banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 08:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2003, 15:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
hehhhehheh "bolan dzenetu jedan , jesam ga ba namjerno odfikala, smanjila sto jes' jes' :)))" (cak znam i bosnjacki a iz B.Luke sam, kako reprezentativno :)))))
pljeskao ti ili ne pljeskao, Beograd je 2,5 puta veci grad...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2003, 15:49 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Citiraj:
hehhhehheh "bolan dzenetu jedan , jesam ga ba namjerno odfikala, smanjila sto jes' jes' ))" (cak znam i bosnjacki a iz B.Luke sam, kako reprezentativno ))))

Zato sam ti ja po zagrebacki kulturno Slika.
:lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2003, 16:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
cuj zagreb samo 350 tisuca jebote kaj je puca kaj brijes.Pa jes ti uopce informirana kak ces to da kazes pa 1,7 miliona zagrepcana purgera ima da crkne.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2003, 10:41 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Feb 2003, 12:57
daj isqulirajte veo eks banjaluchane 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2003, 10:52 
Majstor
Majstor

Vidi chlana, i to iz REZERVATA - ebo te .......
hijavata i pokahontas su mala DECA za tebe :lol: .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2003, 11:15 
Početnik
Početnik

rezervat=geto-to je moje i ja sam tu,zivim,zivjecu i umrecu za voo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2003, 11:45 
Majstor
Majstor

Ma ne budi Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2003, 11:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

solidno uradjene web prezentacije grada na Vrbasu:
http://www.banjalukaguide.com
i oficijelni sajt
http://www.banjaluka.rs.ba
koji je fantastican !! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2003, 20:26 
Početnik
Početnik

nije Bl primitivna vec oni shto su doshli u nju iz manje kulturnih sredina,a Bl je uvijek bila kulturna sredina sada mozda malo manje,ali nemozesh da kazesh da je zatucana i primitivna,mozda dio grada gdje si ti odrasla jer spominjesh ''shljivik'' 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jun 2003, 17:19 
Početnik
Početnik

sve shto si napisala slazem se,ali zar nije tako i u Beogradu samo je tamo
milionski grad pa se manje primjecuje,ali ce malo ko ce reci da je Beograd primitivan i zatucan,za smece znam da je tako bilo u ratu kada su bacali smece kroz prozore solitera,sada neznam,ali to je malo kompleksnije pitanje,ali ajde da predstavimo ljudima koji ovde dodju neku ljepshu stranu nasheg grada, a ne u startu da ih bombardujemo ovim ruznim,nego treba traziti rijeshenja kako da to popravimo, na bolje
naravno,mi rodjeni ovde treba da se borimo protiv svega toga,kako pitanje je individualno,pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jun 2003, 23:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

CHLAN slazem se potpuno sa tobom!
Mane grada treba registrovati i primijetiti da bi smo znali sta treba da radimo da se takve stvari ne bi ponavljale, ali ne treba mane velicati i predsavljati kao da niceg pozitivnog nema....taman posla...

A za Beograd si 100% u pravu, tamo je tek toliko dosljaka, provincijalaca, juznaka,Crnogoraca i drugih koji su stvorili lobije i zauzeli direktorske pozicije ... o zaposlenju mladih da ne pricam...
Jedino sto se poboljsalo u Bgd u zadnje vrijeme je cistoca grada, poceli da ga lickaju, renoviraju ulice, trotoare.... :P :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jun 2003, 23:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Sep 2001, 01:00
nije valjda da je beograd dozivio istu sudbinu kao i banjaluka.....

