Sargas je napisao:
Piroga je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
Sve dijasporce koje sam upoznao su pozitivno otkačeni likovi, a neki su stavrno gotivni, dok su drugi čak veći krkani tamo gdje žive nego ovdje, što mi je bilo prosto nevjerovatno, ali je tako.
U i čitavom tekstu s početka teme, ona rečenica je najupadljivija i može se tumačiti na različite načine.
"Dijasporci vole BiH, jer u njoj ne žive."
Ja ko dijasporanac nevolim bosnu niti je mrzim, ali volim svoj grad, i to mi je dovoljan razlog da pozelim doci svake godine.
Ti bi bio jedan od rijetkih koji dolazi ovamo iz ljubavi prema gradu i ljudima u njemu.
Ja sam imao vise gadnih iskustava sa ljudima koji ovde dodju da se pokazu, da pokazu iznajmljeni auto, i troskaraju novac koji su odvajali ne jeduci meso...
Stvarno nemam nista ni protiv koga. Svaka cast onima koji su otisli negdje tamo i skucili se. I svaka im cast kad dodju ovde i ostave nesto novca zanatlijama, trgovcima i ugostiteljima.
Ali ne moraju biti zadrti, neljubazni i nafurani. To ne podnosim.
Slazem se, upravo sam se i sam vratio neki dan, ima dosta takvih nafuranih. Nazalost.
Ali brate ima i lokalnih debila koji pametuju, mene zbog svedskih tablica nazivaju neki balija, gastarbajter, seljak. A nisam musliman, nit sam kao radnik privremeno u svedskoj, a nisam iz sela

Sve u svemu, ima budala previse, i stranih i domacih.
Ali smjesno mi je kako svi misle da su svi iz swe muslimani, mada nemam nista protiv muslimana ali ipak