banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 22:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 351 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Apr 2011, 01:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
poslala sam mail pravnicima, gde sam detaljno objasnila nas problem. cim dobijem odgovor, kopiracu vam ga ovde da budete u toku.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2011, 01:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Sad sam pokusao uci na njihov forum ali pise:
"The website you were trying to reach is temporarily unavailable."

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2011, 08:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
ajd za sad smo dobili bitku

Prikačeni fajlovi:
forumbanjaluka.JPG
forumbanjaluka.JPG [ 50.86 KiB | Pogledano 1590 puta ]

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.
Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2011, 08:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A sad pamet u glavu.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2011, 10:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Mislim da se sad s pravom mozemo zapitati: otkud onih cirka 130 glasova za NE na forum.banjaluka.com? :roll:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2011, 11:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Realno, baza ko baza i ne vrijedi nista bez aktivnih forumasa... Ako je za stalno izbrisu, to je zato sto su skontali da ce im napraviti vise stete nego koristi.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2011, 11:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Upravo tako.

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2011, 15:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

advokate je lako naci, imamo dokaze. trenutno skupljamo informacije o dizanju tuzbe ;)

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2011, 15:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Novi vlasnik domena je ocigledno debelo platio sajt zato sto se sajt nalazio pri vrhu pretrazivaca jer je forum bio relativno posjecen i imao dug staz. Ocigledno, kad ga je platio to je ucinio da kupi sajt koji ce biti posjecen i smatra da mu pripada to pravo. Ovi sto su prodali domen sad se bune. Htjeli bi i jare i pare. Ne vidim u cemu je problem posto ionako tamo nema puno posjetilaca. Da su se odmah sjetili mozda bi i bilo. Ovako, vecina ljudi znaju za novu adresu.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2011, 15:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
...jer je forum bio relativno posjecen i imao dug staz.

forum nije bio predmet prodaje! ;)

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2011, 15:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
jellyfish je napisao:
Ovi sto su prodali domen sad se bune. Htjeli bi i jare i pare.
Ovi što su prodali domen nisu bili vlasnici sadržaja na domenu,tj foruma,da bi ga mogli prodati.
Ne bune se oni,bunimo se mi.Vlasnici sadržaja koji je bio na toj adresi.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2011, 16:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
Ja jos cuvam taj mail... moze da zatreba. Ako ga oznacim spamom onda ode u bespovrat. Ta opcija ostaje za kraj... ako nas 100injak na hotmailu ili gmail-u oznaci taj mail kao spam. Cijela domena bi mogla fasovati. Pa oni nisu svjesni uopste sta rade! Vec sad, bez tuzbi, imaju samo stete od ovoga sto rade. NIkakve koristi.
btw. jel ima onaj Administrator iz mail-a i neko ime... ili se lik bas tako zove? Mozda neko da mi da i njihov mail od firme? Hvala u naprijed.

postao je umoran

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2011, 16:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kefalo je napisao:
jel ima onaj Administrator iz mail-a i neko ime... ili se lik bas tako zove? Mozda neko da mi da i njihov mail od firme? Hvala u naprijed.

ovo sam nasla na njihovom sajtu
Citiraj:
Za više informacija stojimo Vam na raspolaganju putem naše email adrese academy(a)infoars.net ili putem telefona 066 99 66 88.

a ime nisam nigde uspela naci. podaci sa fejsa su mi nesigurni :-?
ali valjda se neko iz infoARS-a javi ovde i ostavi nam kontakt kome se mozemo obratiti obzirom da su prisvojili sve nase podatke.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 15:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Nije baš tako bilo. Ovo je takođe trolovanje. Ne možete pričati o poštenim namjerama kad s nama niste ni razgovarali. Ranije nismo naveli da smo Vanji i Vaderu poslali emailove s pozivom na diskusiju ali niko nije htio prihvatiti ovaj vid komunikacije...

