banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Avg 2025, 07:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 628 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 32  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2007, 19:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
Joj da je meni naci onaj crtani PLAVA PRINCEZA ili PLAVKA kako se vec zvao crtani dao bi pola zivota:))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2007, 19:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pa jeste, crtani se zvao Plava princeza ili Bosco Adventure u originalu. Naravno ako mislis na ovaj crtani:
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2007, 13:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2007, 23:00
tacno se sjecam da je bila jedna epizoda sa nekom kulom i nekim jednorogom... ne mogu da se sjetim sta se tacno desilo.. neka depresija, potpio se brod-kornjaca...

sjeca li se neko? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2007, 12:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Toliko ga traziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim!!! Konacno sam nasao ovaj crtani!!!
http://www.youtube.com/watch?v=JH1em1OJhyU&eurl=http://moby.blog.com.mk/node/89520

На высокий берег на крутой.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2007, 19:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Evo na Hrtu ide ptica trkacica :lol: :lol: :lol:

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2007, 19:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ljudi pa zar se niko ne seca onog crtanog sa dedicom i onim njegovim autom. On mu kao sipa sirup u rezervoar i voza se po sumi i spasava zivotinje od nekog huligana sto divlja sa autom. Ubijam se trazeci to cudo i nikako da ga nadjem pa ni jednu slicicu. Ne mogu da se setim naziva, poludi vec godinama :( :x

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2007, 20:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Crtani je bio Cehoslovacki - mozda to pomogne ;) Znam o cemu se radi ali se ne sjecam naziva... :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2007, 20:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
Griješiš brate..ulje je bilo Čehoslovačko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2007, 21:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slika
A OVIH TEK LEGENDIIIIIIIII!!!!!!!
Evo i koristan link:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=97752

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2007, 22:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znam kako cu da dodjem do naziva, pitacu lika sto nam predaje ceski, ako on kao Ceh ne zna, onda mi nema pomoci :-? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 21:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Avg 2004, 20:12
Joj, ove gromuljice u crtanom su super... Sjećam se da su mi se kao klinki uvijek od tog crtaća jele knedle sa šljivama... Svašta...

http://www.myspace.com/godsaveclubbing

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 23:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Info je napisao:
Ljudi pa zar se niko ne seca onog crtanog sa dedicom i onim njegovim autom. On mu kao sipa sirup u rezervoar i voza se po sumi i spasava zivotinje od nekog huligana sto divlja sa autom. Ubijam se trazeci to cudo i nikako da ga nadjem pa ni jednu slicicu. Ne mogu da se setim naziva, poludi vec godinama :( :x

Sjećam se i ja ali takođe ne znam kako se zove.

Sjeća li se neko Bruma :lol: :lol: :lol:
http://youtube.com/watch?v=qE5tnPvM4Kg Ovog ima mnogo na youtube. Vjerovatno jer je britanski.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 23:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma da, svi mesaju ovaj moj crtani sa Brumom, al ga bas dugo trazim. Izgleda da nije ceski jer sam nasao na jednom sajtu neki katalog ceskih crtanih i nije ga bilo. Profesor ceskog mi rekao da su oni dosta crtaca pravili za izvoz i da nisu pustani u cehoslovackoj i da postoji mogucnost da je poljski jer ih ljudi mesaju :-? :-? :-?

Vrh

Tema posta: Decak Kole (Kolen)
PostPoslato: 27 Dec 2007, 00:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2007, 00:45
"...Rec je o francuskom crtacu gde na pocetku decak stoji na nekoj planeti (?) - sve to jako podseca na Malog Princa, i stil crteza i opsti izgled, i kaze: "Stojim na mjesecini, ime mi je Kole. Zelio bih da izmislim igru u kojoj bih bio carobnjak koji sve moze da promjeni. Kad bih bio... Kad bih imao"......"

Taj crtic kod nas u Makedonije se zvao "Kolen".
Kolen je crtich o jednim djecakom koji je od uvjek zeleo da bude neshto shto nije mogao da bude .. htio je biti avion , pa htio je biti muha ... krajnje je htio biti aviomuha ... imam neke informacije da je mozda francuski (Si j'étais, si j'avais) ili svicerski (1978god.od avtorski tim
Giselo i Ernest Ansorge, Robi Engler i Nicole Perrin...).
Kolen je ovako pjevao.....Au clair de lune/Je suis Colin/Jevoudrais inventer un jeu/Où je serai le magicien/ Pour transformer ce que je veux/ Ah si j'étais/ Ah si j'avais/ Ah si j'étais ah si j'avais/ Viens partager/ Mon univers/ Peuplé de choses extraordinaires !

Dali neko mozda ima ovaj crtani?Da ga postavi na You Tube ili Rapidshare.com
please!

u BiH je bio prikazivan pre 15-tak godina ,tako kazu.Da je isao kod vas pod imenom Decak Kole.
Inace proizvodnja 1979 ,koprodukcija Svicarska/Francuska/Canada.

Evo 2 slikice od taj crtic:
Slika
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2007, 09:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2007, 00:45
Dali neko zna ove crtice.....(Jos nekoliko pitanja:))

1.Budilnici(Sedem statočných budíkov 1975) Československi crtani film oko neki budilnici(casovnici)... pesna od ovaj crtic (O budíčku) je bila ovako:
.... "Ja som budík, budíček, budi» je môj koníček, stretol som sa náhodou ja s takouto príhodou"....
Trazila sam ga na net,ali nista samo neke male informacije...dali mozda neko ima neki klip ili slika ...ili pa mi mozete reci neki link za downloadiranje.

