Time trek je napisao:
Povrat poreza nije nista strasno i svako moze ako hoce sam da posalje papire i da ne placa 8%.
Nisam mislio da ti odgovorim ali evo jos jednom...
Vec si odmah na pocetku ove teme napisao jedan krajnje tendenciozan i neutemeljen post i ja sam ti argumentovao da ta tvoja prica od 5$ izgleda krajnje smijesno.. Prvo si pisao da placas tih fantomskih 5$ a sad pises da povrat poreza nije nista strasno. Pa pobogu, zasto placas i tih 5$ i zasto ne pocnes ti da vracas studentima porez i zaradis neku paru?
Agencije im uzimaju od 25-30% sa pdv-om. To je i vise nego velika provizija obzirom da su studenti u pitanju.
Sa sigurnoscu tvrdim da cijena od 8% je i vise nego konkurentna a to su se uvjerili svi koji su preko nas radili povrat za 2009.godinu. Cak smo vracali studentima i vise nego sto im je pisalo u W-2 dokumentima jer agencije ne vracaju sav novac koji su studenti placali i prije odlaska u Ameriku (medicare i slicno).
Dakle, prica ti ne pije vode i nije prosla jer se dosta studenata javilo da preko nas radi povrat poreza a da ne govorim da su nas momentalno preporucili svojim prijateljima koji su ove godine bili u Americi.
Najlakse je praviti se pametan i filozofirati. Na osnovu ova tvoja dva posta se vidi krajnja nedoslijednost.
Nema potrebe da spamujes ako nemas nista konkretno i svrsishodno da kazes.
@Daamir
Ja imam prijatelja koji zivi u Americi (u DC-u) vec 15 godina i on se jos nijednom nije usudio da sam sebi, kao americki drzavljanin, radi povrat poreza. A za ovo sto si rekao u drugom dijelu svog posta koji se odnosi na nas i nasu drzavu, POTPISUJEM!
P.S. Jos ako ocekujes povrat poreza za stan koji si kupio i svu papirologiju si odradio i sve ispostovao.., nazalost, nacekaces se. (Znam to iz iskustva).