.....voleo bi majko mojaaa....da sve ovo samo snevaaam

ooooooooojjjoooojjj................oooooojjjooojjj

firma krstic

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2003, 12:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
misko evo sad cu ti dati izvjestaj sa lica mjesta :wink:

znam da si i ti skoro otisao iz Bl kao i ja ali ono sto vidjam ovo ljeto je ruznije i gore od proslog ljeta :cry:

juce sam se prosetala sa sinom kroz Borik...... uzaaaaaaaaas
kad se sjetim koliko je ta "boricka " raja bila ponosna sto potice bas iz tog dijela grada :P vjeruj mi , sad mogu biti ponosni na prljave zgrade, smece koje kipi iz kontejnera ( koje po mojoj predpostavki smecari odvoze jednom u pola godine ), djeci od nekih 10tak godina koja su prosta i skoro sva ofarbana u neku drecavu zutu boju ( govorim o djecacima)...
toliko o boriku mada bih mogla jos mnogo toga negativnog da napisem....

nocni zivot.... eeeeeeh.... curice lijepe kao i svake godine, mlade curice stasale, izrasla jos jedna generacija pa se ima u sta gledati 8)

kafici prepuni tipova koji voze neka" skupa" kola ( skupa za ovaj standard) sejica koje su se namontirale nebi li ulovile kojeg takvog, onda ona druga populacija tipova koji nemaju to sto prvi napomenuti imaju , pa se u zraku osjeca neka netrpeljivost :roll:
konobari koji sami sebi uzimaju baksis od 5 km ( jednom pustih sljedeci put ce dobiti tacnom u glavu :lol: )

sve u svemu.... nemas brate pokazati strancu nista... posteno i iskreno govoreci :wink:

jer ako bi doveo nekog sa tog ogovaranog "trulog " zapada po kojem mnogi pljuju a mnogi bi da ga se samo docepaju :lol: i ako bi htio da mu pokazes grad koji je pun predivnih aleja, njemu to mozda nista ne bi znacilo jer i sam znas kakve su prirodne povrsine "vani" i kakvi su parkovi....

neko rece vec da je BL draga samo nama koji smo odrasli u njoj i samo nama je neki dio ulice, dio grada bitan jer nas vezu neke uspomene....
ja se pomalo osjecam stranac a ti vidi kako je tebi kad dodjes ovdje......
ali ne dovodi nikoga ovamo.... niposto....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2003, 13:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

indijanka ima realnosti donekle u tvom postu ali ne mogu da ne prokomentarisem neke detalje.....

Citiraj:
ija se pomalo osjecam stranac a ti vidi kako je tebi kad dodjes ovdje......
ali ne dovodi nikoga ovamo.... niposto....

zasto da ne dovodi??? svasta? niko od mladih ljudi koji su stranci mi nije rekao d a je BL odvratna, a ni stariji sa kojima sam god pricala iz ovih stranih organizacija...pimjetili su neke ruzne navike ovog grada ali u globalu svi su rekli da je grad vrlo sredjen.

hmmmmm jesi ti mozda bila u drugim gradovima RS ili Bosne???
JA sam u sve ijednom gradu bila (osim u Visegradu) i mogu da pricam o tome.
Kada se vratim u BL iz tih gradica... jako mi je drago sto sam u BL rodjena i sto tu zivim, jer je ostalo katastrofa....
ne kazem da se trebamo porediti sa losijima , treba da nam zapod bude uzor svakako, ali pazi Banjaluka je jako napredovala u skladu sa svojim mogucnostima....ne kazem da ne moze bolje...taman posla...

Svaka cast svim gradovima .... nego jesi vidjela Gacko, Nevesinje, Ljubinje,Sokolac,Pale, Kiseljak, Ugljevik,Modrica,Samac,Brod :roll: ....gradici nase bajne RS..a gdje je B. Luka...neuporedivooo.
S obzirtom da je bio rat, s obzirom sta se sve devalo ovom narodu B. Luka je OK, ali treba da tezi mnogo boljemmmmm ....
Bijeljina napreduje, Brcko ponajvise :D , Trebinje je simpaticno ima svoj stimung svakako!! :wink:

NEki dan sam slusala price svojih roditelja i njihovih roditelja i rodjaka koji su cijeli zivot u B. Luci, i pricali smo o gradu nekad i sada....

