banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 11:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Feb 2009, 11:01 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Feb 2009, 10:35
znam ljude iz organizacije i sviđa mi se ideja da ih čujemo, pa o njima pričamo. Juče smo se čuli, njima nije stigla nikakva obavjest. Bili su vidno razočarani kad smo im rekli, sad iz komercajalnih ili nekomercijalnih razloga ko će znati. U svakom slučaju zvaću ih da nam se pridruže na forumu.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2009, 11:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
musikoholichar je napisao:
Je li ti znaš napisati pozitivan post? Svi ste vi krenuli od nula postova. I ja imam pravo na to. Nisam licemjerna. I imam pravo na svoje mišljenje.Cijenjeni forumaši, oprostite što nisam kupila par hiljada postova pa se onda ulogovala. SLijedeći put mi se to neće dogoditi.

ma :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2009, 14:40 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 13 Jul 2007, 19:23
Citiraj:
Treba podržavati i gurati i jedne i druge. Dovoljno je teško uspjeti ionako, pogotovo iz teže startne pozicije.
Da li će se bend raspasti ili ne, to je teško znati, ali u svakom slučaju mislim da nijedan bend ne treba da čeka nikakav Demofest, već da sam svojim snagama zapne. Pažnja drugih dođe i prođe, uvijek ćeš poslije ostati da se boriš sam za sebe.

Slazem se potpuno. Navela sam samo primjer Sopota jer primjecujem da se trude i sami se bore. Vjerujem da ima jos perspektivnih bendova koji vrijedno rade i bore se, a opstati kao bend u ovakvim okolnostima je izazov. Mislim da je veca vjerovatnoca da ce opstati i uspjeti bendovi koji su vec imali koncerte, publika ih poznaje, imaju snimljen demo ili profi album i naravno imaju kvalitetnu svirku/muzicare. I tu bas treba da se pojave producenti i izdavacke kuce, koje mi nemamo. I onda nam se desi demofest, skupi show, pobjednik/ci pokupi/e kajmak, gradonacelnik dobije gitaru!!!, a ostali se razocaraju.
Citiraj:
Ne vjerujem da je to bilo nekomercijalno. Kao što si i sama rekla, zašto bi jedna komercijalna firma radila nešto od čega ne može da "živi", a puno košta. Recimo, Aquarius, svaka im čast za sve, nije imao namjeru da pomogne ijednom bendu sa Demofesta (osim pobjedniku i dobitniku treće nagrade) kasnije u bilo kojem smislu. Sjećam se da je momak iz PS-a pitao na jednoj pres-konferenciji da li će agencija pomoći bendovima oko neke dalje promocije ili snimanja spota ili tome slično. Ne. Pa naravno, zašto bi. Nema koristi, a možda ni kapaciteta.

I drago mi je kada ljudi idu u sustinu price, a nisu samo obicni konzumenti onoga sto im se servira. Zato mislim da bi vlada prije trebala podrzati produkciju i izdavastvo gdje ce se rezultati iskazati kroz broj podrzanih bendova i njihove uspjehe u svijetu muzike (isto kao sto bi se umjesto ogromnih novaca za bliff trebala podrzati filmska produkcija). Imamo zaista previse festivala. I publike kojoj mozes servirati jedno te isto svake godine i kupiti je reklamom i scenografijom. Cast izuzecima...

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2009, 14:49 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 13 Jul 2007, 19:23
bomba je napisao:
Upravo je u našu redakciju stigla vijest da će Vlada podržati Blif sa milion i Demofest je odbijen, pa eto.

hej bomba, moze li se znati od koga si ti dobio/la ovu vijest kada organizatori jos uvijek nemaju vijest da li su podrzani ili ne? Ili je ovo samo neka buva bila pustena?