:?
Idemo redom,

15.04.2011 je neko pod nickom InfoARS registrovan na ovaj forum i postavio je post koji je postavio (predstavio se kao vlasnik banjaluka.com domene i napisao ova 2 posta). Ni u jednom od ta 2 posta nije ni spomenuo forum. (Takodje, tvrdnja da je ovaj nalog banovan, deaktiviran ili da je sa njim vrsena bilo kakva malverzacija je najobicnija laz. Ja cu i vrlo rado, onima koje to zanima, poslati screenshot iz administracijskog panela u kojem se vide sve radnje vezane za ovaj nick).

17.04.2011, dakle, citava 2 dana nakon vaseg javljanja ovde naprasno i bez ikakvog kontakta sa ljudima sa ovog foruma (pokusaj dodavanja mene kao prijatelja na facebooku necu ni da komentarisem. Niti sam ja duzan da znam vas poimence niti da prihvatim nekoga koga ne poznajem licno, a pogotovo nekoga ko se pri tome nije ni predstavio) vi aktivirate forum i na vasem sajtu objavljujete da se forum vratio u funkciju i da nastavlja rad sa istom moderacijom i vasom administracijom. Istog tog dana, svega par sati nakon aktiviranja, ja sam pokusao da se ulogujem na svoj nalog na sta sam dobio "odgovor" od foruma da se pokusavam ulogovati na nepostojeci nalog. To sve se desavalo prije nego sto je bilo ko od clanova i moderatora odavde uopste i pristupio forumu na staroj lokaciji. Dakle, bilo kakva prica o zelji za komunikacijom i saradnjom ovim vasim cinom je u startu pala u vodu. Nakon sto su clanovi i moderatori odavde primjetili da je forum akivan na staroj adresi i usprotivili se tome ste vi uopste poceli da komunicirate sa nama (pri tome, nakon prituzbi na racun toga da su Vaderov, mirkov i moj nalog obrisani dobili smo odgovor da je sa nalozima sve OK, samo da su skinute administratorske privilegije. To takodje je jedna najobicnija laz (makar su nalozi promjenili status iz obrisanih u deaktivirane). Nalozi su, dakle, od prvog dana rada foruma onemoguceni. To je ostalo i do dan danas (nemoguce ih je aktivirati normalnim putem, to mogu da urade samo trenutni administratori foruma))

Koji je vas cilj i plan igre bio u tom momentu ja zaista ne znam, ali mi djeluje kao da ste na "frku" pokusali da aktivirate forum i vratite clanove tamo racunajuci, valjda, da ce oni poci za vama bez pogovora.

Tek 18.04. navece se Ranko Petrusic javio na zvanicni mail foruma branivsi se da prije toga nije mogao stupiti u kontakt sa nama (a svi pokusaji su bili slanje friend requesta meni na fb?! Gdje je mail, sto nas privatni, sto zvanicni? Gdje je slanje PPa ovde na forum? Gdje je slanje poruke na FB?! Dajte, molim vas, uozbiljite se).
Diskusija izmedju Ranka i Vadera je tekla putem privatnih poruka na ovome forumu. Vader je bio taj koji je govorio u ime administracije/moderacije jer je mnogo prakticnije da prica jedna osoba nego njih vise. Sta se tada desavalo kod vas na forumu i kakav revolt moderacije i clanova je nastupio - u to zaista ne zelim da ulazim, ali morate shvatiti da ljudi ovde nisu glupi i ispranih mozgova, da se masa nas odavde poznaje licno i da znamo da niko od nas nema skrivene motive niti ego tripove za vladanjem pa da progutaju tu pricu da smo mi "oteli" forum. Za to sto se tada desavalo, kao sto rece jedan od vas, ste sami krivi.

