banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 02:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Jul 2005, 15:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
Pismeni zadatak jednog osnovca

S O V A

Sova je ptica. Ona danju spava, a nocu je potpuno slijepa, kao sismis. Posto ja ne znam puno o sovama, pisat cu o zivotinji koju znam. To je, krava. Krava je sisavac.Ona ima sest strana: gornju, donju, lijevu, i desnu. Na zadnjoj strani je rep. Na kraju repa je jedna cetka. Ona sluzi da se krava brani od muha, da ne bi upadale u mlijeko. Mlijeko visi ispod krave. Na prednjoj strani je glava, koja sluzi da na njoj rastu rogovi. Rogovi sluze da bi krava bola. Glava sluzi i da bi na nju stala usta. Krava jede malo, jer ono sto pojede, jede dva puta. Usta sluze i da bi krava mukala. Ako ne muce, onda su joj usta puna. Muska krava je vol. Vol nije sisavac.

Meni jos uvijek nije jasno kako se dobija mlijeko.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2005, 16:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
a znas li ti kako se dobija mlijeko ili je i tebi jos uvijek misterija? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2005, 16:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2003, 23:21
Citiraj:

bar je osnovca..pa se mogu i nasmijati.. :D , da je bio srednjoskolac..bilo bi zalosno vec :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2005, 16:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:

znam!!! mlijeo se dobija za eure u prodavnici :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2005, 18:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Avg 2004, 23:59
:lol: :lol: :lol: :lol:

bilo bi zanimljivo pročitati sastav na neku drugu temu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2005, 20:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jun 2003, 10:36
Sova je ptica. :lol: Ona danju spava :) , a nocu je potpuno slijepa :lol: , kao sismis 8) . Posto ja ne znam puno o sovama, pisat cu o zivotinji koju znam. :cry: To je, krava :puppydogeyes: . Krava je sisavac . Ona ima sest strana: gornju, donju, lijevu, i desnu :rofl: . Na zadnjoj strani je rep. Na kraju repa je jedna cetka :lol: . Ona sluzi da se krava brani od muha, da ne bi upadale u mlijeko :rofl: . Mlijeko visi ispod krave :laughing3: . Na prednjoj strani je glava, koja sluzi da na njoj rastu rogovi :lol: (izgleda da njemu glava samo sluzi za shishanje) . Rogovi sluze da bi krava bola :laughing3: . Glava sluzi i da bi na nju stala usta :lol: . Krava jede malo, jer ono sto pojede, jede dva puta ](*,) . Usta sluze i da bi krava mukala :laughing3: . Ako ne muce, onda su joj usta puna :-k . Muska krava je vol. Vol nije sisavac :lol: .

Meni jos uvijek nije jasno kako se dobija mlijeko. :retarded:

dokaz da IQ moze biti jednocifren :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2005, 07:04 
I ovo je jedna od gluposti......mogu misliti sta bi napisao da treba opisati kokosku...i kako se jaja dobijaju.

ovo treba staviti pod humor.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2005, 08:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2003, 09:00
dobra forica. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2005, 16:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Baile Atha Cliath je napisao:
azdajica-ny je napisao:

znam!!! mlijeo se dobija za eure u prodavnici :)

ajde de :lol: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2005, 19:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2003, 09:31
Oh.. trebate samo da vidite sastave u BL Gimnaziji... A o nepismenosti da ne govorim (jedan je deset imenica promjenio kroz 6 padeža, jedan ne piše "Ш" već "С", jedan je u čitavom sastavu pisao "frofesorica" itd. - a to je samo moj razred)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2005, 20:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ko vam predaje srpski?Je li u skoli jos uvijek prof Kozomara?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2005, 21:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Turbo Grom je napisao:
Oh.. trebate samo da vidite sastave u BL Gimnaziji... A o nepismenosti da ne govorim (jedan je deset imenica promjenio kroz 6 pade¾a, jedan ne pi¹e "Ш" veæ "С", jedan je u èitavom sastavu pisao "frofesorica" itd. - a to je samo moj razred)

CInjenica je da su najbolji konobari u bl iz Gimnazije :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2005, 22:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nije bitno sada ko mi predaje srpski. Samo kažem da učenici užasno loše barataju maternjim jezikom. A onda kao imamo dva strana jezika + latinski... A mi ni ovaj jedan jedini ne možemo da savladamo....