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2009, 23:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Mar 2008, 20:09
Citam malo ovu temu pa reko da i ja nesto napisem:

1. Iako nerado, slazem se u vecini sta je Rakun rekao, a poprilicno sa clanom Tralala.
2. Kod svih projekata i dogadjaja vezanih za institucije grada/republike treba imati na umu sta to vecini predstavlja prioritet, interes i sl. DOGADJAJ koji traje 10ak dana, okupi tek nesto vise publike nego prosjecne svirke na otvorenom, a crpi tolika sredstva (ma kako kvalitetan bio) nije pametna investicija... na ovo bih nadovezao:
3. Nema smisla porediti nas sa Exitom i NS, jer realno u BL takav festival i da se razvije ne bi se mogao nigdje odrzavati (da nece mozda na Kastelu koji se raspada?) Na kraju krajeva propadali su projekti i u vecim i "ozbiljnijim" gradovima poput Zagreba i sl.
4. A ako je birati izmedju BLIFF-a i Demofesta, onda u svakom slucaju BLIFF, ako ni zbog cega onda zbog toga sto ovaj drugi u sebi ima tako odbijajuce ime "DEMO" ;) Ne da se ubih od gledanja filmova, al' samo kad se sjetim onog jadnog Engleza iz Nektara prosle godine - na faci mu se vidjelo nesto tipa "oh god what have I got myself into"... U glavnom, te likove demofest nece preveslati nikad vise :)
5. Rijesiti dom omladine, nek ima mjesta za bendove i ostale umjetnike, zaposliti nekog odgovornog i nek budu svirke svake sedmice (recimo 40ak svirki godisnje), bar onako nesto kao sto je bilo u davno vec srusenom Onazisu ili nekad KSETu, a sve postaviti da ne bude na nekoj pijansko-narkomanskoj osnovi i mnogo ce to vise biti opravdano od gledanja no-name bendova na extra bini i opremi.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 02:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Citiraj:
2. Kod svih projekata i dogadjaja vezanih za institucije grada/republike treba imati na umu sta to vecini predstavlja prioritet, interes i sl. DOGADJAJ koji traje 10ak dana, okupi tek nesto vise publike nego prosjecne svirke na otvorenom, a crpi tolika sredstva (ma kako kvalitetan bio) nije pametna investicija... na ovo bih nadovezao:
A koje su posljedice ove "glupe" investicije? Da li si svjestan koliko je ljudi pocelo raditi samo zato sto su u Demofestu pronasli ono sto nije prije postojalo: nadu da ne rade uzalud, mogucnost da pokazu ono sto imaju? Realno, muzicari nisu ekonomisti, ovakve "promasene" investicije ... ma nemas pojma sta nam znace.
Citiraj:
3. Nema smisla porediti nas sa Exitom i NS, jer realno u BL takav festival i da se razvije ne bi se mogao nigdje odrzavati (da nece mozda na Kastelu koji se raspada?) Na kraju krajeva propadali su projekti i u vecim i "ozbiljnijim" gradovima poput Zagreba i sl.
Nabrojmo deset najvecih muzickih dogadjaja u bivsoj Jugoslaviji. Ko god da sastavlja listu, jedna stavka na njoj ce sigurno biti koncert kod Hajducke Cesme, kada su ljudi ledjima drzali binu da ne propadne bubanj kroz nju. Toliko o "neophodnim" uslovima za "nesto veliko". Zasto ne truditi se da Demofest postane Jugoistocni Wacken? Jok, Wacken je samo za metalce, ovo bi moglo biti jos bolje. Zasto se ustrucavati? Ako se cudo desi, pa Demofest zazivi, bicu medju prvima koji ce trcati da pridrzi bilo kakve daske bilo gdje. Zasto je bilo sta neizvodljivo? Je li to pise u nekom od postkomunistickih udzbenika? Nesto "ozbiljno" je propalo u Zagrebu (baziram se samo na tvojim tezama) pa je nesto jos ozbiljnije uspjelo u Novom Sadu, koji treba jesti pure jos 50 godina da bi kulturoloski dostigao danasnji nivo Zagreba. Neko od forumasa je imao / ima u potpisu "Now is the time. Now is the place."
A BLIFF necu komentarisati. Imam misljenje o tom projektu koje nije pozitivno, ali nisam bio tu pa ne bi bilo u redu da pljujem po necemu sto nisam dozivio iz prve ruke.
Citiraj:
a sve postaviti da ne bude na nekoj pijansko-narkomanskoj osnovi i mnogo ce to vise biti opravdano od gledanja no-name bendova na extra bini i opremi.
Molim te, pojasni ovo.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 11:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Ko uopšte kaže da Demofest mora da traje 10 dana. Što se mene tiče, četiri dana su dovoljna.
I šta je to pogrešno sa riječju "demo"? U našim uslovima pogotovo.. Čuli smo toliko dobrih bendova, spoznali smo da imamo veliki, dotad neotkriveni potencijal, i drugi su to vidjeli, stekli smo poznanstva, predstavili se drugima, razmijenili cedeove, našli još jedan put za kulturnu saradnju, uživali u svirci sedam dana; koliko kod nas često alternativna kultura dolazi u centar pažnje medija (izvinjavam se što se ponavljam) - nikada! za razliku od filmske umjetnosti za koju u BiH imamo već ko zna koliko festivala takmičarskog tipa, samo u BL tri.