JA zivim u centru grada, a krajem 50 tih i pocetkom 60 tih je na mjestu moje zgrade bilo groblje i dzamija :D a naselje je bilo oranica na kojoj su ljudi sijali kukuruz.
Pocetkom 60-tih na mjestu danasnjeg ETF-a je bila veeelika pilana, glavna ulica je bila kaldrma. U Borik su ljudi isli u lov na patke ..jer su bile shikare, a starcevica i mejdan loviste krupne divljaci.:D
Budzak i Rosulje nisu ni postojali kao urbani dio..a otici od centra do mljekare je biloo jako daleko.... :D
B. luka imala oko 40 000 stanovnika mozda....
No zlatna SFRJ je sve to izgradila...:wink:
NAkon nekoliko decenija, nakon ovog zadnjeg rata pogledaj grada koliko se prosirio i izgradio...

Ne moze se ocekivati da B. luka bude "Big apple" na Balkanu, nakon samo 8 godina od onog *ebenog rata,nakon tako teskog vijeka sa tri rata... gdje je svako izgubio nekog bliskog ili krov nad glavom...treba realno posmatrati situaciju.

Ide se naprijed... to je sigurno... ali za sve treba vremena.

Ne znama odakle ti ideja da se smece ne odvozi: smece se odvozi pon, sri,pet ulice se peru svako jutro ili noc. Parkovi su pokoseni, trava posadjena,kao i cvijece(Prak P.Kocic, Ml.Stojanovic,na raskrsnicama u trotoarima su ruze kao nekada :P
Ne mozes ocekivati da BL ima izgled londonskih ili berlinskih parkova nakon samo 8 godina koje je dijele od one situacije kada su izbjeglice spavale u mojoj skoli a krave se pojile u svlacionici fiskulturne sale.... :o

Onaj ko nema zivaca da se bori za svoj grad, neka ide odavde, niko mu to ne brani......
Samo znam da ima mnogo mnogo mladih koji zele da svoj grad promijene ka boljem standardu, zivotu, izgledu....

i jos nesto samo ..ne znam sto se svi vi izvana opterecujete sebe i navracate U BL preko odmora, kad je tako pusta, i zatpana smecem,kad vas nista ne veze , kad nema sadrzaja....pa putujte brate na druge destinacije bar je to nepresusna inspiracija pogotovo za one koji vani rade onako kako ne bi mogli da rade i zarade u BL.
Nije valjda da koja zivim u BL idem cesce na odmor u inostranstvo od vas koji ste vani :lol:
AAaAAAA mozda vam i dosadi stalno sprechati taj stranjski jezik stalno...dosadi i urbanizacija ...treba s emalo poseljaciti ...aaaa to s eono zove nostalgijaaaaa ahhh da..sjetihh see ... jasno mi je sto dolazite !! :wink:
zeza....no hard feelings ! baci :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2003, 13:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Okt 2001, 01:00
meni je lijepo, ne osjecam se strancem,i sta ocekujete od drzave koja je "upravo" prestala ratovati??? ne vjerujem da ijedan stranac ocekuje da vidi super uredjen grad u takvoj zemlji ali vi ocekujete!?ne kazem da je grad divan,krasan..... ali gradi se,radi se........treba za to vremena i para.........pretjerujete malo.
mnogo toga stoji sto ste napisali, ekonomska situacija itd.kada si ti otisla iz BL??? zgrade su i prije rata bile pune raznih crteza, imena itd. smece! ne sjecam se da su prije rata odvozili cesce smece(sada svaki drugi dan u mom "selu" )..niti sam vidjele osobe u narandzastom :lol: da kupe papircice oko zgrada...uredjuju...sredjuju..... ma dajte

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2003, 13:06 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
mady pa gdi si se ti sakrila, nema te nikako. otisla u bl, pa se zavukla u neku kafancugu. ju ju ju. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2003, 13:07 
Početnik
Početnik

cigancice........... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2003, 13:08 
Početnik
Početnik

spavac je napisao:
mady pa gdi si se ti sakrila, nema te nikako. otisla u bl, pa se zavukla u neku kafancugu. ju ju ju. :lol:

a sta cu........meni lijepo .......pa zaglavila :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2003, 13:19 
Početnik
Početnik

