banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 23:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 351 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Apr 2011, 19:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
@ferdinand
Tako je. Baza podataka je kod njih i u informatickom svijetu znamo sta to znaci. Imaju mogucnost beskonacnog umnozavanja tih podataka. Ali im to ne daje pravni osnov da to i ucine. Tako da za tuzbu ima osnova. Nikad sigurni necemo biti da ce ti podaci biti stvarno i obrisani. To je takodje cinjenica. Ali protiv toga ne mozemo nista. Jedino mozemo da im vjerujemo na rijec, ako nam istu daju da ce obrisati podatke i nece vise koristiti iste.

Da li ce 9000+ VALIDNIH mail adresa da zavrsi na nekom ilegalnom trzistu? Vjerovatno hoce.

Ne znam kako vi na ovo gledate ali ja ovo vidim kao ugrozavanje mojih prava na privatnost. I ako se stvori kriticna masa ljudi, a vjerujem da je to moguce, onda predlazem da se udruzimo i tuzimo ih po osnovu kradje privatnih podataka, neovlasceno drzanje i objavljivanje neautorizovanog sadrzaja foruma. Neovlasteno posjedovanje 9000+ email adresa. itd. ponavljam se.

Zao mi je ljudi u infoARS, kao startup-a, lokalne firme... lokalnih ljudi, ali ovo sto im prijeti je samo njihova krivica. Ne moze se uci u IT posao a da se ne poznaju OSNOVNI zakoni vezani za IT problematiku. I da se GAZE prava ljudi. Oni GAZE moja prava a hoce da im budem clan na forumu. PA TO JE VAN SVAKE PAMETI!

postao je umoran

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 19:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Gaze i nastavice da gaze ako se ne pobunimo kako treba.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 19:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Posjetio sam im stranicu pa nasao neke jako zanimljive stvari...
======
O nama

U skladu sa Članom 3. Statuta, InfoARS je osnovan sa zadatkom da podstakne razvoj informatičke kulture u BiH društvu kroz razne aktivnosti da bi se ispunili naši osnovni statutarni ciljevi:

Povećanje informatičke pismenosti,
Praćenje razvoja informatičkog društva,
Podsticanje razvoja informatičke umjetnosti i stvaralaštva,
Stvaranje zajednice i povezivanje profesionalaca iz oblasti informacionih tehnologija,
Podsticanje i zagovaranje zakonodavstva u oblasti IT,
Podsticanje inovativnog i naučnoistraživačkog rada u oblasti IT u skladu sa Zakonom,
Zagovaranje savremenih tehnoloških standarda i standarda procesa rada u IT,
Pružanje pomoći pri dostizanju uslova za evropske i regionalne integracije u području IT,
Dostupnost IT tehnologije svima.
=====
Povećanje informatičke pismenosti,
* ovo sa sobom nosi i upoznavanje sa pravima i obavezama na koje bi korisnik mogao da naidje u svom radu. Kao na primjer zakon o autorskim pravima, zakon o pravu na privatnost...

Podsticanje razvoja informatičke umjetnosti i stvaralaštva,
* gospodo upravo ste ugrozili umjetnost(podforum fotografija npr.) i stvaralstvo(sve teme na forumu) svojim OTUDJIVANJEM TUDJIH DJELA

Podsticanje i zagovaranje zakonodavstva u oblasti IT,
* to upravo vidimo na ovom primjeru. Mozda je stvarno najbolje, kad vi zagovarate zakonodavstvo u IT sektoru, da onda odemo na sud pa vidimo ko je u pravu. Zagovaraci zakonodavstva... LMFAO

Podsticanje inovativnog i naučnoistraživačkog rada u oblasti IT u skladu sa Zakonom,
* inovativno pa pravo kradjom do tudjih radova.