Šta je tu pogrešno i šta je to po čemu bismo mogli zaključiti da bi to u budućnosti mogao biti propali projekat?

A ako nema savršenih uslova za nešto ne znači da treba odustati od toga. Najbolje onda da se ni u čemu i ne trudimo:

This is the place. This is the time...
There ain't
No other day but today
Now I'm livin' it up
Now I'm livin' it up...

Stereo Mc's - Deep Down & Dirty

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 13:56 
Početnik
Početnik

NiZ je napisao:
Citiraj:
A koje su posljedice ove "glupe" investicije? Da li si svjestan koliko je ljudi pocelo raditi samo zato sto su u Demofestu pronasli ono sto nije prije postojalo: nadu da ne rade uzalud, mogucnost da pokazu ono sto imaju? Realno, muzicari nisu ekonomisti, ovakve "promasene" investicije ... ma nemas pojma sta nam znace.
Citiraj:
Nabrojmo deset najvecih muzickih dogadjaja u bivsoj Jugoslaviji. Ko god da sastavlja listu, jedna stavka na njoj ce sigurno biti koncert kod Hajducke Cesme, kada su ljudi ledjima drzali binu da ne propadne bubanj kroz nju. Toliko o "neophodnim" uslovima za "nesto veliko". Zasto ne truditi se da Demofest postane Jugoistocni Wacken? Jok, Wacken je samo za metalce, ovo bi moglo biti jos bolje. Zasto se ustrucavati? Ako se cudo desi, pa Demofest zazivi, bicu medju prvima koji ce trcati da pridrzi bilo kakve daske bilo gdje. Zasto je bilo sta neizvodljivo? Je li to pise u nekom od postkomunistickih udzbenika? Nesto "ozbiljno" je propalo u Zagrebu (baziram se samo na tvojim tezama) pa je nesto jos ozbiljnije uspjelo u Novom Sadu, koji treba jesti pure jos 50 godina da bi kulturoloski dostigao danasnji nivo Zagreba. Neko od forumasa je imao / ima u potpisu "Now is the time. Now is the place."
A BLIFF necu komentarisati. Imam misljenje o tom projektu koje nije pozitivno, ali nisam bio tu pa ne bi bilo u redu da pljujem po necemu sto nisam dozivio iz prve ruke.
Citiraj:
a sve postaviti da ne bude na nekoj pijansko-narkomanskoj osnovi i mnogo ce to vise biti opravdano od gledanja no-name bendova na extra bini i opremi.
Molim te, pojasni ovo.

1. Ma samo neka ljudi rade nemam ja nista protiv. Ako je sve tako super i ako je isplativo i obecavajuce, pa uzmite onda tih 20.000 KM od institucija a podignite 100.000KM kredita, ima mikro-kreditnih organizacija na sve strane. Vi ste imali luksuz da jedan Demofest odradite prakticno bez ikakvog finansijskog straha, sto je VELIKI plus u svakom smislu. Ajde sad se pokazite kad zaista treba ostvariti projekat a da iza ne stoje neiscrpna sredstva, jer mislim da bi SVAKO sa ogromnim budzetom mogao ostvariti ono sto je uradjeno na demofestu prosle godine. Pokusacu povuci paralelu sa jednim klubom koji sam ja osnovao (necu ulaziti u detalje, nego u sustinu); ono sto sam ja pokrenuo grad i resorno ministarstvo su prepoznali kao inicijativu vrijednu paznje, i imao sam na startu vec neku minimalnu pomoc od njih. Sto se projekat, klub i bilo sta vezano uz to tokom godina bude povecavalo, citaj = ukljucivalo veci broj mladih tokom godine, to ce insitutcije biti zainteresovanije. Po meni nase vlasti imaju dobru politiku po pitanju tih stvari i trenutno ih na prvom mjestu interesuje masovnost, pa rezultati. Demofest niti ima masovnost, niti bilo kakav rezultat kakav u interesu mladih Banjaluke (u odnosu na trazena sredstva naravno).
----
Na ovo nemas potrebe komentarisati nesto u smislu kako je drzavni aparat korumpiran - jeste, slazem se, ali tako je - uvijek ce mnogi na vlasti prvo ugraditi sebe, pa onda sta ostane vrsiti raspodjelu. Ako hocemo to da mijenjamo cini mi se da nam trebaju demonstracije sa 500.000 protestanata i zbacivanje s vlasti onih koji su nepodobni. No to se u dogledno vrijeme nece desiti, tako da ono sto se raspodjeljuje iz budzeta je to sto imamo. U tom smislu, Demofest niposto ne treba podrzati.

