zipo je napisao:
Realno mislim da su većini bitni samo učesnici diskusije pa makar to bio i čisti spam. Meni je savršeno nebitno što forum čita neko sa strane, ako nemam s kim da se dopisujem šta tu ima zabavno?
OK, to je tvoje mišljenje. Ali ima ljudi koji čitaju i druge teme, a ne samo Cafe gdje se iživljavate do mile volje. Čitanje drugih tema može biti recimo informativnog karaktera, a ne samo tema za obostranu diskusiju.
Isto tako izgleda da si previdio sitnicu da sam odgovorio Džontri na njegovu opasku forumašu koji se registrovao 5,5 (i slovima: PET I PO) godina prije Džontre i skupio je pristojnih nešto preko 2000 postova. Znači govorimo o forumašu koji je tu maltene 10 (i opet slovima: DESET) godina, ali više voli da pročita šta se dešava nego da se registruje ne bi li odgovarao na vaše postove koji ionako nikad nemaju kraja. Oprosti što ja recimo više cijenim takvog forumaša od recimo nekoga ko voli da laprda samo da bi zaposlio prste na tastaturi kako bi bar 30 sekundi njegova riječ (njegov post) bila zadnja.
Daleko od toga da sam protiv "no-lifera" i ljudi koji imaju želju da svoje mišljenje i svoje stavove iznose "on-line" što je više moguće (jedni vole forum, drugi su čuli i za blog pa to rade tako), ali sam mislio da forum nije rezervisan samo za "no-lifere" i za osobe koje sate provode kuckajući jer ih to zadovoljava već da su vrata otvorena i onim drugima, koji bi tu svratili s vremena na vrijeme čisto da odmore dušu. Da pročitaju šta ima novog, pa ako osjete potrebu da nešto i napišu, onda se i uloguju.
Možda sam ja pogrešno shvatio ili u potpunosti nisam u pravu. Ali ako je to tako, evo ja se izvinjavam i povlačim se u tom slučaju od bilo kakve dalje rasprave o radu foruma u budućnosti.
P.S.
A obojica bi mogla pogledati recimo otkad sam ja registrovan i koliko postova imam. Doduše obrisano ih mi je sigurno par stotina sa nekadašnjih rasprava u "game-zoni" i još ponekim, ali svejedno. Ja jednostavno volim ovdje da navratim i pročitam šta ima. Da mi nije uključen automatski log-in, vjerovatno se ne bih ni ulogovao, već samo otišao na teme koje posjećujem i pročitao novosti. Ako mi se nešto piše, napišem to. Ako mi s ne piše, ne patim od toga da se zna da sam i ja tu i da moram i ja prozboriti na svaku temu. I mislim da nisam u tolikoj manjini. Ili se varam?!