Sto se tice toka diskusije i optuzbi sa vase strane o nekonkretnosti sa nase strane, ponovicu jos jednom - vi ste predlozili da se svi vratimo na stari domen, a da nam vi ustupite hosting i domen bez ucesca u administraciji foruma. Prije svega, to se u startu krsilo sa onim sto ste bili napisali na sajtu jer je tada bilo govora o tome da se samo moderatori foruma zadrze. Valjda su se i vasi uslovi mijenjali kako se otpor sa ove strane povecavao. Naime, da kojim slucajem nije bilo vaseg poprilicno drskog i bezobraznog stava iz dana koji je prethodio toj diskusiji do takvog dogovora bi mozda i doslo, ali je stav svih moderatora i administratora kao i vecine clanova koji ovde pisu da sa vama ne treba ulaziti ni u kakav "posao" jer se cinite kao "mutni" likovi. Razlog tomu je bio taj sto ste se vi u tom momentu ponasali kao da pojma nemate ni o cemu (stav je bio: mi dobili bazu na CDu, mi nemamo pojma sta se ko dogovarao, mi ne znamo za ovaj forum. Treba biti propisno naivan pa povjerovati u tu pricu :?). Dakle, summa summarum te diskusije sa vama je bila da mi ne zelimo da se vratimo na staru adresu i da je, eventualno, jedini vid saradnje koji bi smo vam ponudili bio razmjena banera u slucaju da se vi ne odlucite za opciju postojanja foruma na vasem portalu. Rankov odgovor na to je taj da cete obrisati bazu i poceti sa forumom od nule.

Dan-dva (3/5, ne sjecam se vise) dolazi do preokreta price i odjednom, naprasno, se pojavljuje "puno" korisnika koji bi da zadrze forum tamo gdje jeste sto je rezultovalo vasim "referendumskim" pitanjem na staroj adresi?! Nijedan jedini od tih "puno" korisnika se nije javio ni ovde ni tamo da vam da glas podrske. Na stranu sto ste, nakon sto ste pokrenuli to pitanje, poslali email svim registrovanim korisnicima koji nas jasno ocrnjuje i koji uopste ne stavlja stvari u pravu perspektivu. Rezultat toga je bio povratak nekih starih clanova koji godinama nisu bili na forumu i koji pojma nemaju sta se desava pa su vodjeni time glasali za opciju NE (logicno, ljudi misle da im je neko "oteo" forum :?) i otud tako bliski rezultati glasanja).

Moja je pretpostavljak da je i taj "referendum" i razgovor sa nama bio samo sjajni papir kojim ste vi zeljeli da umotate vasu nepromjenjivu odluku da forum ostavite na banjaluka.com adresi i da pridobijete korisnike. Htjeli ste, racunajuci da cemo mi popustiti, odnosno da cete vi pobjediti na glasanju, u ocima korisnika ispasti kao pozitivci pa da imate barem neko pokrice za vase poteze.
Srecom i po nas, a i po korisnike, Infoarc kapetan je vrlo jasno pokazao kakvi ste zaista i time, efektivno, prekrsivsi vasu datu rijec po ko zna koji put u ovih nekoliko dana.

Mislim da ovim, poduzim, postom se stvari konacno razjasnjavaju nekolicini korisnika kojima do sada nije bilo jasno sta se zaista desava i sa kakvim prevarantima i lazovima mi ovde imamo posla.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 15:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Rastavi ih na proste faktore.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 15:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Dodacu jos jednu stvar (iako sam o tome vec pisao), ali cisto reda radi da sve cinjenice budu dostupne blize jedna drugoj za slucaj da neko jos uvijek ima odredjenih nedoumica.

