banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jun 2025, 07:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2006, 21:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
guess who je napisao:
LoosingSight 3

Abused 2

Blue 1

Vidi ,vidi nisam primjetila sunscreen speach u sig-u :D ha! :lol: :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2006, 23:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Dec 2005, 22:01
UH
Mislio sam sačekati do isteka vremena za glasanje, ali neću...
Zanimljivo mi je kako je jako mali broj ljudi glasao (s obzirom na to da ovo glasanje ne traži neku komplikovanu registraciju), a koliko-toliko razumijem zašto nisu glasali sami učesnici (80% sam siguran oko identiteta autora).

Ja sam imao u planu da glasam, i to samo dva boda za "Stop", a onda sam odlučio da to ne činim s obzirom kako je teklo glasanje, iz straha da takav moj potez ne bude okarakterisan kao licemjeran i proračunat.

Stoga, moje impresije, redom i logički:

Abused
Jako dobar rad, s tim da od mene ne može da zasluži bodove s obzirom na moje zasluge pri njegovom nastajanju.
Sjećam se kad ga je С-Миле po samom nastanku ponosno okačio u vidu desktop tapete, i kliknem, minut prođe a on se nije učitao, ja odem u WC a on se nije učitao, ja položim ispit a on se nije učitao, i ja kontam, e jebo ti staru, pa moglo je to i u 200 kb. Odmah se vidi ko su djeca radnika a ko nisu.
Nego, dobar rad, s tim da sam očekivao da vidim nešto novo s obzirom da imam utisak da С-Миле može kad hoće.

Blue
Lijepo, i prazno. Tehnički bez zamjerke.
Gledam onako, i mislim se, ako uzmemo da je Blue = "Color of the Blues", možda da je tu neka suza, ili nekakav detalj, bilo šta što bi ukazalo na neku priču, pod-kontekst, možda bi mi i bilo zanimljivo. Ovako, lijepo je za vidjeti, međutim, to nije dovoljno da mene zainteresuje...

640 x 480
Da je bio veći čekić, možda sam se mogao izboriti i za 1024 x 768.
Zašto "Nemoj, Meša!", objašnjenje ovdje...

Una
Ja nisam ni bio pogledao ovu sličicu dok Vader nije ostavio svoj komentar. Nakon toga sam shvatio da sam u pravu sa činjenicom da on ima jedan teleći organ, ali da to nije onaj po kojem je postao slavan.

Losing Breath
E, kad sam ovo vidio, pomislio sam, "O, majku mu, jest ovo gadno", ili, u duhu takmičenja, "God-damn, this is some ugly shit right here"... Doduše, ja još uvijek gledam Dadilju bar dvaput sedmično, pa da se to uzme u obzir.

Stop
Eh, rad koji mi se najviše sviđa od ponuđenih. Zapravo, ovo "najviše" je relativno s obzirom na činjenicu da mi se ostali baš i ne sviđaju. Stilizacija, kakva god da je, vuče na neki oblik stripa, a to je baš ono što mi se sviđa ovdje, rad zrači takvom jednom atmosferom, i, za razliku od ostalih, ima humora u sebi, nije hladan.
Tehnički savršeno.
E da, rekoh da bih dao dva boda... Zašto dva? Pa zato što je moglo još nešto da se uradi (veoma malo u pogledu detalja, ali malo više u pogledu pod-konteksta, bar tako ja to vidim), bilo koje drugo ime bi me u potpunosti pridobilo...
U ovom slučaju, imam par ideja ko bi mogao biti autor, ali, nisam siguran, no nadam se da će isti podijeliti sa ostalima detalje oko nastanka izloženog primjerka.

Losing Sight
E sad, kao i za onaj prošli, bio sam zbunjen imenom. Jedno ili dva "o"?
Nebitno. Za razliku od prošlog ("Breath", da ne bude zabune), ovaj komad, moj, Loudnessom ispran, mozak i može da pojmi, s tim da kako god okrenem, realizacija nije dobra. Mislim, ja se ne bih ni usudio da se bakćem sa ovakvom vrstom rekonstrukcije, odnosno bih, ali ne ručno... Sjenka, koja je u suštini sve, jednostavno nije dobra, i to je to. Sa druge strane, ovdje sam još pod utiskom jednog rada koji nosi ime "Sewn Eyes Shut" (Travis Smith), pa mislim da je jasna ideja u kom bi smjeru ja išao sa ovom vrstom manipulacije...

