banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 17:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Avg 2004, 17:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:00
Malo smo otishli u OT na jednoj drugoj temi, shto je bila izuzetna prilika, uzrok i posljedica da se otvori nova u kojoj bi se itekako moglo diskutovati o tome kako su nashe predivne "stomaklije" na skupshtini donijeli najsmecarskiji zakon od svih a koji glasi da - "Kafanama radno vrijeme do 00.00 h radnim danom i 01.00 h vikendom" !?!?!?

Opshtepoznato je kakvo je ovo podneblje, posebno Banjaluka, kada su kafane i provod u istima u pitanju.

"Stomaklije" su kao razlog uz ovaj zakon naveli, da su to uveli kako bi sprijechili maloljetnicima ulazak i konzumiranje alkohola u kafanama ?!?!?! Prosto da chovjek ne povjeruje ... ali puno toga za diskusiju ovde ima ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2004, 18:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Mar 2003, 10:03
Pa normalno da treba zatvarati kafiće i bircuze i rupčage.........pa zašto bi obični caffe lokali radili do 03-04h.......nije im dosta što preko dana mlate lovu na kafi i zakidaju raju nego bi još i radili i do 05h.....
Ako si gazda i hoćeš disco club koji jedino može da radi od 20h-04h i naravno tu se plaća dosta veći porez!!!! 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2004, 18:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma nalupa ga brate svaka ti chast.
A shto ne bi radili svi. Svagdje na svijetu, sve kafane rade dokle hoce, naravno, uz poresku nadoknadu ... a sad ovde se kao neshto razdvaja ... kafana je kafana, kakva god i bilo gdje ... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2004, 19:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
mogu druze i kod nas kafane da rade koliko hoce samo treba porez da plate i da se prijave kao nocni klubovi.

Samo tada si gazde nece moci priustiti svaki par mjeseci novi BMW :D
Neki dan sam cuo da Raso za milenij prijavjljuje 100 ( i slovima stotinu ) km pazara subotom i na to placa porez, smijesno :) :)

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2004, 19:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jun 2004, 20:46
Bludnik, Drigi, malko kenjate, znate.

Prvo, ako ne zelite da podrzavate bogacenje vlasnika lokalnih kafica, prestanite brate izlaziti, i rijesili ste svoj problem. Kafici ce opstati, jer ce uvijek biti dovoljno nas "stranaca", "baustelaca", sa hrpama para koje zaradjujemo samo da ih spizdimo po kafanama u Bosni... :wink:

Drugo, nije u pitanju samo placanje vece takse - dosvolu za nocni klub/diskoteku mozes samo dubiti u odredjenim gradskim zonama (znaci, u pravilu, ne u stambenim zonama, ne u blizini bolnica, itd. zbog buke, produzenog radnog vremena, itd itd.), odn., kako to uvijek ide u Bosni, ako "pomazes" prave ljude, na pravom mijestu, pravom sumom novca. :wink: Dakle, sta je cilj uvodjenja novog zakona? Naravno, ne dobrobit naroda (tisi komsiluk, maloljetnici koji ne piju i ne trose droge, vise novca drzavi kroz takse, ...), nego, naravno, vise "reketa" (haraca, kako ja to volim reci...) za fukare na vlasti. Ko dobija, a ko gubi? Dobijaju oni, a gubite vas dvojica...

'Ajd uzdravlje.

Poslednji put menjao Duh Koji Hoda dana 03 Avg 2004, 19:17, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2004, 19:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

I kao nocni klub onda mozhe da radi do 02.00 ili do 03.00 , a shta dalje ... ? :wink:

A shto se tiche Rashe, druzhe moj, Rasho je u govnima do gushe, duzhan je i Bogu i narodu bruku, ali bruku, para ... a to je vec sasvim druga tema, tako da necemo o tome ... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2004, 20:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ja cuo 700 000 km,

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2004, 20:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Mislim da razlozi nisu ti koji su spomenuti.
Sto se tiche 'vani' .... nije bas tako sjajno kao sto pisete. Recicu sta se desava u mom kraju. Postoji kategorizacija kafica, prva kategorija zatvara u 20:00, druga u 01:00 (to su vecina kafica i barova) i ostatak tj nocni klubovi/diskoteke imaju pravo da rade do 05:00. Tolerancije postoji mozda 10-15 min, jer je vec 20-30 minuta pred zatvaranje security tu i kontrolishe.
Diskoteke moraju biti odvojene, tj na neki nacin izolovane.
Sto se mene tiche te regule su Oki, mislim ne kontam smisao da neko ostaje radnim danom poslije 12h vani, a sutra recimo ide na posao, u skolu ili slicno ??
Vjerovatno je politika ona = 'ostanem do 2-3, ujutro u 8 na posao, pa do 12 se budim' :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2004, 20:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

misk0, Shvicarsku, kao i za sve ostalo, i za takve stvari morash izuzeti, jer ona je specifichna po pitanju svega. Valjda to i sam znash. Pochev od monete koju niko nije mogao ni da pomisli da im mijenja, vojske itd. ... pa sve do kafana i nocnog zhivota.

Ono shto hocu reci je, u CH kako je bilo prije 100 godina tako je i danas. A onda se vratim na ovu temu pa ti kazhem i ovde su kafane 100 godina non-stop radile, chak i za vrijeme Tita, i sad odjednom ovi idioti neshto palamude nekim zakonima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2004, 20:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slazem se da je CH posebna, ali mislis da ovde mladi ne bi htjeli ostati poslije 01 ? Mislim ne vidim opravdanja da kafane radnim danima rade poslije 12 , to hocu da kazem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2004, 20:56 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2004, 16:59
ako je razlog da maloljetnicima ukinu konzumiranje alkohola na takav nacin onda je to besmisleno.Mislim da nasi politicari nemaju pamentnijeg posla nego da se zamaraju sa takvim stvarima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2004, 21:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

misk0 je napisao:
Mislim ne vidim opravdanja da kafane radnim danima rade poslije 12 , to hocu da kazem.

