banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Avg 2025, 19:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Feb 2012, 18:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Jan 2009, 19:03
Ploca: Asus P8P67 PRO
Procesor: Intel Core i7-2600, 3500 MHz (35 x 100)
RAM: 16gb RAM (4x4Gb)
Sistemski disk: 2x OCZ Vertex 3 maxIOPS 120Gb, raid0
Radni disk: 2x WD Blue 640Gb, raid0
Graficka kartica: Asus GTX580 Direct cuII
Napajanje: Thermaltake Toughpower 875W
Kuler procesora: Thermaltake ISGC-300
Kuciste: Thermaltake Armor v90
==========================================
Cijena: 3900KM

Slika

info: mirkoj.animator@gmail.com

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 14:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Prijatelj moj kupio ovakvu isti confu samo i7 2600K SSD120gb i 1tb radni disk u bg sa 22" monitorom za 2500km, tako da ti je cijena malo pretjerana..

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 17:16 
Pripravnik
Pripravnik

Onda idi u bg i kupi tamo :)
Mozes i u njemackoj kupiti za 1000eura. pa izvoli :)

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 03:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2011, 14:59
Nemoj se ljutiti druze ali malo si ga pretjerao :), necu da govorim o cijenema kod nas, jer pola tvojih komponentni ni ne moze naci bukvalno kod nas, ali ako skoknes kojih 200tinjak kilometara do Zg i pokupujes dio po dio + dobijes povrat poreza, ispasce ti dosta jeftinije, a i nemas nista od periferije.

DJ SKYZER - Balkan Party Mix #1

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 09:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pa tacno pola komponenti i nema ovde. Ako mislis da ih mozes naci jeftinije u zagrebu izvoli.
Samo graficku i 2 OCZ Vertex3 maxIOPS 120gb diska gdje god da kupis to ti je vec 2000km.
odaj plocu procesor..... pa onda Thermaltake tough power 875w modularno napajanje je nesto oko 300km... i tako dalje komponenta po komponenta
Pa da vidim gdje ces ugurati to za 2500.
A ako neko ne zna sta su SSD diskovi ovi moji i kako rade evo test od prije par dana kada sam pratio da li ima gubitka brzine i opadanja od instalacije:
Slika
Slika

Poredjenja radi, taj tvoj 1tb hard disk ima transfer svega oko 100-150mb u sekundi, ova dva moja od 640gb u raid0 imaju transferfr oko 250tak mb u sec.
Dva ova SSD-a imaju transfer od oko 1000Mb u sekundi, 4 puta brze.
Pregledaj malo komponente jednu po jednu, sastavi pa vidi koliko ce te izaci.
Kod nas bi te ovakav sitsem kostao nesto iznad 4000km ako ga uopste uspijes sastaviti kako treba.
A dok odes u zg i nadjes uopste sve to potrosices i vremena i goriva tako da ce opet preci 4000km.

Ali kao sto rekoh slobodno ako mozes ili ko god moze neka.
S druge strane ima neko ko se i ne razumije u sastavljanje kompjutera a hoce da ima masinu koja najmanje naredne 3 godine moze da gura sve sto se pojavi na trzistu.
Ovaj sistem uz neko vodeno hladjenje, sto je investicija od nekih 100eura, moze da se clockuje na 4.5Ghz bez problema, graficka takodje moze da pogura jace performanse barem za nekih 25% bez ikakvih problema. Ovo je graficka u sistemu:

http://www.asus.com/Graphics_Cards/NVID ... IS1536MD5/

Pa eto.
A slobodno nadji neki shoping u zagrebu da se moze sastviti ta konfiguracija za 2500, ili u beogradu svejedno ja sutra idem da si kupim jos dva ovakva :)
Naravno nema ljutnje stvarno samo molim tepogledaj okmponente detaljnije i vidi cijene pa onda reci.
Ako sastavis takav sistem da se moze napravti ida kosta 2500 ja odmah ovaj sklanjam sa oglasa, mene je ovaj sistem kostao oko 4500km. A ako ima negdje tak kao sto ti kazes ja idem jos dva kupiti.
Pozdrav ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 09:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
vhunska masina..ali mislim da ces jako tesko prodati ...jer jako je malo ljudi kojma trebaju bas ove performanse...kao i u svemu...najskuplji su oni najbolji proizvodi...da bi dobio 10% poboljsanja...trebas plaiti 30% vecu cijenu(sad kome treba tih 10% i zivot zavisi,njemu nije skupo)...

u svakom slucaju,zelim ti puno srece u prodaji...i trebao bi pokusati sto prije prodati masinu..pozz

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 09:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2010, 21:51
Blago ono ko ga imaa ko ga igraa ... :D Zasto ga prodajes jebt. To ti moze vjecno trajati :D

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 10:01 
Pripravnik
Pripravnik

Masina je perfekcija sot se tice igara, BF3 sve u totalnom full gura bez problema i sve ostalo. Nije u tome problem.
Imam idjeu za nesto jos malo bolje pa bi se igrao sa novim setupom :)

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 10:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Računar je odličan, ali ćeš ga teško prodati. Realno, za duplo manje para se može sastaviti kompjuter koji će većinu poslova raditi malo sporije nego taj. O cijeni neću da raspravljam, ti si taj koji određuje sumu, ali gledajući da je polovan mislim da bi trebala cijena biti malo manja, iste komponente zbirno koštaju oko 4k KM u Sloveniji (i mogu ih od tamo nabaviti, tako sam sastavio svoj).

