banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Avg 2025, 02:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Jan 2011, 16:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Jul 2010, 11:25
Prodajem sajt za video sadrzaje. Sajt je tipa kao sto je to YouTube. Sama zarada od sajta dolazi od adsence reklama koje vidite na sajtu. Znaci kada neko klikne na neku od tih reklama vi dobijate od par centi, pa do nekoliko evra. Cena sve zavisi koliko je taj oglasivac platio za tu reklamu. Ako je posetilac iz ovih nasih Balkanski zemalja logicno je da ce cena biti manja, jer oglasivaci sa Balkana manje placaju, ali ako imate posetioce iz Amerike, Engleske ili vec neke zemlje sa Engleskog govornog podrucja cena po jednom kliku moze biti i nekoliko evra. Sajt je uradjen na engleskom jeziku prvenstveno iz gore navedenog razloga, ali nista vas ne sprecava da unosite pesme nasih pevaca i time cete imati posetioce iz Srbije, Hrvatske, Bosne.... Ukoliko zelite neki drugi jezik sajt moze da se prevede na bilo koji jezik. Hosting i domen su zakupljeni na godinu dana, a kasnije redovno produzavate. Eto to je nesto ukratko pa ako je neko voljan da radi i zaradi ovu moze biti dobra investicija.

http://rsvideos.biz
Cena 80€

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011, 19:29 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Jan 2010, 18:56
Skup si za tako malu posjetu. Seo ti je nikakav. Kolika ti je mjesečna zarada?

8-)Pismeni sastav8-)
Lecenje upale vena

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011, 22:57 
Početnik
Početnik

S obzirom na vreme utroseno sajt je za dzaba. Ovo je cisto da ga prodam da ne stoji jer nemam vremena da odradim link building, mada ukoliko to odradim cena ce biti neuporedivo veca. Video sadrzaji podeljeni na Facebooku ne razlikuju se od videa podeljenim sa Youtuba, sto znaci da ce mnogi podeliti vas video i tako vas indirektno reklamirati. Ukoliko imate neku Facebook grupu od pedesetak hiljada clanova posecenost sajta samo sa te grupe moze da ide i preko hiljadu ljudi dnevno, moguce i daleko vise ali da budemo skromni. Video podeljen sa ovog sajta mogu da se gledaju na Facebooku sto i jeste fora da mnogi podele vas video dalje. Polovina onih koji ce pogledati video pogledace ga na Facebooku, a ostali posetice vas sajt. I jos jednom ponavlja ovo je velika prednost jer mnogi ce deliti dalje vas video i tako vas reklamirati. Ja bi se ovim bavio sigurno, samo da nemam jos gomilu drugih sajtova od kojih imam posla preko glave i nema sanse jos i ovim da se bavim.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011, 23:12 
Početnik
Početnik

I da pitao si za zaradu. Zarada zavisi od tebe, jer kao sto rekoh ja nemam vrema i nisam azurirao sajt oko dva meseca. Nikad se nisam nesto previse bavio njime, ali ranije dok sam delio video po Facebook-u bilo je par evra dnevno (15min posla), sad u zadnje vreme ima nesto manje zarade. I ako dva meseca nisam neigde zakaci ni jedan link i dan danas imam poseta sa Facebooka.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2011, 00:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Malo informacija ukoliko zelis da prodas sajt.
Prvo da si ulozio i 2 godine u sajt a da ti on danas ne donosi nikakvu zaradu niko ga nece kupiti za 80eura, zapravo nece ni za 20eura...jer domen .biz su jeftini poslovni domeni koji nista ne vrijede, gotovo kao i .info. Napisi kolika ti je mjesecna zarada bila, daj neki dokaz o tome, postavi statistiku posjecenosti itd... jer u sustini jedino sto moze da vrijedi jeste seo, ali posto on nije odradjen, ne vidim vrijednost u sajtu jer se danas za 20km moze dobiti kvalitetan hosting na godinu sa pravim domenom na koju instaliras joomla, tvoj template i doticni modul za upload filmova, i sve to za 20km.

Ne tako davno sam prodao portal za 200eura, portal koji je dnevno imao par hiljada posjeta ali je bio na nasem jeziku i nije imao svjetlu buducnost adsensa tako da je 200eura bio maksimum sto sam mogao izvuci pre nego je otisao u zaborav. Vise i ne postoji a tih 200 eura sam izvukao na PR5.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2011, 12:35 
Početnik
Početnik

Auuuuu...pa to je katastrofa :)
Pa onda mi se vise isplati i ovako da mi stoji i da ga ne azurimam i vise cu zaraditi :))

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2011, 17:05 
Početnik
Početnik

Sajt za upload i deljenje video zapisa.
Ja imam zaradu od sajta od 10-50 evra mesecno, sve zavisi da li radim 10 minuta dnevno ili 10 minuta u nekoliko dana.
http://rsvideos.biz

Cena 80€

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2011, 01:23 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Jan 2010, 18:56
Pa radi na njemu ako već ima zarade

8-)Pismeni sastav8-)
Lecenje upale vena

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po