Imam nekih 13 kanala na TV-u.
Imam i racunar i internet i igrice...
I gledam BB jer me zanima. I ne osjecam potrebu da trazim bilo kakav izgovor za to.
Zanimljivo je da ljudi koji "ne gledaju" BB znaju da su stanari retardirani, da su zene kurve, a muskarci kreteni i stosta nesto. Ko bi rekao da je toliko vidovitih na ovom forumu.
Prvi mi je bio dosta interesantniji od ovih koji su uslijedili.
Sad pogledam ponekad. Hrvatski sam zrikala kad imam vremena i zelje, ali sam nacula da je u Velikom bratu neki odvaljeni Miki, pa sam i to skicnula zbog njega.
Otprilike jednom sedmicno gledam (ako se sjetim da je petak, zbog nominacija). Gledala bih vise da su me ovogodisnji kandidati zainteresovali, ali nisu. Sve je vec vidjenjo, kao da po odredjenom sablonu biraju kandidate.
Jedna sizofrenicna starija zenska koja zvoca i kuha, polupismeni Dalmatinci, napucana plavusa sa gram i po mozga, jedan zavodnik pun sebe, a u sustini sirovina na koju padaju priglupe umisljene kokice... (govorim za BB, jer VB sam gledala samo ove godine i to jako malo)...
Meni je zanimljivo gledati sta su ljudi sve spremni uraditi... kako oni najljigaviji uvijek pridobiju simpatije i ukucana i gledaoca u pocetnom periodu, a oni koji su najiskreniji na pocetku startaju losije...cime se sve sluze, kako reaguju...kako pridobijaju druge...
S druge strane zadivljena sam kako desetak potpunih amatera moze smisliti i odglumiti super reklamu, naslikati nesto, napraviti i uraditi...laici koji se pod pritiskom i silom prilika pretvaraju u ljude sa zanimljivim idejama i super izvedbom...
Tako nam daju na znanje da smo sposobni za mnogo toga, da puno postignemo i da to uradimo jako dobro, stvari o kojima nismo ni sanjali da ih nas um i tijelo mogu ostvariti, ali da nemamo motivaciju.
Pravi mali psiholoski prirucnik na djelu.
Obozavam 'provaljivati' ko je kakav.
Zanimljivo mi je koliko me ljudi na prvi pogled jos uvijek mogu preci.
Ove godine na ulasku u BB Tanja i Lea su mi izgledale kao predivne djevojke, graciozne, profinjene, divne, njezne, pahuljaste, slatke...sad su mi na dnu liste, a tek je pocelo...