banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 09:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 112 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Jul 2010, 19:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 18:20
Nenad.Ostojić je napisao:
Došao i ja pisati na ovakve i sl...trule teme.

Neki od ukucanih izraza u google daju tagove na ovu stranicu,ti tagovi mi nikako ne odgovaraju pa ću da vam objasnim i napišem par stvari.

Sada sam vas pročitao i nadam se da neću više.Ovo o čemu vi pišete ovdje,vaše nametanje,vaša priča,vaše ponašanje u relativno virtuelnom svijetu kakav je ova stranica je predškolskog uzrasta.Niste ni svjesni šta pišete o čemu pišete,kakvim tonom o tome pišete i na kraju krajeva niste ni svjesni kakve posledice možete vi snositi i ne samo vi već još dosta ljudi.Ne prizivajte đavola dok spava,ne dozvolite sebi da upadnete u probleme na više strana da se morate kriti po podrumima i ko zna sve kuda.

Ti ćiro_kd nudiš uslugu potpuno nelegalnu za 10 km mjesečno pa da te ja nešto pitam.Koliko jedan tcp protokol svlači podataka kada kroz njega ide saobraćaj svakih 10 sekundi brzine 30 kpbs,koliko provuče Internet saobraćaja samo jedan takav protokol na mjesečnom nivou.Drugo,znaš li ti uopšte koliko košta na mjesečnom nivou:Sky Italia full,Sky Deutchland full,Pink full,Total tv full,Digi tv full,ITV Partner full,Digitalb full...
Koliko pretplate na takve pakete koštaju na mjesečnom nivou,koliko ti treba novca da sve te pakete imaš da daš svojim korisnicima .Zašto ljudima prodaješ vazduh i to nelegalan vazduh i za sobom povlačiš nisi ni svjestan šta sve.Uhvatila bi te panika kada bi znao.Zašto pišeš oglase po stranicama javnog tipa koje čita ko zna koliko ljudi.Jesi li ti normalan čovječe,imaš li ti imalo mozga.

Druge slične neću prozivati ovo se ne odnosi samo na nesretnog ćiru već na sve slične ćire koji nemaju ni trunke mozga i pameti.

Ukoliko još samo jednu riječ pročitam na ovoj stranici koja mi ne bude odgovarala lično ću se pobrinuti da se nađu odgovorni za ovakve sadržaje pa da je i sam RAK otvorio ovu stranicu ne interesuje me,dok toplo preporučujem ćiri i sličnim njemu okanite se ćorava posla.

Druze da rijesimo par stvari,
1)Jesi ti admin ovog foruma?Ne
2)Jesi ti moderator ovog foruma?Ne
3)Jesi ti "starosjedioc" ovog foruma sa 5k postova pa bi ga trebali mozda poslusati?Ne
To smo rijesili ajmo dalje,
prvo kazes da su ovo svadje na nivou predskolskog uzrasta, a onda prijetis RAKom.
Znaci RAK se bavi djecim stvarima?Oni nemaju pametnija posla nego tebe slusati i dolaziti vamo potezati interpol naci ciru i slicne i pohapsit ih radi stvari koje se reklmairaju/rade vec desetljecima?
Cardsharing je veoma popularan u nerazvijenim zemljama poput nas i tu se placa, inace pametni ljudi kupe neku karticu(najjeftiniju) I spoje se u neki community, ali valja placati tu karticu koju ce te drugima djeliti.
Da ne duzim o srzi cardsharinga to vec svi znamo.
Nenad.Ostojić, reci mi ovo, posto vidim da ti se ne svidjaju komentari na forumu koji se pisu vec godinama, a ti si dosao tu prije po sata, sta bi ti uradio da sada stojis na trgu krajine pokraj mene(cekas bus) i ja nekome sviran mater i tebi se moj komentar ne svidja?Prijavio bi me policiji?Gimme a break ponasas se ko one babe sto zovu narod pita na pinku ahahaha :D.
Sto se tice ilegalnosti na netu, cardsharing je mala maca, pored tolikog broja stealanih accounta, cc i slicnoga na netu, cardsharing nije nista.
Posto u nasoj drzavi nema zakona koji spominje card sharing, a vala niti bilo koju drugu ilegalnost na netu sem one koja krsi neciju privatnost( a cardsharing je mnogo kompliciran, on se ne uplice u zakon diretkno, razmisli zasto se zove card[b]SHARING[/b, ti nemas sta izigravat ovdje muriju.
Ako ti se ne svidja sta neko pise NE CITAJ ONDA.
Prodji 1h gradom, pa poslusaj sta svako prica, ti ces na svaku rijec koju cujes, a ne svidja ti se, zvati muriju nekome?
...

