Okuplja se „ Bijelo dugme“
Članovi „Bjelog dugmeta“, najvećeg jugoslovenskog sastava svih vremena, okupljaju se sutra u Beogradu da bi proslavili 30 godina od izlaska prvog albuma „Kad bi bio bijelo dugme“. Inicijator ovog rođendanskog slavlja je Raka Marić, dugogodišnji menadžer ove antologijske grupe, čija kuća MSP objavljuje kompilacijski album.
Po gradu se šuška da Raka planira da na proleće sa ponovo okupljenim članovima organizuje turneju po glavnim gradovima bivših republika.
- „Dugme“ je u ovom trenutku jedini bend koji bi mogao da napuni „Marakanu“ - rekao nam je Milić Vukašinović objašnjavajući da ništa preciznije ne može da kaže pre sastanka sa Bregovićem i ostalim članovima koji su od 1974. do 1989. prošli kroz ovaj bend.
Ideja je da sva tri pevača - Bebek, Tifa i Alen - na koncertima pevaju pesme koje su za vreme svog boravka u grupi i snimili.
- Tek nam predstoje dogovori. Važno je naći funkcionalnu ekipu. Najvažnija je, po mom mišljenju, ritam sekcija. Za bubnjevima vidim sebe, Sanin Karić će svirati bas, Goran Bregović gitaru, Laza Ristovski klavijature, tu su i sva tri pevača... Ma, lako bi se dogovorili - kaže Vukašinović.
Alen Islamović, poslednji pevač „Bjelog dugmeta“, takođe kaže da tek treba da popriča sa Bregovićem i Rakom i vidi kakvi su planovi.
- Raka me je pozvao i rekao: „Dođi u Beograd da se svi vidimo, popričamo, zamezimo i popijemo povodom 30. rođendana „Bjelog dugmeta“. Ja, nažalost, neću moći da dođem, jer imam ranije ugovorene nastupe sa „Četiri asa“. Raspoložen sam za razgovor i dogovor, jer je za tu grupu vežu prekrasne uspomene. Najlepše vreme u mom životu jeste ono provedeno u „Dugmićima“ - kaže Alen Islamović i ističe da je sa svim članovima ostao u odličnim odnosima.
- Sretao sam se na koncertima i proslavama i sa Bebekom i sa Tifom i uvek bi lepo popričali. Pričalo se da mi Brega navodno zamera što pevam pesme koje sam snimio sa „Dugmetom“, ali to nije istina. Žao mi je što neću biti na rođendanu - rekao je Islamović.
U ovom trenutku dovodi se pitanje i Bebekov dolazak jer njegova žena ovih dana treba da se porodi.
Ostali članovi, na čelu sa Bregovićem, sutra slave rođendan i prave planove o ponovnom muzičkom osvajanju Jugoslavije.
A ako dodje do turnuje,to garant NE propustam

....