mozda neki dijelovi i jesu''prljavi''kako ti to kazesh ali zar toga nema i na zapadu ali barem nema kriminala kao u drugim razvijenim zapadnim zemljama pa i kontinentima,kazesh smece se odvozi jednom u pola godine,greshka smece se odvozi malo cheshce nego ti mislish,ali da ti nisi
ovde,otishla si nedavno i tako prihvatila tu ''kulturu''sa zapada i ona tebe,da ti je ovo nepojmljivo tj.strano jer i ti si sad stranac,a da i ta djeca su ofarbana u neku zutu boju mozesh zamisliti''ne mogu da verujem''indijanci jebote,gdje ti zivish da li si chula za farbanje kose klinaca u zadnje vrijeme koji hoce da liche na eminema jer je to sad fazon na zapadu,ali da ti nezivish na tom''zapadu'' i ko je taj eminem jel'se to jede,ma ne to se maze na hljeb,mlade curice,zar ih josh ima,kako to kada svakim danom svi odlaze na ''zapad''otkud one,a josh mlade i lijepe,bash bzze,pa likovi voze ''skupa kola'' otkuda im lova,zar nije ovde bio juche rat,a danas se voze dobra auta,bzze trebali bi svi voziti
stojadine i fice a mozda i neka lada jer ipak smo istochno orijentisani,pa sad ih ovi likovi koji nemaju nigdje nishta napadaju po lokalima,otimaju im ''kola'' na semaforima,siluju isfrustrirani svojom neimashtinom i ratom
da niko se ne smije svi su u bedaku,ali to je u redu bio je rat,po lokalima se slushaju josh neke baje,chetnichke pjesme,jebiga mi smo ono totalno zatvoreni,samo neki od nas imaju priliku da gledaju strane televizije,muzichke posebno,ali samo neki jer ovde je jako loshe,kablovska je pojam,bzze je grad i ljudi u njemu,ma kakav strance dovoditi ovde se oni otimaju,pljachkaju gore nego u egiptu toj turistichkoj zemlji,nacionalni spomenici ma toga nema ovdje,ovaj grad je produkt rata
i on je nastao u ratu,eto neshto malo se izgradilo/skrpilo poslije ovog rata
ali i to bze,jer ja tu nisam rodjen/zivio ja sam sada gradjanin eu,slobodan
chovjek dok je bl josh ropstvo,bzze,i svi zure u taj truli zapad da vide shtaje kultura,da voze dobra kola a ne stojadine,da se fino oblache jer su ovde se livadici,da slushaju dobru muziku,a ne baje i jelene krmeljushe,
a tek konobari koji sebi uzmu chak 2.5evra,a to ti je na zapadu mnogo para kume,mnogo znash li koliko se zato radi,a te aleje shta to njemu znachi on je alejama okruzen svaki dan kod ganje nema smoga,oni se brate voze u fijakerima i udishu chist vazduh,imaju dobru pitku vodu koju nemoraju kupovati kao u bl,tamo nema nishta za dz,bze,a trebalo bi svakog stranca sachekati sa crvenim tepihom i ost.sadrzajima,jer ipak je on stranac,josh ako je novopecheni gradjanin eu,brate nema zajebancije
a tek prirodne povrshine,u bl ti je trava kod kastela 1.5m,tamo su ti prirodna stanishta svih poznatih i nepoznatih vrsta zivotinja,a vrbas je mozesh misliti crven,zagadjen,niko se tu nekupa tu ustvari bacaju smece
a tek obale sve je tu u asfaltu,trave nigdje,bash bzze ta bl, a da tu su i ove ''sejice''koje love ove ofirne likove,tek njihov stil oblachenja je pricha za sebe,one po chitav dan gledaju pink,grand show pa se tako i oblache,bash bzze je ta danashnja bl za nas ''gradjane eu''
ma j....e se vi novopecheni gradjani eu i bivshi sugradjani koji imate ovakvo mishljenje za svoj/moj grad netrebate dolaziti u njega jer ipak ste vi STRANCI jer se tako i osjecate idite vi u vashe nove domove a mi cemo nekako probati da prezivimo u svom gradu :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2003, 08:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 18 Feb 2003, 13:51
Banja Luka je raj na zemlji... ko pisne jos jednu negativnu Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]