Поздрав људи, у задње вријеме се налазим у једној дилеми, пошто ми новчаник често добије кијавицу, а ја му не могу посебно помоћи...
Наиме, јако често имам потребу за штампу средњег обима за личне потребе, што одређене врсте рекламног материјала, каталога и сл. за посао што неких других графика за приватне колекције.
И онда, кад све то наручим код ових наших локалних мањих штампарија које нећу именовати ( није ми циљ антиреклама већ рјешење проблема ), први проблем је што не будем задовољан квалитетом, од лошег принта / папира, непостојаности термо коричења и сл. до наравно високих цијена, тиражи су мали тако да не могу захтјевати куле и градове од њих, а цијена је свакако пооштра.
Наиме нека задовољавајућа количина која је мени потребна за период од године дана је 5-6 наруџби од којих је свака 300 - 400 КМ, на крају за годину кад сумирам то је око 2000КМ. Додатно на све то, проблем логистике, доставе, ходања око свега и остало.
Е пошто то сад иде гураво јелте како иде, а мени тај материјал свакако треба и сада и догодине ја сам размишљао да тај проблем ријешим тако што ћу купити себи тај штампач и воздра. Знам да је то мало соломонско рјешење, али квалитет штампе би требао да задовољи моје потребе, затим амортизација, доступност и практичност ме наводе да то урадим.
Имам двије мисли у глави и сад ми треба помоћ искуснијих шта би било боље од ова два рјешења.
1. Полован XEROX WorkCentre™ 7425, годиште 2009, око 300.000 отисака до сад, исправан, одржаван и сервисиран
http://www.office.xerox.com/multifunction-printer/color-multifunction/workcentre-7425-7428-7435/spec-deat.html2. Нов XEROX WorkCentre 6605
http://www.office.xerox.com/multifunction-printer/color-multifunction/workcentre-6605/deat.htmlШта мислите о укупној авантури, шта би могли бити проблеми, који је од ова два штампача бољи, дал је полован у стању да се носи са новим апаратом и сл.
Цијена оба је приближна око 1400КМ, оба су изван БиХ, тако да рачунам да истина што је написано

И да, сматрам да је овај форум поткованији што се тиче тематике, но ако је неопходно пребаците у Хардвер.