Pružanje pomoći pri dostizanju uslova za evropske i regionalne integracije u području IT,
* kradjom tudje svojine, objavljivanjem tudjih radova na svom sajtu...

http://infoars.net/index.php?option=com ... 8&Itemid=4

Ako neko iz infoARS ovo cita... stvarno vas lijepo molim da obrisete sve vezamo za forum sa vaseg webspace-a. Da obrisete sve kopije koje imate. Da vratite sve kopije koje imate na diskovima pravim vlasnicima foruma. Ovo vam nije lijepa reklama i Banjaluka je mali grad da bi se ovako nesto zaboravilo. Najveci dio ljudi koji uopste znaju da vi postojite kao firma su upravo ljudi sa ovog foruma. U pravom svjetlu ste se njima predstavili.

postao je umoran

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 19:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
kefalo je napisao:
Da li ce 9000+ VALIDNIH mail adresa da zavrsi na nekom ilegalnom trzistu? Vjerovatno hoce.

Treba kriviti i vlasnike ovoga foruma jer su im oni prodali te podatke i sad se moze ocekivati spam e-mailova. Ko im je prodao forum i podatke zajedno sa sajtom? Zasto prije prodaje nije izbrisan forum?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 19:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
jellyfish je napisao:
kefalo je napisao:

Treba kriviti i vlasnike ovoga foruma jer su im oni prodali te podatke i sad se moze ocekivati spam e-mailova. Ko im je prodao forum i podatke zajedno sa sajtom? Zasto prije prodaje nije izbrisan forum?

Ti baš ne čitaš šta drugi pišu.Vlasnici foruma nisu prodali ništa.Vlasnici domena su prodali nešto što nije njihovo.Forum.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Vlasnici foruma nisu prodali ništa.Vlasnici domena su prodali nešto što nije njihovo.Forum.

Aha. Pa znaci oni su krivi za svu ovu zbrku. Vjerovatno im je ponudjena daleko veca cijena sa forumom posto je forum taj koji je i davao vrijednost domenu.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 19:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Buraz, jel ti moras kontrirati uvijek? Znaci...SVE I JEDAN JEDINI DETALJ je napisan u dosadasnjem dijelu diskusije a ti opet k'o s Marsa, ponavljas isto.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 19:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@jellyfish
Procitaj temu prvo pa onda postavljaj pitanja.
CD sa bazom su dobili od starog vlasnika domene banjaluka.com na cijem webspace i na pod-domeni forum.banjaluka.com je bio ovaj forum. Prodajom domene banjaluka.com podrazumjeva se i prodaja forum.banjaluka.com NO NE i prodaja sadrzaja stranice. Postoji razlika izmedju DOMENE i SADRZAJA STRANICE kad kupujes domenu ne dolazi ti gotov sadrzaj... ti treba da ga napravis.
Stari vlasnik domene nije vlasnik i foruma. Forum je bio gost na toj domeni. Prodajom domene nije usljedila i prodaja sadrzaja koji je bio smjesten na tu domenu. Iz tog razloga neko ko je odgovoran za objavljivanje sadrzaja ovog domena na forum.banjaluka.com je odgovoran za ucinjena djela. Osnova ima za tuzbu kod obe te strane. Gazda+infoARS.
Ovo pricam sa pravne strane(koliko sam upucen) druga stvar je dogovora... na koji pristanu sve strane. Ja sam svoj stav vezano za tuzbu i sve ovo iznio. Cekam da vidim potez od infoARS-a. Ogluse li se na nase (moje) zahtjeve, ja preko ovoga necu preci vec idem u tuzbu. Nadam se necu biti jedini. Sto nas vise to bolje, povoljnije i stvar dobija vise na popularizaciji.... itd.

