Hertzog da ti nisi mozda sa Starcevice?Mi smo se redovno igrali limuna i narandze a jedno vrijeme smo igrali i bejzbola na onoj livadi gdje su sva djeca sa Starcevice i Mejdana dolazila da se sankaju i skijaju...Sjecam se da nas je bilo na stotine...Kako smo se lijepo igrali a sad tamo vise i nema toliko djece.Ili su na kompijuteru ili se napolju setkaju i vise na mobilnom..Uzas!!!Mi smo se svaceg igrali i nije bilo bitno koliko ko ima godina.Bilo nas je svih uzrasta...Jedno vrijeme smo organizovali predstave u ulazu i ko dodje na predstavu mora da plati ulaz,e mi onda na kraju odemo u prodavnicu,nakupujemo sebi slatkisa i sjedimo ispred i jedemo..Nismo bili zeljni ali eto to nam je bilo interesantno...Sjecam se da smo se igrali i "igre bez granica",policije i lopova,zmire,lastisa,skole,doktora(kao krv smo koristili neke ljubicaste bobice),beba cela(iznesemo napolje dekice na kojim sjedimo i one velike celave bebe),barbika,klikera,izmedju dvije vatre,onda neka igra nemogu tacno da se sjetim kako se zove..islo je nekako "crvena kraljica jedan,dva tri"..onda ona igra isto nemogu da se sjetim naziv..kad kao djavo kuca na vrata a ti ga pitas sta ti treba a on kaze jedno jaje,a ti ga pitas koje boje....I.T.D........Ma mogla bih pisati cijelu noc.....bas smo se znali lijepo igrati i drago mi je sto sam odrastala u tom periodu....ne daj Boze da sam sad dijete.....kompijuter,igrice,mobilni telefoni,bolesni programi na TV-u i sve u svemu totalno bolesno okruzenje.....

Bambi, covjece, nismo valjda skupa odrasli? Ja sam se igrala istih ti igara, narocito se sjecam tih predstava u onim zutim fasadnim zgradama, kod pekare Starcevica sadasnje tad su bile novoizgradjene i tek useljene. Predstave su bile u prostorijama ispod stanova. zivjela sam na starcevici kod potoka.