banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 15:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Mar 2010, 22:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Mar 2005, 14:42
USA TAX REFUND

EFIKASAN POVRAT POREZA za studente koji su radili u Americi,
J-1 i H2B viza ( za godine 2007, 2008 i 2009 )

GARANTUJEMO :
- refundaciju maksimalno moguceg iznosa
- povoljnu cijenu usluge koja zavisi od ukupnog iznosa
- novac ili check u roku od 5-8 nedelja

e-mail: branko.tax.refund@gmail.com

*(za besplatnu procjenu sume za refundaciju posaljite e-mail na adresu gore sa navedenom ukupnom
bruto zaradom i placenim federalnim i state porezom - povratna informacija u roku 48 sati)
*(Potrebna dokumenta za refundaciju : W-2 ili poslednji paycheck , kopija vize, kopija SSC ).
Provjerite da smo daleko najpovoljniji od svih agencija koje se bave slicnim poslom!

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 00:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
Ja placam 5$ za Cintax, tako da sumnjam da moze povoljnije.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2010, 00:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Time trek je napisao:
Ja placam 5$ za Cintax, tako da sumnjam da moze povoljnije.

Koju konkretno uslugu placas 5$? Za povrat tvog poreza??
U tom slucaju si zaradio mizerno malu sumu, i dobio nekih 50-ak dolara povrata poreza za recimo 4 mjeseca koliko traje J-1 radna viza... Znaci, mjesecno si zaradjivao nesto vise od stotinjak dolara.. To je smijesno i tu nema nikakve logike..

Koliko ja znam, ne postoji agencija (ni domaca a posebno strana) koja za tu vrstu usluge uzima tako mali procenat za uradjen posao.
Znam koliko uzima taxback i ostale strane i domace (srbijanske) agencije za povrat poreza iz USA..
Da ne govorim o tome da Amerika dodatno oporezuje (10%) svakog studenta koji je zaradio vise od 8950$ u cetiri mjeseca..
Dakle ako si ukupno zaradio npr. 9950$ za 4 mjeseca i trebas preko povrata poreza dobiti nekih 900$, Amerika ti dodatno skida 100$ tako da ostanes na 800$. I dok platis usluge agencije koja vrsi povrat, trebao bi dobiti izmedju 700 i 750$ a moje iskustvo govori da vecina studenata dobije 400, max. 500$.
Znam mnogo ljudi koje su razlicite "agencije" nasankale nevidjeno i uzele im mnogo novca za uslugu vracanja USA poreza...

U slucaju ove agencije sa kojom radim, minimalno je 15$ a maksimalno 95$ (a to vazi za one koji su za 4 mjeseca zaradili vise od 8950$). Dakle, sve zavisi koliko je osoba zaradila.. Oni koji su vise zaradili, cijena usluge je skuplja.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2010, 23:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

I ove godine nastavljamo sa radom...
Studenti koji su bili ove godine u Americi, mogu da rade povrat poreza preko nas. Ubjedljivo smo najpovoljniji i najefikasniji.
Sve sto treba od dokumenata da bi ste provjerili koliko mozete ocekivati povrata poreza je kopija social security number-a, kopija zadnjeg ceka tj.plate i kopija vize.
P.S. Bez obzira sto su neki studenti u banjaluckim agencijama (ne znajuci sta potpisuju) potpisivali papir prije odlaska u Ameriku da im povrat radi tax back ili neka slicna agencija, svi vi se mozete predomisliti do 10.januara da to radite preko nas jer agencije ne smiju zloupotrebiti vase dokumente, tj. mogu da to rade tek od 10.januara.
Ove godine idemo sa 8% cijenom usluga za povrat.
Za svaku informaciju ili pitanje saljite mail na branko.tax.refund@gmail.com ili posaljite zahtjev na:
http://www.facebook.com/profile.php?id= ... 1900395933

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 00:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Povrat poreza nije nista strasno i svako moze ako hoce sam da posalje papire i da ne placa 8%.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 08:39 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
Time trek je napisao:
Povrat poreza nije nista strasno i svako moze ako hoce sam da posalje papire i da ne placa 8%.

Mozda nije nista strasno za USA ... ali kod nas je stravicno: popunjavanje formulara za koji se ekonomista iz Porerske uprave zamisli, pa ti objasni pogresno, pa te onda vrate na salteru, ... pa onda nakon predatih papira iznenadna promjena forulara za koju me niko nije obavijestio te zaljedjivanje povrata i evo u novembru mjesecu jos nisam dobio povrat. Rado bi dao 8% ako neko to radi za naš povrat poreza.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 20:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Time trek je napisao:

Nisam mislio da ti odgovorim ali evo jos jednom...