Necete valjda dozvoliti da se par lezilebovica izivljava na 9000 ljudi? 9000

Ako dodje do tuzbe.. mislim da bi mogli da dobijete i domen banjaluka.com mozda cak i infoARS.net... :D posto love da plate ovo sve sigurno nemaju.

postao je umoran

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 19:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ја сам увијек говорио да нас џели зајебава овуда.
домену бањалука.цом искључиво његово име даје добру цијену.
форум би им био лијеп кик у дупе, оно кад покрену портал па као "коментаре о тој и тој вијести прочитајте на форуму"
и онда кад неко тако оде на тај форум види да он постоји дуги низ година.. можда и остане.
овако, крећу од 0. мада, све ми се чини да ће тај сајт били гола вода. првo je стајао неки бројач који одбројава дане до почетка рада а сада имаш само поље да унесеш мејл па ће те лафо они обавјестит о старту. још једном је инфоАРС показао своју професионалност. :D

уосталом, на крају крајева, и ако имају тај форум ја или било ко други може захтјевати да се обрише његов налог заједно са свим постовима.
ако не буту хтјели.. ћераћемо се још. :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 20:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Jeste li skontali Zoku, staaarog "moderatora"?
Slika

Procitao sve pa samo da dodam ...
U pozadini foruma je MySQL baza kojoj svaki klinac sa administratorskim privilegijama i pola sata guglanja moze da "iscupa" lozinke preko phpmyadmin-a .... Ali to im je nepotrebno jer isto tako moze da promijeni sve ostale podatke poput rezultata ankete, datuma registracije ......... Bilo sta sto mu padne na pamet ....

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 20:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Mislim da je bilo polemike oko lozinki i koliko sam skontao ne mogu se iscupat iz baze....neko je ovde to objasnjavao sa tako gomilom skracenica kao i ti...ja sam samo provalio poentu...a to je da su lozinke sigurne od provaljivanja...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 21:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jeste ... i neko ga je nekoliko postova ispod demnatovao ...
Ali htio sam reci da niko nema potrebu da krade lozinke jer iovako moze da promijeni bilo koju stavku bilo koje tabele u bazi (bukvalno bilo koji komad teksta koji nije integrisan u phpBB forum poput lozinki, korisnickog imena, sadrzaja posta, datuma objavljivanja .... a moze i ostale stavke koje nemaju veze sa bazom korisnika/postova, samo drugacije, editujuci one dosadne *.php fajlove ...) ako ima pristup serveru (a ne pricam o administratorskom panelu nego o necemu drugom, tj. o direktnom pristupu bazi)

Za radoznale: pricamo o necemu poput ovoga ....
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Eu-zgrWfw4w[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 21:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Samo malo stari forum opet radi? Nema više pobjedničke pjesme....nego vidim ispod rezultata glasanja piše da ista završavaju trećeg maja, a administrator veli drugog...hmmm fishy

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 21:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Мислиш "гласање", ми гласамо а они у бази додају себи поене. Ко да је битно више...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Interesantno da niko nista ne pise na "starom" forumu :P

АЛЕКСАНДАР je napisao:
форум би им био лијеп кик у дупе, оно кад покрену портал па као "коментаре о тој и тој вијести прочитајте на форуму"
и онда кад неко тако оде на тај форум види да он постоји дуги низ година.. можда и остане.

Ono sto mi je nejasno kako je "pravi" forum mogao biti na tom domenu sve do sredine marta, a od sredine marta ne moze? Jer ako zakupis domen niko ga ne moze oduzeti ako ga svojevoljno ne prodas ili ako ga ne prestanes placati godisnje? Zato postavljam pitanja jer mi to nije jasno, iako vama izgleda kao zajebavanje. Jer ja sam zakupljivao domen i dok god ga placam svake 2 godine niko ga ne moze uzeti ako ga ne prodam ili ako ga ne prestanem placati.

АЛЕКСАНДАР je napisao:

Zanimljivo kako ljudi povrsno izvlace zakljucke. Cim postavis pitanje ili ti nesto nije jasno ili se ne slazes, odmah ispada da zajebavas. Pa forum i sluzi da bi bilo raznih misljenja ili se razmijenile misli, postavljala pitanja i saznavale nove stvari. Ne znam po cemu je zajebavanje ako se neko ne uklapa u nacionalno jednoumlje, posto pretpostavljam da sam od mnogih ovde omrazen zbog svog antinacionalistickog stava.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 23:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
jellyfish je napisao:
Interesantno da niko nista ne pise na "starom" forumu :P

