banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 15:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: zasto ne radi...
PostPoslato: 21 Jul 2008, 09:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ono sto je cinjenica, je sledece...U iole normalnoj drzavi, lokal koji nema zakonski propisanu zvucnu izolaciju, a nalazi se u stambenoj zgradi, ili neposrednoj blizini nema shanse da dobije radno vrijeme duze od maximalno 02:00. Iz licnog primjera znam, da je izolacija tog tipa bolesno skupa, a ponekad i nemocna bez obzira na investicije (kada je zgrada starija od cca. 20 godina, i sve sto ide uz to). U drzavama koje to imaju zakonski regulisano, u praksi to izgleda otprilike ovako..Vlasnik je duzan da angazuje sudskog vjestaka za akustiku, koji mjernim instrumentima (a mjerenje se vrsi u stanu iznad, ili najblizem), odredjuje koja decibelaza je maximalno moguce, a da ne smeta stanarima. Prilicno egzaktno, sa sve ciframa i proracunima, bez ikakvog subjektivnog misljenja. Kada se dobije neka decibelaza, na glavnu mixetu u lokalu se stavi tzv. "plomba", koja limitira jacinu muzike na tu neku vrijednost.

Normalno je da svugdje ima primjera da lokali radi i do zore, u stambenim zgradama, ali sigurno je da ti lokali imaju valjanu zvucnu izolaciju. Ti lokali, po logici stvari imaju glasniju muziku nego dnevni lokali, i koja je logika da bi stanari godinama trpili da ne mogu nocu spavati? To ima samo u Zimbabveu.

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2008, 11:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
DELLBOY je napisao:
A što se tiče godišnjeg, vala, more je provod.... pjevao je nekad Nele

Najbolje da sam u BL kad mi je godišnji.

Opet posmatras ograniceno i samo iz svog ugla. Ti si u BL stalno a mi dodjemo na par sedmica. I zeljni smo svega. Nego, sta mislis da odes na more da se opustis i provedes a oni te tjeraju kuci onda kad ti je najljepse? :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2008, 13:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
BARABA-IT je napisao:
EiLeen je napisao:
Pa kad su ljudi na raspustu/odmoru logično je da dođu malo da vide porodicu, isn't it?
A što se tiče radnih dana, pa bilo bi lijepo da ima neki pub koji je otvoren tim danima, da se može sjesti i prozboriti koja.... A do kad sad rade kafići? Do ponoći? I gdje poslije? (ovo se odnosi na vikend, ništa mi ne pada na pamet.... :-? )

U park, ionako je ljeto :D

Si si, come no.... Mi son rotta il cazzo...
ajkula je napisao:
DELLBOY je napisao:
A što se tiče godišnjeg, vala, more je provod.... pjevao je nekad Nele

Najbolje da sam u BL kad mi je godišnji.

Opet posmatras ograniceno i samo iz svog ugla. Ti si u BL stalno a mi dodjemo na par sedmica. I zeljni smo svega. Nego, sta mislis da odes na more da se opustis i provedes a oni te tjeraju kuci onda kad ti je najljepse? :roll:

Upravo. :thumbup:

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2008, 18:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
ajkula je napisao:
sta mislis da odes na more da se opustis i provedes a oni te tjeraju kuci onda kad ti je najljepse? :roll:

Gradovi na moru su u 95% slučajeva strogo turistička mjesta i gotovo sav godišnji prihod im je u toku ljeta!!! :roll: Da si ne znam kakav penzioner, za 10-ak dana bi ti dosadilo samo more i sunčanje pa se vremenom razvio i noćni život. Naravno, to se nije desilo prije 10-ak godina, nego vrlo brzo nakon što je postala neka vrsta prakse da ljudi koriste ljeto za godišnji odmor i škole i fakulteti imaju pauze. Sad što neko dolazi na godišnji u BL, njegov problem i to veliki problem!

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2008, 19:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Sondri je napisao:
Sad što neko dolazi na godišnji u BL, njegov problem i to veliki problem!

Veoma intiligentno razmisljanje :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]