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 22:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Apr 2008, 18:52
dok politicari i kriminalci kradu milione drzavnih para sad je kriv neki tamo ciro i njemu slicni sto uzima cenera za ovu uslugu. Eeej cime se bakcemo nije ni cudo dokle smo dogurali...

Ovaj ostojic mora da je 3. reinkarnacija onog sa elte :lol: prvo se okomio na iptv, pa sad na Cs.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2010, 12:14 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Mar 2009, 18:24
Ола свима! :)

Нисам овдје да се свађам, интересује ме конкретно да ли могу да спојим CS на Opticum 4000c ресивер, и да ли ће то радити како треба? Пронашао сам на неким страним сајтовима опречне коментаре, па ме интересује овако из прве руке, да ли је неко имао искуства са овим моделом? Закључујете, да сам донедавно био корисник ДигиТВ пакета, па након Нагре 3 тражим ново рјешење у виду CS-a :).

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2010, 22:21 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Jul 2006, 22:32
resiver koji nema lan izlaz nikad neće raditi kako treba sa card sharingom.
u ovom slučaju moraš nabaviti CCcam dongle koji košta 35 € i spojiti ga sa računarom ili direktno na router, nisam siguran, ali bih ti u startu rekao da se okaneš toga i uzmeš dm500s za 70€.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2010, 07:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Mar 2010, 14:15
U potpunosti se slažem sa VAK-om.

Moji starci su pratili Digi, a sada sam im uzeo digitalni reciever i prate: HTV1, HTV2, NOVA TV, RTL Televizija, Kapital Tv i ostale naše zemaljske kanale preko analognog recievera.

Ako ti ovo pije vode tvoji problemi su rješeni sa 60 KM koliko košta ovaj digitalni reciever s tim da već imaš 2 antene postavljene na krov i da možeš da uhvatiš digitalni signal. Te antene dođu 10 KM po komadu.

Da napomenem i ovo da sa ovim reciever-om možeš snimati kanale na usb stik ili usb hdd, a isto tako i puštati filmove sa titlom sa tog istog stika ili hdd-a te slušati muziku i gledati slike ;) (isprobao sam i radi perfektno)

Ako ne onda moj savjet za tebe je slijedeći:

Dreambox 500s - u BL cijena se kreće od 140 - 190 KM

ili

Dreambox DM 800 HD koji se kreće od 500 KM pa na više i s njim naravno otvaraš HD kanale ali ako ne posjeduješ HD televizor onda nema smisla bacati pare na ovaj reciever.

Naravno pored satelitskog tanjira koji predpostavljam da već imaš jer si pratio digi nebi bilo loše da dodaš još bar 3 lnb-a kako bi pored Thor-a pratio još 3 satelita i to:

13E Hotbird
16E Eutelsat W2
19.2E Astra 1F/1G/1H/1KR/1L

ili :)

da kupiš motor koji se kreće od 60 - 150 KM pa da onda imaš sve satelite (jedino u ovom slučaju imaš malu stanku dok motor ne prebaci na drugi satelit)

Ako ti to nesmeta ja ti preporučujem motor al opet zavisi koliko gledaš tv i šta sve od programa želiš da pratiš.

Kupovina satelitskog kompleta ista je kao i kupovina novog računara.

Ne treba kupovati ono što nećeš iskoristiti :)

Optimalna konfiguracije je:

Tanjir 105 cm
4 lnb-a (za 4 satelita)

19.2E Astra 1F/1G/1H/1KR/1L
13E Hotbird
16E Eutelsat W2
0.8W Thor

dreambox 500 ili Dm 800 HD (naravno tu su još i Azbox, Kathrein i slično) ali dreambox ima najbolju podršku.