2. Ja sam muzicar, i poprilicno se razumijem u tematiku.

3. Ako je tebi ZG (gdje se svaki dan desi tesko ili fatalno premlacivanje djece), pa pocesto dese atentati i razni drugi fizicki napadi, a da ne govorim o zavidnom broju Folkoteka, znaci ako je po tebi ZG imalo kulturoloski iznad NS, onda ti imas ozbiljan problem sa definicijom kulture.

4. Za pijansko-narkomansku osnovu sam samo zelio istaci da bi grad trebao naci sposobnog covjeka ili grupu da vode neki buduci dom mladih gdje bi se trebalo mnostvo stvari desavati. Ne kazem da onaj ko je tamo odgovoran sad nije takav, ali dok dom mladih zaista to i ne postane onako kako bi to trebalo biti (i ne bude dovoljno finansiran) jednostavno ne mogu komentarisati sposobnost njihovog rukovodstva. U svakom slucaju, zamisli da se dom mladih opremi ne sa 500.000, niti sa 200.000, nego 100.000 KM u 2009. godini? Koje bi ulaganje bilo isplativije i opravdanije - 10ak dana demofest svirki na vrhunskoj opremi i vrhunskom tretmanu, ili godina dana ekstra uslova u domu mladih?

PS
Kad je nesto Demo onda je tome sasvim dovoljna i demo oprema i demo bina, a bogami i demo smjestaj i demo hrana ;)...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 14:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
A da, demo inače znači smeće! Pogledala sam u rječnik. Piše i da nijedan poznat i uspješan bend nikada nije bio demo bend.

Ali dobro, svako ima pravo na mišljenje. :)

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 14:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
spotting scope1 je napisao:

1. Ma samo neka ljudi rade nemam ja nista protiv. Ako je sve tako super i ako je isplativo i obecavajuce, pa uzmite onda tih 20.000 KM od institucija a podignite 100.000KM kredita, ima mikro-kreditnih organizacija na sve strane. Vi ste imali luksuz da jedan Demofest odradite prakticno bez ikakvog finansijskog straha, sto je VELIKI plus u svakom smislu. Ajde sad se pokazite kad zaista treba ostvariti projekat a da iza ne stoje neiscrpna sredstva, jer mislim da bi SVAKO sa ogromnim budzetom mogao ostvariti ono sto je uradjeno na demofestu prosle godine. Pokusacu povuci paralelu sa jednim klubom koji sam ja osnovao (necu ulaziti u detalje, nego u sustinu); ono sto sam ja pokrenuo grad i resorno ministarstvo su prepoznali kao inicijativu vrijednu paznje, i imao sam na startu vec neku minimalnu pomoc od njih. Sto se projekat, klub i bilo sta vezano uz to tokom godina bude povecavalo, citaj = ukljucivalo veci broj mladih tokom godine, to ce insitutcije biti zainteresovanije. Po meni nase vlasti imaju dobru politiku po pitanju tih stvari i trenutno ih na prvom mjestu interesuje masovnost, pa rezultati. Demofest niti ima masovnost, niti bilo kakav rezultat kakav u interesu mladih Banjaluke (u odnosu na trazena sredstva naravno).
----

Zašto sve mora biti isplativo?Da li su festivali kratkod dokumentarnog filma isplativi?Ili festival studentskog filma?Neke stvari se rade zbog kulture.
Masovnost?Ako ćemo podsticati samo masovne manifestacije onda najviše para treba dati "Oskaru popularnosti" i "Kočićevom zboru".
Mislim da nije problem što demo bendovi neće imati gdje da se prikažu nego u tome što će izostati jedna kvalitetna muzička manifestacija.Mogu oni dovesti poznate bendove.Bitno je da dovedu,da bude svirke,da se čuje i nešto drugačiji zvuk.

