banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Maj 2025, 23:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 78 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2007, 19:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
pamella_morrison je napisao:
navijam za damaskina

Ovo nije fudbalska utakmica.
btw kakve veze ima to koju muziku slusas da bi se znalo "koliki si vjernik" ili koliko si knjiga procitao, koliko si upucen u ovo ili ono.... kakva PREDRASUDAAAAA ogranicenost a kategorije.... bljak :roll:
-----> ovo sve bih napisala i na temi u kojoj se raspravljalo o tome kako je uopste ovaj clan foruma moderator na bilo kojem podforumu.... sve ovo je jos jedan primjer njegovog pristrasnog i ogranicenog misljenja..... c c c :x

Ne radi se o muzici koju neko sluša nego o shvatanjima grupe "pankeri" pojmova poput duhovnosti i religije, odnosno njihovom odnosu i pogledu na ostale rase.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2007, 19:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
BlackHand je napisao:
navijam za damaskina

Ovo nije fudbalska utakmica.
btw kakve veze ima to koju muziku slusas da bi se znalo "koliki si vjernik" ili koliko si knjiga procitao, koliko si upucen u ovo ili ono.... kakva PREDRASUDAAAAA ogranicenost a kategorije.... bljak :roll:
-----> ovo sve bih napisala i na temi u kojoj se raspravljalo o tome kako je uopste ovaj clan foruma moderator na bilo kojem podforumu.... sve ovo je jos jedan primjer njegovog pristrasnog i ogranicenog misljenja..... c c c :x

Ne radi se o muzici koju neko sluša nego o shvatanjima grupe "pankeri" pojmova poput duhovnosti i religije, odnosno njihovom odnosu i pogledu na ostale rase.

:roll: ne navija se samo za -fudbalskim- utakmicama - naravno :D

shvatanje grupe pankeri ne mora da ima nikakve veze sa narcisom konkretno, + niti svaki clan takve "grupe" lici jedan drugom kao jaje jajetu!
a i sumnjam da ti bas tacno znas i kakvi su to njihovi "stavovi" (globalno jel) jer je i ocigledno da brkas pojmove!

BlackHand - predrasude, povrsnost i GLOBALIZACIJA ---- :roll: :x

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2007, 19:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Diskutujem na više foruma...
ali ovo http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=31156 što je Vader uradio do sad nisam vidio.

Ne želim dodatno komplikovati dovoljno zakomplikovanu situaciju, ali smatram da je ovde u pitanju čista zloupotreba moderatorskih ovlaštenja.
Otvoriš temu u kome se nekome direktno obraćaš i prozivaš ga, potom mu onemogućiš da ti on u okviru iste teme odgovori, a na kraju sa krajnjim cinizmom konstatuješ kako je cilj te teme davanje informacije od opšteg interesa!
Uz dužno poštovanje pređenog duhovnog puta, ovde se radi o nedostatku osnovne kulture...

Još jednom napominjem da nemam ambiciju da se postavljam na bilo čiju stranu (ili što rekoše "da navijam"), ali ovo nije usamljen slučaj moderatorske nedosljednosti na ovom Forumu...

E sad ko će to i kako da riješi... Bojim se niko! Završiće k'o studenstski protesti! :oops:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2007, 20:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Jadan onaj koga podrzavaju narcisa i pamela...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2007, 20:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Digresija je napisao:

Ako jedan urednik nema ništa pametno da kaže na ovu temu on ne samo da treba da ćuti već mu je to i obaveza!

Glupih komentara je sasvim dovoljno na BL Forumu!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2007, 20:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Objasnio sam na toj temi o čemu se radi. Možda je ispalo nezgrapno ali sam objasnio i ne bi trebalo biti problem da se shvati, osim onima koji žele da izvrću. To nije bilo obraćanje Damaskinu već sam napisao ono što sam i bez Damaskina planirao napisati, na baš takvoj temi, jer je nekima bilo čudno da moderator odjednom počne da birše uvrede pa rekoh da objasnim o čemu se radi, da više neće moći biti kao što je bilo. A Damaskin je uletio sa određenim stvarima i mislio sam mu odgovoriti na temi na kojoj je to pisao, a onda mi je palo na pamet da to iskoristim za tu temu sa obavještenjima. Znači nema veze sa Damaskinom. Damaskin je još i najmanje brisan prethodnih dana.

