pozdrav svima,
pise jedna cura iz zagreba, dosla sam po savjet pa se nadam da me prihvacate u drustvo
moja situacija je ovakva, u zg sam zavrsila fax (prvostupnica ekonomije), radila poslije toga pola
godine na studentski ugovor kod jedne americke firme, no ove zime dobila otkaz i odtada nema posla
za mene iako sam obrazovana, engleski pricam izvrsno a njemacki vrlo dobro.
vec 2 ipo godine sam u vezi sa momkom, rodom iz zagreba no koji je do prije 4 godine zivio u becu sa familijom
(ima neogranicenu dozvolu boravka, tamo se skolovao i radio). on se vraca u bec, a ja idem sa njim. nismo djeca
i zelimo bit skupa. i tu dolaze moji problemi. kako uopce uci i organizirati zivot u becu?
on ce otici prije mene da nadje posao i neki stancic, ja dolazim za njim. najbrza i najrealnija sansa je da dobijem
studentsku vizu jer cu se prijavit na magisterij (2 godine). e sad, od necega se mora i zivjeti. recite, da li studenstska
viza iskljucuje radnu vizu? odnosno ako bi se dobila radna viza da li se moze sa njom upisat magisterij?
znam da kao student ne smijem zaradjivat vise od cca 350 eura mjesecno sto je uzasno malo. magisterij bi mi bio cetvrtkom
i petkom, znaci ostatak vremena moram raditi. mislite li da je moguce naci posao i osigurat si prihode? nemogu zivjeti na
grbaci decka. o vjencanju jos nismo pricali no ni neznam dal bi moga dobit nesto na osnovu udaje. oprostite na dugackom
postu, puno toga me muci, ne zelim ostati bez njega ali tako se tesko izboriti
primam sve savjete i misljenja
hvala unaprijed