Revan je napisao:
Tek sad sam ovo vidjela. To sa pisanjem engleskog jezika ćirilicom su neka nova "pravila" oko kojih nisam baš sigurna. Nije ih bilo kad sam ja išla u osnovnu, a išla sam i u srednju, sad sam na fakultetu (kad već spominješ obrazovanje i pamet). Kako "nou hau" ćirilicom može biti pravilno kad ni "nou" ni "hau" na srpskom jeziku ne znače ništa? Drugo, zašto je pravilno samo ćirilicom, a ne i latinicom kad se srpski može jednako pisati sa oba pisma? Ili možda više ne može, propustila sam nešto, je li.
da, u pravu si. a meni je i dalje nepismenost pisanje engleskih reci cirilicom. ok, zakonski je uvedeno da se nazivi moraju pisati cirilicom jer se srpski jezik zvanicno pise cirilicom. TOTALNA GLUPOST, do svog se moze drzati i na drugi nacin. ako vec imamo mogucnost i priliku da pisemo sa dva pisma, zasto onda "prilagodjavati" engleske reci sebi. ali ne, latinicom pisu samo "balijaci", kao sto kingica rece, a cirilicu koriste samo pravi srbi. UZAS!!!
ali, Revan, kingica nam je vec u svom prethodnom postu dala odgovor:
kingica je napisao:
Naprosto ne mogu da vjerujem da se ne znaju ovakve stvari. Izvinite, ja ne studiram srpski jezik, ovo sam naucila u osnovnoj skoli. A osnovna skola je obavezna za sve gradjane.
I moj savjet bi vam bio da ne ulazite u raspravu o necemu ako nemate blage veze o istom. Samo cete ispasti glupi.
tako da cemo cutati da ne ispadnemo glupi