A ako ti nisi vidio zatvorene teme-obavještenja u kojima pišu samo moderatori onda si bio na malo foruma. Na nekima ima i po 5-6 takvih tema zalijepljenih na vrhu, sve zaključane.

Oko nekih stvari postoji diskusija a sa druge strane postoje izvršne odluke koje se samo mogu prezentovati kroz obavještenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2007, 20:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Objasnio sam na toj temi o čemu se radi. Možda je ispalo nezgrapno ali sam objasnio i ne bi trebalo biti problem da se shvati, osim onima koji žele da izvrću. To nije bilo obraćanje Damaskinu već sam napisao ono što sam i bez Damaskina planirao napisati, na baš takvoj temi, jer je nekima bilo čudno da moderator odjednom počne da birše uvrede pa rekoh da objasnim o čemu se radi, da više neće moći biti kao što je bilo. A Damaskin je uletio sa određenim stvarima i mislio sam mu odgovoriti na temi na kojoj je to pisao, a onda mi je palo na pamet da to iskoristim za tu temu sa obavještenjima. Znači nema veze sa Damaskinom. Damaskin je još i najmanje brisan prethodnih dana.

A ako ti nisi vidio zatvorene teme-obavještenja u kojima pišu samo moderatori onda si bio na malo foruma. Na nekima ima i po 5-6 takvih tema zalijepljenih na vrhu, sve zaključane.

Oko nekih stvari postoji diskusija a sa druge strane postoje izvršne odluke koje se samo mogu prezentovati kroz obavještenje.

Bio sam na sasvim dovoljno Foruma i odlično mogu da razlikujem
ovo http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=12196
i
ovo http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=31156

U prvom slučaju je iznošenje informacija od opšteg interesa.
U drugom obraćanje jednom čovjeku! Osam puta u tri posta!

Ili me prosto praviš budalom?

Vader je napisao:
Damaskin je još i najmanje brisan prethodnih dana.

Jel' se ovde briše kvalitativno ili kvantitativno?!?

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2007, 20:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Tiki the Boyler je napisao:
Digresija je napisao:

Ako jedan urednik nema ništa pametno da kaže na ovu temu on ne samo da treba da ćuti već mu je to i obaveza!

Glupih komentara je sasvim dovoljno na BL Forumu!
Reci to doticnima, a i sam se suzdrzi od besmislenog polemisanja, pa ce glupih komentara biti daleko manje...

PS: Ja pisem ovo kao obican posjetilac foruma, a ne kao moderator.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2007, 20:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Shvati onu temu kao F.A.Q.

probrana korisnička pitanja i odgovore na njih od kojih svi mogu nešto naučiti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2007, 20:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
pamella morison je napisao:
@Warrior of the light - damaskin ili bilo ko ima pravo da ti kaze sve sto misli o tome sto si pisao i to je potpuno validno cak iako kaze da je to po njemu -magija- ili sl..... imas i ti njemu pravo reci o njemu sta hoces i super
svi znamo sta je VRIJEDJANJE a sta je IMANJE SUPROTNOG MISLJENJA.... neka niko ne izigrava "zrtvu"

Jeste, svi "imamo pravo" da svima kažemo šta mislimo i to pravo treba maksimalno da iskorištavamo... hm... mislim da svi znamo kuda vodi korištenje ovog prava - prvo u prepucavanje i nadmudrivanje, a onda u otvoreno pljuvanje.

