indijanka ima realnosti donekle u tvom postu ali ne mogu da ne prokomentarisem neke detalje.....
Citiraj:
ija se pomalo osjecam stranac a ti vidi kako je tebi kad dodjes ovdje......
ali ne dovodi nikoga ovamo.... niposto....
zasto da ne dovodi??? svasta? niko od mladih ljudi koji su stranci mi nije rekao d a je BL odvratna, a ni stariji sa kojima sam god pricala iz ovih stranih organizacija...pimjetili su neke ruzne navike ovog grada ali u globalu svi su rekli da je grad vrlo sredjen.
hmmmmm jesi ti mozda bila u drugim gradovima RS ili Bosne???
JA sam u sve ijednom gradu bila (osim u Visegradu) i mogu da pricam o tome.
Kada se vratim u BL iz tih gradica... jako mi je drago sto sam u BL rodjena i sto tu zivim, jer je ostalo katastrofa....
ne kazem da se trebamo porediti sa losijima , treba da nam zapod bude uzor svakako, ali pazi Banjaluka je jako napredovala u skladu sa svojim mogucnostima....ne kazem da ne moze bolje...taman posla...
Svaka cast svim gradovima .... nego jesi vidjela Gacko, Nevesinje, Ljubinje,Sokolac,Pale, Kiseljak, Ugljevik,Modrica,Samac,Brod

....gradici nase bajne RS..a gdje je B. Luka...neuporedivooo.
S obzirtom da je bio rat, s obzirom sta se sve devalo ovom narodu B. Luka je OK, ali treba da tezi mnogo boljemmmmm ....
Bijeljina napreduje, Brcko ponajvise

, Trebinje je simpaticno ima svoj stimung svakako!!
NEki dan sam slusala price svojih roditelja i njihovih roditelja i rodjaka koji su cijeli zivot u B. Luci, i pricali smo o gradu nekad i sada....
JA zivim u centru grada, a krajem 50 tih i pocetkom 60 tih je na mjestu moje zgrade bilo groblje i dzamija

a naselje je bilo oranica na kojoj su ljudi sijali kukuruz.
Pocetkom 60-tih na mjestu danasnjeg ETF-a je bila veeelika pilana, glavna ulica je bila kaldrma. U Borik su ljudi isli u lov na patke ..jer su bile shikare, a starcevica i mejdan loviste krupne divljaci.
Budzak i Rosulje nisu ni postojali kao urbani dio..a otici od centra do mljekare je biloo jako daleko....
B. luka imala oko 40 000 stanovnika mozda....
No zlatna SFRJ je sve to izgradila...
NAkon nekoliko decenija, nakon ovog zadnjeg rata pogledaj grada koliko se prosirio i izgradio...
Ne moze se ocekivati da B. luka bude "Big apple" na Balkanu, nakon samo 8 godina od onog *ebenog rata,nakon tako teskog vijeka sa tri rata... gdje je svako izgubio nekog bliskog ili krov nad glavom...treba realno posmatrati situaciju.
Ide se naprijed... to je sigurno... ali za sve treba vremena.
Ne znama odakle ti ideja da se smece ne odvozi: smece se odvozi pon, sri,pet ulice se peru svako jutro ili noc. Parkovi su pokoseni, trava posadjena,kao i cvijece(Prak P.Kocic, Ml.Stojanovic,na raskrsnicama u trotoarima su ruze kao nekada
Ne mozes ocekivati da BL ima izgled londonskih ili berlinskih parkova nakon samo 8 godina koje je dijele od one situacije kada su izbjeglice spavale u mojoj skoli a krave se pojile u svlacionici fiskulturne sale....
Onaj ko nema zivaca da se bori za svoj grad, neka ide odavde, niko mu to ne brani......
Samo znam da ima mnogo mnogo mladih koji zele da svoj grad promijene ka boljem standardu, zivotu, izgledu....
i jos nesto samo ..ne znam sto se svi vi izvana opterecujete sebe i navracate U BL preko odmora, kad je tako pusta, i zatpana smecem,kad vas nista ne veze , kad nema sadrzaja....pa putujte brate na druge destinacije bar je to nepresusna inspiracija pogotovo za one koji vani rade onako kako ne bi mogli da rade i zarade u BL.
Nije valjda da koja zivim u BL idem cesce na odmor u inostranstvo od vas koji ste vani
AAaAAAA mozda vam i dosadi stalno sprechati taj stranjski jezik stalno...dosadi i urbanizacija ...treba s emalo poseljaciti ...aaaa to s eono zove nostalgijaaaaa ahhh da..sjetihh see ... jasno mi je sto dolazite !!
zeza....no hard feelings ! baci