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 12:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
vidim napisano je da se moze OC. ako nije K model procesora zaboravi na to...

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 14:22 
Pripravnik
Pripravnik

moze se OC, plus ova asusova ploca ima odlican sistem za OC i sa jos malo boljim coolerom, ili jos bolje vodenim hladjenjem, bez problema drzi 4.6-4.8ghz na duze staze.
Zavisno od coolera najvise sve ostale komponente su odlicne.
Sto se tice toga sta mozes sastaviti za koliko tacno, ovo nije komp koji ce uzeti neko da se malo igra malo raducka, nego ako hoces uzivas u njemu totalno i barem nardnih godinu dve bez trzanja sve sto izadje.
Mozes i za 1000km sastaviti comp koji gura sve sto imas sad na trzistu, a mozes i za 300km naci neku kantu koju nakaces na net imas kompletan google doc da kuckas i pises tekstove :)
Ja cu na ovaj uskoro da dodam Corsair obsidian 800d kuciste sa corsair h100 vodenim hladjenjem. Samo to ce dici cijenu jos za par stotina eura.
I dalje cu ga drzati na prodaju, ako ima neki entzuijasta kojeg ne zanima nesto posebno sastavljanje kompjutera moze kupiti, ja sebi sastavim novi itako dalje.
Ako nema, nikakv problem nije. Nije mi zza glavu da ga prodam :)
A uvijek se moze otici u prodavnice kompjutera da ti oni sastave, a sad sta ce oni sastaviti i kako ne ulazim u detalje.
Isto kao sto nema potrebe da ste stavljaju ove graficke u SLI ako neces na 3 televizora sve u fullu igrati ali opet ljudi stavljaju i kupuju. Neko hoce tako da uziva a nema pojma o hardveru.
Jel tako?

Mozes i za puno manje para pokupovati dijelove za auto i sastaviti sam, pa sto ne sastavljau ljudi nego odu i kupe gotovo.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 14:27 
Pripravnik
Pripravnik

E da ovo vec seta daleko od teme. Mozemo do vijeka raspravljati o konfiguracijaama, sta je dovoljno i sta se sve mzoe sastaviti, i koliko je to potrebno.
Poenta je da ga ispod toga nedam ni ukom slucjau jer vrijedi toliko ako ne i nesto vise.
Ako nekoga zanima bez po muke da uzme masinu koja je sredjena i sprena za apsolutno sve sto mu das izvoli, ako neko voli sam da sastavlja i tvikuje u zavisnosti od budget opet izvoli.
Na kraju krajeva, jedno je asus ploca i graficka, drugo je neka no name, jedno je themal take napajanje, a drugo je neko koje neces ni na google naci koja je firma.
Nedavno samu jednoj lokalnoj firmi da ne navodim imao ponudu za "gejmersko" napajanje od 1200W za 100tinjak km.
Ovo thermaltake je 3x skuplje, a sad ako hoces da ti sve te skupe komponente gura ko zna kakvo napajanje,... slobodno.
Svemoze jeftinije. A opet sve ovo moze i jos skuplje ;)
Imas konfiguracije za svakodnevnu upotrebu, za posao a i za entuzijaste pa izvoli.
Rasprava moze u nedgoled mislim da nema smisla uopste raspravljati o tome :)
I jos stoji ono, ako ima neko neka sastavi ovu kofiguraciju na bilo kojem sajtu u okolici super. I ja volim znati gdje se moze povoljnije nabaviti sve.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 15:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
mirkoj je napisao:
moze se OC, plus ova asusova ploca ima odlican sistem za OC i sa jos malo boljim coolerom, ili jos bolje vodenim hladjenjem, bez problema drzi 4.6-4.8ghz na duze staze.
Zavisno od coolera najvise sve ostale komponente su odlicne.

jel taj model procesora ima K oznaku(otkljucan mnozilac)? ako nema OC mogucnosti su mu ogranicene na nekih 5-8% jer Sata kontroler pocne da brljavi kad ga se potjera preko.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 15:08 
Pripravnik
Pripravnik

i7 SandyBridge 2600K 3.4Ghz

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 15:09 
Pripravnik
Pripravnik

do mene je nisam naveo gore k u nazivu procesora eto tu je puni naziv