Zamisli da ja počnem da učestvujem na temama gdje se raspravlja npr. o istinitosti jevanđelja ili o radovima nekih crkvenih otaca: zamisli da se, iz čista mira, ubacim na samo 5% takvih tema i krenem tvrditi da je kompletna hrišćanska doktrina obična zabluda, laž, prevara, duhovno lutanje i bježanje od istine; zamisli da prvo počnem podrugljivim komentarima, a onda sve to potkrijepim "validnim i čvrstim argumentima" koje navode autoriteti iz oblasti okultizma, a kojima bih ja trebao, zarad istine, slijepo vjerovati? Šta bi bilo da ja počnem da primjenjujem ovaj poznati recept (ali na suprotnu stranu)?

Da li bi to bilo "imanje suprotnog mišljenja" ili bi možda bilo "vrijeđanje"? Ili imaš neku treću opciju?

A ako misliš da je ovo "izigravanje žrtve", razmisli o tome ko je ovdje prvi počeo da "izigrava žrtvu".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2007, 22:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Damaskin i Vader,

obojica ste ok. Nema razloga da se prepirete.

Citiraj:
Заиста је срамно када опомињеш корисника "цар душан" за дуплирање тема, поред корисника "лавић" који отворено крши правило форума по којем ниви учесници не смију отварати мноштво тема.

"Car Dusan" pise iskljucivo provokatorske postove, pa mi je malo neobicno da ga branis Damaskin. Vrhunac je bio kada je spomenuo americku CIA zavjeru i vladu u odgovoru na "lavicev" post neki dan. Lavic, hm, recimo da ima neobican nacin izlaganja stavova.

pozdrav

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2007, 22:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Što jes' jes, pravoslavci na DiR se ponekad ponašaju kao jedini koji su mjerodavni da određuju ko je pravovjeran a ko ne. Vjerovatno iz razloga što po onoj crnogorskoj "Nas i Rusa 300 miliona" misle da kao neka navodna većina na podforumu imaju malo veća prava od odraslih.

Htjeli to priznati ili ne, upravo od pravoslavaca (odnosno onih koji se pravoslavnima smatraju) je poteklo najviše uvreda prema adventistima, Jehovinim svjedocima, muslimanima, katolicima, protestantima, nesrbima i svima onima koji ne pripadaju tom pravoslavno-vizantijskom miljeu. Druga strana im ponekad nije ostajala dužna (i sam sam taki), i u tom slučaju je ubrzo proglašavana jereticima, provokatorima, braniocima ustaša, handžar-divizije, muslimana, Hrvata, pape, Lutera i čega sve ne. Neki su se pak pomirili sa činjenicom da s ne možeš bosti sa rogatima i ućutali se.

Što se tiče Vadera, mislim da je prilično korektno vodio podforum. U jeku najžešćih okršaja između Damaskina i moje malenkosti, smijem reći da je gotovo očinski upozoravao i ukazivao na nedolično ponašanje i jednog i drugog, i prema obojici je imao isti aršin. Čitao sam neke njegove ranije postove, čovjek je totale duhovan, u nekom svom filmu, za moj pojam možda suviše otrgnut od ovozemaljskih tokova, ali Bože moj, da smo svi isti bilo bi jako dosadno.

Svi griješimo, valjda nam je zato do sada poslano toliko proroka i Božjih poslanika da nas popravljaju i uče nečem boljem i ljepšem. Eto, čak je i najveći među njima, samozatajni tesar iz Nazareta, morao da se zbog nas toliko napati i ponizi.

Valja da svi stanemo na loptu, odbrojimo do deset, duboko udahnemo i - biće lakše oprostiti i krenuti ispočetka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2007, 22:56 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
interesantno je da je forum nekima zivot, sto bih zakljucio sa kakvom ozbiljnoscu i vatrenoscu se hvataju odredjenih situacija. interesantno je da se ova tema pretvorila na prepucavanje onih koji apsolutno nemaju veze sa samom temom. mislim da je vrijeme da se ova tema zakljuca i svako nastavak ovog pateticnog prepucavanja i ove 'utakmice' izbrise i 'pogromi'.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2007, 22:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
Blizzard je napisao:
Valja da svi stanemo na loptu, odbrojimo do deset, duboko udahnemo i - biće lakše oprostiti i krenuti ispočetka.