Ovaj forum (na pocetku na adresi forum.blic.net, potom na forum.banjaluka.com i na kraju na banjalukaforum.com) su osnovali tadasnji uposlenici Blic.Net provajdera koji su imali ovaj ili onaj vid saradnje sa Audiotekstom koja je imala efektivna prava za banjaluka.com domen. U momentu preuzimanja Blic.Net provajdera od strane novog vlasnika i banjaluka.com (tada aktivan portal) i mail (ne u potpunosti) su prestali sa radom. Jedini razlog sto je forum "ziv" je taj sto je mirko, svojom dobrom voljom, odlucio da nastavlja placati hosting i domen i da drzi forum "parkiran" na ovoj adresi (istina, forum je od toga mnogo profitirao jer je bio na atraktivnoj adresi). Kada je doslo do momenta prodaje foruma mirko, efektivan vlasnik foruma, je sam predlozio da forum prepusti dosadasnjoj administraciji/moderaciji i da ga preseli na drugi domen jer tada uopste nije bilo govora o tome da forum ide u paketu sa domenom (na stranu sto svugdje u civilizovanom svijetu postoji ogromna razlika izmedju cijene samog domena i cijene citavog sajta sa sadrzajem). Epilog tog desvanja je bio da smo se mi preselili i nastavili rad kao i do sada, a da je mirko, ne zeleci da proda forum, posredovao u prodaji domena. Problem je nastupio kada se neko, ko sa ovim forumom, izuzev cinjenice da je prije 10 godina imao nekog kontakta i da smo bili "gosti" na banjaluka.com domenu, odlucio da uz domen za koji je dobio pare proda i bazu podataka na sta ni u kom slucaju nije imao pravo. Razlika izmedju foruma sa par desetaka hiljada postova i foruma sada koji se priblizava milionu postova je ogromna. Niko, ali niti jedan jedini administrator i moderator nije imao nikakav profit od ovog foruma. Mi niti planiramo niti hocemo dopustiti nekome lijevom da ubire zasluge i profitira na racun naseg truda i ulozenog slobodnog vremena.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 16:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Vjerujem da su mailom koji sam i sam dobio zbunili veliki broj korisnika. Ni samom mi u pocetku nije bilo jasno sta se desava dok ovdje ne procitah sta je u stvari. Ako vec hoce da imaju forum, - neka krenu od pocetka. To bi bilo najpostenije.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 17:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
@V@nja
Lijepo sve objasnjeno. Jeste vi sta skupili od dokumenata? Ja sam za to da ih tuzimo! I to po sljedecim tackama:
1. Kradja digitalne svojine (CD) - ko je kriv... stari gazda domena ili infoARS potpuno je svejedno - dokaz imamo kradena dobra koriste na svojoj domeni
2. Kradja privatnih informacija - dovoljno je 9000+ mailova(bez imena i prezimena, ako uzmemo u obzir da nisu sva tacna) - za ove stvari se ide u ZATVOR!
3. Spamanje 9000+ ljudi mailom na koji se nismo pretplatili. Moja pretplata se preselila na banjalukaforum.com zajedno sa ovim forumom

Ko se razumije u pravo ove gore pomenute stvari su cinjenice. Svi ovi zakoni kod nas postoje. Ako imate dokumentaciju, a imate, skupljajte to pa da ih lijepo tuzimo. Korisnici foruma mogu dodatno da ih tuze za kradju privatnih podataka. Mozemo da se organizujemo u zajednicku tuzbu. Svaki advokat ce da pristane na ovo da bude placen od provizije. Mozemo zajedno da se udruzimo u tuzbi administracija+korisnici.

Tuzba po meni nije pravo rjesenje, ali sta je tu je.
Dovoljno je da izbrisu podatke, vrate CD, ispricaju se korisnicima foruma na neugodnostima, izbrisu stari forum i pokrenu novi... ako vec hoce forum. Ja bi sa ovim gore navedenim bio zadovoljan. Probajte im to reci, ako vec niste. Ako se ne slazu onda tu nema sta da se diskutuje. Ne mozemo se dogovoriti ljudski pa idemo onda gradjanskom tuzbom. Zato postoje sudovi.

postao je umoran

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 17:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Baza podataka je kod njih....zauvijek. Naprave par kopija i sta imamo od toga kada cd vrate nazad?

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 17:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
kefalo is d men!!! tuzba :) treba keshovine uvjek :))

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 351 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]