Kingica je napisao:
ja sam samo jedan pojedinac koji ne moze nista promijeniti
pa takvim razmisljanjem ne mozes bas nista promjeniti...
iako si rekla da neces da odgovaras na temu... ja bi te molio da odgovris na nekoliko pitanja.
da li tebe npr. nerviraju ljudi koji bacaju smece po ulici a ne u zato predvidjene kante?
da li ti bacas smece po ulici?
ako je odgovor na 1 pitanje DA a na drugo NE, zasto onda i ti ne bacas smece na ulicu? zar samim svojim cinom bacanja smeca u kantu nisi promjenila sebe a automtski i drustvo oko sebe? neko ce vidjeti od tebe pa ce i on baciti u kantu, i ako si papiric bacila u kantu druge si spasila da ne gledaju smece na ulici... isto se moze primjeniti na cirilicu... i dok god je mi budemo upotrebljavali ona ce da zivi. nece da zivi zbog mtv-a i svaba francuza engleza vec samo zbog nas... i na to treba da budemo ponosni kao sto su drugi na svoje vrijednosti ponosni!
ja cirilicu koristim uvijek... sem na kompu (iz istog razloga sto ne pisem velika slova na pocetku recenice - lijen sam

) i kad saljem nesto za federaciju ili hrvatsku i to za federaciju samo ako imam straha da bi se moglo odbiti zbog cirilice. biljeske koje pravim za vrijeme predavanja su na cirilici i njemackom. a nerviraju me formulari u javnim ustanovama koji su na latinici! kao npr uplatnice za banku...