Procesor jeste dobar, što se može vidjeti i na linku koji sam prikačio. Ali nećemo sad šminkati bespotrebno i hvaliti...
Znaš ono: Ko puno svoga konja hvali...

Ko se misli zezati sa overclockingom, onda topli savjet da se nabaci dodatni ventilator na kućište. Mada ne vidim potrebu da se nešto posebno klokuje jer iovako radi extra, a pritom je onda mašina jako tiha. Ako bi se klokovao, onda ni trebalo dodati još i gigu rama da isprati aplikaciju zbog koje se klokuje, a onda postaje upitna snaga sasvim skromne 8400GS. Onda treba i na nju dodavati ventilator (model je silent) da se to sve ne pregrije, a onda već govorimo o dodatnim parama a ne o 250 KM kolika je cijena.
Ko želi malo bolji komp, a ne neke PIV sa TV reklama pa ti onda uvale celeron 1.2 sa integrisanom grafikom, onda je ovo za njega.
Zaboravio sam napomenuti nešto, a ne bi bilo fer da ne dodam:
Ova Gigabyte ploča je imala falinku u BIOS-u koja je stvarala problem sa PS2 mišom (možete vidjeti to na linku koji sam ostavio). Flashovao sam BIOS na najnoviji, ali tek nakon što sam digao sistem (nisam ranije primjetio, koristim USB miš). Tako da nije pomoglo, a meni se nije dalo ponovo sve reinstalirati. Sve radi savršeno sa USB mišom pa čak i PS2 miš ako je već uboden USB miš (kakav idiotluk), ali sam PS2 malo hoće, malo neće. Stoga napomena da na njega mora ići USB miš.
Bez obzira na to cijena je smatram sasvim realna i povoljna i ovako je spuštena na minimum, zato i jeste fiksna. Ovo napominjem jer sam već dobio PM sa pitanjem da spustim cijenu. Ovdje ću samo zalijepiti svoj odgovor da se zna:
"Da je u pitanju samo hardware, dao bih i za 220, ali sam stari pola dana radio sistem da ga odradim onako kako ja inače radim (za kintu sa strane popravljam računare).
To znači da nisam samo stavio WinXp i drivere (za šta neko uzme 25-30 kermi) pa da onda moraš sređivati sebi mašinu, već i Xp i Office i sve to UPDATE-ovano (to skoro niko ne radi, a znači mnogo) i naslagao preko 25 programa na njega. I kao na šlag na tortu sve fino "tjunirano" sa TuneUp Utilities 2010. Oni kojima sam ja radio kompove znaju šta to znači.
Takva mašina vrijedi više, ali ljudi sad nemaju para. Ti ako si mušterija, raspitaj se kod ljudi vrijedi li ili ne tih para sa napomenom da je komp sređen tako da ga upališ i počneš raditi na njemu, a ne da ga moraš sređivati. Pa onda odluči. Ja ne žurim."