P.S. Momak koji je mijenjao imenice kroz 6 padeža je u prvom razredu imao 5 iz srpskog i hrpa njegovih pjesama je u Orfeju, a na kraju drugog ima 4 čini mi se, dok je dečko koji je pisao "frofesorica" pao na godinu.
I da, zaboravila sam da pomenem djevojku koja je na kraju prvog razreda imala 3 iz srpskog i zadnji čas ju je prof ispitivao usmeno (samo da promjeni imenicu kroz padeže) i nije znala - zapela na dativu. A opet imala 3 zaključno... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2005, 22:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

i to su cuveni gimnazijalci :lol: ma bezze sam te upitala jer sam ja upisala srpski jezik-fax zbog prof kozomare,mislim da sam ja jedini lik koji je bjezao iz svoje skole da slusa bisere cuvene"strine"i predavanja prof Kozomare u gimn :)

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2005, 00:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2004, 21:14
Gazda je napisao:

S O V A

Sova je ptica. Ona danju spava, a nocu je potpuno slijepa, kao sismis. Posto ja ne znam puno o sovama, pisat cu o zivotinji koju znam. To je, krava. Krava je sisavac.Ona ima sest strana: gornju, donju, lijevu, i desnu. Na zadnjoj strani je rep. Na kraju repa je jedna cetka. Ona sluzi da se krava brani od muha, da ne bi upadale u mlijeko. Mlijeko visi ispod krave. Na prednjoj strani je glava, koja sluzi da na njoj rastu rogovi. Rogovi sluze da bi krava bola. Glava sluzi i da bi na nju stala usta. Krava jede malo, jer ono sto pojede, jede dva puta. Usta sluze i da bi krava mukala. Ako ne muce, onda su joj usta puna. Muska krava je vol. Vol nije sisavac.

Nemogu se oteti utisku, da bi ovako nešto napisao Zmaj od Šipova kao mali?

---------------------------------------------------------------
You know, I've personally flown over 194 missions and I was shot down on every one. Come to think of it, I've never landed a plane in my life.

My whole life, all I've wanted to do is fly. Bomb stuff. Shoot people down.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2005, 04:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Jul 2005, 16:13
Turbo Grom je napisao:
Nije bitno sada ko mi predaje srpski. Samo kažem da učenici užasno loše barataju maternjim jezikom. A onda kao imamo dva strana jezika + latinski... A mi ni ovaj jedan jedini ne možemo da savladamo....

P.S. Momak koji je mijenjao imenice kroz 6 padeža je u prvom razredu imao 5 iz srpskog i hrpa njegovih pjesama je u Orfeju, a na kraju drugog ima 4 čini mi se, dok je dečko koji je pisao "frofesorica" pao na godinu.
I da, zaboravila sam da pomenem djevojku koja je na kraju prvog razreda imala 3 iz srpskog i zadnji čas ju je prof ispitivao usmeno (samo da promjeni imenicu kroz padeže) i nije znala - zapela na dativu. A opet imala 3 zaključno... :-?