E sad, što se mene tiče, ja sam postavku stvari očigledno shvatio bitno drugačije od ostalih. Da ne bih ulazio u preispitivanje samog pojma dizajna, mislim da ipak nisam pogriješio s tim da sam se u par momenata osjećao kao Džimi Hendriks na saboru u Guči.

Mother's Milk, ili, Majčino mlijeko...
Nisam zapravo ni razmišljao o imenu dok nisam poslao predložak, pošto isti nije namjenski rađen za takmičenje. Onda sam shvatio da uglavnom niko neće shvatiti poentu pa zbog toga očito ime. Na engleskom, kao mali omažRHCP i njihovom albumu iz 1989. pošto imam trenutno neke Photoshop projekte koji nose slična imena, po zanimljivim pjesmama ili albumima.

E sad, uklopilo se kako treba... "Mother's Milk: Try recycling, you cunt", apsolutno mi se sviđa kako zvuči sama poruka, a uz to, eliptična je kao i znak za recikliranje, u skladu sa grafikom ostavlja dosta prostora za razmišljanje...

Prva velika zamjerka bi bila dvojezičnost - tekst na srpskom u okviru slike. Oduzima puno, ali, s obzirom na konkretnu primjenu ovdje, ne vidim to kao nešto presudno. Druga bi bila višak detalja. U trenutku slanja sam imao dve glavne razvojne verzije sličice, i njih sam ponudio stigmati a ona je odabrala onu koju imate priliku da vidite na prvoj strani s tim da sam ja nastavio raditi, ali uz ideju da je ponekad napredak moguć samo uz povlačenje - regresijom do progresa (tzv. povratna lopta u fudbalu)...
S obzirom da glasanje nije gotovo, ne bih da kačim trenutno finalnu verziju sličice, ali, za koji dan će biti ovdje, pa bih volio da čujem neki komentar...

Uglavnom tako, hladno.

---------------------------

Dopuna:

Slika

Poslednji put menjao Fueled dana 13 Mar 2006, 02:31, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2006, 00:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Losing Breath - 3

640 x 480 - 2

Losing Sight - 1 / za ideju, problematicna realizacija, ~bolno~ nedostaje oziljak /

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2006, 21:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
rezultati:
1 LoosingBreath - Utopija - 16 bodova

2 Blue - Smiley - 15 bodova

3 LoosingSight - Utopija - 12 bodova

4 Abused - Smiley - 11 bodova

5 Mother's Milk - Fueled - 5 bodova

6 Stop - bzzz - 3 boda

7 640x480 - Fueled - 2 boda

8 una - SlipKnoT - 2 boda

cestitam svima, a neka utopija kao pobednik izabere temu za sledece takmicenje , pa idemo dalje :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2006, 21:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Yeee, :D :D :D :D :D SlikaSlikaSlika

Ja bih voleo da nova tema bude ljudi i voce (ili povrce) u njima. yeeeeeeeeeee :D :D :D SlikaSlika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2006, 09:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
congrats :)

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 19:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Slucajno naletih opet na ovo takmicenje i velim... ljudi, sta mislite da organizujemo nesto novo? :)

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
podrzavam :D

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 21:21 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Jel' sad trebamo traziti pobjednika posljednjeg takmicenja da predlaze temu ili cemo mi to onako, samoinicijativno? :D
Eto, 'ajde ti, ti imas iskustva u drugim takmicenjima, pa ti pripada ta cast (hint: potpis). :P

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2008, 00:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
e, bas bi bilo extra da ponovo ozivimo takmicenja.

guess who, obzirom da imas 2 zlatna ljubinka :D :D :D , kako flash rece, izaberi prvu tema dizajn takmicenja.
pa cemo probati.
jeste li za to da pravila ostanu ista kao i ranije, znaci anonimno, rok 7 - 10 dana, ili da menjamo nesto???

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2008, 04:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Posto se nesto ranije spominjala prica o dizajnu novog logotipa za nas forum, eto neka to bude tema.
Znaci logotip treba da sadrzi rijeci "forum" i "banjaluka.com", ostalo je umjetnicka sloboda :)
Velicina prilozenog logotipa neka bude 250px po duzoj strani.

Mislim da pravila mogu ostati ista, jedino je rok mozda prekratak, ali vidjecemo kakav ce biti odziv ljudi, pa cemo ga pomjerati ako bude bilo potrebno.

stigmata, otvori posebnu temu i postavi pravila.

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]