Što se tiče NS i ZG,tu se slažemo.Zagreb nema neku kvalitetniju muzičku scenu,a i to što imaju došlo im je sa mora.
Novi Sad je uvjek imao jaku alternativnu scenu.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 20:57 
Početnik
Početnik

NE mora biti isplativo ali bi onda nesto tako neisplativo moralo imati pravdanje na drugoj strani. Masovnost je jedno, ili ako ne prevelika masovnost onda nesto drugo sto mlade sklanja sa ulice, uci ih da vrednuju pozitivne uticaje, a shvataju posljedice negativnih... Mislim, mnoge korisne stvari rade mnogi korisni projekti i organizacije sa manjim ili vecim budzetima. Nista od toga demofest nema niti nudi, naprotiv, ima jeftino pivo kao i svaki drugi festival, koncert ili sta vec... i prestanite spominjati kulturu, kultura nema nikakve veze sa takmicenjem no-name bendova, dok studentski film, ili festival dokumentarnog filma to ima ili bar tezi ka tome.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 21:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako muzika nije jedan od nosecih stubova kulture, ja ne znam sta je. Da nije mozda Dnevnik? Ili bokserski mec, na kome pjeva Ceca? A znamo koliko je ona dobila love da se pojavi na stadionu ....
Masovnost: ako se ne varam, Demofest je imao vise posjetilaca nego BLIFF, Kratkofil i onaj treci zajedno. Da li si bio na tvrdjavi na Urbanovom koncertu kad je, prema pisanju dnevne stampe, oko 3 000 ljudi mokro do koze ostalo do kraja (na pocetku veceri je bilo duplo + nas nekoliko stotina koji smo zujali okolo po zidovima i zaj*** se sa Sectorovcima)
Citiraj:
mnoge korisne stvari rade mnogi korisni projekti i organizacije sa manjim ili vecim budzetima.
Ovo je tacno, ali zasto to umanjuje vaznost Demofesta? Neofest ima mnogo manji budzet ali je i kvalitetom i masovnoscu svetlosnim godinama iza Demofesta.
Jos nesto: neke klinke iz Hrvatske, neki pank bend koji se kvalifikovao, nisu dosle zato sto im roditelji nisu dozvolili da idu u "srpsku" (mozda cak i cetnicku???) Banjaluku. Nisu li upravo ovakva desavanja, ovih razmjera, najbolji nacin prezentacije grada drugima? Svi koji su dosli su bili, u najmanju ruku prijatno iznenadjeni.

A ko zeli da raspravlja o onom ultra atraktivnom poslovnom prostoru koji je danas (sutra je vec pitanje) Dom Mladih i njegovoj funkcionalnosti, neka otvori novu temu. A da ne pricamo o dokumentima poznatim kao Omladinske Politike koje ni grad (cak je grad i najbolji u odnosu na ostale), ni etnitet ni drzava ne postuju ...

P.S. Fino je imati svoje stavove. Jos je ljepse kad ih je formirala informisana i objektivna osoba ....

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 22:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
NiZ je napisao:
Da li si bio na tvrdjavi na Urbanovom koncertu kad je, prema pisanju dnevne stampe, oko 3 000 ljudi mokro do koze ostalo do kraja

Kljucna stvar. I da, besplatnom Urbanovom koncertu. Ja sam bila na takmicarskim vecerima kad skoro nikoga od tih 3 000 ljudi nije bilo.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 00:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tacno, ali sam pisao o masovnosti, ne o (ne)postojanju zelje kod banjalucke publike da poslusa nesto novo. Koliko god da nas je, dovoljno je ;)

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 09:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2009, 14:00
Demofest je prilika da Banja luka napokon dobije šansu za dobijanje statusa grada, jer to neće postići sa pravljenjem raskrsnica, silnih semafora, trotoara i ostalih paroperačkih pizdarija.
Prošla godina je bila početna, pa normalno je i najteža. Mnogi nisu otišli na festival jer jednostavno nisu ni znali šta je to zapravo. Vrjeme je takođe učinilo svoje pa su mnogi umjesto na kastel radije reportaže gledali na RTRS (festival je prebačen zbog toga u Borik). Dovoljno je bilo prošle godine vidjet ljude iz cjele EX Jugoslavije u Banja Luci i kako se dobro provode i kako su odlično raspoloženi i zaključit da je ovaj festival nešto najbolje što se moglo smislit i uradit.
Možda je festival preskup, ali on bi se pametnim vođenjem i osmišljavanjem programa za 2-3 godine mogao i te kako isplatit.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 09:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2009, 14:00
Frieda je napisao:
A da, demo inače znači smeće! Pogledala sam u rječnik. Piše i da nijedan poznat i uspješan bend nikada nije bio demo bend.