....cudno ....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2005, 08:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 16:53
Citiraj:
prvi put s milanom u kravljenje
Slika
uzme se keks plazma i umoci u limunov sok raskuhan s pcelinjim voskom. pojede se 300 grama tako spremljenog keksa. milan mi je kasnije objasnio da je to zbog citoplazme u nasim celijama koje se moraju umrtviti i postici veci viskozitet jer nasa tijela moraju dosegnuti sposobnost skupljanja zbog toga sto se ulazak vrsi kroz kravlju nozdrvu.
provlacenje se izvodi tako sto ruke sastavimo u pliz, i lagano ih guramo u kravlju nozdrvu te cim dodjemo do ocnih duplji, iste hvatamo tako da nam prsti izvire ispod kravljeg oka. naglim se trzajem povlacimo u kravu i tijelo nam se prilagodi obliku kravlje glavuse.
gledanjem kroz kravlje oko utvrdim da krave raspoznaju boje. bi mi drago zbog krava jer u eventualnom ubrzanom procesu evolucije, lakse ce se upisati na likovnu akademiju. udjem u kravlji mozak ne bi li dozivio kravlje ludilo, kad imamo sta misliti ja i krava: «boj ne bije satara nego boja u bojaniku alije bojica, mesara iz g. sehera. kad ce vise prezivanje, ima sat kako sam pasla, sta je to - jelen, odoh ja jednom trepnuti, uh, da me hoce neko musti, sta je to - zvati, sto ja ovo sve mislim kad mi je ionako svejedno, sta je to - kad mi je….»
brzo izadjem iz kravljeg mozga i pravo u zeludac gdje je milan vec pripremio prospekte od krave.
«evo vidis, ovo vlazno sto sad pada po nama je secerna repa. repa ide ovdje u zeludac a zatim se vraca u usta na prezivanje gdje je sirovina spremna za daljnju proizvodnju. dio odlazi preko ovih gore pipaka u krv a iz krvi u mlijecne zlijezde. ostatak izlazi, dodji ovamo, ovdje.»
uz neopisivo glasan vjetrosmrad ispadnemo zajedno s balegom iz krave. milan uze komad balege i gurnu mi pod nos: «ovo je kakaovac i od njega se pravi cokolada. ljudi porijeklo kakaovca pripisiju nekom tropskom drvetu, kao, to raste u juznim krajevima, aha. pa ko bi jeo cokoladu da zna istinu. sta je, ne vjerujes, pa zar ti nikad nije bilo cudno ime kaka-ovac. ispocetka se zvao kakakravac ali bilo je isuvise ocito o cemu se radi. pa zbog cega milka ima kravu na svojim cokoladama, zbog mlijeka naravno ali i zbog kakaovca. pa sta kazes za led koji se odmrzne u posudicama koje, zamisli slucajnosti, imaju isti oblik kao i kalup za cokoladu? otkravio se!»

princip rada krave.

krava jede secernu repu kojom unatar sebe pravi sirovinu za mlijeko i kakovac, nakon toga repu djelimicno djubri a dio kakaovca ostaje za dalju preradu. u isto vrijeme izdise ugljicni monoksid kojim hrani repu a ova zauzvrat ispusta kisik koji krava udise. gledajuci kravu sprijeda vidimo slovo H, sa strane vidimo 2 para nogu a s ledja slovo O, tako dobijamo vodu za akvarij i napoj krave. mjesajuci kakovac, koji je zbog ishrane secernom repom slatkast, s mlijekom koje je takodjer slatko, dobijamo slatku eurokremastu masu koja se odlezavanjem u kalupima stvrdnjava. tako nastaje cokolada.

prilog: jos neke zanimljivosti iz svijeta krava
- krava se naopako pise avark
- u engleskom govornom podrucju krave proizvode kaucuk za zvake
- krava je nastala od vrane
- kauboj je pola djecak pola krava, dakle mladunce minotaura
- indija je najveci proizvodjac cokolade
- svicarska je dobila ime po karakteristicnom zvuku koji krava ispusta pri odlaganju kakaovca
- krava ne voli da je se bode nozem
- simentalka - svojevremeno je simon garfankel imao svoj talk show u kojem su glavni gosti bile poznate krave. od tada se za kravu s dobrim muuukom kaze: simentalka

Preuzeto sa http://drjabuka.blogger.ba...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2005, 09:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jun 2003, 10:36
predaju likovi poput Bojinovica :lol:

bash mi (ni)je drago shto ne idem u G.Y.M. :lol:

ipak ELEKTRO rula.....

JEDAN LIK...
kad neko od vas kaze bidnem nek se javi.....shto je najzalosnije najbolji je djak u jednom razredu u ekonomskoj :!:

gade mi se

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2005, 11:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa dobro, ima u Gimnaziji i solidnih profesora maternjeg jezika (npr. ja sam potpuno zadovoljna ovom profom koja mi je predavala u II razredu - valjda će i da nastavi), ali ima brate i slučajeva.
Ali šta se ja u stvari i bunim kad učenici ne znaju da čitaju (da, da... jedan momak ne zna tečno da čita..) kad i pojedini profesori imaju "previše često" lapsus lingua - od koga učenici da uče?! Gimnazija se užasno upropastila - svako živ je pohađa i svako živ se može zaposliti - a nekada je to bila škola na nivou.... :roll: :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2005, 18:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
eh kada je kod mene profesor pitao ucenika ko ja napisao Romeo i Julija a ovaj ce sav siguran ko iz topa Don Kihot profesore .....I imao je 2 zakljucno ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]