Vec si odmah na pocetku ove teme napisao jedan krajnje tendenciozan i neutemeljen post i ja sam ti argumentovao da ta tvoja prica od 5$ izgleda krajnje smijesno.. Prvo si pisao da placas tih fantomskih 5$ a sad pises da povrat poreza nije nista strasno. Pa pobogu, zasto placas i tih 5$ i zasto ne pocnes ti da vracas studentima porez i zaradis neku paru?
Agencije im uzimaju od 25-30% sa pdv-om. To je i vise nego velika provizija obzirom da su studenti u pitanju.
Sa sigurnoscu tvrdim da cijena od 8% je i vise nego konkurentna a to su se uvjerili svi koji su preko nas radili povrat za 2009.godinu. Cak smo vracali studentima i vise nego sto im je pisalo u W-2 dokumentima jer agencije ne vracaju sav novac koji su studenti placali i prije odlaska u Ameriku (medicare i slicno).
Dakle, prica ti ne pije vode i nije prosla jer se dosta studenata javilo da preko nas radi povrat poreza a da ne govorim da su nas momentalno preporucili svojim prijateljima koji su ove godine bili u Americi.
Najlakse je praviti se pametan i filozofirati. Na osnovu ova tvoja dva posta se vidi krajnja nedoslijednost.
Nema potrebe da spamujes ako nemas nista konkretno i svrsishodno da kazes.

@Daamir
Ja imam prijatelja koji zivi u Americi (u DC-u) vec 15 godina i on se jos nijednom nije usudio da sam sebi, kao americki drzavljanin, radi povrat poreza. A za ovo sto si rekao u drugom dijelu svog posta koji se odnosi na nas i nasu drzavu, POTPISUJEM!
P.S. Jos ako ocekujes povrat poreza za stan koji si kupio i svu papirologiju si odradio i sve ispostovao.., nazalost, nacekaces se. (Znam to iz iskustva). :x

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 10:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Shakazulux je napisao:
Najlakse je praviti se pametan i filozofirati.

Jesi se godinama bavio time, pa iz iskustva znaš da je najlakše, ili lupaš, onako napamet? Zamisli da neko kaže "najlakše je pametovati i vršiti povrat poreza", da li bi se složio?

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 18:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Shakazulux je napisao:
Najlakse je praviti se pametan i filozofirati.

Jesi se godinama bavio time, pa iz iskustva znaš da je najlakše, ili lupaš, onako napamet? Zamisli da neko kaže "najlakše je pametovati i vršiti povrat poreza", da li bi se složio?

Druze, ako si procitao prethodne postove, i moje i od doticnog gospodina, shvatices zasto sam napisao da je najlakse filozofirati i praviti se pametan. Ako nisi, tvoj problem...
Nek mi doticni gospodin prvo argumentuje kako placa samo 5$ za povrat poreza za J-1 ili H2B vizu, a zatim nek objasni metodologiju vracanja poreza pa da drugi studenti ne moraju nama placati 8%.
Nemam nista protiv, cak stavise, pomoci ce mnogima jer ih je ove godine iz BiH u Americi bilo vise stotina.
Kad te dve stvari objasni i potkrijepi cinjenicama, onda cu ja da povucem to sto sam rekao za filozofiranje i pametovanje.
Ti ces tada biti srecan i neces imati razloga da postavljas ovakva pitanja.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pročitao sam ja temu, od početka, jasno mi je o čemu se radi, ali moje pitanje nije vezano za vašu raspravu, već za tvoje korišćenje termina "filozofirati". Ako bih ja za situaciju kad neko priča gluposti i smara upotrijebio izraz "on pametuje i vrši povrat poreza", šta bi rekao na to?

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 19:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Shvatam o cemu pises ali ako hoces da se verbalno nadmeces, raspravljas, ispravljas krive drine ili pak proniknes u samu licnost osobe koja je mozda, u pogresnom kontekstu, upotrebila termin "filozofirati", onda ces imati puno posla na ovom forumu...
Nadam se da mi ne zamjeris za pogresnu upotrebu termina "filozofirati" i da necemo imati potrebe da na ovoj temi pricamo o necemu sto nema veze sa njenom poentom. Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 02:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma, sve ok. Pozdrav i tebi!

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 05:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Shakazulux je napisao:
a zatim nek objasni metodologiju vracanja poreza pa da drugi studenti ne moraju nama placati 8%.
Nemam nista protiv, cak stavise, pomoci ce mnogima jer ih je ove godine iz BiH u Americi bilo vise stotina.

Veoma jednostavno, sakupis sve svoje W-2s i ako imas neke druge dokumente zavisno od prihoda. Mozes tax return da radis rucno ili da platis neki program, ja licno placam Cintax preko faksa, ali ni to se ne mora. Ako radis rucno, skines sa irs.gov formu 1040ez(moguce je da postoji jos jedan formular koji se treba popuniti ali nisam 100% siguran, davno je april bio), popunis sa podacima koje nadjes na W-2, stavis u kovertu odes u postu, kazes teti u posti da hoces da posaljes pismo i za mjesec-2 ti tax refund bude na bankovnom racunu koji si napisao u formularu. To je za federal tax, za state tax zavisi od drzave, a posto moja nema income tax u to se ne razumijem.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]