avax je napisao:
Kupujem ispravan DVD plejer. Uslovi:
- da ima originalan daljinski upravljač
- da čita rezane DVD diskove
Isključeni iz razmatranja uređaji proizvođača Elit, Vivax, Neo, Weg i slično smeće. Pogledajte cijene novih uređaja, ne zanimaju me polovni uređaji po cijenama novih.
Sine, Elit je svojevremno koštao 70KM dok su Sony i Samsung koštali 300KM. Elit je čitao da ne znam kakvo smeće od narezanog diska da mu ubaciš, dok su ovi "brendirani" znali "pljunuti" nazad disk prije nego ga ubaciš. I to dosta "orginala" kako bi rek'o čiko sa tezge.
Tako da nisi baš u pravu. Sve ove marke koje si naveo pod "smeće" zaista jesu "kinezi" lošeg kvaliteta, ali oni dok rade svoj posao, rade ga besprijekorno. To mogu da tvrdim bar za Elit i Vivax sa kojima imam iskustva, ova druga dva ne poznajem dovoljno. A ako prestanu raditi, a to obično biva kad već debelo otplate ionako malu sumu za koju su kupljeni, ljudi ih jednostavno bace jer su se nagledali filmova i slika i naslušali muzike na njemu, a pritom liječili živce šutajući ga nogama do mile volje. I kupi sebi još jedan takav. Ne poznajem ljude koji su se žalili na to.
Ali svako ima pravo na svoje mišljenje.