruje da će korumpirani sistem sam sebe ugasiti, to se neće nikad desiti, jedino silom. Ali kad smo već kod sile, i ako se primjeni uspješno, za konsolidaciju društva poslije iste je potrebno dosta vremena, mada je pitanje da li be se jedno posrnulo društvo poslije takve revolucije uopšte i oporavilo ili bi doživjelo još veći krah (Srbija idealan primjer). Pa pitanje okruženja, politički i vojni položaj, masa je tu parametara o kojima treba misliti, zato mislim da je to Sizifov posao, jer ipak u pitanju smo mi, a znamo kakvi smo.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2010, 22:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Začarani krug iz kojeg je teško izaći

nema tu nikakvog zacaranog kruga. politicari i vlast su tacno onakvi kakvi smo i mi. mi ne poznajemo i ne priznajemo bilo kakav red, sve radimo na divljaka, ispod zita i na prevaru. i poslije se cudom cudimo sto nam je svaka vlast takva, korumpirana. nista mi nismo bolji od njih. (tu, naravno, ne iskljucujem sebe)
dakle, nade nema. abandon all hope ye who enter here :D

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2010, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
постоје народи који нису створени за демократију.
ми смо један од њих.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2010, 23:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Milanko Djeric je napisao:
sve radimo na divljaka, ispod zita i na prevaru.

Kad su jednog švicarskog političara pitali kako su oni riješili problem divlje i bespravne gradnje i kakve su zakonske sankcije za to, čovjeku prvo nije bilo jasno šta ga ovaj pita jer to u njihovom jeziku ne postoji. Nakon dodatnog pojašnjenja kad je švicarac shvatio šta ga ovaj pita i o čemu se radi, odgovorio mu je; da to i ako bi se desilo ne bi bilo u nadležnosti zakonodavne i izvršne vlasti, suda ili policije već bi takav slučaj najvjerovatnije preuzela ustanova koja se brine o mentalno oboljelim osobama 8)
Ovo dovoljno govori zašto smo mi to što jesmo, a zašto su švicarci to što jesu

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2010, 10:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Kad su jednog švicarskog političara pitali kako su oni riješili problem divlje i bespravne gradnje

a evo kakvo je misljenje kod nas o tome

http://www.youtube.com/watch?v=sld-RaedgdY

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2010, 14:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:
Kad su jednog švicarskog političara pitali kako su oni riješili problem divlje i bespravne gradnje

a evo kakvo je misljenje kod nas o tome

http://www.youtube.com/watch?v=sld-RaedgdY

Види се одмах да је човјек грађевински предузетник и да хоће то да купи за своје мајсторе :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]