Citiraj:
Nije baš tako bilo. Ovo je takođe trolovanje. Ne možete pričati o poštenim namjerama kad s nama niste ni razgovarali. Ranije nismo naveli da smo Vanji i Vaderu poslali emailove s pozivom na diskusiju ali niko nije htio prihvatiti ovaj vid komunikacije...

Idemo redom,
15.04.2011 je neko pod nickom InfoARS registrovan na ovaj forum i postavio je post koji je postavio (predstavio se kao vlasnik banjaluka.com domene i napisao
ova 2 posta). Ni u jednom od ta 2 posta nije ni
spomenuo forum. (Takodje, tvrdnja da je ovaj nalog banovan, deaktiviran ili da je sa njim vrsena bilo kakva malverzacija je najobicnija laz. Ja cu i vrlo rado, onima koje to zanima, poslati screenshot iz administracijskog panela u kojem se vide sve radnje vezane za ovaj nick).
17.04.2011, dakle, citava 2 dana nakon vaseg javljanja ovde naprasno i bez
ikakvog kontakta sa ljudima sa ovog foruma (pokusaj dodavanja mene kao prijatelja na facebooku necu ni da komentarisem. Niti sam ja duzan da znam vas poimence niti da prihvatim nekoga koga ne poznajem licno, a pogotovo nekoga ko se pri tome nije ni predstavio) vi aktivirate forum i na vasem sajtu objavljujete da se forum vratio u funkciju i da nastavlja rad sa istom moderacijom i vasom administracijom. Istog tog dana, svega par sati nakon aktiviranja, ja sam pokusao da se ulogujem na svoj nalog na sta sam dobio "odgovor" od foruma da se pokusavam ulogovati na
nepostojeci nalog. To sve se desavalo
prije nego sto je bilo ko od clanova i moderatora odavde uopste i pristupio forumu na staroj lokaciji. Dakle, bilo kakva prica o zelji za komunikacijom i saradnjom ovim vasim cinom je u startu pala u vodu. Nakon sto su clanovi i moderatori odavde primjetili da je forum akivan na staroj adresi i usprotivili se tome ste vi uopste poceli da komunicirate sa nama (pri tome, nakon prituzbi na racun toga da su Vaderov, mirkov i moj nalog obrisani dobili smo odgovor da je sa nalozima sve OK, samo da su skinute administratorske privilegije. To takodje je jedna najobicnija laz (makar su nalozi promjenili status iz obrisanih u deaktivirane). Nalozi su, dakle, od
prvog dana rada foruma onemoguceni. To je ostalo i do dan danas (nemoguce ih je aktivirati normalnim putem, to mogu da urade samo trenutni administratori foruma))
Koji je vas cilj i plan igre bio u tom momentu ja zaista ne znam, ali mi djeluje kao da ste na "frku" pokusali da aktivirate forum i vratite clanove tamo racunajuci, valjda, da ce oni poci za vama bez pogovora.
Tek 18.04. navece se Ranko Petrusic javio na zvanicni mail foruma branivsi se da prije toga nije mogao stupiti u kontakt sa nama (a svi pokusaji su bili slanje friend requesta meni na fb?! Gdje je mail, sto nas privatni, sto zvanicni? Gdje je slanje PPa ovde na forum? Gdje je slanje poruke na FB?! Dajte, molim vas, uozbiljite se).
Diskusija izmedju Ranka i Vadera je tekla putem privatnih poruka na ovome forumu. Vader je bio taj koji je govorio u ime administracije/moderacije jer je mnogo prakticnije da prica jedna osoba nego njih vise. Sta se tada desavalo kod vas na forumu i kakav revolt moderacije i clanova je nastupio - u to zaista ne zelim da ulazim, ali morate shvatiti da ljudi ovde nisu glupi i ispranih mozgova, da se masa nas odavde poznaje licno i da znamo da niko od nas nema skrivene motive niti ego tripove za vladanjem pa da progutaju tu pricu da smo mi "oteli" forum. Za to sto se tada desavalo, kao sto rece jedan od vas, ste sami krivi.
Sto se tice toka diskusije i optuzbi sa vase strane o nekonkretnosti sa nase strane, ponovicu jos jednom - vi ste predlozili da se svi vratimo na stari domen, a da nam vi ustupite hosting i domen bez ucesca u administraciji foruma. Prije svega, to se u startu krsilo sa onim sto ste bili napisali na sajtu jer je tada bilo govora o tome da se samo moderatori foruma zadrze. Valjda su se i vasi uslovi mijenjali kako se otpor sa ove strane povecavao. Naime, da kojim slucajem nije bilo vaseg poprilicno drskog i bezobraznog stava iz dana koji je prethodio toj diskusiji do takvog dogovora bi mozda i doslo, ali je stav
svih moderatora i administratora kao i vecine clanova koji ovde pisu da sa vama ne treba ulaziti ni u kakav "posao" jer se cinite kao "mutni" likovi. Razlog tomu je bio taj sto ste se vi u tom momentu ponasali kao da pojma nemate ni o cemu (stav je bio: mi dobili bazu na CDu, mi nemamo pojma sta se ko dogovarao, mi ne znamo za ovaj forum. Treba biti propisno naivan pa povjerovati u tu pricu

). Dakle, summa summarum te diskusije sa vama je bila da mi
ne zelimo da se vratimo na staru adresu i da je, eventualno, jedini vid saradnje koji bi smo vam ponudili bio razmjena banera u slucaju da se vi ne odlucite za opciju postojanja foruma na vasem portalu. Rankov odgovor na to je taj da cete obrisati bazu i poceti sa forumom od nule.
Dan-dva (3/5, ne sjecam se vise) dolazi do preokreta price i odjednom, naprasno, se pojavljuje "puno" korisnika koji bi da zadrze forum tamo gdje jeste sto je rezultovalo vasim "referendumskim" pitanjem na staroj adresi?!
Nijedan jedini od tih "puno" korisnika se nije javio ni ovde ni tamo da vam da glas podrske. Na stranu sto ste, nakon sto ste pokrenuli to pitanje, poslali email svim registrovanim korisnicima koji nas jasno ocrnjuje i koji uopste ne stavlja stvari u pravu perspektivu. Rezultat toga je bio povratak nekih starih clanova koji godinama nisu bili na forumu i koji pojma nemaju sta se desava pa su vodjeni time glasali za opciju NE (logicno, ljudi misle da im je neko "oteo" forum

) i otud tako bliski rezultati glasanja).
Moja je pretpostavljak da je i taj "referendum" i razgovor sa nama bio samo sjajni papir kojim ste vi zeljeli da umotate vasu nepromjenjivu odluku da forum ostavite na banjaluka.com adresi i da pridobijete korisnike. Htjeli ste, racunajuci da cemo mi popustiti, odnosno da cete vi pobjediti na glasanju, u ocima korisnika ispasti kao pozitivci pa da imate barem neko pokrice za vase poteze.
Srecom i po nas, a i po korisnike, Infoarc kapetan je vrlo jasno pokazao kakvi ste zaista i time, efektivno, prekrsivsi vasu datu rijec po ko zna koji put u ovih nekoliko dana.
Mislim da ovim, poduzim, postom se stvari konacno razjasnjavaju nekolicini korisnika kojima do sada nije bilo jasno sta se zaista desava i sa kakvim prevarantima i lazovima mi ovde imamo posla.