VeLiKi je napisao:
samo se ljudi opustite, ne radi se ovdje o glavama i ljudima, ucite brate da malo sazivljavate jedni sa drugima i probajte jedni druge razumjeti a ne unaprijed osuditi i prokleti.

poslusajte nas! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2007, 23:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Blizzard je napisao:
Što jes' jes, pravoslavci na DiR se ponekad ponašaju kao jedini koji su mjerodavni da određuju ko je pravovjeran a ko ne. Vjerovatno iz razloga što po onoj crnogorskoj "Nas i Rusa 300 miliona" misle da kao neka navodna većina na podforumu imaju malo veća prava od odraslih.

Htjeli to priznati ili ne, upravo od pravoslavaca (odnosno onih koji se pravoslavnima smatraju) je poteklo najviše uvreda prema adventistima, Jehovinim svjedocima, muslimanima, katolicima, protestantima, nesrbima i svima onima koji ne pripadaju tom pravoslavno-vizantijskom miljeu. Druga strana im ponekad nije ostajala dužna (i sam sam taki), i u tom slučaju je ubrzo proglašavana jereticima, provokatorima, braniocima ustaša, handžar-divizije, muslimana, Hrvata, pape, Lutera i čega sve ne. Neki su se pak pomirili sa činjenicom da s ne možeš bosti sa rogatima i ućutali se.

Što se tiče Vadera, mislim da je prilično korektno vodio podforum. Čitao sam neke njegove ranije postove, čovjek je totale duhovan, u nekom svom filmu, za moj pojam možda suviše otrgnut od ovozemaljskih tokova, ali Bože moj, da smo svi isti bilo bi jako dosadno.

Svi griješimo, valjda nam je zato do sada poslano toliko proroka i Božjih poslanika da nas popravljaju i uče nečem boljem i ljepšem. Eto, čak je i najveći među njima, samozatajni tesar iz Nazareta, morao da se zbog nas toliko napati i ponizi.

Potpisujem.

p.s. Jesi li namjerno napisao "odraslih" ?

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2007, 23:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Знајући Близија, јесте :D
(и зато га и волим)...

Видим да углавном уредници (исто као и попови) бране једни друге, чисто еснафски, по принципу -
"ћути, ово се исто може догоити и мени сутра"...што је не само неистинољубиво, него и љигаво....

Невјероватно....

Ово је један од ријетких форума на којима су сами учесници
далеко зрелији у сваком смислу од самих уредника.
Питам се ко кога овдје треба да уређује и усмјерава.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2007, 23:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Damaskin je napisao:
Ово је један од ријетких форума на којима су сами учесници
далеко зрелији у сваком смислу од самих уредника.
Питам се ко кога овдје треба да уређује и усмјерава.

:D

Damaskin 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jul 2007, 00:05 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Damaskin je napisao:
Видим да углавном уредници (исто као и попови) бране једни друге, чисто еснафски, по принципу -
"ћути, ово се исто може догоити и мени сутра"...

Zasto generalizovati? Opet*.

*za novije clanove, potrazite stare teme. Uvijek se na kraju sve svodi na "rat izmedju moderatora i nemoderatora". Bezveze. Mislio sam da smo tu krizu odavno prosli.

Blizzard je napisao:

Slazem se.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jul 2007, 00:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Black_is_Beautiful je napisao:
p.s. Jesi li namjerno napisao "odraslih" ?

Uh, trebalo je biti "ostalih". Al' eto, dobro je ispalo... :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jul 2007, 00:28 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
pa di ste vi, sunce vam zarko. :D ajde vratiti se na DiR.

ko da ste u obdanistu, tuzibabe jedne. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 78 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]