АЛЕКСАНДАР je napisao:

Ono sto mi je nejasno kako je "pravi" forum mogao biti na tom domenu sve do sredine marta, a od sredine marta ne moze? Jer ako zakupis domen niko ga ne moze oduzeti ako ga svojevoljno ne prodas ili ako ga ne prestanes placati godisnje? Zato postavljam pitanja jer mi to nije jasno, iako vama izgleda kao zajebavanje. Jer ja sam zakupljivao domen i dok god ga placam svake 2 godine niko ga ne moze uzeti ako ga ne prodam ili ako ga ne prestanem placati.

АЛЕКСАНДАР je napisao:

Zanimljivo kako ljudi povrsno izvlace zakljucke. Cim postavis pitanje ili ti nesto nije jasno ili se ne slazes, odmah ispada da zajebavas. Pa forum i sluzi da bi bilo raznih misljenja ili se razmijenile misli, postavljala pitanja i saznavale nove stvari. Ne znam po cemu je zajebavanje ako se neko ne uklapa u nacionalno jednoumlje, posto pretpostavljam da sam od mnogih ovde omrazen zbog svog antinacionalistickog stava.

Domen nikad nije ni bio nas, jednostavno smo bili "gosti" tamo, i kad je vlasnik domena odlucio da proda mi smo se preselili ovde.. Sto jednostavno ne procitas par postova prije nego sto postavis pitanje na koje je odgovoreno samo u ovoj temi barem 10 puta..

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 23:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zerocool je napisao:
Domen nikad nije ni bio nas, jednostavno smo bili "gosti" tamo, i kad je vlasnik domena odlucio da proda mi smo se preselili ovde.. Sto jednostavno ne procitas par postova prije nego sto postavis pitanje na koje je odgovoreno samo u ovoj temi barem 10 puta..

Aha, u tome je stvar. Nije mi se dalo citati 13 stranica. Ok, ako je tako. Hvala na objasnjenju zero :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 23:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ok, imam viska vremena a niko nije htio veceras zvati na pivu pa ....

@jellyfish
_zoka je napisao:
jellyfish je napisao:
Ovi sto su prodali domen sad se bune. Htjeli bi i jare i pare.
Ovi što su prodali domen nisu bili vlasnici sadržaja na domenu,tj foruma,da bi ga mogli prodati.
Ne bune se oni,bunimo se mi.Vlasnici sadržaja koji je bio na toj adresi.
Meni pravo nije jasno sta tebi ovdje nije jasno........... Svi pricaju o forumu kao sadrzaju a ne o domenu .... Prodan je stap za pecanje, ne i ulovljena riba .... a onda su se oni prifurali, pokupili pola ribe iz kantice i pozvali na rostilj ..... ljudi se isfurali i hoce ribu nazad ....... ako ne, polupacemo im sve pive sto su ostavili u potoku da hlade ..... sHVaCas? :D

EDIT: Prestize me .... Izgleda da nisam jedini nolajfer i bezPivar veceras :D

Poslednji put menjao NiZ dana 30 Apr 2011, 23:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 23:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
jellyfish je napisao:
zerocool je napisao:

Aha, u tome je stvar. Nije mi se dalo citati 13 stranica. Ok, ako je tako. Hvala na objasnjenju zero :)

опрости што ћу бити вулгаран, али који к онда покушаваш испаст паметан и нешто глуматат кад ниси ту од почетка приче и немаш појма о чему се ради?

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 00:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
опрости што ћу бити вулгаран, али који к онда покушаваш испаст паметан и нешто глуматат кад ниси ту од почетка приче и немаш појма о чему се ради?

Па да би учествовали у свакој теми нећемо ваљда читати стотине постова сваке теме коју коментаришемо. Већ се базирамо на пар задњих постова. А није никакво глуматање, само коментарисање. Иако ме чуди мало ова твоја реакција, познајем те као толерантног саговорника. Извињавам се ако сам нарушио неку равнотежу :)

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 351 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]