Bez uvrede, ali ko si ti (ili bilo ko na ovom svijetu...) da mi kazes kad cu ici na spavanje???? Zar se takve stvari trebaju zakonom regulisati???? Jel' bi ti da se opet uvede policijski sat? Pa nije Banjaluka u Kini, covjece...

"OVO JE SLOBODNA ZEMLJA, VI STE SLOBODNI MLADI LJUDI... 'AJDE MARS!" :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2004, 21:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Duh Koji Hoda je napisao:
Bez uvrede, ali ko si ti (ili bilo ko na ovom svijetu...) da mi kazes kad cu ici na spavanje???? Zar se takve stvari trebaju zakonom regulisati???? Jel' bi ti da se opet uvede policijski sat? Pa nije Banjaluka u Kini, covjece...

Ja niko, nit se mene pita nit odlucujem, samo izrazavam svoje misljenje. U BL je 60-70% nezaposleno, ali su zato svi po kafanama ... i troshe .. a sta ??? nemamooooo pojmaaa

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2004, 21:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ma dobro, to stoji, ali ne treba ljudima nista braniti... Kome se brate sjedi radnim danom do zore - nek sjedi, ako mu se ne spava...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 02:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
taj zakon p0ostoji u CH bas kao sto Misko rece da sprijeci trosenje energije radnog naroda. Medjutim kod nas to ama bas nista ne mijenja jer bio noc ili dan narod nista ne radi. I ovi zakoni samo stvaraju rupe za razne rekete, mito ,korupciju itd.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 02:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
Ma mi smo stoka, tako nam i treba. Gledam u Subotu mali milion ljudi se natrpalo u onaj Capo ne mozes disati. Ne znam zasto nece da idu u diskoteke.Sta fali Titanijumu? Kao svima smetaju klinci, pa neka ih i mi smo nekad bili klinci.Stvarno ne shvatam ljude, gledam Titanijum-brate prostor ogroman, muzika dobra (ili kao u ostalim kaficima). Ne znam samo sta ce tek da bude kad dodje zima? Ovako dok je ljeto i nekako cemo izdrzati, ali zamislite guzvu zimi u tim rupama od "nocnih klubova".
Bruka!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 02:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
po ko zna koji put velim..
niko njima ne brani da rade samo dajte uslova malo....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 02:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Jun 2004, 22:05
noooooooooooo nemogu to da urade.ne ne.kakav onda bi to bio izlazak.sto vise ima laws vise criminala.example-usa. nema nikog smisla. ako to bude onda ce biti nesto drugo i drugo i samo glupost.i sta ce se onda raditi od dosade nego ici i break those rules.dosada ubija,ovde sta rade od dosade u USA-suicide,hard drugs,homocide,samo vise korupcije....i dont believe its a great idea,da kafane samo rade do 1. oh my fuckin jesus.noooo...zasto ja dolazim tamo ljetom nego da se opustim i da nebrigam do koliko sati sve radi. :( :cry: ajoj pocecu plakati.hehe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 07:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

pitas sta ljudi imaju protiv Titanijuma i klinaca. U biti nista ako ti ne smeta da te pijani sesnajstogodisnjak udari dok nekontrolisano hoda ( ili djevojci da stane na prste ) pa ako mu nesto kazes da riskiras da se u sekundu skupi njih dvadeset ( jer to su te godine ) ili da te polije pivom ili...

prosla su vremena kad sam se napijao do iznemoglosti i radio kojekakve gluposti, sad izlazim na mjesta gdje znam sta mogu da ocekujem.

zato Titanijum OUT

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 09:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vidim, zakachiste se za Titanijum, a sada cu vam reci i pravu prichu o Titanijumu ...

... naime, dotichni gazda Millenium-a , Rasho , nije mu bilo dovoljno to shto ima nego je josh zajmio silne pare kako bi pokrenuo vec 6 puta prije toga posrnulu diskoteku ... i tako nastade Titanium, medjutim, ta ogromna lova, iz mjeseca u mjesec je sve visha rasla jer je nadimaju kamate, shto je logichno, i poshto Rashica ne imade toliku lovu da vrati ... dotichni gospodin (necemo imenovati) koji mu je posudio lovu je preuzeo Titanijum pod svoje i sada namjerno nece da se pravi posao tamo ... znachi zaboravite te priche djeca ovo-ono ... to je chisto biznis ...

... a sa danijelom cu se slozhiti po pitanju Capo Club-a ... zar onakva shupa da radi kako hoce, a neki extra lokal pa ne mozhe ... recimo, tamo gdje je bio bilijar klub Master (na pochetku Rosulja) otvorena je sjajna kafanica sa idealnim prostorom i zove se "Live" ... ali opet, tu se vracamo na temu jer joj zakon ne da da radi onako kako bi trebala ...

... i na kraju Dushe ... inteligentno cheljade nashe , svaka ti chast :) ... pa zar ovako neuredjenu i nesredjenu drzhavu oni oce da smontiraju preko noci ??? sa zatvaranjem kafana ??? shta ima ko kome da brani dokle ce da ostaje i kako ce da pije ?!?!? za pijanice postoji policija, a za one koji ne rade svoj posao zbog ostanaka po kafanama postoji gazda koji ce da ih shutne i zdravo zhivijo ...

... a to da nema posla ovde, nije tachno, ovde itekako ima posla, samo shto ovaj narod ovde je lijen, nece da radi i cheka da pare padaju sa nebesa ... 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]