2.Mrazulko na pocetku je bilo sa nekom jastucetom koje se pocepalo i umesto perje izlazile su pahuljice.
Super je bilo i likovi su bile lutkice, nije bio crtan nego pravljen lutkicama, sliku po sliku. .To je bio crtic sa 3 djecaci(1musko i 1devojcica i Vjeterko(severko) ... musko ).Djevojcica i momcic su se vozili u jedno kombe na kojom je bio jedan polarni medvjed kao etiketa zaljepen i po nekad je ozivljavao i igrao sa djecaci.Kad su oni prolazile oko neko zamrznato jezero medvjed je uvek izlazio napolje da se okupa i svi su bile srecne a Vjeterko(severko) je uvjek sedio na vrhu planine i svirao sa svojom flejtom i stvarao vjetar i jastuk je letio sa vetrom i dolazio do jedne antene i kada se pocepao pocelo je da pada snjeg.Mozda je poljski ili ceski...ruski mislim da nije ......

3.Hokejasi od lego kocki(hokej je hra??) ceskoslovenski crtic.

4.Ova e crtic oko jednom covjeku i ovaj crtic se desava u danasno vreme,sve je na dugme...i od jednom snemuje struja,sve se okrece naopaku,sve se raspada,pocinje prezivljavanje.Ima neki krt koji celo vreme se pojavljuje na ekranom,sad ga ima sad ga nema :) valjda crtic pocinje kak ovaj krtic ulazi u auspuh od avtomobil.....ali na kraj ispada da sve to je samo son...i opet odnovo sve zapocinje...i opet krtic......i taj covjek ide na posla...i opet pada sve nadolje..koo u praistorii ...covjek je gol i sa bradom....ide na lov,pali si ogan ,prezivljava nekako......mislim da mozebi ovaj crtic je hrvatski,mozda od Zagreb film,nisam bas sigurna.

5.Crtani je bil u nastavcima.Sjecam se da su bila neka 2 lika(jedan plav,visok,slab,a drugi crven ,debeli) i izlazili su iz neke kutije i onda nesto popravljali,spojili bi se u jedno i opet rasturili,i na kraju bi opet usli u tu kutiju.U jedna epizoda su se spojili u neka dizalka i bonbone koje su se spoile kao cudoviste su gi vratili u jedna tegla.... A i neki covjek je uvijek bil u blizini. Nije to bil bas klasicni animirani crtani, vec nekako drugachiji.Evo ovako su izgledale te 2 lika :D
Slika

6.Ucilisni pribor(skolski pribor).....ovo je valjda ceski crtic ...uvece od detetov ranac ispada negov pribor za u skoli..olovka,gumica,boici...i igrali su razne igre ,ali neko im rasipuje igra mislim da je ili gumica ili makaza.

7. Onaj sa lavom kad je poceo imena , prezimena , genitalije , generalije , sarene slova izadze lav rikne i slova se pretvore u pileta i beze od lava i lav se ljuti i sa repom obrishe slova (istocna evropa ili slicno)

8.Crtic sa 2 mackice,mislim da se jedna zove Doris evo slike:
SlikaSlikaSlika

9.Pingvini PIk i Kvik(Velryba Decimálka, Pik a Kvik)(1987)i ima 13 epizode.
Evo: http://serialy.animsvet.cz/serial/278-v ... pik-a-kvik
e sad bi ve zamolila ako je moguce neko da nadze ovaj crtan za skidanje.......mnogo bi bila zahvalna. Evo slika:
Slika

10.Dali znate crtic sa princezom koja vidi se od svojim zamokom....a jedan covjek se celo vreme sakriva od nje ... najprije se sakrio u jedno jaje....sakrivao se svuda za da je zafrkne... i na kraju se sakrio u kraljevskom bradom ..... i valjda se taj covjek morao skriti na najskrisnije mjesto za da princeza nemoze vidjeti njega ... za da bi na kraj postao princ ... valjda...
Mozda je ovo ukrainski crtic ali nisam bas sigurna.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2007, 23:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Koristan link:
http://www.crtanifilmovi.net/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2007, 23:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
one word...happy tree friends :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2007, 09:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
ajoj kad se stim ovog crtica pod brojem 8. u mrazulkovom postu sav se isprepadam. Ja sams e stalno bojao onih zvukova. iiik :o :o

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2007, 09:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Utopija je napisao:
ajoj kad se stim ovog crtica pod brojem 8. u mrazulkovom postu sav se isprepadam. Ja sams e stalno bojao onih zvukova. iiik :o :o

:lol: :lol:
Inače, ne sjećam se da sam to ikada gledala. :oops:

Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Toliko ga traziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim!!! Konacno sam nasao ovaj crtani!!!
http://www.youtube.com/watch?v=JH1em1OJhyU&eurl=http://moby.blog.com.mk/node/89520

Jooooj, ovaj je super...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2007, 11:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 23:45
Sassy je napisao:
one word...happy tree friends :lol:

to su 3 rijeci :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 628 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]