banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 15:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jan 2010, 13:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Trazim (kupujem) antenski razdjelnik za kablovsku TV, ovakav kao sto elta koristi, ili bar istih karakteristika:
6dB, 5-1000MHz, 003-A, >90dB
Slika
Ne, nema u Antena shopu, Technomagu, Tropicu, Centrumu, ni EuroSpletu. Preko ovih koje sam nasao po gradu valjda ne radi kablovski internet, tako mi rece covjek iz antena shopa. Jedino da platim nekom iz elte da dodje i postavi jer ne prodaju direktno, ali ni ta opcija ne dolazi u obzir...

I, zna li neko gdje se moze naci ovaj 3.5 mm splitter za zvucnike i ostale 3.5mm vratolomije? Kupio sam jednom davno u Tropiku kad sam naletio, nesto oko 2KM je bio, ali vise nema.
Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 14:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
blaf77 je napisao:
Trazim (kupujem) antenski razdjelnik za kablovsku TV, ovakav kao sto elta koristi, ili bar istih karakteristika:
6dB, 5-1000MHz, 003-A, >90dB
Slika
Ne, nema u Antena shopu, Technomagu, Tropicu, Centrumu, ni EuroSpletu. Preko ovih koje sam nasao po gradu valjda ne radi kablovski internet, tako mi rece covjek iz antena shopa. Jedino da platim nekom iz elte da dodje i postavi jer ne prodaju direktno, ali ni ta opcija ne dolazi u obzir...

I, zna li neko gdje se moze naci ovaj 3.5 mm splitter za zvucnike i ostale 3.5mm vratolomije? Kupio sam jednom davno u Tropiku kad sam naletio, nesto oko 2KM je bio, ali vise nema.
Slika

u fisu, imas kineski nekvalitetniji za malo vise od marku i kineski kvalitetniji za malo vise od tri, mozda i grijesim. Duzina je po slobodnoj procjeni 1.5-2m. (govorim o kablu)

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 14:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E, hvala ti!
Ma dovoljno bi bilo samo 5 cm kabla da ih malo odmaknem od zvucne kartice i pokacim sve sto hocu, a sada ne moze stati jer su na zvucnoj kartici previse blizu rupice.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 14:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Imas i ove razdjelnike u fis-u mislim da je iskra u pitanju, otidji tamo i kupi sve, nece izaci vise od 5 km :)

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 14:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Visim u FISu, ali za ovo mi nije pao na pamet. Znam da nisu skupi, ali ne znam hoce li odgovarati. Nije mi bas usput, ali moracu otici.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 18:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Po nekoj logici za kablovski internet su potrebni Power Pass spliteri, jer je potrebno da propusti signal u oba pravca. Obicni spliteri pustaju signal samo u jednom pravcu, prema TV-u, a Power Pass obicno imaju jedan ili vise izlaza koji propustaju signal (napon) u oba pravca. Koriste se i u antenskim sustavima da bi se propustila struja za napajanje antenskog pojacala.

EDIT: Izgleda da sam bio u zabludi i obicni spliteri pustaju signal u oba pravca. Naletih na ovo uputstvo:
Kod:
http://www.dslreports.com/faq/cabletech/4._Splitters

Znaci, ipak nije potreban spliter sa power pass-om. Moras naci samo neki kvalitetniji spliter, a Iskrini bi trebali biti kvalitetni.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 16:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Taman sam se vratio da komentarisem kad vidjeh ovaj edit. Dobar link, nisam znao cemu sluze oznake. Metalac, ccc.
Ispred stana iz dovoda kablovske ide razdjelnik za 3 stana i ovakav je kao na slici, a u stanu su koristili neki obicni (sa slikom nekog orla na njemu) da razvedu signal na TV i kompjuter. Znaci da je ovaj u stanu jednosmjeran internet mi ne bi radio.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 23:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Slika
Ako je kao ovaj na slici, ja sam ga nekad kupovao negdje u Banjaluci, ali sam zaboravio gdje.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Na taj sam mislio, nadjoh u antena shopu, prije sam ih i na pijaci kupovao. Ali covjek iz antena shopa kaze da ne moze, da je "prejak signal i da treba onaj sto elta koristi da ga prigusi", da na ovom nece raditi internet. Kad konacno odem u FIS kupicu ovaj Iskrin da probam.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 23:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Да не отварам нову тему.
Какав је сплитер мени потребан уколико желим да аналогну кабловску (елта) ставим на још један ТВ?

моји старци имају у соби кабловску па бих и ја себи хтио да спроведем па ме занима шта ми је потребно

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 00:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bas ovakav kao Lakine sa slike iznad, ili nesto slicno na taj fazon. Ima i jednostavnijih-jeftinijih, ali bolje dati marku vise (ukupno 4 do 5KM) za nesto kvalitetnije. Na njemu bi trebali doci i ovi nastavci koji se navrnu na kabl, pa onda spoje sa spliterom. Ako ne dodju na spliteru kupi posebno, da se ne vracas u prodavnicu kad skontas da ti trebaju. Trezi nastavke sa manjim precnikom onog dijela koji se navrce na kabl jer je kabl od kablovske tanak pa bi oni veceg precnika bili labavi na tankom kablu i imali slabiji kotakt.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 00:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
ок хвала на одговору, мораћу отићи до антена шопа и купити кабл и сплитер и одрадити то већ једном, уби ме у појам ова кућна тањир антена, јак ослаб пријем, једино ми на Викому слика савршено чиста :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]