I cs po izboru (moja preporuka xserver) njihov sam korisnik već 1,5 godinu i sve šljaka besprijekorno.

Za kraj evo ti par podataka koji će ti trebati:

- Web site sa svim mogućim podacima vezanim za satelite, pakete, kanale
http://en.kingofsat.net/pack-digitv.php

- Majstor za ugradnju satelitske (ako si iz BL):
Zrinko
065 684 481

- CardSharing:

Na kraju molim sve forumaše koji posjećuju ovaj dio foruma da me ne kometarišu šupljim komentarima nego da ako imaju nekakav bolji savjet

napišu to ovdje i pomognu čovjeku oko rješenja njegovog problema.

Pozdrav za sve :wink:

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 00:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Apr 2010, 20:10
Da li mora biti Dreambox resiver za CS ili moze i neki drugi resiver?

Hvala unapred :D

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 07:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Mar 2010, 14:15
Može bilo koji reciever koji ima lan (Ethernet priključak) na sebi, jer je on bitan zbog primanja ključeva preko neta.

E sad čitao sam da može i Yumatu pa se preko RS 232 kabla veže na računar pa se na računaru podigne programčić koji prima ključeve i šalje ga na ovaj reciever ali to je brate komplikovano.

Dreambox kopija (većinom su kopije jer se original prestao proizvoditi prije par godina) dođe od 140 do 190 KM kako gdje.

Recimo ovaj optibox 550s nije loš i prodaje se po 190 KM. Imao sam priliku isprobati ga. Ne da radi perfektno nego *ebe kevu. Programe prebacuje al bukvalno u sekundi dok ja recimo na svom Kathrein-u UFS 910 imam stanku od 1-3 sekunde kod prebacivanja ali već sam navikao tako da je i to ok ;)

Još jedna stvar ako se odlučiš kupiti reciever gledaj da uzmeš nov sa garancijom dosta ovih recievera koji se prodaju zna da radi jedno vrijeme i onda jednostavno "umru" zato u neku radnju daš 30-40 KM više i miran si jer imaš garanciju i ako se šta desi dobiješ drugi. To ti je moj savjet jer mi je drug napravio grešku i kupio preko oglasa reciever za 135 KM bez garancije naravno i crko mu za 10 dana, eto htjeo čovjek uštediti 55 KM :)

Evo ti link sa karakteristikama za optibox

http://www.optibox.rs/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=33&category_id=7&option=com_virtuemart&Itemid=1

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 18:58 
Početnik
Početnik

Mislim da cu probati to preko RS 232 kabla jer imam globo 7010A koji nema ethernet prikljucak... znam da je komplikovano, ali bolje i to da probam nego da uzimam novi resiver. Hvala u svakom slucaju :)

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 19:26 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Jul 2006, 22:32
Kakav rs232, imaš dobrih ponuda dream+cs 1godinu za 250 KM, nemoj povezivati sa rs232 to nije ni "u" od uživanja.

Optibox 550s je potpuno hardverski identičan dreambox 500s resiveru.
zašto je možda bolje kupiti optibox 550s ? najviše zbog činjenice što dreambox 500s više svako proizvodi i ima ih odličnih, a ima ih i loših, al' sa optiboxom znaš na čemu si jer je svaki identičan po kvalitetu.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 20:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
У мом случају извагао сам све подобно и када сам на крају све сабрао и одузео одлучио сам се ипак за кабловску телевизију. Искуства свих корисника CS-a са којим сам ја разговарао истичу да је понуда канала фантастична али исто тако да се често, неки и пречесто сусрећу са проблемима доступности канала. Да се разумијемо и кабловска има своје минусе (затамљивање канала, мал избор истих и сл.) али је у принципу много једноставније рјешење и колико толико сигурније. За сада сам везан за кабл али није искључено да у скорије вријеме пробам и ову другу варијанту.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 20:42 
Početnik
Početnik

:D Bio bih sretan da imam i samo jedan kanal,a to je NOVA Sport :D
Bez ostalih se i moze :)

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2010, 01:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Nisam prije vidio ovu temu, niti mi je palo na pamet da bi bila ovako "socna".

Gospodo, Banovi će da lete.

/pray the lord

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 112 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6

Sva vremena su u UTC [ DST ]