Ali dobro, svako ima pravo na mišljenje. :)

Psihomodo pop bi tipičan demo bend. Svaki bend je na počeku demo bend

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 10:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nisam neki stručnjak ali bend koji nema izdat cd,ploču,kasetu...........je demo bend.Bend koji ima neke svoje neobjavljene snimke(demo snimke) i koji pokušava da to objavi.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 15:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
spotting scope1 je napisao:
NE mora biti isplativo ali bi onda nesto tako neisplativo moralo imati pravdanje na drugoj strani. Masovnost je jedno, ili ako ne prevelika masovnost onda nesto drugo sto mlade sklanja sa ulice, uci ih da vrednuju pozitivne uticaje, a shvataju posljedice negativnih... Mislim, mnoge korisne stvari rade mnogi korisni projekti i organizacije sa manjim ili vecim budzetima. Nista od toga demofest nema niti nudi, naprotiv, ima jeftino pivo kao i svaki drugi festival, koncert ili sta vec... i prestanite spominjati kulturu, kultura nema nikakve veze sa takmicenjem no-name bendova, dok studentski film, ili festival dokumentarnog filma to ima ili bar tezi ka tome.

Sa zavrsnom recenicom nisi u pravu. Bavim se filmom(zavrsio studije, dosta dugo radio kao asistent, trenutno spreman dugometrazni), a bavim se i muzikom na ovom ''demo'' nivou. Moram ti reci da mislim da je tu samo stvar u izboru medija kojim prenosis ideje, vizije , emocije. U samoj srzi stvari, sve ostaje isto. Jedino sto film zaista treba mnogo veca ulaganja da bi ugledao svjetlost dana(snimljen, montiran, uradjena kopija), dok jedna pjesma ili album moze solidno da se producira sa mnogo manjim sredstvima(pri tom ne uzimajuci snimanje spotova i promociju u obzir, jer muzika se slusa, a ne gleda). Tako da - treba podrzavati i jedne i druge, s tim da su filmadzije osudjene na to da cekaju pomoc ministarstva, dok bendovi mogu i sami nesto da skvrckaju svojim snagama. Pri tom da se zna, jeste da se u filmu vrte vece kolicine novca, ali zato filmadzije nose i mnogo vecu odgovornost(ovdje mislim na filmske ekipe, a ne na organizatore festivala), te su osudjeni na mnogo vise stresnih situacija u svom radnom vijeku.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2009, 13:59 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Apr 2009, 13:54
pozdrav svima...

srećom po sve nas Demofest 2009 će ipak da bude :D pošto se sa grupom želim prijaviti na fest interesuje me koliko pjesama ćemo tamo svirati (recimo u prvom krugu) i kako to dalje ide, da li se mogu ponavljati pjesme. Za ostalo sam se fajn informisao tako da mi je samo ovo ostalo pod upitnikom....

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2009, 22:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Rakun_Slavko je napisao:
Citiraj:
Zaboravih reci, da Banjaluci treba nesto kao Demofest, ali da bi finansiranje takvog dogadjaja iz gradskog budzeta bilo krajnje licemjerno prema stotinama ljudi koji se u ovom gradu bave muzikom, a vec godinama od grada nisu dobili adekvatnu vjezbaonicu i objekat sa odgovarajucom namjenom i opremom za organizovanje muzickih desavanja, pa samim tim i festivala.

Kao sto rekoh, nemam nista protiv Demofesta, ali da se stotine hiljada ulazu u fest od desetak dana, a ostatak godine bendovi nemaju gdje da sviraju, NIJE U REDU! Prvo treba rascistiti probleme koje omladina (kao jelte ciljna grupa) pa i ostali koji se bave muzikom imaju, a to je NEPOSTOJANJE PROSTORA ZA SVIRKU koji bi bio pod nadleznoscu gradskih vlasti i dostupan svima, svaka cast za demofest, ali dati iz budzeta pola miliona za jedan fest, koliko je otprilike potrebno, a da BL nema osnove za razvoj muzicke scene, nije u redu.

Управо тако.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]